Dvasinio pakilimo amžius

Pradėjo a.t.sielis, sausio 29, 2014, 16:22:19

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Pabandysiu apžvelgti, kai kuriuos savo matomus požymius:

* Revival krikščionių sąjūdis Amerikoje, yra pranašysčių apie milijardą jaunimo, kuris bus šitoje bangoje.
* Krikščionių ekumenizmas - normalėja krikščionybė, susivokia.
* Vedų dvasinės kultūros paplitimas visame pasaulyje
* Islamo modernėjimas
* Jogos ir vegetarizmo populiarėjimas, new age ir t.t.

Situacija tokia, kad vis daugiau ir daugiau žmonių ieško autentiško dvasingo gyvenimo būdo, nes alternatyva tik materialistinė kančia. Tai pvz. kažkokiuose regionuose, žemynuose ar šalyse, labai greitai šiuolaikinių komunikacijos priemonių ir visuomenės sąjūdžio poreikiui subrendus, dvasinės vertybės gali nueiti kaip ugnis per sausą žolę. Tokių atvejų būna, ir manau, bus daugiau.

Toje pačioje Kinijoje, kuri yra berods viena stipriausių ir didžiausių diktatūrų, Vedų kultūra šiuo metu greitai plinta. Na jų daug ir yra, kinų.

kiskis

O kaip tau priesingas sajudis, zmoniu (nuo zodzio homofobija(zmogaus baime)) sajudis? Kuris tikrai kaip  liepsna per sausa zole varo per zeme. Ar as vel kazko tai nesugaunu?

a.t.sielis

O ką, visko yra, tamsa dabar visur, šviesa dar tik brėkšta, kai pakils saulė, viskas pasidarys šviesu ir aišku.

Pasaulis gyvas, čia visados bus bangos, vienos tamsios, kitos aistringos, trečios gerumo. Visad bus gyva, ir skirtingų priešpriešinių bangavimų bus.

Beveik komunistų žadėtas šviesus rytojus :D Matai, ir tie nesuklydo, bet tai nebus komunizmas :)

paragraf 78

Citata iš: a.t.sielis  sausio 29, 2014, 16:22:19
* Krikščionių ekumenizmas - normalėja krikščionybė, susivokia.


Kaip bebūtų gaila vieninteliai katalikai užsiima ekumenizmu ir stengiasi su visais sugyventi gražiai (čia liečia ir tarpreliginį dialogą). Kitos denominacijos su retomis išmitimis ekumenizme mato didelį pavojų prarasti savo identitetą.

Citata* Vedų dvasinės kultūros paplitimas visame pasaulyje


Tiksliau būtų pseudovediškoji kultūra, nes tai kas kalbama apie vedas vakaruose gerokai neatitinka to kas kalbama rytuose

Citata* Jogos ir vegetarizmo populiarėjimas, new age ir t.t.


Vėlgi, kaip ir su vedomis, joga vakaruose gerokai supopsėjusi. O new age, jau gęstantis judėjimas

a.t.sielis

Citata iš: paragraf 78  sausio 29, 2014, 17:38:49
Kitos denominacijos su retomis išmitimis ekumenizme mato didelį pavojų prarasti savo identitetą.


Tai niekas nenori identiteto prarasti. Bet gal baigiasi jau tas kreizėjimas, kai kitus eretikais laikė, smerktinais į pragaro ugnį. Pažiūrėsim, kur dar visa tai išsivystys. Šiaip neblogi ženklai.

CitataTiksliau būtų pseudovediškoji kultūra, nes tai kas kalbama apie vedas vakaruose gerokai neatitinka to kas kalbama rytuose


Nu jo, jeigu klausysim Toršunovo ar skaitysim žurnalą "Raktas" tai tikrai gausim devintą vandenį nuo kisieliaus :)

Bet šiaip, kiek liečia bhakti vedantą, tai pats originalusis Vedų kultūros standartas iš Rytų, ir jis pakankamai plačiai paplito visame pasaulyje. Yra ir kitų krypčių, ajurveda, etc.. Jeigu kas Rytuose kalbama kitaip, pateik pavyzdžių.

CitataVėlgi, kaip ir su vedomis, joga vakaruose gerokai supopsėjusi.


Supopsėjusi, bet vis vien yra.

------

Tai aš čia šiaip, tik kelis dalykus įvardinau. Pakilimas bus, kuo daugiau nuoširdžių tikinčiųjų, tuo lengviau pasaulis atsikvėps.

paragraf 78

Citata iš: a.t.sielis  sausio 29, 2014, 17:55:43
Tai aš čia šiaip, tik kelis dalykus įvardinau. Pakilimas bus, kuo daugiau nuoširdžių tikinčiųjų, tuo lengviau pasaulis atsikvėps.


Visi kažkuo nuoširdžiai tiki, tik kad daug kas tiki visokiom nesąmonėm, bet irgi nuoširdžiai. Aš va tikiu kad šiandien išgersiu alaus :)

a.t.sielis

Į sveikatą :D

2Pacas

Citata iš: paragraf 78  sausio 29, 2014, 18:05:07
Aš va tikiu kad šiandien išgersiu alaus :)
As tai va proteino kokteiliuka  8)

a.t.sielis

Citata iš: 2Pacas  sausio 29, 2014, 18:55:32
As tai va proteino kokteiliuka  8)


Raumenyną vystai? :D

2Pacas


a.t.sielis

#10
sausio 29, 2014, 19:18:11 Redagavimas: sausio 29, 2014, 19:27:18 by a.t.sielis
Va, straipsnis į šios temos temą:

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=102880913

Aišku, kol kas tame nesimato dvasingumo viršūnių, bet pažiūrėsim, kas bus toliau. Sudrumstas vanduo nusistovi, ir į viršų turi iškilti grynas vanduo.

puodukas

Čia tas pasakymas "1000 metų aukso amžius"(dvasinio pakilimo amžius) utopija, kurią net teoriškai sunku įsivaizduoti.
Na nebent dvasiniu pakilimu laikytum idealiai "sustyguotą" tvarką, nusikaltimų nebuvimą(dėl gerai veikiančios policijos), mėsos nevalgymą, visuotinį "laisvą religingumą"....
Bet ir tokia tvarka ilgai "netemptų".... tikriausia.

a.t.sielis

#12
sausio 30, 2014, 09:05:31 Redagavimas: sausio 30, 2014, 12:55:49 by a.t.sielis
Paprasčiausiai, jeigu dabar 80 proc. šalyse būna formalių tikinčiųjų, tai jeigu pasidarytų 50 procentų nuoširdžių tikinčiųjų, visa atmosfera pasidarytų dvasiškai pakili.

Prisiminkim Sąjūdžio laikus.

Jokių utopijų. Vyksta realistiški procesai, ir juos galima pastebėti.

Pvz.:

CitataKiek liečia mokslinius įrodymus, religijos pozicija (bent jau kas tuo metu buvo lietuvių kalba paskaityti, tiksliau, kas papuldavo į rankas, nes sistemiškai tuo neužsiėmiau) tuo metu buvo labai silpna. Pamenu, kai paskaičiau tokia mažutę knygutę apie argumentus prieš evoliucijos teoriją (prieš makroevoliuciją, pripažįstant mikroevoliuciją), atrodė labai jau mažai. Bet visgi, tam tikrą poziciją jie buvo susiformulavę, ir ją išreiškė, ir tai kažkokį poveikį minčiai turėjo. Iš tikro, tai ta knygutė buvo trumpa reziume, atgarsiai tų platesnių ir storesnių publikacijų, kurios pradėjo pasirodyti JAV. Mes provincija, neseniai buvusi okupuota valstybė, likome nuošalyje, su nuskurdinta intelektualine atmosfera, visuomeninė opinija nesirėmė (ir dabar vis dar nesiremia) klasikiniais pagrindais bei klausimais, kuriuos aktyviai nagrinėja "laisvasis Vakarų pasaulis" (be ironijos, laisvės ten yra), todėl pas mus mentalinėje atmosferoje daug kas iškreipta,

Bet per 20 metų laikai pasikeitė. Dabar turim internetą, kuriame ir informacija tapo įvairesnė bei kokybiškesnė nei pradžioje, mokame užsienio kalbas ir skaitome jomis; teistinė pozija taip pat tapo labiau išplėtota - atsivėrė įvairių religijų vidinių žinių lobynai; teistinės kilmės mokslines idėjas plėtojantys mokslininkai daug dirbo, ir pasiekė tam tikrą svaresnį argumentų bei įžvalgų gylį, formuluoja teorinius pagrindus kaip nagrinėti informacinį visatos ar gyvybės aspektą, kuris nurodo į kuriančio proto būtinumą; sąmonės/proto tyrimai taip pat nestovi vietoje.


Religijos iš tiesų pradeda gilintis į meilę Dievui ir dvasingumą, o ne galvoti apie kryžiaus karus. Tokie pokyčiai. Kai jos taps tikru, tyru dalyku, tada žmonės ir priims. O niekdariškų, veidmainingų religijos dalykų niekada nepriims. Žmonės ne kvailiai.

---

Kad lengviau būtų suprasti, tai čia nekalbama apie new age Vandenio amžių, bet apie teistinės dvasinės kultūros pakilimą. Pvz. krikščionys laukia antro Jėzaus Kristaus atėjimo. Kai tai įvyks, "pasaulis" baigsis, reiškia, materializmo įtaka smarkiai sumažės.

Žr.: " Išvien su pranašais ir tuo pačiu apaštalu Bažnyčia laukia vienam Dievui žinomos dienos, kai visos tautos vienu balsu šauksis Viešpaties ir „tarnaus jam petys į petį" (Sof 3, 9)"

---

Kitų religijų pranašystės:

http://en.wikipedia.org/wiki/Nammalvar

Gilios neatsekamos senovės šventasis Nammalvar rašo savo Divja-prabhandham posmuose:

poliga poliga poliga! poyitru valluyir ccapam
naliyum naragamum nainda namanukkingu yadonrum illai
kaliyum kedum kandu kolmin kadalvannan budangal manmel
maliya ppugundisai padi adi ulidara kkandom


"Pergalė! Pergalė! Pergalė! Matau kažką nuostabaus: visa, kas blogo gyvoms esybėms, yra sunaikinta, niekas nekeliauja į pragarą, Jamaradžas (mirusių sielų teisėjas) neturi daugiau darbo, ir visi Kali jugos efektai nustojo veikti. Taip yra todėl, kad visame pasaulyje vis didėjantis Visur Esančio (Višnu) pasišventusių tarnų skaičius gieda Jo vardus šokdami ir grodami muzikos instrumentais".

čia tie posmai giedami:



O čia apie juos galima daugiau pasiskaityti:

http://srimannarayana108.blogspot.com/2013/08/poliga-poliga-poliga.html

arba čia: http://thiruvaymozhi-5th-6thdecad.blogspot.com/p/poliga-poliga.html (pilnas tekstas su vertimais)

puodukas

Utopija todėl, kad žmonės kokie buvo prieš kelis tūkstančius metų, tokie pat bus ir po tūkstačnio metų. Kolektyvinis pasikeitimas neįmanomas, nors aišku išorinės sąlygos turi įtakos kiek toje visuomenėje yra individualių žmonių kurie pasirenka vienokį ar kitokį kelią.
Citatamokslines idėjas plėtojantys mokslininkai daug dirbo, ir pasiekė tam tikrą svaresnį argumentų bei įžvalgų gylį, formuluoja teorinius pagrindus kaip nagrinėti informacinį visatos ar gyvybės aspektą, kuris nurodo į kuriančio proto būtinumą; sąmonės/proto tyrimai taip pat nestovi vietoje.

Aišku, kai žmogaus supratimas visiškai prieštarauja- sunku tikėti, bet jei bus įrodyta 99,99% kuriančio proto būtinumas, tai jau nebebus tikėjimas, o tiesiog žinojimas.
CitataPvz. krikščionys laukia antro Jėzaus Kristaus atėjimo. Kai tai įvyks, "pasaulis" baigsis, reiškia, materializmo įtaka smarkiai sumažės.
Labai bijau ginčytis, bet šiaip pirmą kartą girdžiu tokią interpretaciją.

a.t.sielis

#14
sausio 30, 2014, 11:57:58 Redagavimas: sausio 30, 2014, 12:00:24 by a.t.sielis
CitataUtopija todėl, kad žmonės kokie buvo prieš kelis tūkstančius metų, tokie pat bus ir po tūkstačnio metų.


:) pamatysim. Žmonės bus tokie patys, bet užsiims kažkuo kitu.

Prieš trisdešimt metų buvo Sovietų Lietuva, ir visi ėjo į Gegužės 1-osios eisenas su raudonom vėliavom, o dabar viskas kitaip. Praėjo sovietizmas, niekas negaudo į rekrūtus, į Sibirą netremia.

CitataLabai bijau ginčytis, bet šiaip pirmą kartą girdžiu tokią interpretaciją.


Gali būti :D , nes mano originali, iš niekur neišgirdau. Bet graži interpretacija, ar ne?

Aukštyn