Targeted individuals: tikrovė ar išsigalvojimas

Pradėjo San IL, rugpjūčio 22, 2017, 02:07:26

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

vytra

Citata iš: klajunas  rugsėjo 25, 2017, 18:25:44@vytra kad neuronai sujungti kaip pakliuvo - esi neteisus. Kaip jie sujungti seniai išaiškinta. tik reikia žiūrėti ne tarpusavyje bet sistemoje receptorių plokštumos - neuronų plokštumos.
- manau tai yra tik neuronų tinklo herarchinės plokštumos (kaip internete domenai, subdomenai), bet konkretus naujas neuronas visada jungiasi bet kur (kaip ir internete naujas serveris), nėra kažkokios fiksuotos "elektroninės-loginės" schemos. Tai skaičiau "molekulinės biologijos" kurse, jei įdomu, galiu daugiau duomenų pateikti.

:)

klajunas

Citata iš: vytra  rugsėjo 25, 2017, 19:13:33Tai skaičiau "molekulinės biologijos" kurse, jei įdomu, galiu daugiau duomenų pateikti.
Kelintų metų vadovėlis ir kieno rašytas? Tą informaciją galima palyginti su 2017 m. straipsniu Cliques of Neurons Bound into Cavities Provide a Missing Link between Structure and Function

Paskaityti galima čia
http://journal.frontiersin.org/article/10.3389/fncom.2017.00048/full

Čia aišku tik specialistam tinkama kalba ir be jokių sensacijų.

a.t.sielis

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 25, 2017, 15:22:29Bet kuriuo atveju, eksperimento metu išoriniais el. impulsais yra pavykę sukelti mintis.
Koks eksperimentas konkrečiai? Pirmą kartą girdžiu.

O žmonės savo mintimis kitiems žmonėms mintis nuolat sukelia. Pvz. kai kalbasi. :)

TinSoldier

Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 25, 2017, 20:23:06Koks eksperimentas konkrečiai? Pirmą kartą girdžiu.

O žmonės savo mintimis kitiems žmonėms mintis nuolat sukelia. Pvz. kai kalbasi. :)

Kalbėjau apie šitą eksperimentą, bet, manau, turėtų būti ir daugiau panašių. https://www.cnet.com/news/brain-to-brain-verbal-communication-in-humans-achieved-for-the-first-time/

Aišku, jis dar gana primityvus. Bet pats veikimo principas tas pats.

vytra

Citata iš: klajunas  rugsėjo 25, 2017, 20:01:34Čia aišku tik specialistam tinkama kalba ir be jokių sensacijų.
- taip, straipsnis naujas, bet ideologija sena. Jie grafų modelių pagalba daugmaž aptinka tą, ką aš rašiau: duomenų trafiko routinimo algoritmą. Iš tiesų, duomenys neturi fiksuoto kelio, juos nukreipia pagal snopsinių kanalų užimtumą ir neuronų apkrovas.

:)


a.t.sielis

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 25, 2017, 20:31:47Kalbėjau apie šitą eksperimentą, bet, manau, turėtų būti ir daugiau panašių. https://www.cnet.com/news/brain-to-brain-verbal-communication-in-humans-achieved-for-the-first-time/
Aišku, jis dar gana primityvus. Bet pats veikimo principas tas pats.
Perskaičiau. Buvau jau kažką apie tai skaitęs. Šis eksperimentas nieko nerodo dėl to, kas yra pirminis: mintys ar smegenų impulsai.

O šiaip, protas ir smegenys turėtų būti dvi autonomiškos sistemos, panašiai kaip vairuotojas ir automobilis, arba kompiuterio vartotojas ir kompiuteris. Gali pasiųsti signalus į kompiuterį (t.y. į smegenis) ir vartotojas (t.y. protas) sureaguos, bet tai nereiškia, kad smegenys generuoja protą kaip elementą, lygiai kaip kompiuteris negeneruoja vartotojo. Jie tiesiog interaktyviai sąveikauja.

Atkreipk dėmesį į šį aspektą:

CitataThis information was then sent to the three recipient subjects via TMS headsets, stimulating the visual cortex so that the recipient, with ears and eyes covered, saw the binary string as a series of bright lights in their peripheral vision: if the light appeared in one location, it was a 1, and the second location denoted a 0. This information was received successfully and decoded as the transmitted words.
Kas buvo dekoduotojas? Kas buvo šviesų, stimuliuojamų per smegenų aktyvumą, regėtojas? Giliau aktyviai veikiantis protas.
Mano minėta proto-smegenų dviejų autonomiškų elementų sistema visiškai derinasi su tokiais faktais.

klajunas

Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 25, 2017, 21:54:46Kas buvo dekoduotojas? Kas buvo šviesų, stimuliuojamų per smegenų aktyvumą, regėtojas? Giliau aktyviai veikiantis protas.
Mano minėta proto-smegenų dviejų autonomiškų elementų sistema visiškai derinasi su tokiais faktais.
Klausimas neesminis ar sąmonė veikiama tiesiogiai ar per tarpininką. Svarbiau, kad tai įmanoma - grynai fizinį signalą paversti sąmoningu suvokimu, apeinant natūralų suvokimą. Tai yra užgrobimo esmė, ir faktas kad tokia technologija įmanoma. Galima generuoti bet kokio tipo fosfeną iš viso psichikos repertuaro, darant fizinį poveikį smegenims. Užvaldžius motorinius neuronus - galima atjungti sąmonę nuo kūno ir valdyti žmogų kaip mašiną, ir mintis per silpna, kad tam pasipriešintų.

a.t.sielis

CitataSvarbiau, kad tai įmanoma - grynai fizinį signalą paversti sąmoningu suvokimu, apeinant natūralų suvokimą.
Generuojamas šviesos vaizdinys, t.y. tam tikra jutiminė informacija. O protas priima tą jutiminę informaciją. Protas paveikiamas sugeneruotos informacijos, bet nėra pats sugeneruojamas. O šiaip technologija akivaizdžiai akligatvyje. Šia prasme, matyt, daugiau perspektyvos turi virtuali realybė transliuojama į natūralius jutimo organus, negu dabartiniai bandymai apeiti jutimo organus ir jutiminę informaciją transliuoti tiesiai į smegenis.

Nebent kažkada technologijos taip patobulės, kad žmones tarsi filme Matrica gebės prijungti prie kompiuterio, kuris transliuos virtualią realybę ne per jutimo organus bet per jungtis su smegenimis.

Bet net ir tai neįrodytų kad protas nėra atskiras, autonomiškas ir savistovus elementas. Tai parodytų tik tiek, kad įmanoma nuhackinti smegenis ir įvesti protą į iliuziją. Bet tai tik techninis atradimas, nes iš principo "hackinimo" arba pasinėrimo į iliuziją faktas ir dabar yra žinomas, tik mes pasinėrę į gamtinę iliuziją.


eternal.bliss

#68
rugsėjo 25, 2017, 22:53:33 Redagavimas: rugsėjo 25, 2017, 22:55:28 by eternal.bliss
Mintis gal ir per silpna, kad pasipriešintu, nes ji yra tik sąmonės išraiška. Bet vat, kad sąmonę atjungtu, tai vargu.
Tarkim imetamos tau mintys, vaizdiniai, potyriai. Kad visa tai vyktų turi priimti tai. Kad padarytų tau įtaka, turi priimti tai kaip savo sąmonės dalį. Bet vat, kad valdytų tave, turi priimti visa tai kaip savo sąmonės pilna išraišką.

Niekas negali valdyti sąmonės be jos sutikimo. Jos neįmanoma valdyti jeigu ji nesutinka. O jei ir sutinka, tai jau nebe valdymas o tiesiog plaukimas pasroviui.

Beto kaip matau bandei pasipriešinti o nieko nepavyko, dėl to padarei išvada, kad mintis yra per silpna.



a.t.sielis

Minčių transliavimas techninėmis priemonėmis - sci-fi.

O štai kad mintis galima įteigti natūraliomis priemonėmis - kasdienybė. Žmonės žiūri daug meninių filmų, ir visi tie vaizdiniai kaupiasi kaupiasi, ir sudaro stabilias psichologines programas. Pvz. kaip Holivudo filmai vaizduoja gyvenimo tikslus, gyvenimo procesą. Tada pradeda atrodyti, kad standartinis gyvenimo procesas būtent toks ir yra, ir bandoma juo sekti.

klajunas

Citata iš: eternal.bliss  rugsėjo 25, 2017, 22:53:33Mintis gal ir per silpna, kad pasipriešintu, nes ji yra tik sąmonės išraiška. Bet vat, kad sąmonę atjungtu, tai vargu.
Tarkim imetamos tau mintys, vaizdiniai, potyriai. Kad visa tai vyktų turi priimti tai. Kad padarytų tau įtaka, turi priimti tai kaip savo sąmonės dalį. Bet vat, kad valdytų tave, turi priimti visa tai kaip savo sąmonės pilna išraišką.
Paėmus sąmonę be visų jos išraiškų, nelabai kas lieka. Kai valdoma valia, emocijos, kūnas, mintys, išorinė kalba - sąmonė kažkur įsprausta į kamputį gali priešintis, bet tą priešinimąsi mato tik ji pati, o iš išorės to, kad viduje dar yra kažkoks kitas Aš - niekas nežino. Žmogaus užgrobimas, kai sąmonė išstumiama į užribį, vadinamas tiesioginiu valdymu. Žmogaus būna tokia būsena, kad jaučiasi lyg kūnas būtų svetimo žmogaus, kuris pats daro ką nori. Tam pasipriešinti nėra jokių galimybių. Tačiau pilnutinis užvaldymas yra tik ekstremaliose situacijose, įprastai tik perduodama informacija, kurią tu suvoki kaip mintis ir vaizdinius, bet nelaikai jų savais. Gali priimti, gali nepriimti - tačiau taip kartais gaunama vertinga informacija, perduodama kokia nors gera idėja. Tada ją priimi. Gaila kad čia nėra žmonių turinčių tikrą patirtį - būtų galima smulkiau padiskutuoti. Nepilnutinio valdymo dažniausiai pasitaikančios formos - mąstymo ir veiklos slopinimas, psichologinė operacija siekiant užvaldyti ne technologiškai bet psichologiškai, nes nori kad paklustum savo valia, ištisinis tiesioginis valdymas nepriimtinas. Dar vienas dalykas žmogus toks užauginamas nuo vaikystės, netinkamai sau naudinga kryptimi formuojant charakterį. Čia yra for the record - kas teisus pamatysime kelių metų bėgyje, per kuriuos atskleidimų vis daugės. Dabar mane vadinate šizofreniku - tada aš jus vadinsiu lapausiais.

a.t.sielis

Dalinis užvaldymas gal ir galimas. Tai vadinama vaiduoklio apsėdimu. Dar poltergeistais.

klajunas

Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 25, 2017, 23:48:22Dalinis užvaldymas gal ir galimas. Tai vadinama vaiduoklio apsėdimu. Dar poltergeistais.
Nori pasakyti, kad vaiduoklio hipotezė tau labiau įtikinama negu psichotroninio įsibrovimo???

a.t.sielis

Citata iš: klajunas  rugsėjo 26, 2017, 00:40:10Nori pasakyti, kad vaiduoklio hipotezė tau labiau įtikinama negu psichotroninio įsibrovimo???
Būtent, vaiduoklio hipotezė 100 proc. įtikinama, manau, tai praktiškai sutinkamas faktas, o psichotroninis įsibrovimas yra sci-fi lygio hipotezė. Kol kas nėra tokių technologijų. Bent jau pas žemiečius. Nebent demonai iš technologinių planetų turi technologijas, kuriomis gali brautis. Kaip pvz. Vytauto atvejis: lempos, švytuoklė, kūno valdymas.

Bet kuriuo atveju, techninis brovimasis nebus toks efektyvus kaip vaiduoklio brovimasis, kadangi technologijos veikia fizinį sandą, braunasi per "hardware", o vaiduoklis braunasi savo paties sąmone ir protu, t.y. braunasi kaip vartotojas, su savo "software". Psichotroninis užvaldymas visados bus žemesnio intensyvumo negu vaiduoklio, labiau paviršinis, lengviau atmetamas.

Jeigu psichotroninis įsibrovimas tau atrodo realiai galimas žemiečių darbas dabartinėmis sąlygomis, tai tiesiog labai toli nuėjai vaizduotėje.

eternal.bliss

Citata iš: klajunas  rugsėjo 25, 2017, 23:25:44Paėmus sąmonę be visų jos išraiškų, nelabai kas lieka. Kai valdoma valia, emocijos, kūnas, mintys, išorinė kalba - sąmonė kažkur įsprausta į kamputį gali priešintis, bet tą priešinimąsi mato tik ji pati, o iš išorės to, kad viduje dar yra kažkoks kitas Aš - niekas nežino. Žmogaus užgrobimas, kai sąmonė išstumiama į užribį, vadinamas tiesioginiu valdymu. Žmogaus būna tokia būsena, kad jaučiasi lyg kūnas būtų svetimo žmogaus, kuris pats daro ką nori. Tam pasipriešinti nėra jokių galimybių. Tačiau pilnutinis užvaldymas yra tik ekstremaliose situacijose, įprastai tik perduodama informacija, kurią tu suvoki kaip mintis ir vaizdinius, bet nelaikai jų savais. Gali priimti, gali nepriimti - tačiau taip kartais gaunama vertinga informacija, perduodama kokia nors gera idėja. Tada ją priimi. Gaila kad čia nėra žmonių turinčių tikrą patirtį - būtų galima smulkiau padiskutuoti. Nepilnutinio valdymo dažniausiai pasitaikančios formos - mąstymo ir veiklos slopinimas, psichologinė operacija siekiant užvaldyti ne technologiškai bet psichologiškai, nes nori kad paklustum savo valia, ištisinis tiesioginis valdymas nepriimtinas. Dar vienas dalykas žmogus toks užauginamas nuo vaikystės, netinkamai sau naudinga kryptimi formuojant charakterį. Čia yra for the record - kas teisus pamatysime kelių metų bėgyje, per kuriuos atskleidimų vis daugės. Dabar mane vadinate šizofreniku - tada aš jus vadinsiu lapausiais.
Valia, emocijos, mintys, jos gali būti tik primestos, bet ne valdomos. Jei žmogus mažiau sąmoningas, lengviau jį itikinti, paveikti.

O dėl tos vertingos informacijos, tai veikia kaip sausainis spastuose. Metamas visiškas jovalas, o kartais imetama geniali mintis, vien tik tam, kad būtum lengviau paveikiamas ir prieinamas. Sūris pelėkautuose.
Esu tai patyręs senai. Visiškai taip pat jaučiasi kaip tu aprašai, tiesiog metami impulsai mintys vaizdiniai tarytum tu juos turėtum daryti, arba tas vaizdas kaip darai. Žodžiu visiška mėsmalė, kurioje dar kartais imetama idėja. Net juokinga kuomet ant tiek beviltiškai bandoma primesti valią.
Beto tos idėjos yra visiškai bereikšmės, jomis bandoma sujaukti viską. Ir šio proceso nesumaišysi su niekuo kitu, iškarto jaučiasi, jog mintis vaizdinys yra toks svetimas, net ir idėjos kurios imetamos, kurių net negalėjei sugalvoti pats, nes neturėjei tam pagrindo, žinių.

Tau reikia atisakyti viso srauto apsoliučiai, suvaldyti mintis. Kuomet mokėsi jas atjungti tuomet nebebus ir išorinės įtakos.
Neteigiu, kad visa tai yra kažkoks išorinis valdymas ar pan, gali tai būti viskas tiek psichinės ligos požymis, tiek valios primetinėjimas.
Bet tiek psichinės ligos tiek ir kitokia įtaka yra neįmanoma kuomet žmogus neturi minčių, bei geba valyti savo sąmonę. Kuomet turi pilna kontrolę, minčių srautą panaikini, ir valdai kaip nori, tuomet betkokios žmogaus valdymo priemonės yra bereikšmės. Sąmoningas asmuo mato betkokią šiukšlę, ir joks procesas negali vykti jam nepastebint.

Aukštyn