Ar Saulė - tai pragaras?

Pradėjo domisrim, rugpjūčio 17, 2014, 19:14:26

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

gidas

CitataIr ką man tai primena? :D


Šiuo atveju Crystal paprasčiausiai šaržuoja SPACE, kuris nežino/netiki (ar tik kažikaip iškreiptai  provokuoja - kas ten jį žino), kad Žemė apvali. Man tėra gaila veltui gaištamo laiko...

O ką primena? "O Alache su septyniais nykštukais..."  teprimena - taip prasidedantį vieną iš Soldierio postų ir primena. Tik šiuo atveju taip reikėjo pradėti ir užbaikti, nes sekanti diskusija peršasi savaime - sukasi Žemė apie ašį ar nesisuka? 
SPACE-ui - savaime aišku - nesisuka. Kas prieš?
:(

a.t.sielis

Na, jeigu jūs skeptikai, tai space jūsų kolega. Tą man ir priminė. Šaržuojat space, šaržuojat save :D

TinSoldier

SPACE nėra skeptikas, jis tikintysis.
Dar norėjau čia paklausti tavęs, ar tik neatpažįsti savęs SPACE asmeny :)

Nes esmė ir jo ir tavo argumentų panaši: įtikėtas absurdiškas dalykas, kurį, ignoruojant visus įrodymus, visus argumentus ir visus faktus, bandoma karštligiškai pagrįsti, siekiant velnias žino ko ir neabejojant savo teisumu.

Aišku, SPACE kalbos tūkstantį kartų idiotiškesnės, absurdiškesnės ir primityvesnės. Man net biški atrodo, jog jis sąmoningai naudoja tokius idiotiškus kvailus teiginius, siekdamas pašiepti tavo tipo argumentus ir tikėjimą.

Skepticizmas nėra aklas meinstryminių teiginių kritikavimas ir neigimas, bandant įkišti savo nepagrįstą tikėjimą.

a.t.sielis

Citata iš: TinSoldier  liepos 01, 2015, 21:57:21
įtikėtas absurdiškas dalykas, kurį, ignoruojant visus įrodymus, visus argumentus ir visus faktus, bandoma karštligiškai pagrįsti, siekiant velnias žino ko ir neabejojant savo teisumu.


Ir vėl kažką primena :D

.L.U.T.H.O.R.

a.t.sielį primena...

a.t.sielis

Primena evoliucionizmą ir pan.

Įtikėta absurdiška teorija
Ignoruojamas sveikas protas ir argumentai
Neabejojama savo teisumu
Aiškinama kad kita pusė - aklai tikinti. "Aklas tikėjimas blogis, reikia mąstyti kritiškai"
Žmonės, atseit, tokie buki ir kvaili, kad nesugeba suprasti, kas ir kaip.

:D

SPACE

There are no facts, only interpretations.  ~Friedrich Nietzsche

What we call reality is an agreement that people have arrived at to make life more livable.  ~Louise Nevelson

jei aš pasakysiu, kad žemė turi 10 mėnulių, jie netikės, jei Smithsonian institute pasakys, tikės.

TinSoldier

#97
liepos 02, 2015, 11:12:09 Redagavimas: liepos 02, 2015, 12:48:50 by TinSoldier
Citata iš: SPACE  liepos 02, 2015, 10:31:58
jei aš pasakysiu, kad žemė turi 10 mėnulių, jie netikės, jei Smithsonian institute pasakys, tikės.


Jeigu aš pasakysiu, kad tu dabar sergi vėži, kadangi pradėjai sakinį iš mažosios raidės, ir, jeigu tau ligoninėje tai pasakys, po to, kai bus atlikę kraujo, šlapimo testus, rentgeną, endoskopiją, biopsiją ir t.t., - ar bus skirtumas kuo pasitikėti?

Ar nebus tau skirtumo?

Ir, jeigu tau po visų tyrimų diagnozuotų vėžį, o aš čia, per interą, tau sakyčiau: tu tikrai neturi jo, kadangi tavo nick'as yra SPACE, o kosmosas juk negali vėžio turėti.

Kuo pasitikėtum?

Ar tokiu atveju tau irgi tiktų posakis, jog realybė yra tai, dėl ko žmonės susitarė? Ar tavo vėžys išnyktų, jeigu mes čia šitaip susitartume, jog jo neturi?

SPACE

visada galioja majority rule, ką mano dauguma, tas ir yra teisybė. kaip yra posakis - liaudies balsas - dievo balsas. net talmude rabinam yra pasakyta eiti su dauguma, net jeigu teisybė yra mažumoje. nes tautos išgyvenimas svarbiausia.

TinSoldier

Neatsakei nė į vieną mano klausimą

Vitus

Citata iš: SPACE  birželio 30, 2015, 19:31:28
Žemės forma nėra žinoma, jūs priimat modelį, kuris jums paaiškina kai ką.


Neprieštarauju. Tikriausiai ir šiandien yra tokių piliečių, kurie nežino, kokios formos yra žemė. Nors graikų astronomai tai žinojo daug anksčiau, nei prasidėjo mūsų era. O seniausias apvalus gaublys yra išlikęs iš II-ojo amžiaus prieš Kristų...

Žinojimas tuom ir skiriasi nuo tikėjimo, kad jo teiginius galima patikrinti. Norint įsitikinti, kad žemė yra apvali, nereikia net pasikelti nuo kėdės. Išgirdus trumposiose bangose radijo stotį iš Japonijos, stipriausias signalas gaunamas pasukus kryptinę anteną į šiaurės rytus, maždaug 45-50° pagal azimutą. O jei signalas sklinda ilguoju keliu, anteną reikia nusukti į priešingą pusę, t.y. į pietvakarius. Visiškai taip pačiai, jei nuo Lietuvos iki Japonijos nutiestum siūlą ant apvalaus gaublio. Jei žemė būtų plokščia arba kitokios formos, tai kryptys būtų visiškai kitokios, o radijo bangų sklidimo ilguoju keliu nebūtų visiškai.

http://ns6t.net/azimuth/azimuth.html

Sunku pasakyti, ar Saulė yra pragaras. Bet, kad nežinojimas yra pragaras, tai faktas kaip blynas :)

kiskis

#101
liepos 03, 2015, 14:42:50 Redagavimas: liepos 03, 2015, 14:54:15 by kiskis
Citata iš: Vitus  liepos 02, 2015, 22:59:11
Sunku pasakyti, ar Saulė yra pragaras. Bet, kad nežinojimas yra pragaras, tai faktas kaip blynas :)


Biblijos gerbejai nepritartu ... nuo kokio ten medzio paragavo vaisiaus Adomas?...
Liaudies ismintis sako "daug zinosi - greit pasensi" taigi nera viskas taip vienareiksmiska su faktais ir blynais.

SPACE

Citata iš: TinSoldier  liepos 02, 2015, 17:16:26
Neatsakei nė į vieną mano klausimą


Gerai, daleiskim ligoninė gali nustatyti, kad žmogus serga vėžiu. Dabar sakykim tu žaidi kompiuterinį 3D žaidimą, bet ekranas tai plokščias, perspektyvos žaismas. Tai kaip, tu matai 3D vaizdą ar 2D?


TinSoldier

Nesu tikras, kur link suki :)

Na ok, dvimatėje plokštumoje, perspektyvomis ir pan., sukuriama trijų dimensijų iliuzija.

Bet, kita vertus, visą pasaulį tavo akys mato 2D, tačiau, kadangi jos yra kiek nutolusios viena nuo kitos, dėl skirtingų perspektyvų, tavo smegenis gaunamą 2D vaizdą paverčia trimačiu.

Dar kita vertus, jeigu, pvz, stygų teorija yra teisinga, mes iš vis gyvename Visatoje, kurioje yra 11 dimensijų ar pan. Bet suvokiame tik tris.

Nežinau, kokį tu čia argumentą nori susukti.. Kad viskas nuo požiūrio, perspektyvos ir suvokimo priklauso? Taip, galbūt. Bet taip plačiai žvelgiant, argumentuoti plokščią žemę (o su kokiom 11 dimensijų ji tikrai ne plokščia jau būtų) reiktų jau nebe lėktuvų maršrutais. Be to, kad ir kaip skeptiškai vertinsim žmogišką dimensijų suvokimą, nu niekaip tu nenukrisi nuo Žemės krašto, kad ir kaip stengtumeisi.

czech-kuolis

pažiūrėjau čia kažkokį filmuką, kurį kažkuris iš narių įmetęs buvo, tai dabar Youtube tarp pasiūlymų vis įmeta "earth is flat 100 % prove"  :-[

O šiaip apvalumą manau labai paprasta nusistatyti namų sąlygomis, turint kamuolį, lėkštę, prožektorių ir telefoną. Jei kada nors lankytos piešimo pamokos, tai kamuolio gal ir nereikės. Susimodeliuoti ant abiejų objektų žemynus, tada pasišviesti į kamuolį, pasižiūrėti, kaip atrodo tamsesnė pusė. Tada pasišviesti į lėkštę ir pažiūrėti kiek daugiau paviršiaus ploto apšviečia šviesa. Tada paskambinti kam nors į teritoriją, kurioje pagal plokščią modelį turi būti diena, o pagal apvalų naktis ir užduoti atitinkamą klausimą.

Aukštyn