Apie žemaitijos krikštą ir popiežiaus atsistatydinimą

Pradėjo .L.U.T.H.O.R., liepos 01, 2013, 19:45:00

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Kasius

Tai kur dabar tie nugalėtojai, kurie visada istoriją rašo? Tie, kurie Stalino saulė vežė arba arba tautos tėvą po 1927 garbino? O kur Kryžiuočių ordino ar Gedminaičių dinastijos garbintojai?
Kur visi tie nugalėtojai, kurie kaip nori tai rašo? - Šiukšlyne, nes niekas jokiais nugalėtojais netiki, istorinis faktas yra tik tas kurį patvirtina ne mažiau kaip du nepriklausomi šaltiniai ir taip toliau...

Metraščius rašė toli gražu ne apspangę vienuoliai, o jei ir tokie ką nors parašė tai tam yra skirtos tokios mokslo disciplinos kaip šaltiniotyra arba šaltinių kritiką.
Istorija kaip mokslas numirs tik tada kaip pasaulyje bus viena totalitarinė valstybė, bet kol kas to nėra ir, greičiausia, niekad nebus.

Vytautas

Matau teks pateikt gyvą labai nesenos istorijos falsifikavimo pvz kad matytųsi kaip tai elementariai daroma. Apie pokario partizanus sakoma kad jie buvo didvyriai. Tas kas neturi gyvų liudininkų kaip aš savo senus tėvus kurie tai matė savo akimis tiki tą pasaka kuri vadinasi istorija. Mano tėvai juos prisimena kaip girtų plėšikų gaujas. Visa mamos šeima buvo pastatyta prie sienos ir per visą naktį miško broliai gėrė šnapsą ir šaudė virš galvų. Senelis per naktį pražilo. Ryte visi puolė laikraščiais klijuoti sušaudytas sienas nes kita pusė stribai už partizanų "priglaudimą" galėjo išvežti į Sibirą. Po viso pokarinio košmaro partizanų vaikai tvarkingai sustojo į komunistų partiją, tapo vadovais. Kova už Lietuvą tik figos lapelis prisidengt savo laukiniams instinktams. Aš labiau pasitikiu savo tėvų pasakojimais nei oficialia istorija kuri falsifikuojama kiekviename žingsnyje.

czech-kuolis

Citata iš: Vytautas  rugpjūčio 21, 2013, 08:29:44
Matau teks pateikt gyvą labai nesenos istorijos falsifikavimo pvz kad matytųsi kaip tai elementariai daroma. Apie pokario partizanus sakoma kad jie buvo didvyriai. Tas kas neturi gyvų liudininkų kaip aš savo senus tėvus kurie tai matė savo akimis tiki tą pasaka kuri vadinasi istorija. Mano tėvai juos prisimena kaip girtų plėšikų gaujas. Visa mamos šeima buvo pastatyta prie sienos ir per visą naktį miško broliai gėrė šnapsą ir šaudė virš galvų. Senelis per naktį pražilo. Ryte visi puolė laikraščiais klijuoti sušaudytas sienas nes kita pusė stribai už partizanų "priglaudimą" galėjo išvežti į Sibirą.

Vytautai, pilnai tikiu jūsų istorija, nes ir pats panašių esu girdėjęs iš savo giminaičių. Tik nereikia sutirštinti iki juoda/balta,
CitataPo viso pokarinio košmaro partizanų vaikai tvarkingai sustojo į komunistų partiją, tapo vadovais. Kova už Lietuvą tik figos lapelis prisidengt savo laukiniams instinktams. Aš labiau pasitikiu savo tėvų pasakojimais nei oficialia istorija kuri falsifikuojama kiekviename žingsnyje.

kadangi XX a. viduryje šalies mastu administruojama pogrindinė organizacija, na, niekaip nesiderina su laukinių instinktų tenkinimu. Laukiniams instinktams patenkinti būtų spontaniškai kuriami didesni ar mažesni neadministruojami būriai, kurie po kurio laiko natūraliai nustotų egzistavę. Kova už Lietuvą ir buvo tikslas, klausimas kaip tai perteikė patys mažiausi organizacijos vienetai (aka būrys atėjęs į namus), matome, kad visiškai priešingai. Apie tai ir reikia kalbėti. Bet niekada nepatikėsiu, kad tupėjimas bunkeryje ar savanoriškas ir pavojingas sienos kirtimas desantu grįžtant iš Vakarų ar koministinių organizacijų puldinėjimai kaip nors siejasi su instinktų patenkinimu (trūko adrenalino?). Taip, partizanai romantizuoti, bet tai automatiškai nereiškia, kad viskas buvo atvirkščiai. Viskas buvo tiesiog kiek kitaip. Visa pastaroji cituota pastraipa tėra emocijos.
CitataNormaliai išpažįstant kitus tikėjimus lietuviu vadintis nederėtų.

Ir su šituo nesutinku. Jūs net, tarkime, prosenelių turėjot 8 ir chronologiškai slenkant laiku žemyn su kiekviena karta reikia šį skaičių daugint iš dviejų (teoriškai turit 16 proprosenelių, 32 proproprosenelius ir t.t.). 1000 m. po Kr. panašiu metu egzistavo tarkime, tiksliai nepaskaičiavau, 10 000 propropro(*n)...senelių, kurie kiekvienas buvo tiesioginis jūsų giminaitis. Kurio iš jų tikėjimas ir žvelgimas į pasaulį buvo svarbesni už kitus? Kur kiekvienas iš jų apskritai gyveno? O lietuvių, kaip sąmoningos tautos formavimasis vyko kaip tik XIX a. kai krikščionybė jau buvo pakankamai paplitusi.  Aš nors ir nieko neišpažįstu, save, kaip lietuvį labiau siečiau su šia modernia tradicija. O jei grupelė mano protėvių atsikraustė iš Ukrainos apylinkių 1856 m.(netiesa, bet tarkime) - bet aš nesu nei stačiatikis, nei jų kalbą moku, bet esu toks lietuvis kaip ir mano kaimynas - ar aš negaliu savęs vadinti lietuviu, ir kuo tai apskritai gerai/blogai?

rutulys

Taip ir matau tuos vyrukus susivienijusius su tais, kurie autobusais važiuoja į Vatikaną bučiuoti popiežiui ranką.
Nors jie šneka apie kitų skylėtas kaip šveicariškas sūris smegenis, man regis jų pačių smegenys  dar pilnai neatsistatė. Nors prieš kamerą, tikriausiai, aš ne ką geriau atrodyčiau.  Kažkodėl labai išaukština loginį mąstymą, bet su juo vienu toli nenuvažiuosi.

Kasius

Lietuvoje tokių "senelių" pasakų kaip Vytauto daug, tik reikėjo paklausti porą klausimų:

1 Kodėl čia taip pas juos tokie partizanai lankėsi, priežastis buvo? Kokiu nors stukačium kartais senelis MGB netyčia nesidarbavo, o tai 1953 metais tokių 70 tūkstančių Lietuvoje prisiveisę buvo kaip tik po 5-6 vienam partizanui, o jų anūkų ir dabar tiek, kad vien jais Vilnių galima apgyvendinti.

2 Kada, kas ir kurios būrio taip reiškėsi, nes yra tokia puiki vieta Lietuvoje kaip prasigėrusi rytų ir šiaurės Aukštaitija, kur į partizanų nuotraukas kartais baisu žiūrėti, alaus ir mergų daug, o uniformų ir ginklų mažai.

3 Kaip ten tokių partizanų vaikai į partiją sustojo? Tai tiesiog buvo neįmanoma, nes TSKP kandidatas privalėjo pranešti apie savo giminių praeitį, be to, jei komunisto tėvas tikrai partizanu buvo tai jis su šeima turėjo Sibirą pamatyti, o ne sovietinę karjerą. Ar tik ne dėl tėvo kaip agento-provokatoriaus ir galėjo jų vaikai komunistai tapti?

Šiaip iš savo šeimos ir pažįstamų galiu nemažiau kitokių istorijų papasakoti, pvz. viena iš jų: mano pačio tėvas kaip komjaunuolis agitatorius berods 1949 m. kartą buvo į kaimą pasiustas su ginklu, rinkimine agitacija užsiimti ir nieko - naktį palaukė (apkabą atskirai, o pistoletą atskirai pasidėjęs) atėjus partizanams pasikalbėjo ir patenkinti vieni kitais išsiskirstė.

Žodžiu, dar pakartosiu: istorijos mokslas panašus į kriminalistika, tiesa nustatoma tik lyginant, tik turint mažiausiai dvejus nepriklausomus liudijimus, o jei to nėra, tai viskas paliekama mitologijos ar artefaktų sričiai.

O šiaip Vytautui pamąstyti, jei mano motiną, žmoną ar vaiką nužudytų arba į mirties lagerį išsiųstų, ir žinočiau kas prie to prisidėjo, menkiausiai progai pasitaikius su tokiais pasielgčiau taip, kad į jų lavonus būtų nemalonu žiūrėti. Ir tai yra normalu, taip tikri vyrai visada ir visur elgiasi.

2Pacas

#20
rugsėjo 05, 2013, 14:46:23 Redagavimas: rugsėjo 05, 2013, 14:52:31 by 2Pacas
Citata iš: Šešėlis  liepos 01, 2013, 19:45:00

Pats irgi dabar žiūrau, atradau šitą video,pas tokius biškį fanatikus žmones :D

Na pasirodo ir eilinis "fanatikas" gali sudirbt "isprususi" politikeli,seip respectas sitam samburiui kad imasi veiksmu,o ne tik piktai loja per klaviaturas.


Kaip suprantu jie nori kad atsistatydintu tas Mazuronis.

Patiko sitas taip ir reikia, daryt po biski "dusneka" jiem. Kiek jie gali vogt ir meluot nebaudziami.



Marius

Kaip tu į viską vaikiškai ir siaurai žiūri tupakai.....Aš labai nemėgstu Mazuronii,bet šį kart palaikau jį ir tas storuliukas apsidirbo pats ir taip apsidirbo,jog reiktų jį nuteist už koloboravimą,bei tėvynės išdavystę.Kiauliukas šiariamas iš rusų pinigų ,vapalioja visiškas nesamones,bando neišprususiems siauraregiams ipiršti kažkokius vėjus ir baimes,o visame tame galitiniame rezultate išlošia gazpromas.bet nesistebiu ,kad tau jis kietas,tu juk ir gintaru tiki ,tai nieko stebėtino.Bent kiek daugiau politikoi/ekonomikoi nusimanantis žmogus nekreiptų į tokius pezalus dėmesio,bet tūlas provicjijos žmogelis greit prigazdinamas visokiais vandenų teršimais ir vaikų mirimais..Gaila,kad mūsų liaudis vis dar devyniolikto amžiaus mužikai.

2Pacas

#23
rugsėjo 05, 2013, 16:24:19 Redagavimas: rugsėjo 05, 2013, 16:44:14 by 2Pacas
Citata iš: Marius  rugsėjo 05, 2013, 16:13:25
Aš labai nemėgstu Mazuronii,bet šį kart palaikau jį ir tas storuliukas apsidirbo pats ir taip apsidirbo,jog reiktų jį nuteist už koloboravimą,bei tėvynės išdavystę.Kiauliukas šiariamas iš rusų pinigų ,vapalioja visiškas nesamones,
Kiauliukas..taip prasivardziuodamas tik pats parodai kad dar nevisai subrendes esi.Tevynes isdavyste?? Jis kaip tik gina savo tevyne ir zeme kurioja uzaugo,ir nori ja apsaugoti nuo visokiu vakaru kompaniju kurios cia nori atvaziuot pas mus supirkt zemes,ispompuot viska kas jose yra,pridarydami tiek zalos kad poto bus neimanoma gyvent.Pasidomek kas vyko Ekvadore po chevrono apsilankymo.Kas kas ji šiara?? dar pasakyk kad jis yra rusu agentas, ir aplamai jie visi is bukime vieningi samburio yra agentai,juokini. :D

a.t.sielis

Mariau, tu paskaityk nuorodą. Mokslininkai tiria, čia jau ne lokalūs politikai.

Tikėtis kad pompuojant į žemę aukštu spaudimu milijonus litrų cheminių medžiagų, jos nepaplis aplinkoje - naivu.

Citata"Methane Contamination of Drinking Water Accompanying Gas-Well Drilling and Hydraulic Fracturing" Osborn, Stephen G.; Vengosh, Avner; Warner, Nathaniel R.; Jackson, Robert B. Proceedings of the National Academy of Sciences, May 2011. doi: 10.1073/pnas.1100682108. Findings: "Directional drilling and hydraulic-fracturing technologies are dramatically increasing natural-gas extraction. In aquifers overlying the Marcellus and Utica shale formations of northeastern Pennsylvania and upstate New York, we document systematic evidence for methane contamination of drinking water associated with shalegas extraction. In active gas-extraction areas (one or more gas wells within 1 km), average and maximum methane concentrations in drinking-water wells increased with proximity to the nearest gas well and were 19.2 and 64 mg CH4 L-1 (n = 26), a potential explosion hazard; in contrast, dissolved methane samples in neighboring nonextraction sites (no gas wells within 1 km) within similar geologic formations and hydrogeologic regimes averaged only 1.1 mgL-1 (P < 0.05; n = 34)." - See more at: http://journalistsresource.org/studies/environment/climate-change/fracking-shale-gas-health-effects-research-roundup#sthash.J7H1MVRz.dpuf


Citata"Research and Policy Recommendations for Hydraulic Fracturing and Shale-Gas Extraction" Jackson, Robert B.; Pearson, Brooks Rainey; Osborn, Stephen G.; Warner, Nathaniel R.; Vengosh, Avner. Center on Global Change, Duke University, May 2011. Findings: "The potential for [aquifer] contamination from wastewaters associated with hydraulic fracturing depends on many factors, including the toxicity of the fracturing fluid and the produced waters, how close the gas well and fractured zone are to shallow ground water, and the transport and disposal of wastewaters. Despite precautions by industry, contamination may sometimes occur through corroded well casings, spilled fracturing fluid at a drilling site, leaked wastewater, or, more controversially, the direct movement of methane or water upwards from deep underground…. During the first month of drilling and production alone, a single well can produce a million or more gallons of waste water that can contain pollutants in concentrations far exceeding those considered safe for drinking water and for release into the environment. These pollutants sometimes include formaldehyde, boric acid, methanol, hydrochloric acid, and isopropanol, which can damage the brain, eyes, skin, and nervous system on direct contact. Another potential type of contamination comes from naturally occurring salts, metals, and radioactive chemicals found deep underground." - See more at: http://journalistsresource.org/studies/environment/climate-change/fracking-shale-gas-health-effects-research-roundup#sthash.J7H1MVRz.dpuf

Marius

#25
rugsėjo 05, 2013, 16:35:56 Redagavimas: rugsėjo 05, 2013, 16:37:27 by Marius
Tupakai,koks tu naivuolis...užtenka vieno rėksnio,kuris paskui save nusitempia visus.bet ką aš tau aiškinu.....

Atsieli visi šitie tyrimai,filmukai ir t.t. ir yra mulkint lengvatikiam ir isivaizduoju,kas juos finansuoja..Beto čia suveikia masinė psichozė:valdžia vagys ir nieko gero negali padaryt,o tik apgaut..baisu kai toks mąstymas.tada pašalinės jėgos gali minkyt tokią liaudį kaip tik nori,o tie kvailiukai mano,kad jie patys taip nusprendžia...Ką kalbėt apie mūsų tautiečius,jei balsuoja už visokias darbo partijas,kurios juo apvogė,bet pagirdė,davė dešimt litų ir vuolia,runkeliai balsuoja..kol tai nepasikeis,taip ir liksim tokioj padėtį.

a.t.sielis

Citatavisi šitie tyrimai,filmukai ir t.t. ir yra mulkint lengvatikiam ir isivaizduoju,kas juos finansuoja.


Taigi, kas finansuoja?

Rusai gali naudotis situacija, ir stengtis išpešti savo politinės naudos, tas taip.

Bet jeigu būsim išprotėję, ir naiviai galvosim, kad technologijos yra nepriekaištingos, tai čia jau ne politikos, o sveiko proto problema.

JAV neįsileidžia imigrantų. Tai reiškia, jie galvoja, kad kiti yra žemesnės prabos žmonės. Tai reiškia, kad JAV kompanijos, kurios ir pačioje JAV sugeba teršti ir nuodyti žmones, dėl Lietuvos žmonių stengsis daug mažiau. Ar protinga galvoti, kad "draugaudami" su JAV kompanijomis turėsim stabilesnę geopolitinę situaciją, ir tai atsvers gamtos teršimo žalą? Čia kažkokia prostitucijos atmaina, kur suteneris atima visus pinigus ir primuša.

Marius

Na ka tu šneki...vėl ta antiamerikietiška šizofrenija,kaip amerikiečiai žmones nuodija..
http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/r-sadauskas-kvietkevicius-antiamerikietiska-propaganda-lietuvoje-laimi-vis-daugiau-sielu.d?id=62244237 ; Pasiskaityk,bet manau visvien nesuprasi..pas mus vis dar homo sovietikus mąstymas, o su juo apie jokį progresą nėra nei kalbos..nereik mum skalūnų,nereik atominės,nereik dujų terminalo,nereik euro,bet povelnių,norim gerai gyvet,norim pigaus šildymo,bet į kažką investuot nenorim,brangu,pavojinga ir t.t. Na kur su tokiu mąstymu?visko bijom,viskuo nepasitikim,o tą nepasitikėjimą dar pakursto visokie marginalai ir svetimų valstybių agentėliai,kurie apsimeta žaliaisiais ir dar bala žino kuo..tamsi mūsų visuomenė,buduliška ir užsidarius.


finansuoja gazpromas ir rusija,nes jiem tie skalūnai skersai gerklės stovi,kaip ir visa lietuvos energetinė nepriklausomybė,jei to nesugebat suprast,tai niekuo padėt negaliu.Žmonės yra pas mus daugumoi labai siaurų pažiūrų ir menko išprūsimo,todėl juos gazdint kataklizmais labai lengva.O sovietinio raugo smegenyse likučiai liepia akmerika laikyti kažkokiu priešu,nors istorija aiškiai parodė,kas yra tikri mūsų priešai.

Vytautas

Na neįsivaizduoju kaip techniškai galima neužteršti vandens ir bendrai žemės po aukštu spaudimu į žemę suvarant chemikalus kurie po to dar vykdo kažkokias chemines reakcijas. Galima visaip fantazuot bet viskas anksčiau ar vėliau išlys į paviršių. Kas liečia rusus tai jie aišku siekia sau naudos kaip lygiai taip pat ir bet kas kitas. Jokioms firmos neįdomu kas bus po jų. Svarbiausiai pinigai. Internete galima rasti info kaip "saugiai" firmos siurbia naftą Afrikoje. O mes lygiai tokie patys ir technologija praktiškai nežinoma. Jei būtume protingi resursais rūpintumės patys o ne atidavinėtume kažkam. Jau su AE mus juodai išdūrė ir išdūrinėja toliau. Aišku niekas nekaltas patys kvailiai. Labai norėjom įlyst Europai į užpakalį. Nesugebėjom būti tikrai laisvi ir nepriklausyti niekam. O dabar esam pigios darbo jėgos eksportuotojai ir nieko daugiau. Europai tik dėl to ir reikalinga mūsų fiktyvi nepriklausomybė.

a.t.sielis

Man patinka laisva JAV visuomenė, ten pvz. nėra tokios dalyko, kaip prievartinis mokymas vidurinėje mokykloje, kaip pas mus. Žmonės gali vaikus mokyti namuose. JAV, kaip hegemonas, kartais atlieka teigiamą vaidmenį pasaulyje. Bet idealizuoti politikų ir stambių verslininkų šiais laikais neverta - matosi, kad jie be jokios sąžinės graužimo pasiruošę sugriauti Žemės planetą, nežinia kokios naudos tikslais. Taip, jie padeda išlaikyti šitą Lietuvos Respubliką, kas yra gerai, bet tai nereiškia, kad viskas idealas, ir reiktų pradėti kirsti šaką ant kurios sėdime.

Čia didelis biznis ir didelis pelnas su tom dujom. Taigi, dėl pinigų kai kurie pasiruošę parduot savo dūšią, ir tėvą motiną užmuštų, ką jau kalbėt apie rūpinimąsi žeme ar kažkokiais nepažįstamais "čiabuviais" žmonėmis, rytų europiečiais.

Iš šito didelio biznio ir didelio pelno, lietuviai negaus jokio procento. Liks durnių vietoje. Pvz. ar dabar kalbama apie kokį nors mokestį, kurį kompanijos turėtų sumokėti už skalūnų dujų gavybą vietos savivaldai ar vietos žmonėms? Nieko, nulis.

Negi neteko matyti faktais paremtų filmų, kaip JAV paprasti žmonės nukenčia nuo didelių kompanijų, kurios ten arba užteršia kažką, arba kažkokį kenksmingą sveikatai produktą gamina (kaip pvz. tabako gaminiai)?

Jeigu netiki lietuvių reakcija, tada britai tikrai nėra nupirkti rusų, ir nėra homo sovietikai. Skaitom:

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/fracking-protests-grow-shale-gas-2103198

Citata
Environmental suicide...preposterous to think that drilling and pumping chemicals in to the ground is safe...Over the years we've done too much to harm our environment...its about time we researched safer energy sources..there are plenty of alternatives ..Wind ,Solar, Tidal,etc etc...
Not In My Backyard..... this should read..... NOT IN MY WORLD....

---

There's no argument..fracking should not even be considered.. it's a distaster.

---

Would you really like to have this trash near your house and in your countryside? have you actually seen pictures of a fracking site?

Cameron plans to have one of these in more half the towns and villages in the UK and they will be visible in every stretch of countryside if all these proposed licences are granted.

These Fracking sites are going to be as common as pylons....would you like a country that resembles a mining complex or are you willing to sit out the recession a little longer so as to preserve your kids future and maintain the beauty of our land?

Look at the facts on how much the government and fossil fuel companies have blocked renewables and other alternative energy sources.

Fracking poisons the air, damages the eco system, harms local animals (an pets), poisons drinking water, causes health problems to locals and above all where the hell are they going to get all that fresh water from? our bills are going to go up?

and because of the huge tax break they are giving the companies we wont even have the funds to repair the damage these Frackers create.

Our government are so greedy and hungry for money they haven't even thought this out properly. Either that or im guessing theres been a bit of bullying going on.

So before we go mindlessly believing the mainstream corporate media who have a vested interest in fracking. Learn about the dangers of fracking and hear testimonies from victims of Fracking in the USA: ww.youtube.com/watch?v=5JF7QjIf00U

Don't be so naive as to underestimate the sheer ruthlessness of countryless fossil fuel companies. They might be buying up our political system and our media but make no mistake if balcombe was in the middle east they would be having those families bombed right now.

---

"Affordable" is all relative. Here in Alberta Canada, we have fracking despite not ever being consulted. Unless your government regulates utilities by imposing limits on what big oil can charge the public, your gas prices will slowly climb until you are paying through the teeth. Once the billion dollar infrastructure (gas lines to each house) is in place, there will be no going back. Did I mention the cost to each homeowner of a gas furnace along with metal ductwork snaking through the house to each room? Once your heating bill reaches it's present cost, it will never go down again. Please do whatever you can to prevent big oil from moving in.

---

What we need to do is keep an eye on lobbyists, party donations, whos related who in what energy company, who's on who's payroll, what politicians have business interest in the energy sector? then we need to see what laws restrict the use of renewables and the 100's of alternative ways of producing energy that are being suppressed and look at who put them through and who lobbied for these changes in law. We need to ask why the government wont fund research and development of alternative safe fuels and above all question how in the new millenium with all this star trek technology don't we have alternatives to fossil fuel yet. i think youll find the answer will be greed and an old institution that wont let go and make way for the new way. its basically a dilemma the old caesar has when he handed over his totalitarian power to democracy. These energy companies are ruthless evil people who think nothing of massacring million to get their reserves. the day we get rid of them from this planet will be the day we can look forward to a bright future for our kids. otherwise we are screwed. Don't let the frackers in your backyards people.

---

This is just another instance of greed and the profit motive overriding any consideration for people and eco-systems.

Besides the detrimental effect on the countryside, the water supply is essential to meet peoples basic needs. Even if it isnt contaminated, a shortage of water supply will no doubt lead to increased costs. And no prizes for guessing who will end up footing the bill. And, once again, it will be the poorest and most vulnerable people who will be hit the hardest.

---

Lunacy. At a time we are warned about diminishing fresh water supplies due to ever increasing demand, a dubious technology that used millions of gallons and poisons it is being pushed through. Regardless of the fact that this is part of the energy industry's addiction to fossil fuels and the resultant climate changes caused by their use, the environmental impact of fracking will be appalling. The technology is being rushed through without proper impact studies and despite widespread public disquiet. Effective lobbying by energy companies and those who profit from the status quo ensure that alternative energy sources are prevented from being developed. This is why fracking is being pushed as the answer to energy needs. Our children will not forgive us for the world they inherit.


ir t.t. ir pan.

Aukštyn