Apie šio pasaulio problematiškumą bei iliuzijas

Pradėjo a.t.sielis, gruodžio 09, 2013, 23:36:07

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

eternal, apie tai jau kalbėjome kitoje temoje. kartojamės.

Siekis yra ne atsieti dvasią nuo materijos, bet suprasti, kad materija yra dvasios efektas, yra susieta ir pavaldi dvasiai, ir todėl svarbus yra dvasinis tikslas, o ne materialūs tikslai, kurie niekam nieko gero negali atnešti. Kitaip sakant, "sutarsi su dvasia, sutarsi ir su materija, o jeigu vaikysiesi materijos, tai prarasi dvasią".

Kūrėjo harmonijos principo būtyje niekas negali pažeisti. Bet asmeninė harmonija glūdi suderinamume su Kūrėjo harmonija, o bandymas kurti savo materialią harmoniją pasmerktas nesėkmei, nors ta veikla vis vien netiesiogiai tarnaus Kūrėjo harmonijai.

Citata iš: Druwis  gruodžio 29, 2013, 13:45:56
Aišku nežinau kaip tiksliai skaitai tą bėgimą, bet visko reikia išmokti, o ne bėgti nuo kažko


Na, pakankamai plačiai išsisakiau ta tema, šiuo metu kokybiškiau paaiškinti nesugebėsiu. Daug ir sunkiai dirbu, todėl protas neveikia labai gerai :D

eternal.bliss

Na yra ir kitas kelias- siek savirealizacijos materijoje, per polinkius, ir pasieksi to dvasioje.  ;D

Vienuolį, kuris buvo su 1000 moterų, sunkiai besuviliosi, bet užtat tą kuris nebuvo nei su viena, lengva paveikti  ;D

a.t.sielis

Atskirais atvejais, gal ir taip. Tas, kas persisotino materialiais džiaugsmais, pradeda siekti nušvitimo.

Bet bendras dėsnis, kad kuo anksčiau sustojama, tuo geriau. Nes įspūdžiai ir nuodėmės kaupiasi, įklimpus į pelkę, ne taip lengva iš jos išbristi.

Vienuolis, kuris nebuvo nei su viena, gali būti kitam etape. Reikia žiūrėti iš reinkarnacijos perspektyvos - visi turėjo tūkstančius priešingos lyties partnerių, dar būdami gyvūnų kūnuose, o po to ir žmogaus kūnuose. Daugybė gyvenimų praėjo. Todėl, persisotinimas gali būti užbaigtas dar praeituose gyvenimuose, kam tada žmogui vėl grįžti prie to šiame gyvenime ir teršti "švarų popieriaus lapą"?

eternal.bliss

#33
gruodžio 29, 2013, 14:13:20 Redagavimas: gruodžio 29, 2013, 14:16:11 by eternal.bliss
Pažiurėk filmą Samsara 2001m. Ten tavo kelionė gerai aprašoma  :D
http://www.imdb.com/title/tt0196069/

Dar gali pažiurėti Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring
Panašu, kad ir tas tiks  :D
http://www.imdb.com/title/tt0374546/

a.t.sielis

Citata iš: eternal.bliss  gruodžio 29, 2013, 14:13:20
Pažiurėk filmą Samsara 2001m. Ten tavo kelionė gerai aprašoma  :D
http://www.imdb.com/title/tt0196069/

Dar gali pažiurėti Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring
Panašu, kad ir tas tiks  :D
http://www.imdb.com/title/tt0374546/


Pirmąjį gal ir pažiūrėsiu, o antrąjį probėkšmiais seniau peržiūrėjau, nesąmonė. :)

eternal.bliss

#35
gruodžio 29, 2013, 14:30:44 Redagavimas: gruodžio 29, 2013, 14:35:39 by eternal.bliss
Neįsigilinai  :)

Čia Budizmas, krikščionybė, visokios grupelės užmetė tabu tiek moterims tiek žmogiškumui, žmogui imetė mintis, kad materija yra blogis, ir taip žmogus net nebesuprato ką sako religijose.

Pvz hinduizme labai paplitusi ceremonija:


Ar bent supranti ka ji reiškia? 
Pasiskaityk.



Kai savo silpnybę perverti į stiprybę, tavęs niekas negali sulaikyti.

a.t.sielis

:D pavarai. Paskaityk, ir nuspręsk, ar aš supratau, apie ką Šiva lingamas ir jo pudža ar ne:

Falas yra kūrimo simbolis. Kūrimas vyksta kai Dievo manifestacija, kuri liečiasi su materijos kokybėmis kūrimo tikslais, Viešpats Šiva apvaisina materialią gamtą, kurios simbolis yra vagina. Taigi, pirminės kreatyvinės ("falo") formos Šivos dievybė yra garbinama Šivos šventyklose būtent pagal šią koncepciją. Fizinis žemiškasis falas yra kreatyvinio prado atsikartojimas šiame žemiškame lygmenyje.

Šiva lingam'as = ingridientinė kūrimo priežastis arba "falas"; tai reiškia, teikia ingridientus visatos kūrimui; + instrumentinė priežastis, "vagina", atlieka kūrimą.


T.y. ne seksas garbinamas ir propaguojamas :) Nors niekas niekada ir nesakė, kad seksas blogai. Santuokinis gyvenimas šeimoje - viskas su juo o.k., ypač dvasingiems žmonėms.

Ši tema visai ne apie tai, kad neturėti šeimos ir t.t. bet apie tai, kaip nepadaryti to per daug grandioziniais projektais, suėdančiais per daug energijos.

Marius

Atsielio ''samprotavimai'' man pradeda panašėt į tinginio,kuris tingi pakrutint sėdimają,kad kažką tūrėt,ir jieško pasiteisinimų,kodėl jis tingi,taip atsiranda visokie antimaterealizmai,''dvasingumai'' ir panašūs saviapgaulės perlai..žmgus jieško pasiteisinimų savo nesugebėjimams ar tinginystei,o kai dar šį reikala paverčia ideologija,ar net religija,pasipila panašūs samprotavimai..

a.t.sielis

Mariukai, nuo kada aš tinginys? :D Gal nori kartu su manim padirbėti, ir kapeikų užsidirbti, vietoj to, kad ant tėvų sprando sėdėtum?

.L.U.T.H.O.R.

Nepereikit į asmeniškumus, tam yra asmeninės žinutės ;)

eternal.bliss

#40
gruodžio 29, 2013, 14:56:01 Redagavimas: gruodžio 29, 2013, 15:01:28 by eternal.bliss
a.t.sieli-  Na iš pirmo žvilksnio visiems taip ir atrodo, aprašo banaliai ir nežiuri toliau.
Pati ceremonija atspindi visa ko vienybę. O ne atskirtį, kaip kad pats suskirstai. Aišku gal net ir patys praktikuojantys to nesupranta, kaip kad dabar nedažnas krikščionis supranta maldos esmę  :)

Nėra nieko nedvasingo, pats išsireiškimas yra kvailas. Tik pats ego sukuria tokias nesamones, ir pradeda neigiamai patirti realybę, suskirsto ją ir t.t.

Tarkim kitas Dievas- Krishna- jis turėjo tūkstančius merginų, davėsi su visom, kartą net save padalino į daugybę kūnų, kad galėtų vienu kartu šokti su visomis ir išpildyti jų troškimus  ;D

a.t.sielis

eternal, reikia skirti kas yra kas. Nes jeigu nesuvoki dalykų įvairovės, ir kuo jie vieni nuo kitų skiriasi, nors yra vienos Visumos, tai neturi ir suvokimo. Miegi, kaip augaliukas.

Marius

Ką ir sakiau,tinginys,tik an kapeiku tesugeba užsidirbt..

tik va tavo aprašomas pseudo dvasingumas,kurį čia bandai prastuminėt,ir tų kelių kapeikų nevertas.Vidurio amžiaus krizė,suprantu ir užjaučiu..

''Nėra nieko nedvasingo, pats išsireiškimas yra kvailas. Tik pats ego sukuria tokias nesamones, ir pradeda neigiamai patirti realybę, suskirsto ją ir t.t.''

Labai neblogai paskyta.Tik pridėčiau jog bėgimas nuo problemų dvasingumo neprideda,o išspresta problema manau netik dvasingumo priduoda.

eternal.bliss

#43
gruodžio 29, 2013, 15:04:56 Redagavimas: gruodžio 29, 2013, 15:09:13 by eternal.bliss
Jeigu nesuvoki dalykų panašumo, o tik skirtumus, nesuvoki ryšio tarp jų, ir vienybės.
Todėl turi dualizmo suvokimą. Taigi  ką ten sakei apie augalą?  ;D
Gali siekti to nušvitimo per meditacijas, bet tiesiog laikyti materiją nedvasinga, čia jau nesamonė  ;D
Net ir pagal tas normas , materija yra padalintas dievas  ;D

a.t.sielis

#44
gruodžio 29, 2013, 15:08:44 Redagavimas: gruodžio 29, 2013, 15:51:43 by a.t.sielis
Na, manau, su eternal ir Mariuku jau pakankamai išdiskutavom tarpusavyje savus reikalus, nematau reikalo plėtotis ties tuo. Lauksiu vertingesnių indėlių temoje.

---

O apie "bėgimą nuo problemų" toks juokingas palyginimas:

"Niekas neturėtų dairytis prieš eidamas per gatvę! Tai juk bėgimas nuo automobilių! Kiekvienas turėtų būti drąsus ir darbštus, ir išpūsta krūtine pasitikti atriedantį automobilį. Nesitrauk, kary, ir nebėk iš savo vietos! Juk neįveikiamų automobilių nėra. Susidūrimas su automobiliu ne tik tau duos pilną dvasinę harmoniją, bet ir begalę materialių privalumų." :D

"Jeigu dairaisi prieš pereidamas gatvę, ir matai ten automobilius, skirtingus nuo savęs - tu dualistas! Automobilis nei kiek ne mažiau dvasingas negu tu, todėl susiliek su automobilio triuškinama jėga ir pajusk visatos harmoniją ir vienį." :)

Aukštyn