Rupertas Šeldreikas - naujasis gyvybės mokslas

Pradėjo Ezekiel, gegužės 28, 2013, 21:47:33

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Ezekiel

gegužės 28, 2013, 21:47:33 Redagavimas: gegužės 28, 2013, 22:01:15 by Ezekiel
Rupertas Šeldreikas (gimęs 28 birželio 1942) yra žinomas pasaulyje britų biologas ir autorius. Jis žinomas už darbus su augalų hormonais, pasėlių fiziologija. Tačiau labiausiai jis vertas dėmesio už naują požiūrį į gyvybę, nestandartinį požiūrį į morfogenezę ir parapsichologinius tyrimus. Jis išdrįsta prieštarauti vyraujančiam mechnanistiniui biologijos požiūriui į gyvybę ir mokslo dogmoms.
Britų mokslininkas Šeldreikas turi alternatyvų paaiškinimą gyvybei ir protui. Jis teigia, kad egzistuoja morfinis laukas reguliuojantis organizmų vystymąsi, augimą ir regeneraciją. Mechanistinė pasaulėžiūra negali paaiškinti kodėl gyvi organizmai netekę dalies išauga sveiki. Pavyzdžiui buvo atliktas toks bandymas - laumžirgio kiaušinis buvo padalintas į dvi dalis ir jo pusės išsivystė visa lerva nors ir mažesnė.  Iš augalo dalies gali išaugti visas augalas. Grybų gijos trumpiausių kelių susijungia, kad suformuoti vaisiakūnius. 
Rupertas Šeldreikas pateikia įrodymų, kad žmogaus protas neapsiriboja smegenimis ir gyvūnai turi telepatinių gebėjimų.  Atlikęs 500 žmonių apklausą paaiškėjo, kad jų augintiniai turėjo telepatinį ryšį su šeimininkais. Rupertas pats stebėjo išvykusio šeimininko šunį taip, kad jis niekaip negalėtų nuspėti kada šeimininkas grįžta, tačiau kiekviena kartą jam ruošiantis grįžti šuo tai pajusdavo ir laukdavo. Žmonės nėra tokie jautrus kaip gyvūnai, tačiau gali jausti kada yra stebimi, pasak apklausos 90% žmonių patyrė šį pojūtį bent kartą gyvenime. Kareiviai specialiai apmokomi, puolant priešą iš nugaros nežiūrėti tiesiai į jį. Milžiniški varnėnų pulkai skraido orientuodamiesi pagal morfinį lauką, tas pats su žuvų pulkais. Rupertas Šeldreikas teigia, kad paukščiai negalėtų taip greitai manevruoti pasitelkdami vien regą, nes stebėdami kaimyną negalėtų taip greitai nuspėti posukių. Taip pat jis paaiškina ir kodėl pašto balandžiai, šunis ir vilkai būdami labai nutolę nuo savo namų sugeba rasti kelia atgal. Rupertas Šeldreikas teigia, kad regimas pasaulis turi grįžtamąjį ryšį, tai yra mūsų mintyse suformuojama regimo vaizdo holograma projektuojama būtent ten kur ir yra stebimas objektas. Protas tiesiogine prasme nusidriekia iki stebimo objekto. Tai jeigu stebime žvaigždes tai mūsų protas yra už kaukolės ribų.
Rupertas kritikuoja mokslo dogmatiškumą tiek dėl to, kad dominuojanti materialistinė pasaulėžiūra nustumia į šalį net įrodytus faktus , tačiau nesiderinančius su dogmomis. Mokslininkas taip pat teigia, kad amžinieji gamtos įstatymai kuriais aklai tikima gali kaitaliotis ir yra greičiau įpročiai. Nustatyta, kad nors ir nežymiai šviesos greitis sumažėjo. Šeldreikas taip pat pateikia pavyzdį, kad neseniai susintetintų medžiagų lydymosi temperatūra pakilo (jis pateikia aspirino pavyzdį, kurio lydymosi temperatūra nuo 19a. pakilo 12 laipsnių.
Šeldreikas  dalyvavo TED (angl. „Technology Entertainment Design") kasmetinė konferencijoje, kurioje mokslininkai per 18 minučių gali pristatyti savo idėjas. Tačiau TED pašalino ir nuslėpė jo pasirodymą. Štai jo TED pokalbis:



Benamis

Dekui uz pasidalinta informacija :) Reikes daugiau pasiskaityti, nes pirma karta girdziu apie tokia asmenybe ir teorijas ;)

Ezekiel

#2
gegužės 28, 2013, 22:04:21 Redagavimas: gegužės 28, 2013, 22:09:16 by Ezekiel
Specialiai padariau ir lietuviška vikipedijos vertimą, nors gali būti vertimo klaidų ir reikia kai ką pataisyti:

http://lt.wikipedia.org/wiki/Rupert_Sheldrake

Šiaip Rupertas Šeldreikas draugavo su filosofu Terence Mckenna, matematiku Ralfu Abrahamu ir kartų dalyvavo trialoge. Jei yra kantrybės klausyti daug valandu tikrai vertėtų pasiklausyti jų paskaitų.

paragraf 78

Kad Šeldreiko darbai laikomi pseudomoksliniais. O tokiais laikomi visi darbai kuriose nesilaikoma mokslinio kritinio metodo ir moksliniam darbui keliamų reikalavimų

Ezekiel

#4
birželio 28, 2013, 20:28:27 Redagavimas: birželio 28, 2013, 20:31:00 by Ezekiel
Citata iš: paragraf 78  birželio 27, 2013, 20:48:37
Kad Šeldreiko darbai laikomi pseudomoksliniais. O tokiais laikomi visi darbai kuriose nesilaikoma mokslinio kritinio metodo ir moksliniam darbui keliamų reikalavimų

Nesvarbu ką apie jį mano. Svarbiausia jo atlikti eksperimentai, kurie atitinka mokslinius reikalavimus. Eksperimentai buvo nufilmuoti ir tyrimus pakartojo Ruperto skeptikas, tai galite pasižiūrėti įrašus, kad įsitikinti. Man teko pačiam matyti kaip katė nuėjo pasitikti savo šeimininkės prie durų jai dar prieš ateinant, o kitomis juslėmis negalima buvo suvokti to.
Dabar jo idėjos akademinėje visuomenėje atrodo keistos ir nesutampa priimtais įsitikinimais. Buvo neteisėtai ištrintas jo TED pokalbis, plačiau skaitykite čia:
http://blog.ted.com/2013/03/14/open-for-discussion-graham-hancock-and-rupert-sheldrake/

paragraf 78

Jei laikoma pseudomoksliniu, vadinasi neatitiko mokslui keliamų reikalavimų.
O kad katė ateina pasitikti, tai dėl elementarios priežasties, jos gera klausa

Ezekiel

Citata iš: paragraf 78  birželio 28, 2013, 22:05:38
Jei laikoma pseudomoksliniu, vadinasi neatitiko mokslui keliamų reikalavimų.
O kad katė ateina pasitikti, tai dėl elementarios priežasties, jos gera klausa


Katė niekaip negalėjo išgirsti, nes šeimininkė buvo per toli ir jos butas yra aukštai daugiabūtyje.

Štai vaizdo įrašas su papugos eksperimentu:


O štai šuns telepatijos eksperimentas:



Telefoninės telepatijos eksperimentas:


paragraf 78


Ezekiel

Na tuomet paragraf 78 galiu palinkėti, kad pats patirtum telepatiją ar pamatytum gyvūnus jaučiančius tokių būdu šeimininkus.
Gal net patyrei telepatinį ryšį nors neatkreipei į tai dėmesio. Pabandyk stebėti ar nenuspėji iš anksto kas skambina telefonu ar telepatiškai nuskaitai merginos, artimųjų mintis, pajunti ar tave stebi iš nugaros.

paragraf 78

Tai ką tu vadini telepatiniais pojūčiais, tėra empatija.
O nuspėja kas skambins, kiekvienas žmogus. Psichologai tai jau išsiaiškinę. Žmogus dažnai prisimena draugus. Daug kartų per dieną, tiesiog to nefiksuoja, tačiau kartais tau pagalvojus draugas atsitiktinai tau paskambina. Tada šitą atsiminimą fiksuoji.
Nereikia mistifikuoti to, kas yra racionaliai paaiškinama. Truputis kritinio mąstymo niekada nekenkia :)

Ezekiel

Citata iš: paragraf 78  birželio 28, 2013, 23:32:58
Tai ką tu vadini telepatiniais pojūčiais, tėra empatija.


Taip tai galima pavadinti empatine telepatija. Eksperimento metu buvo užtikrinta, kad niekaip kitaip kitaip negalima būtų pajūsti.

a.t.sielis

Manau, ryšys per vidinius dalykus egzistuoja, tuo galima įsitikinti atidžiai stebint save ir bendravimą su kitais, interakcijas. Netgi šiandien pat kiekvienas gali tuo įsitikinti.

Vienas iš pavyzdžių: vienas asmuo sako kažką išoriškai. Taip pat turi kažkokią vidinę būseną. Tada kitas asmuo, kuris atsako, išoriškai pasako to pirmojo asmens vidinę būseną. Netgi forumo diskusijas galite panagrinėti tokiu principu, ir pamatysite, kad dažnai būna, kad jūsų pašnekovas ar oponentas išreiškė jūsų vidinę būseną ar neišsakytą jos dalį. Sutapimas? No, tiesiog visos reakcijos yra ne atsitiktinės, o pamokančio pobūdžio, kadangi esame sąmoningos būtybės, susietos su viską valdančia didele Sąmoninga Būtybe. Žr. temoje "pafilosofuokim" apie veiksmus, atoveiksmius, laiką.

Gyvenime tiek daug to pavyzdžių (pvz. motinos jaučia kai vaikams kažkas blogai; dvynių ryšys; labai artimų žmonių ryšys), kad stebėtina, kad kažkas tai bando ginčyti ir aiškinti iš materialistinės paradigmos. Kam?

paragraf 78

70 proc. informacijos apie žmogų, jo būseną ar mintis gaunama neverbališkai, likę 30 proc. išplaukia iš kalbos. Tai ta pati empatija.
Todėl motinos pajunta kad vaikui kažkas negerai ir t.t.
Kitas dalykas, žmonės bendrauja kalbiniais ir mąstymo modeliais, todėl dažnai lengva atspėti ką žmogus galvoja.
Jokių įrodymų jog telepatija egzistuoja nėra. Yra tik visokių pseudomokslininkų išvedžiojimai ta tema ir krūva žmonių jais tikinčių. Kritinis protas atostogauja.

a.t.sielis

#13
birželio 29, 2013, 09:55:47 Redagavimas: birželio 29, 2013, 09:57:53 by a.t.sielis
CitataJokių įrodymų jog telepatija egzistuoja nėra.


:) Yra. Gal nėra eksperimentiškai ir objektiškai fiksuotų didelio kiekio įrodymų, pagal gamtamokslio metodologiją, bet gyvenime tiek ir tiek esu susidūręs su telepatiniais reiškiniais, per atstumą ir be bendravimo, kad telepatijos pripažinimas yra natūralus.

----

Turėjau galvoje, pvz. sūnus kare, ar dar kažkur, užsienyje. Jeigu bloga situacija, motina jaučia. Šiuos dalykus daug aprašinėja grožinė literatūra, iš piršto rašytojai irgi nelaužia, žinojimas apie dvasinį ryšį buvo paplitęs dar prieš 100 metų.

paragraf 78

Va kai bus mokslinis objektyvus tyrimas kuris tai patvirtins, tada galėsi sakyti kad ji egzistuoja. Nes kiek buvo kontroliuojamoje aplinkoje tirti visokie telepatai, nei vienam nepavyko perskaityti minčių. Kiek buvo tyrimų, nei vienas nepatvirtino.
O remtis grožine literatūra ir žmonių prietarais, tik patvirtina reikalo pseudomoksliškumą.
Kaip jau sakiau: kritinis mąstymas šiuo atveju atostogauja.

Aukštyn