Mano filosofija (klajuno skyrelis)

Pradėjo klajunas, balandžio 18, 2016, 11:53:48

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

klajunas

Vis tiek tai apie ką kalbi yra ne kelias pirmyn, bet kelias atgal, nes propaguoji žemą sąmonės kokybę. Taip gaunasi todėl, kad religija dirba tik pagal trečia kokybės kriterijų, kurio paskirtis žmogaus veiklai suteikti pozityvumą per sąmonės suformavimą, šiuo atveju per reguliatyvinę idėją. Tačiau pagal kitus du kriterijus yra visiškas nulis. Tie kriterijai yra tiesos kriterijus, pagal kurį sąmonė turi siekti maksimalaus atitikimo anapusinei tikrovei ir veiklos masto kriterijus, kuris patvirtina praktikoje, kad turima tiesa. Tiesą reikia suprasti ne pagal "aukštumą" ar "žemumą", bet pagal jos pilnumą, kiek ji išsemia tikrovės pirmapradę struktūrą, nuo mažiausios smiltelės iki visos visatos. Tik sujungus visų šitų trijų kriterijų aukštą lygį, gaunama pažengusi sąmonės kokybė. O religija tik ieško savavališkai suformuotos geriausios visuomenei ir žmonijai sąmonės formos. O tai prasilenkia ir su laisva valia, nes žmogus ne molio gabalas, kad kiti jį formuotų kaip panorėję, žmogus turi augti pats.

Vis grįžti prie sau patogių žodžių, kuriuos esu įsitikinęs, pakeisti labai sunku. Jau vien dėl to, kad pakeitus net vieną žodį, visa sistema gali subyrėti kaip kortų namelis. Bet "pasaulyje" kalba ne taip, nėra tokios kalbos kurią propaguoji, nėra tokių žodžių, o jeigu pakeitus žodžius dingsta ir prasmės, tai rodo kad tos tiesos buvo tik semantinės iliuzijos. Yra daug dalykų, kurių visuomenė nežino. Kalbu apie didelius proveržius moksle, kurie parodė kas žmogus yra iš tikro. Galima visą jo gyvenimą stebėti iš vidaus, iš vidinės dalies ir šios pažinimo lygis pasiekęs tokį patį kaip ir kūno. Trečias kriterijus paremtas gnostinių implantų tikrovėje kūrimu, kurie neturi jokio atitikimo realybei, tačiau jie svarbūs psichologiškai, kaip psichologinė atrama. Galima kaltinti, kad tokiomis idėjomis atrama iš žmogaus atimama ir susilpninama jo sąmonė, tačiau tokių ramsčio reikia tik iš esmės labai silpniems žmonėms.

Atsakymas yra stokos civilizacijos pavertimas pertekliaus civilizacija, tik tai pasiekus galima iš jos pašalinti visą žiaurumą, kuris kyla iš konkurencijos dėl ribotų išteklių. Perteklių galima sukurti tik dirbtinai, technologijomis, o tam reikia aukštos sąmonės kokybės. Gražios formos, gražaus santykio, kylančio iš jos, neužtenka. Vien religijoje nėra išsigelbėjimo. Ji gali skelbti "aukštą" tiesą, gal pačią "aukščiausią", bet ji nėra "pilna" tiesa, kaip aš sakau - holoplastinė.

Visai nebūtina kovoti prieš ezoterikos "blogį", ypač ilgomis tekstų citatomis iš senovinių raštų. Taip tik paslepiama tiesa už didelio skaičiaus tuščių šiais laikais žodžių. Tos jėgos, kurios vykdo Atskleidimą, žino ką daro, ir daugiau už mus visus. Kuo daugiau žmonių procese sudalyvaus, tuo geriau bus visiems, nes atgausime laisvės pasaulį, kuriame gyvensime be diktato iš viršaus. Nediktuos nei politikas, bei turčius, nei popiežius, nei tarnautojas, nei jokie "tiesos" specialistai. Tiesa bus bendras gėris. Pavojingos charakterio patologijos išsprendžiamos psichotroninėmis priemonėmis. Reikia tik tinkamai jas naudoti.

boba

@klajunas, bert daugelis žmonių remiasi Biblija ir pagal ją žiūri ar aš tiesą kalbu ar ne. Ką manai apie Bibliją?

klajunas

Aš Biblija nesiremiu, aš remiuosi savo protu. O ką manau apie Bibliją? Tai seniai parašytas didaktinių istorijų rinkinys, su miglotomis sukūrimo aplinkybėmis. Iš dalies gali būti paremta tikrais įvykiais, iš dalies išgalvotais. Galima skaityti taip, kaip šiais laikais būtų skaitomas filosofinis, egzistencinis romanas. Galima tirti remiantis literatūros, filosofijos, teologijos, istorijos ir kitais mokslais. Man Biblija nėra išminties viršūnė, nes manau, kad trūksta labai daug svarbių šiuolaikinei civilizacijai principų. Kai kuriais atžvilgiais savo atsiradimo metu, galbūt, pralenkė laiką, padarė didelę įtaką visuomenės vystymuisi. Šiais laikais - galima padaryti geriau. Ir aišku yra tikėjimo pačia istorija klausimas. Bet čia jau psichologiniai dalykai. Man aukščiausia vertybė yra Tiesa, kad ir kokia ji būtų. Tiesa atrandama savarankiškai.

boba

#573
rugpjūčio 06, 2018, 14:48:23 Redagavimas: rugpjūčio 06, 2018, 15:28:43 by boba
Jūs, @klajūnas, esate dėl to toks protingas, kad absorbuojate daug žemės energijos( gal ir kosmoso). Jūs esate unikalus. Bet Biblijos vistiek nereiktų nuvertinti, ją tiesiog galima suprasti savaip( pritempti pagal save...) -  įvesti savo taisykles. Ar suprantate?

klajunas

Gyvenime yra daug kelių, bet žmogus jame turi rinktis vieną. Deja Biblija nėra mano kelias, nes pasirinkau eiti kitu. Kiti, jeigu jiems tinka, gali rinktis ir Bibliją. Biblijoje yra tik nedidelė dalis tikro šiuolaikinio pasaulio. Man Biblija yra visa tikrovė, ją mėgstu skaityti labiausiai.

O energiją gaunu ne iš žemės, bet iš integracijos, kuri yra ir duodanti, ir atimanti.

a.t.sielis

Nenoriu ginčytis, tai paskutinė mano žinutė šia tema.

Citata iš: klajunas  rugpjūčio 06, 2018, 08:35:12Vis tiek tai apie ką kalbi yra ne kelias pirmyn, bet kelias atgal, nes propaguoji žemą sąmonės kokybę. Taip gaunasi todėl, kad religija dirba tik pagal trečia kokybės kriterijų, kurio paskirtis žmogaus veiklai suteikti pozityvumą per sąmonės suformavimą, šiuo atveju per reguliatyvinę idėją. Tačiau pagal kitus du kriterijus yra visiškas nulis. Tie kriterijai yra tiesos kriterijus, pagal kurį sąmonė turi siekti maksimalaus atitikimo anapusinei tikrovei ir veiklos masto kriterijus, kuris patvirtina praktikoje, kad turima tiesa. Tiesą reikia suprasti ne pagal "aukštumą" ar "žemumą", bet pagal jos pilnumą, kiek ji išsemia tikrovės pirmapradę struktūrą, nuo mažiausios smiltelės iki visos visatos. Tik sujungus visų šitų trijų kriterijų aukštą lygį, gaunama pažengusi sąmonės kokybė. O religija tik ieško savavališkai suformuotos geriausios visuomenei ir žmonijai sąmonės formos. O tai prasilenkia ir su laisva valia, nes žmogus ne molio gabalas, kad kiti jį formuotų kaip panorėję, žmogus turi augti pats.
Propaguoju grynąją tobulą sąmonės kokybę, t.y. tokią sąmonę, kuri yra jungtyje su tobulu Absoliutu.

Tikroji religija yra sielos veikla pagal prigimtį. Sielos veiklai, kai ji atgauta, nereikia reguliavimo. Ji natūrali, harmoninga, visados teisinga ir tobula. Reguliavimas reikalingas tada, kai siela įsipainiojusi į materiją ir praradusi savo veiklos tikrąją kokybę, panašiai kaip sušalęs vanduo praranda skystumą ir virsta ledu.

Tiesa yra visuminė Realybė, o visuminė Realybė yra PBR ir jos energijos. Tai sudaro viską. Daugiau nieko nebėra. Be PBR negali būti kalbos apie tiesą, be PBR bet kokie supratimai ir suvokimai yra iliuzija, ne-tiesa.

Teisingai, tikroji tiesa yra pilnoji tiesa, tai, kas apima viską.

Tikroji religija remiasi PBR apreiškimu, o ne kokiais savavališkais bandymais ką nors formuoti. Bet kokios saviveiklos yra netikra religija, pseudoreligija.

Niekas negali augti negaudamas tiesos peno, dvasios peno, panašiai kaip augalas negali augti be vandens, oro, saulės šviesos. Tiesos ir pilnatvinės būties dalelė - siela - atsiskleis jungtyje su tiesa ir pilnatvine būtimi. Kito kelio nėra, kitos būties sąrangos nėra. Tobula egzistencija yra tada, kai esybė užima savo prigimtinę vietą dvasinėje būtyje. Materialus pasaulis - kalėjimas, tai nėra normalus gyvenimas, tai nėra tikrieji namai.

CitataVis grįžti prie sau patogių žodžių, kuriuos esu įsitikinęs, pakeisti labai sunku. Jau vien dėl to, kad pakeitus net vieną žodį, visa sistema gali subyrėti kaip kortų namelis. Bet "pasaulyje" kalba ne taip, nėra tokios kalbos kurią propaguoji, nėra tokių žodžių, o jeigu pakeitus žodžius dingsta ir prasmės, tai rodo kad tos tiesos buvo tik semantinės iliuzijos. Yra daug dalykų, kurių visuomenė nežino.
Žodžių gali iš viso nebūti, gali likti tik tyla, bet Realybė egzistuos tokia, kokia yra. Yra sąmonės lygmuo, kuriame žemiški žodžiai jau nebereikalingi, nes viskas patiriama tiesiogiai. Žemiški žodžiai iš tikro negali adekvačiai apibūdinti PBR, žemiški žodžiai yra tik tarpininkas. Panašiai kaip radijo bangos. Gali būti tiesiog radijo triukšmas, be turinio. Taip ir materialistinių žodžių triukšmas. Virš žodžių yra dvasinis garsas, dvasinė substancija, ir kai žemiški žodžiai tarsi radijo bangos perduoda dvasinę substanciją, tada vyksta sielos prabudimas ir pažinimas.

CitataKalbu apie didelius proveržius moksle, kurie parodė kas žmogus yra iš tikro.
Modernus vakarietiškas mokslas nuėjo visiškai klaidingu keliu, nes tyrinėja tik fizinę pusę. Jis visiškai nieko neišmano apie amžinąją dvasinę esybę - sielą, ir netgi pradėjo ją neigti. Tokiu būdu, tai virsta gilia iliuzija. Panašiai kaip jeigu vietoje to, kad valgytume patys, maistą bandytume pilti ant drabužių, tai nieko gero neduotų, taip ir praleidę sielą ir nagrinėdami tik fizinį kūną, šių laikų materialistai patenka į absurdišką situaciją.

Citata iš: klajunas  rugpjūčio 06, 2018, 08:35:12Atsakymas yra stokos civilizacijos pavertimas pertekliaus civilizacija, tik tai pasiekus galima iš jos pašalinti visą žiaurumą, kuris kyla iš konkurencijos dėl ribotų išteklių. Perteklių galima sukurti tik dirbtinai, technologijomis,
Tai akivaizdžiai klaidinga kryptis. Materiali energija niekada nesiduos užvaldoma, nes ji begalinė begalinio Kūrėjo energija. Tik Jis gali ją valdyti. Materiali visata sukurta taip, kad čia visados bus problemų, ir nebus pertekliaus, jeigu gyvos esybės veiks savarankiškai, prieš Kūrėjo valią. Perteklius ir gerovė gali atsirasti veikiant pagal visatos sąrangą ir nustatytąsias veikimo technologijas, o ne pagal savo išgalvotas technologijas. Bandymai pakeisti visatos tvarką ir ją išnaudoti savavališkai savo tikslams - pasmerkti visiškai nesėkmei. Tokios viltys yra iliuzinės.

Citata iš: klajunas  rugpjūčio 06, 2018, 08:35:12Pavojingos charakterio patologijos išsprendžiamos psichotroninėmis priemonėmis. Reikia tik tinkamai jas naudoti.
Čia tai jau visiškai pritrenkei. Nukentėjęs nuo psichotroninių priemonių, pasirodo, yra jų šalininkas. Psichotroninės priemonės yra demonų įrankis, demonų technologijos. Egzistuoja visai kiti būties principai, kurie neša amžinybę, išmintį ir džiaugsmą, ir išsprendžia bet kokius defektus ir patologijas. Mechaninis požiūris prieštarauja tobulybei, kuri yra pati iš savęs, spontaniška, ir be prievartos. Joje tikroji laisvė. Sakei, kad trokšti laisvės, bet šituo parodai, kad esi ekstremalios prievartos - mechaninio valdymo - šalininkas.

klajunas

Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 06, 2018, 17:12:46Čia tai jau visiškai pritrenkei. Nukentėjęs nuo psichotroninių priemonių, pasirodo, yra jų šalininkas. Psichotroninės priemonės yra demonų įrankis, demonų technologijos.
Jeigu jautiesi toks pritrenktas, neteisingai supranti. Aš nukentėjau ne nuo psichotroninių priemonių, bet nuo neteisėto ir neteisingo jų panaudojimo. Su tomis priemonėmis galima būtų padaryti, kad neliktų nei vieno alkoholiko ar narkomano, nebūtų kitų patologijų, kurios susijusios su valia ir ne tik. Tokias priemones pasiūlius viešai, nemanau, kad atsirastų bent vienas žmogus, nenorintis pats save valdyti, nesvarbu kad mechaniškai. Aš kalbu ne apie žmonių valdymą kaip kokius žaislus, bet apie žmonių savęs valdymą. Jeigu žmogui kas nors jo psichikoje nepatinka, tai nesunkiai psichotroniškai koreguojama, sau pačiam, savo kontroliuojamu kompiuteriu. Tai būtų visiškai laisvanoriška. Bet tam psichotronika turi būti vieša technologija. Bet esu prieš žmogaus pavertimą dronu, prie psichotroninį smurtą.

Taip mąstau todėl, kad esu realistas - tai etapas, kurį privalėsime praeiti, kuo išmintingiau praeisime, tuo mažiau nuostolių patirsime evoliucijos procese.

Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 06, 2018, 17:12:46Tai akivaizdžiai klaidinga kryptis. Materiali energija niekada nesiduos užvaldoma, nes ji begalinė begalinio Kūrėjo energija. Tik Jis gali ją valdyti. Materiali visata sukurta taip, kad čia visados bus problemų, ir nebus pertekliaus, jeigu gyvos esybės veiks savarankiškai, prieš Kūrėjo valią. Perteklius ir gerovė gali atsirasti veikiant pagal visatos sąrangą ir nustatytąsias veikimo technologijas, o ne pagal savo išgalvotas technologijas. Bandymai pakeisti visatos tvarką ir ją išnaudoti savavališkai savo tikslams - pasmerkti visiškai nesėkmei. Tokios viltys yra iliuzinės.
Pertekliui, paprasta ekonomine prasme reikia tik kelių nedidelių proveržių, ypač energetikos srityje. turėtume "nemokamą energijos šaltinį", t.y., energiją pasiimdami tiesiai iš tikrovės, sukurtume neregėtą istorijoje perteklių. Išimk iš ekonominių sąnaudų visas energetines sąnaudas, visos prekės atpigs per pus, o bendras efektas bus dar geresnis. Namie nemokėsi už elektrą, nieko nekainuos benzinas, visos prekės bus perpus pigesnės. Šia kryptimi galima eiti labai toli.

Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 06, 2018, 17:12:46Modernus vakarietiškas mokslas nuėjo visiškai klaidingu keliu, nes tyrinėja tik fizinę pusę. Jis visiškai nieko neišmano apie amžinąją dvasinę esybę - sielą, ir netgi pradėjo ją neigti. Tokiu būdu, tai virsta gilia iliuzija. Panašiai kaip jeigu vietoje to, kad valgytume patys, maistą bandytume pilti ant drabužių, tai nieko gero neduotų, taip ir praleidę sielą ir nagrinėdami tik fizinį kūną, šių laikų materialistai patenka į absurdišką situaciją.
Nekalbu apie modernų vakarietišką mokslą, kalbu apie tikrą mokslą, kuris naudojamas ten, už mums nepasiekiamos ribos. :)

Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 06, 2018, 17:12:46Žodžių gali iš viso nebūti, gali likti tik tyla, bet Realybė egzistuos tokia, kokia yra. Yra sąmonės lygmuo, kuriame žemiški žodžiai jau nebereikalingi, nes viskas patiriama tiesiogiai.
Jei taip manai, tai nelabai gerai suvoki, kaip sąmonėje funkcionuoja žodžiai. Kai žiūri į aplinką ir joje išskiri daiktų kontūrus, tie kontūrai braižomi pasąmonėje įrašytų žodžių. Koks žodžių rinkinys pasąmonėje, toks kontūrinis vaizdas aplink žmogų ir atsiveria. Net tyloje.

Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 06, 2018, 17:12:46Tiesa yra visuminė Realybė, o visuminė Realybė yra PBR ir jos energijos. Tai sudaro viską. Daugiau nieko nebėra. Be PBR negali būti kalbos apie tiesą, be PBR bet kokie supratimai ir suvokimai yra iliuzija, ne-tiesa.
Siūlau metodą. Pabandyk šitą klausimą pamąstyti visiškoje tyloje, pasąmonėje išjungus visus PBR. Tada kai priprasi prie tylos, pabandyk kurti savo naujus žodžius, bet taip, kad jie pilnai atitiktų ką suvoki aplink save. Bet be jokių išmoktų šablonų.

Taip gydomas sutrikimas, kai kaupiamojoje sąmonėje būna per daug susikaupę nereikalingo, trikdančio žodinio chlamo.

TinSoldier

Citata iš: klajunas  rugpjūčio 06, 2018, 11:01:15Man aukščiausia vertybė yra Tiesa, kad ir kokia ji būtų. Tiesa atrandama savarankiškai.


Autorė: Keistos Mintys

klajunas

Iš šitą klausimą daug kartų atsakyta. Kas nori tas randa.  ;D

Trumpai - nėra nenuosavų tiesų. Kiekvienas žmogus yra savo tiesa. Bet tarp jų yra tokių, kurie bando savo nuosavą paversti bendra, per melavimą, prievartą ar paprastą susitarimą ką nors laikyti standartine tiesa. Tavo organizacijos tiesa yra tos organizacijos nuosava tiesa. Visi universalizatai - dirbtiniai.

klajunas

Giluminė valstybė (2)

Pirmoje dalyje apie giluminę valstybę paaiškinau kaip suorganizuota žmonija į gelmę einant iki planetą valdančios atitrūkusios civilizacijos. Šios sistemos esmė pavaizduota kaip centre esantis gardas, kuriame surinkti resursu laikomi žmonės, ir aplink šį gardą išdėstytos įvairios organizacijos, kurios išnaudoja visuomenę savo naudai. Kiekvienas žmogus suskaičiuotas, įvertintas ir kiekvienam paruoštas gyvenimo planas visuose penkiuose parodytuose segmentuose. Yra dalis žmonių, kurie integruojami į organizacijų struktūrą ir dirba tarnautojų darbą, kiti yra apačioje ir išnaudojami kaip pigi darbo jėga. Nė viena organizacija niekada nedirba žmonių labui, nes joms rūpi tik savo sistemos stiprinimas. Jeigu propagandiniuose ekranuose ir rodoma kitaip, tai yra apgavystė ir melas.

Žadėjau šiame įraše parodyti išplėstą vaizdą, kuris išeina už šios planetos ribų. Tai ir pabandysiu padaryti, tačiau iš karto perspėju, kad jokios konkrečios insaiderinės informacijos neturiu ir tai tik mano protu sukurtas modelis. Šį modelį būtų galima apvilkti į gražią istoriją, būtų galima pavaizduoti kaip tikrus faktus, patirtus asmeniškai. Tačiau to nedarau, nors ezoterikos pasaulyje tai įprasta. Yra žmonių kurie galbūt iš tikro prieina prie informacijos, kuri siekia atitrūkusią civilizaciją ir šios tikrovės anapus planetinę dimensiją, tačiau yra daug tokių, kurie meluoja, konferencijose pasakodami sukurtą fantastinį romaną. Nesiekiu bet kokia kaina pritraukti dėmesio ir pasipelnyti, man daug svarbiau, kad žmonės pradėtų mąstyti. Imant tokį Atkleidimo Amerikoje judėjimo dalyvį kaip D. Wilcock, jo alternatyvi saulės sistemos istorija daug kur atrodo kaip išgalvotas kūrinys, nors bando naudoti NASA darytas saulės sistemos planetų ir mėnulių nuotraukas ir tvirtina, kad remiasi operacijose dalyvavusių insaiderių parodymais. Bet nėra įrodymų, kad jo insaideriai nekuria, nors tai ir nepaneigia to, ką jie tvirtina.

Mąstydamas kaip galėtų veikti nežemiška civilizacija, į kurios sudėti apribotu ir išnaudojamu režimu įeina ir žemė, pavadinau ją „vietine imperija". Šios imperijos centre yra išnaudojamų planetų gardas, kurį supa kosminės struktūros, užsiimančios jo priežiūra ir eksploatacija. Šitaip arčiausiai mūsų yra prižiūrėtojų ateivių rūšys, kurios tiesiogiai kontaktuoja su garde esančių planetų atitrūkusiomis civilizacijomis, administruojančiomis resursą. Aukščiau jų turėtų būti elitinės rūšys, kurios yra savotiška Vietinės imperijos aristokratija. Tačiau šios imperijos aukščiausias laiptelis būtų pagrindinė rasė, kurie yra imperijos valdovai. Šią sistemą paveiksliuku būtų galima pavaizduoti taip:



Kadangi su šia sistema tiesiogiai kontaktų neturėjau, ir žemės planetoje esu tik išnaudojamo vergo statuso, neturinčio jokių teisių į išskirtinę informaciją apie tai, kaip valdoma planeta anapus jos ribų, tai ateivių rūšių konkrečiai neminėsiu, nors kiti tai daro, ir yra prikurta ar išaiškinta daug variantų. Tai ir pilkieji, reptiloidai, mantidai, insektoidai, įvairūs humanoidai iš įvairių planetų - variantų yra begalė. Mano tikslas nėra toks, kurti gražią istoriją ar vaikytis sensacijų, mano tikslas sukurti darbinį modelį ir ieškoti jam pagrindimo bei įrodymų. Taip pat aktualūs klausimai, kaip tie ateiviai nusiteikę žmonių atžvilgiu? Ar jie blogio jėgos? Mums sukurtas gyvenimas tikrai nėra rojus, tačiau akivaizdu, kad jis galėtų būti ir daug blogesnis, bet toks nėra. Vadinasi galime daryti išvadą apie tam tikrą kompromisinį variantą. Valdžios sukurta sistema yra apsišvietusi vergovė, kurioje vergas yra sąlyginai humaniškai prižiūrimas, nekalbant apie išimtinius atvejus, kai nusprendžiama žmogų panaudoti kokiam nors projektui. Tokių, kuriems nepasiseka procentas nėra labai didelis, jų yra ne daugiau 5 proc.

Pabandžiau pamodeliuoti Vietinės imperijos parametrus, kaip ji galėtų atrodyti pažvelgus į ją iš kosminės perspektyvos. Tarkime kad į ją įeina 100 resursų planetų, kuriose egzistuoja žemo išsivystymo vienos planetos civilizacijos. Tai reiškia, kad šioms planetoms vietinėje galaktikoje reikia 100 žvaigždžių. Yra apie 10 prižiūrėtojų rūšių ir kiekviena rūšis valdo po 20 planetų. Vadinasi turi būti apie 200 prižiūrėtojų žvaigždžių. Gali būti apie 5 elitines rūšis, kurių kiekviena turi 100 planetų. Kitaip sakant, jos valdo 500 žvaigždžių. Ir pabaigoje lieka pagrindinė rūšis, kuriai turėtų priklausyti apie 1000 planetų ir 1000 žvaigždžių. Kalbėdamas apie planetas, turiu omenyje apgyvendintas gyvybei tinkamas planetas, netinkamų gyvybei planetų ir jų žvaigždžių gali būti daug daugiau. Taip gauname kad Vietinei imperijai mano modelyje turėtų priklausyti 1800 gyvybei tinkančių planetų. Remiantis šiais parametrais, galime apskaičiuoti, koks bus imperijos skersmuo galaktikoje suspaudus žvaigždes į gana kompaktišką spiečių, su atstumais nuo 10 iki 100 šviesmečių tarp jų. Ištraukiame iš 1800 kubinę šaknį ir gauname vienos kraštinės ilgį 12 žvaigždžių su 10-100 šviesmečių tarpais tarp jų. Gauname skersmenį nuo 120 iki 1200 šviesmečių.

Akivaizdu, kad tokiai civilizacijai aktualiausias klausimas būtų kosminis transportas galintis skraidyti tokiais atstumais per trumpą laiką. Šviesos greičio neužtenka, kosminis laivas turi turėti galimybę į viršyti kelis kartus. Viršijus šviesos greitį 10 kartų, 1200 šviesmečių atstumas būtų įveiktas per 120 metų. Jeigu atstumas tarp žvaigždžių 10 šviesmečių, jį įveikti galima per 1 metus, 100 šviesmečių - per 10 metų. Tai rodo, kad pagrindinė rasė turi būti gerai pažinusi tikrovės sandarą, turi turėti mus gerokai lenkiančias technologijas. Jeigu kriterijumi laikysime holoplastinę tikrovės sandarą, kuri yra 100 proc. pažinimo, pagrindinė rasė turėtų žinias 30 procentų, elitinės rasės - 20 procentų, prižiūrėtojų rasės - 10 procentų, o žaliavinės planetos, tarp jų ir žemė - 5 procentus holoplastinės tiesos.

Su tam tikru Vietinės imperijos lygiu galimai kontaktuoja tik planetos elitas, vadinamas atitrūkusia civilizacija, kuri palaiko ryšius su prižiūrėtojų rūšimis, perduodančiomis instrukcijas. Visos sistemos galimai nežino net jie, nes ji prieinama tik elitinėms rūšims. Šioje sistemoje yra tam tikra santvarka, kuri nesiekia žmonių išnaikinimo, tik siekia juos laikyti savo valdžioje apribotus ir išnaudoti, tačiau vėlgi išnaudojami ne visi: planetos elitas, atitrūkusios civilizacijos giminės, kurios valdo žmoniją - nėra išnaudojamos. Jiems galbūt net yra galimybė padaryti karjerą su visa žmonija, bet tai - ilgalaikis projektas, kurio tikslas - išveisti pažangesnį žmogaus variantą. Todėl atitrūkusioje civilizacijoje labai svarbūs genetiniai eksperimentai, hibridizacija, klonavimas ir pan. Visa žmonija tam yra genetinė žaliava. Šis „augimas" per gentinius eksperimentus galimas kelių šimtų metų bėgyje.

Dabar šio įrašo svarbiausia informacija liečianti atitrūkusią civilizaciją. Apie tai, kaip jie apsirūpina tarnais, vergais, bandomaisiais triušiais, zombiais pramogoms ir pan. Tai planetoje vykdoma naudojant genetines žmonių fermas, kuriose iš žmonijoje surinktos genetinės medžiagos, dirbtinio apvaisinimo būdu auginami žmonės-daržovės, kurie neturi tėvų, šeimos ir naudojami kaip žmogiška žaliava. Čia dalyvauja projektai susiję su spermos bankais, kiaušinėlių bankais, kurie iš žmonių surenka genetinę medžiagą, iš kurių atitrūkusioje civilizacijoje auginami vergai. Dėl šios priežasties sumažėja žmonių grobimo poreikis, o jeigu jie grobiami, tai žemesnio lygmens pasaulyje, nes atitrūkusi civilizacija vergus užsiaugina fermose. Kiekviena moteris turi apie 300 000 kiaušialąsčių, vadinasi yra tiek potencialių embrionų. Vyras akto metu išskiria apie 200 mln. spermatozoidų - užtenka visai kariuomenei. Tai reiškia, kad žmonija turi labai daug perteklinės genetinės medžiagos, kurios kaina - trilijonai. Tampant spermos ar kiaušinėlių bankų laisvanorišku donoru, reikia labai gerai pagalvoti kuo gali būti paversti tavo vaikai, nešiojantys tavo genetinę medžiagą. Ne visi variantai labai blogi, ypač kai donorais paverčiami talentingi arba genialūs žmonės, jie naudojami aukštesniojo žmogaus veisimo programose, ugdo savo gabumus ir talentus, dirba mokslinį darbą ir pan. Dabar tarkime 1 žmogaus užauginimas kainuotų 10 000 eur., tokiu atveju norint nusipirkti 1000 darbininkų, reikėtų 10 mln. eurų.

Tai reiškia taip pat, kad kiekvienas iš mūsų galime turėt giminių atitrūkusioje civilizacijose, to nežinant nei jiems, nei mums. Tai ypač liečia aukštesnį socialinį statusą turinčius žmones. Darbininkų genetinė medžiaga panaudojama auginant vergus, kariuomenių zombius, tarnus ir pan. Gardo rėmuose visa tai žinoti yra uždrausta, tačiau informacija prasisunkia ir čia. Taip pat netrūksta agentų, kurių darbas prieš tokią informaciją kovoti, užsiimant demaskacijomis ir išjuokimu. Tačiau norint juos neutralizuoti užtenka pamąstyti savo galva. Visas gylis, kurį įmanoma pasiekti, eina nuo gardo centro žemės struktūroje, iki pagrindinės rūšies, valdančios Vietinę imperiją. Toks lygis niekam neprieinamas net atitrūkusioje žemės civilizacijoje. Nekalbant jau apie žemesnius sluoksnius. Garde gyvenančiam gali būti nežinomi net vietinės savivaldybės slapti projektai, nekalbant jau apie kosminę civilizaciją. Ir einant gilyn prie tiesos, reikia pereiti daug beveik neįveikiamų užtvarų.

boba

#580
rugpjūčio 10, 2018, 20:08:46 Redagavimas: rugpjūčio 10, 2018, 20:29:54 by boba
Nu čia Jūs, @klajūnas, skėlėte iš peties nežinau ar tuo tikėti ar abejoti.  Bet kad esu vergė tai kuo puikiausiai suprantu. Bet jie tos kitos civilizacijos privertė mane verge tapti tik per Tėvą, o taip tai esu visiškai nevaldoma. Bet jie rado tą sąlyčio tašką ir nesprendė jie veikti per Tėvą. Tėvas yra tik mašina vykdantis jų užsakymus ir pilnumoje valdantis mane ir net taip stipriai valdantis mane, kad aš net negaliu užsiimti seksu( Pastebėjau kiti žmonės gali užsiimti seksu, bet tai nereiškia kad jie mažiau valdomi yra).
Jūs, @klajūnas, esate genijus.
Bet štai kas, @klajūnas, yra. Jie tie dabar ėda mus, bet paskui viskas pasikeis. Iš tiesų tai mes valdome.Tik tyra siela gali valdyti. Pačiam , pačiam paskutiniam taške laimime mes( laimėsime mes). Dangus mums garantuotas, o tie kurie mus ėdė danguje bus mūsų tarnais( na bent aukščiau mūsų tai tikrai nebus) - viskas persivers. Ar Jūs tuo tikite? Vienas iš pradžių griaužia kaulą, o paskui mėsą valgo ir atvirkščiai. Ar Jūs tuo tikite?

VEris

Visa tai, ką aprašė klajunas, būtent ta giluminė valstybė... Na, kodėl man tai kelia abejonių, nes tai tėra paprastos žemiškos hierarchijos pavyzdys. Įsivaizduokime, kad būtent Žemė ir priklauso tai pagrindinei rūšiai. Kaip mum iki to reikėtų prieiti? Visų pirma, Žemėje turėtų visiškai išnykti arba bent būti gerokai prislopinta socialinė hierarchija. Kol vieni žmonės laiko save geresniais ar turingesniais už kitus, kol visos valstybės rūpinasi tik savim, visomis žaliavomis dalinasi tik už pinigus ir apskritai, kol pinigai bus pati svarbiausia materija Žemėje, negali net būt kalbos apie "kosmoso užkariavimus". Gali skambėti lyg socializmo idėjos, ir nesakau, kad Žemėje turi būti absoliuti lygybė, bet kalbu apie žmonių susivienijimą. Kol žmogus kovos pats prieš save, nebus jokio didesnio progreso. O dabar įsivaizduokime, jog jau įvykdytas milžiniškas šuolis, galim keliauti visatoje ir tai neužtrunka metų metus, ar tuomet tikrai kažkam būtų įdomu užsiiminėti hierarchija, žemesnių civilizacijų terorizavimu? Kam iš vis galėtų būti reikalingi kažkokie vergai, kai technologijos pasiekusios tokį aukštą lygį? Na, realiausiu atveju, nebent kaip naminiai gyvūnėliai, bet ar tai tikrai realu? Realiausia, kad žmonės ir toliau sieks kuo didesnio tiek technologinio, tiek dvasinio tobulėjimo. Na, čia tik apmąstmai ir išvedžiojimai, kas būtų, jeigu būtų, bet man to užtenka įsitikinimui, jog toks scenarijus yra per daug "žemiškas" ir per daug ribotai aprėptas. Vergai, elitas, elito eitas (ta pagrindinė rasė), nemanot, kad viskas skamba kiek per daug... primityviai? Man daug labiau prie širdies a.t.sielio Tiesos teorija. Tiesiog. Ne tik logiškai, bet ir instinktyviai labiau tikėtina (iš tiek, kiek perskaičiau).

klajunas

Nereikia išsigąsti tokio pateikto vaizdo, nes tai tik teorinis modelis, kuris dar turi būti patvirtintas arba atmestas. Iškėlus tokį modelį kitas žingsnis yra rinkti informaciją o ne rodyti pasitenkinimą ar nepasitenkinimą tokia perspektyva. Tai nėra galutinis variantas, bet jis paremtas mano ribota patirtimi. Čia nekalbama apie tai kaip "turėtų būti". Aišku daug geriau būtų jeigu žmogus pasidaryti daug kartų protingesnis, dvasingesnis ir taptų visatos valdovu. Bet modelis kuriamas ne remianti tuo, ko norėtume.
Paprašyk, kad a.t.sielis pateiktų savo koncentruotą modelį ir galėsi įrodymų ieškoti jam, jeigu labiau patinka. O jeigu patinka galėsi puoselėti saldžią žinojimo iliuziją visą gyvenimą ir nieko nedaryti, kad įsitikintum, jog tai, kuo tiki yra tiesa. Mano variantas toks, distopinis. Deja manau jis labai realus, bent jau iki tam tikro lygio (išimant ateivius ir paliekant tik žmones).

VEris

#583
rugpjūčio 11, 2018, 18:15:22 Redagavimas: rugpjūčio 11, 2018, 18:19:47 by VEris
Iš tiesų, aš asmeniškai apskritai nedrįsčiau bandyti dėlioti tokį konkretų modelį, kokį sukūrei tu, bet tik dėl to, kad neturiu jokių įrodymų, faktų, patirčių ar bet kokios kitos informacijos, kas galėtų man padėti bent "užsikabinti". Dėl to būtų labai įdomu sužinoti, kas suteikė pagrindą tokiam modeliui. Minėjai, kad neturi jokios "insaiderinės" informacijos ir viską sukūrei savo protu. Įdomu, kuo remiantis nupiešei tokį visatos susisluoksniavu. Šiaip labai įdomu padiskutuoti. Ankstesniame komentare aprašiau, kodėl negalėčiau tokios teorijos patvirtinti ir kodėl pats ją laikau nelabai realia, tiesiog duodamas Žemės pavyzdį (vėlgi, pasiremdamas tik savo hipotezėmis ir mąstysena), bet lygiai taip pat negaliu ir paneigti šio modelio, todėl laukiu šiek tiek platesnio tavo aprašymo, atsakant į klausimą, kaip iškilo toks modelis, kas davė tam pagrindą ir iš kur atsirado "prižiūrėtojai", "elitas", "pagrindė rūšis", bei tie konkrentūs skaičiai (200, 500 ir t.t)

klajunas

Šie mano du straipsniai ne veltui išskirti į dvi dalis - kur pirmoje kalbama apie žemę, o antroje apie kosminę imperiją. Žemės modelis yra tikras šimtu procentų, tik šiek tiek abejonių turint apie atitrūkusią civilizaciją. Kad ji egzistuoja - nėra jokios abejonės, bet galima abejoti dėl jos pasiekto mokslinio lygio. Pavyzdžiui, ar tai, kad seniai turimos slaptos kosminės programos ir kosminis laivynas tik legendos, ar tiesa. Apie tai kalba daug insaiderių, nors suprantu, kad ne visais jais galima pasitikėti. Antra dalis - vietinė imperija, grynai hipotetinė, bet pagrindinis principas buvo analogija paimta iš žemės modelio, tik šiek tiek pakeisti pavadinimai - kad yra centrinė gardo arba aptvaro sistema ir aplink jį prižiūrinčios organizacijos, kaip žemėje taip ir kosmose. Kaip tai darau konkrečiai galima paaiškinti taip. Apie planetos santvarką yra daugybė viešų faktų ir informacijų, kuriuos gali pasitikrinti kiekvienas. Pavyzdžiui penki segmentai, supantys gardą - akivaizdūs, nors realiai jie ne visi, galima dar būtų smulkinti, bet rinkausi pagrindinius. Imkime politiką - yra vietinė valstybės organizacija, sąjungų globalinė organizacija ir dar aukštesnė už sąjungas elitinė sistema. Kad jie kontroliuoja visus garde esančius gyventojus, renka duomenų bazėse informaciją, kurią analizuoja ir tiria - savaime suprantama. Tas pats apie bažnyčią, verslą, tarnautojus, administruojančius sistemą ir t.t. Planetoje gyvena virš 7 milijardų gyventojų, kuriuos lengva paanalizuoti pagal įvairius universalius parametrus, ką esu padaręs straipsnyje "Kodėl". Taip pat galvoje turiu savotišką "Google Earth", kurį galiu sukinėti kaip noriu ir ant jo uždėti įvairius duomenis, matyti bendrą vaizdą, sąryšius tarp dalių, prasukti planetos istorijos filmuką, kaip vystėsi  pagal turimas istorijos žinias ir t.t. Aš tai vadinu remote viewingu. Tai ką matau nėra planetos real time vaizdas, tai greičiau yra visų turimų duomenų simuliacija. Tą patį darau su vietine imperija, kuriu pagal tokį patį šabloną. Bet čia logikos elementarios. Pagrindinis dalykas yra atstumai ir kokio greičio reikia norint juos įveikti per tinkamą sistemos išlaikymui laiką. Pavyzdžiui, jeigu vietinės imperijos skersmuo kosminėje erdvėje 1200 šviesmečių, tai kad būtų pakankamas susisiekimas reikia, kad kosminis laivas viršytų šviesos greitį 10 kartų. Tam reikia fundamentalių proveržių tikrovės pažinime, nes žemės mokslas tvirtina, kad šviesos greičio viršyti neįmanoma, o tokiu atveju, kosminė imperija būtų negalima. Bet akivaizdu, kad žemės mokslas labai atsilikęs, ir jis tikrai nėra galutinis žodis. Todėl rėmiausi atsargiu vertinimu, dešimt kartų šviesos greitį viršijantis kosminio laivo greitis. Norint perskristi visą galaktiką, reikėtų šviesos greitį viršyti 2000 kartų, o tai labai daug, tokie procesai tikrovėje sunkiai įsivaizduojami žmogaus protui. Todėl iš pradžių būna vietinė sistema, tada besivystydama ji turi plėstis. Be to, kad joks insaideris nesu - nevisiška tiesa, nes tikrai žinau, kad egzistuoja telepatinė psichotronika, kuri nuo visuomenės slepiama. Vadinasi žmonėms sakoma ne viskas. Tiesa ta, kad seniai galima bendrauti mintimis sąmonė į sąmonę, o tai turi ryšį su mokslu, kuris tikrai daug kartų lenkia viešą turimą mokslą, o tai yra užuomina į atitrūkusią civilizaciją. Jeigu tokia pat situacija su antigravitacija ir ją naudojančiais skraidančiais aparatais, tai atitrūkusi civilizacija, kuri paslėpta nuo gardo akių yra tikras faktas. Iš kur jie visa tai gavo - galima tik spėlioti. Gal iš tų pačių nežemiškų civilizacijų.

Aukštyn