5 keisčiausi mitybos būdai pasaulyje

Pradėjo Benamis, rugsėjo 02, 2013, 11:28:41

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Marius

Tai kodėl tokios mėsos nevalgai?

a.t.sielis

Nėra poreikio.

Marius

Na bet sakyk atvirai,tu manai jog mėsą valgantis žmogus negali pasiekt tų dvasinių siekių kurių sieki,ar jau esi paiekes tu?

a.t.sielis

Šiaip nemanau, kad būčiau kažkur geriau nei visavalgiai šiuo momentu, tai visavalgiams tai prieinama. Bet manau, jeigu jie artės prie dvasinių tikslų, tai jie atsisakys mėsos ne dėl tų tikslų pasiekimo, bet dėl to, kad tie tikslai, vertybės juos padarys tokius, kad jie natūraliai nenorės jos vartoti.

Taip, mėsos vartojimas, kiek teko suprasti iš išmintingų žmonių, yra kliūtis, tarp daugelio kitų.

Marius

#49
rugsėjo 02, 2013, 22:53:42 Redagavimas: rugsėjo 02, 2013, 23:16:15 by Marius
'' išmintingų žmonių''    oi koks subjektyvus dalykas ta išmintis...

varpainis

Butu viskas tvarkoje jei nerasinetu, kad but vegetaru buti GERIAU nei valgyti mesa. Zmogus yra toks pat plesrunas kaip, kad vilkas ar liutas. Visais laikais medziojom ir gerai buvo. Bet ziuriu atejo tokie laikai, kai del per didelio kiekio laisvo laiko ar dar velnias zino ko, daugeja sviesuoliu isminciu, sauganciu bitutes ir karvutes, svajojanciu apie kazkokias utopijas, iskelianciu savo "vienintele ir teisinga" pasauliaziura virs kitu, bei keikianciu kitaip mastancius. Gyvenkit jus kaip norit, vazinekit dviraciais ar elektromobiliais, medituokit ir pan. bet bent neprimetinekit savo ideologijos kitiems kaip vieninteles tiesos.

a.t.sielis

Varpaini, o kas blogo tokios pasaulėžiūros išsakyme? Jeigu kam ji nepatinka, vis vien jie jos nepriims, bet už tai supratimo apie žmonių motyvus elgtis vienaip ar kitaip padaugėja.

Įvairių žmonių yra, įvairių ir reikia. Ne visi plėšrūniški, bet ne visi ir geriečiai.

Vytautas

Realiam gyvenime kur kas didesnis spaudimas nevalgantiems mėsos. Mano atžvilgiu artimi žmonės apsipratę bet priekaištai laikas nuo laiko išlenda priekaištai kad nevalgau mėsos. Bet tai mano asmeninis reikalas. Aš jų niekaip nespaudžiu kad jie valgo mėsą. Yra dar vienas momentas dėl ko gali tekti visiems nevalgyti mėsos. Gyvūnų auginimas mėsai labai neracionalu žemės atžvilgiu. Jiems reikia sušerti daug grūdinių kultūrų pašaro o iš to gaunama mėsos palyginti mažai. Tiesiog su tuo pačiu grūdų kiekiu galima išmaitinti nepalyginamai daugiau žmonių. Jei žmonių kiekis didės tas klausimas taps labai aštrus. Vegetarais gali tekti prievartos keliu. Tiesiog auginti mėsą bus neracionalu. 

Ezekiel

#53
rugsėjo 03, 2013, 09:06:48 Redagavimas: rugsėjo 03, 2013, 09:18:22 by Ezekiel
Norite valgyti mėsa tai patys paskerskite gyvūlį ar ilgai ištemsite be kaltės, baimės jausmo? Dabar nėra pagarbos gyvųnams. Žmonės mėgaujasi mėsa dėl to, kad tai skanu, o ne būtina. Jiems ramu, nes nežino kaip jį atkeliavo į jų lėkštę - turbūt lygiai taip pat yra ir su nafta dėl kurios artimuosiuose rytuose žudomi žmonės.
Dauguma taptų vegetarais sužinoję kas dedasi skerdyklose, pajute tai ką patyria gyvūliai. Tai labai primena tai kas vyko nacių koncentracijos stovyklose. Tik holokaustą žmonija pasmerkė, o tai kas dedasi ikišiol skerdyklose ne.

Pritariu Vytauto minčiai, kad gyvūliu auginimui veltui išmetama daug maisto, vandens ir sukeliama aplinkos tarša. Ne tik neekologiška, bet kiek skaičiau ir nesveika. Kadangi kuo aukštesnė mitybos grandinė tuo daugiau gyvūnę būna susikaupe pesticidų ir kitokių toksinų. Gyvūlinių riebalų patartina vengti. Taip pat kepant mėsa susidaro kancerogenai. Taigi jei augalinio maisto geriau vengti mėsos produktų.

rutulys

Kaip nebūtų keista kokios avys suvarytos į dykvietes gali paversti jas žaliuojančiomis žemėmis. Gi nuolat auginami toje pačioje vietoje augalai nualina žemę. Taip kad kartais mėsa racione gal ir nieko, nors pats nesiimčiau skerdiko darbo.
Šiaip viename dokumentiniame filme apie žmonių kraują, viena gydytoja sakė, kad visiškai sveiką kraują yra mačiusi tik pas kelis žaliavalgius.

Ezekiel

#55
rugsėjo 04, 2013, 13:42:36 Redagavimas: rugsėjo 04, 2013, 13:44:36 by Ezekiel
Citata iš: rutulys  rugsėjo 04, 2013, 13:08:56
Kaip nebūtų keista kokios avys suvarytos į dykvietes gali paversti jas žaliuojančiomis žemėmis. Gi nuolat auginami toje pačioje vietoje augalai nualina žemę. Taip kad kartais mėsa racione gal ir nieko, nors pats nesiimčiau skerdiko darbo.
Šiaip viename dokumentiniame filme apie žmonių kraują, viena gydytoja sakė, kad visiškai sveiką kraują yra mačiusi tik pas kelis žaliavalgius.


Na tokiu būdų kaip augina šiais laikais žemė labai nualinama, tenka naudoti trąšas. Pats mačiau, kad kviečių laukuose likdavo tik smėlis.
Tame ir yra problema, kad žmonės nejaučia kokį skausmą sukelia gyvūnams, kaip žalojama planeta, vyksta karai. Todėl laimingai ir kemšama mėsa. O tarkim kokios primityvios gentys jaučia didelę pagarbą sumedžiotam gyvūnui, net prašo leidimo nudobti. Taigi jie veltui nežudys gyvūnų dėl pramogos ar dėl priklausomybės skaniai prisivalgyti, nes jų pasaulėžiūroje viskas turi sielą. Pas mus gyvūnai naikinami be jokio gailesčio konvejeriuose, į juos žiūrima tik kaip maistinį resursą nešanti pelną.
O gali numesti nuoroda kur sakė, kad pas žaliavalgius retai būna sveikas kraujas. Galvojau lyg ir žalias maistas yra vertingesnis dėl išsaugomu vitaminų, mineralų.

rutulys

#56
rugsėjo 04, 2013, 14:08:50 Redagavimas: rugsėjo 04, 2013, 14:27:10 by rutulys
Citata iš: Ezekiel  rugsėjo 04, 2013, 13:42:36
O gali numesti nuoroda kur sakė, kad pas žaliavalgius retai būna sveikas kraujas. Galvojau lyg ir žalias maistas yra vertingesnis dėl išsaugomu vitaminų, mineralų.

Ne taip mane supratai, tiek pas mėsėdžius, tiek pas vegetarus kraujas būna nekoks, tik pas žaliavalgius ta gydytoja matė visiškai sveiką kraują.

O dėl nuorodos, tikiuosi, moki rusiškai:
pasirink 6 seriją, apie kokybinį kraujo tyrimą kažkur nuo 31 minutės bus.

Benamis

Tikriausiai pataikysiu i tema :)

Citata:

O kiek gi daugiausiai kilogramų yra pavykę pakelti vienam asmeniui Žemėje be kieno nors pagalbos? Toks pasiekimas priklauso nei mėsos, nei kiaušinių, nei pieno produktų nevalgančiam veganui (žaliavalgiui, kuris maitinasi išskirtinai tik augaliniu maistu) iš Vokietijos Patrikui Babumianui (Patrik Baboumian). Visai neseniai (2013 m. rugpjūtį) šis žmogus pasiekė pasaulio rekordą, nuo žemės pakeldamas ir 10 metrų nunešdamas 551,5 kg svorį. Nevalgo mėsos, o pakelia ir paneša daugiau kaip pusę tonos... Tiek nėra pakėlęs net mūsų galiūnas Žydrūnas Savickas.


Aukštyn