Kanapes

Pradėjo 2Pacas, gegužės 28, 2013, 18:26:01

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

Citata iš: preacher  birželio 13, 2013, 14:00:52
Tas įvykis praeitis. Tie žmonės buvo iš matymo pažystami ir apie jos turėjau tam tikros info. Šiaip žinau tikrai nemažai marozų, padugnių kurie žolę traukia, gal vardus, pavardes paviešinti ar kitoką info, jei įdomu?  :)


Seniau neblogai sueidavau su nemažai žmonių, kurie ne tik žolytės, ir ne tik įpūtimu užsiimdavo. Laikui bėgant, dabar jau nei vieno iš tų senų pažįstamų nebeliko - arba už grotų, arba visiškai nusidegradavę, suluošinti, jei dar gyvi, net nežinau. Žodžiu, pirmu asmeniu pažinojau tokius žmones.

Ir, bent iš mano patirties, patikėk, ne narkotikai kalti dėl tokio jų gyvenimo, ir tokių veiksmų. Visi - iš asocialių šeimų, kuriais nebuvo rūpinamasi. Ne vienas prekyba užsiiminėjo tik todėl, kad pragyventų, kad išlaikytų kokią mažąją sesę, ar mirštančią alkoholikę motiną, - o, kai tenka tai daryti nuo kokių 15 metų, sunku "legalų" darbą gauti, kuris pakankamą užmokestį pasiūlytų. Prie narkotikų privedė nedėkingos gyvenimo sąlygos, o ne atvirkščiai.

O tie, kurie nusinarkašino (nei vieno nepažinojau, kuris vien nuo žolytės nusidegradavo. Didžiausią rolę vaidindavo alkoholis arba stipresni narkotikai), tiesiog buvo idiotai. Ne narkotikais būtų nusibaigę, tai kuo nors kitu. Tik narkotikai juos surado pirmiau. Ir, dar kartą pabrėžiu, nepažinojau nei vieno, kuris būtų degradavęs vartodamas vien žolytę. Jei žmogus vartoja amfetaminą, uosto klijus, alkoholį kaip vandenį laką, ir dar šalia to parūko žolytės, - negalima sakyti, kad būtent žolė kalta dėl žmogaus būklės.

Esmė tame, kad tavo minimas sluoksnis būtų nusikalteliai, degradai, idiotai, banditai ir be narkotikų. Ir, ypač, be žolytės. Ne narkotikai (apie visokius kokainus ir heroinus nekalbu) yra pagrindinė priežastis dėl chuliganizmo. Tiesiog chuliganai dažnai išbando ir narkotikus. O, kad kartu su destruktyviais narkotikais rūko ir žolę, - nereiškia, kad ir žolė savaime tampa destruktyviu narkotiku.

preacher

#46
birželio 13, 2013, 14:30:46 Redagavimas: birželio 13, 2013, 14:37:05 by preacher
Tinsoldieri, apie asocialus aš čia viršuje pirmiau litanija parašiau. Aš puikiai žinau viska ir kas kalti ir t.t kad jie tokiais patampa ir t.t, tačiau žinok yra tokių kuriems yra teikiama pagalba, tačiau jie, vardan kad ja pasinaudotu, vistiek toliau mina savo pramintų kelių. Valstybė turėtu tiesiog griežčiau kontroliuoti tokius žmonės, jų dauginimasi, o geriausiai, kad duotu jiems kokios veiklos, darbo, tai vis geriau negu jie tuščiai leistu laiką ar padugniuotu  ??? Geriau bent tą pašalpą atidirbtu  :)

crystal

Citata iš: preacher  birželio 13, 2013, 14:30:46
tačiau žinok yra tokių kuriems yra teikiama pagalba, tačiau jie, vardan kad ja pasinaudotu, vistiek toliau mina savo pramintų kelių. Valstybė turėtu tiesiog griežčiau kontroliuoti tokius žmonės, jų dauginimasi, o geriausiai, kad duotu jiems kokios veiklos, darbo, tai vis geriau negu jie tuščiai leistu laiką ar padugniuotu  ??? Geriau bent tą pašalpą atidirbtu  :)


Oooooj kiek daug visokių tokių veikėjų esu mačius. Galėčiau romanus rašyt apie jų gyvenimus nuo pat vaikystės ;D Vis tik ta pati mažoji Čikaga.

Šiaip, preacher, nemanau, kad gelbėtų griežta kontrolė. Net jei jie ir mina senom pėdom, kažkokia priverstinė veikla grynai pačio to mąstymo nepakeis, todėl ir visokių degradų nelabai mažės. O tiesiog dauginimosi realiai neįmanoma kontroliuot, nes tai jau būtų žmogaus teisių pažeidimas. Sunkoka tiksliai pasakyti kas Lietuvoje galėtų būti taikoma, norint kelti žmonių mentalitetą. Gal kokia nauja, efektyvesnė švietimo sistema, didesnis bendravimas su agresyvesniais vaikais...ir pan. Šiaip, pastebiu vieną dalyką, kad visokių tokių banditų/degradų ir panašių veikėjų gan menka savivertė (nors pradžioje iš išorės taip neatrodo). Pvz vienas pažįstamas net vidurinės nebaigė,  dabar pastoviai geria, kartais narkotikus vartoja, išgėręs labai agresyviai elgiasi su aplinkiniais tt ir pan. Bet taip realiai pabendravus ir skaitantis kaip su žmogum, pastebiu, kad žmogus turi užslopintų ir gerų bruožų, net gabumų, (na, tą žmogų mokinau groti),o skaitymasis ateityje iš žmogaus irgi nelieka nevertinamas. Ir dar, kai įvertini žmogaus gyvenimą, ir kokioj šeimoje jis augo, tai net ir gaila kažkaip pasidaro, nes toks vaizdas, kad jis nuo pat mažens kentėjo gerokai daugiau nei jo visos „prikabintos aukos" kartu sudėjus. Ir čia ne vienetinis pavizdys, daug kartų mačiau nuo ko tokiais tampama, (mat didžiąją gyvenimo dalį augau ir gyvenau šalia tokių). Viską lemia auklėjimas, šeima, aplinka ir aišku žinoma draugai. O truputi grįžtant prie temos, tai patys narkotikai neiššaukia degradų ir nusikaltėlių. Nors Lietuvoje narkotikai ir draudžiami ar ribojami (alkoholis, tabakas), visokių nuo gyvenimo nulėkusių Lietuvoje tikrai nemažėja. Tad tokios lietuviškos problemos sprendimas tikrai ne čia.

varpainis

#48
birželio 13, 2013, 16:24:24 Redagavimas: birželio 13, 2013, 16:26:21 by varpainis
Banditus ir padugnes baust stipriau reikia, o ne perauklet bandyt. Palyginkit kiek zmogzudys gauna Lietuvoj ir kiek Amerikoj kokioj. Cia pas mum uz keleta gramu dumu gauni panasiai kiek padures koki kaimyna. Nematau ko ten gailetis juose reikia, yra nemazai zmoniu turejusiu sunkias vaikystes, bet nenuejusiu sunu keliais ir kazko pasiekusiu. Aisku lengviau pasiimt bambali alaus ar svirksta, atsisest laiptinej ir skustis, kad visi aplink isskyrus tave pati kalti del sup*sto gyvenimo.

preacher

#49
birželio 13, 2013, 16:38:13 Redagavimas: birželio 13, 2013, 16:40:17 by preacher
Būtent, kad bandytu kažka keisti, tai jie tik visus kaltina ir net nesiruošia piršto pajudinti. Kaip kažkur teko skaityti psichologo nuomonę, kaip apie tokius sakė, kad jie visada nori būti pasekmė, bet niekad priežastimi. Taip sunki vaikystė, taip tave mušė mižalotas tėvas, patevis ir t.t ir bla bla bla. Tačiau gi į mokyklas jos gi priema? Bibliotekos gi yra? Egzaminai kiekvienam prieinami? Taip, na tada ir bandyk per mokslą iš mėšlo bristi. Kaip Crystal kalbėjo apie jų menka savivertę, tai savivertę išties maža, jie bando tai maskuoti agresyvių budulišų elgėsių. humoru, patyčiomis, tipo blatno, atsipalaidavusio įvaizdžiu ir t.t Tačiau ar jie pirštą pajudina, kad ta ju saviverte padidėtu? Ne, nepajudina tokie nuo saves bando viska suversti ant kitų, tokie pastebi kitų išvaizdą, elgėsį, lyg kažką pažemindamas išspresi savo problemas.

crystal

Na taip, tokie žmonės nelinkę keistis patys iš savęs. Gal, sakyčiau, tai irgi yra kažkokia viso to psichologinė pasekmė. Gal tiesiog kai žmogus visą gyvenimą yra laikomas visuomenės šiukšle, atmata, degradu, paskui su laiku ant tiek nukenčia jo paties savivertė, kad net nebesugeba vertinti savo realių galimybių keistis. Vat pvz mano keli pažįstami apie išsilavinusius draugus tai sako, kad vau, čia tai žmogus, galės ten kokį geresnį darbą susirast, įdarbis visokius pvz statybininkus, vairuotojus, na ar šiaip dar kokius darbininkus be išsilavinimo ir pan. O kai užsimeni kad ir pats galėtum kažką įgyti (baigti mokyklą, profkę ar šiaip kursus) tai atkerta, kad nesugebės, nemokės, nepatinka, neidomu, neišsilaikys, turi durną galvą..tt ir pan. Na toks grynai apsileidimas yra. Vis tik gal susiformavusi psichologija žmogaus čia. Su tokiais dalykais prievarta ir bausmės sunkiai bepakovosi.

preacher

#51
birželio 13, 2013, 17:23:33 Redagavimas: birželio 13, 2013, 17:28:01 by preacher
Citata iš: crystal  birželio 13, 2013, 17:09:20
Gal tiesiog kai žmogus visą gyvenimą yra laikomas visuomenės šiukšle, atmata, degradu, paskui su laiku ant tiek nukenčia jo paties savivertė, kad net nebesugeba vertinti savo realių galimybių keistis.

Kas juos tokiais paverčia? Tėvai, kaimynai? Mokykluose su jais pedagogai cackinasi labai kantriai, vaikystėje vaikai kiemuose, mokykluose jų tikrai neįgnoruoja ir žaidžia su jais kaip su lygiais. Bardakai, smurtas, patyčios nuo šliurės motinos, tėvo ar patėvio bambaliais prasmirdusio Ramūno. Didžiausia problema manau yra šeima, tada jie pradeda burtis į panašaus mentaliteto grupuotes paauglystėje ir galop susiformuoja užauge, niekam tikusiais atmatomis  :)

Ezekiel

#52
birželio 13, 2013, 18:04:10 Redagavimas: birželio 13, 2013, 18:07:55 by Ezekiel
Citata iš: eternal.bliss  birželio 13, 2013, 14:19:04
Na dėja narkotikai ego nepanaikina. Durnas žmogus iš nesuvokiamos patirties taps dar durnesnis, o protingam nereikia 100 kartų, kad pasimtu iš tos patirties ko norėjo ir keliautų tolyn.

Gali pasisemti patirties ir iš rūkymo, gėrimo, bet, kad tą patirtį turėtum tau reikia tik 1 karto.
Todėl nuolat vartojantis žmogus tikrai nėra nei protingas nei dvasingas nei be kompleksų nes pati priklausomybė rodo kompleksą.
Priklausomybė visada veda į degradaciją.


Priklausomybė nebūtinai yra blogis, o gyvenimo dalis. Kai kurios priklausomybės net gyvybiškai būtinos - priklausomybė nuo priešingos lyties, maisto, vandens ir tam tikro gyvenimo tikslo. Neturinti jų būtų tiesiog "daržovė". Priklausomybė tampa žalinga kai jį dominuoja neleisdama kitų patirčių. DMT ar grybai tikrai nesukelia tokios priklausomybės, kad pavartojus nesinori nieko kito. Priešingai vartojusieji praneša apie išgyjimus, žalingų priklausomybių atsikratymus ir potyriai pamokantis, kiekviena kart atsinaujiną tūrinys. Pvz. dailininkas Alex Grey ar filosofas Terence Mckenna semiasį vertingų, naujoviškų idėjų iš šių psichodelinių dimensijų.

Psichodelikai Ego nesunaikina, bet parodo naujas perspektyvas ir taip griaudama įsitvirtinusių įsitikinimų prasmingumą. Ne veltui rukiusieji DMT ir Terence Mckenna apibūdina potyrį kaip tai ką galima patiti stipriausio gyvenime.
Gyvenimo prasmė irgi nėra vien informacijos kaupimas, bet ir patyrimas to kas nemąstoma - numinozė, dieviškumas, ekstazė.

a.t.sielis

Citata iš: preacher  birželio 13, 2013, 17:23:33
Citata iš: crystal  birželio 13, 2013, 17:09:20
Gal tiesiog kai žmogus visą gyvenimą yra laikomas visuomenės šiukšle, atmata, degradu, paskui su laiku ant tiek nukenčia jo paties savivertė, kad net nebesugeba vertinti savo realių galimybių keistis.

Kas juos tokiais paverčia? Tėvai, kaimynai? Mokykluose su jais pedagogai cackinasi labai kantriai, vaikystėje vaikai kiemuose, mokykluose jų tikrai neįgnoruoja ir žaidžia su jais kaip su lygiais. Bardakai, smurtas, patyčios nuo šliurės motinos, tėvo ar patėvio bambaliais prasmirdusio Ramūno. Didžiausia problema manau yra šeima, tada jie pradeda burtis į panašaus mentaliteto grupuotes paauglystėje ir galop susiformuoja užauge, niekam tikusiais atmatomis  :)


Šito klausimo neįmanoma išspręsti, nepriimant domėn metempsichozės.

Lietuvoje iš tikro visi tarsi rūpestingi ir daug cackinasi. Bet... du klausimai:

Ar įmanoma gyvūną išmokyti būti žmogumi?
Ar laikant žmogų tarsi gyvūną, įmanoma išmokyti jį būti žmogumi? Kitaip sakant, laikant asmenį tamsoje, ir nesuteikiant realių žinių, negalima tikėtis nieko gero.

Jeigu patys neturime žinių, ir negalime jų suteikti, rūpestingumas ir cackinimasis yra gyvūniškas procesas. Tamsioje visuomenėje gims tamsūs elementai, ir niekas niekam negalės padėti. Konkrečios detalės bei sociologinės versijos čia neesminės.

preacher

Žinau gerą palyginimą - istoriją iš platono.
Buvo uola ir ten prirakinti ir atsukti į sieną, sedėjo kaliniai ir nuo pat vaikystės iki suage jie matė tik šviesos atspindį kuris patekdavo per uolos įėjimą ir per užtvaros viršaus angą. Tada vienas iš kalinių, viena diena išsilaisvino, perlipo per užtvarą ir pagaliau išėjo į dienos šviesą r taip pamatę tikrąją šviesą, ne jos atspindi. Nežinau ar pilnai atpasakojau, tačiau šis palyginimas puikiai atspindi, žmogaus proto nušvitimą, nuo tamsumo pereiti į šviesą ir t.t Tad ir kas liečia gopnikus ir kraujomaišinius-marozus jie gyvena pagal normalaus gyvenimo atspindį, tačiau tikrojo gyvenimo jie nei nėra gyvene, nei patyrė, nei regėje ir vat ir būtu menas, kaip juos iš tamsios uolos atvesti į šviesą  :)

a.t.sielis

Manau, jeigu visuomenė būtų stipri šviesume, juos įsiurbtų per jiems prieinamas žemas visuomenės pozicijas. Bet kai visuomenės normalia prasme bemaž nėra, iš esmės, jokia jėga jiems negali padėti. Arba gali bet tik vienetams. Arba gali, bet ypatingo sąjūdžio sąlygomis (kaip Nepriklausomybės atgavimo laikais buvo ypatinga bendroji visuomenės afmosfera). Bet priimant domėn metempsichozę, ir žmogaus sąmonės pakopas (žmonės nėra lygūs, jų sąmonės laipsniuojasi), tokias egzistencijas iš dalies galima suprasti kaip natūralios raidos pasaulyje vieną iš etapų. Kita vertus, yra tas bendras supratimas, kad tai drastiški reiškiniai, neverti žmonių visuomenės vardo. Būtent todėl yra didelis poreikis kurti stiprią žmonių visuomenę, ne gyvūniškais principais paremtą. Pasakius A, reikia pasakyti B. Kitaip sakant, turint tokį lygį, kad jau eina suvokti, kad drastiškos egzistencijos yra kankinančios, reikia visuomenei toliau sparčiai augti, o ne stagnuoti tame pradiniame lygyje.

2Pacas

#56
birželio 13, 2013, 19:32:38 Redagavimas: birželio 13, 2013, 20:17:22 by 2Pacas
Na manau sita platono pamastyma butu galima priskirti visai zmonijai o ne tik "marozeliams",seis laikais jau nieko tikro neliko visi apsimeteliai viskas yra kopija nieko tikro.Mes cia zemeja kaip aktoriai turim vaidinti kad butume kaip visi...https://www.youtube.com/watch?v=d2afuTvUzBQ lb jau.....

preacher

Citata iš: 2Pacas  birželio 13, 2013, 19:32:38
Na manau sita platono pamastyma butu galima priskirti visai zmonijai o ne tik "marozeliams",seis laikais jau nieko tikro neliko visi apsimeteliai viskas yra kopija nieko tikro.Mes cia zemeja kaip aktoriai turim vaidinti kad butume kaip visi...https://www.youtube.com/watch?v=d2afuTvUzBQ lb jau.....

Šis platono pamąstymas idealiai parodo kaip atrodo tie kurie galvoja, kad žino ir tą kuris tikrai žino. Tik  matai yra toks dalykas, kuri dar pats Napoleonas ižvelgė: Kvailis nuo protingo skiriasi tuo, kad kvailis visada savimi patenkintas. Taip, kad atverti akis pilkai masei yra kogero neįmanomas uždavinys  :)

A.C.A.B

Šiaip gaila, kad žolės kriminalizavimas trukdo rimtiems tyrimams (bent Lietuvoje tai tikrai). Neužilgo gyvensiu Kopenhagoj, o ten yra garsioji Kristianija, tad kaip ir neatsisakau galimybės patraukti dūmelį, ar bent suvalgyti piragaitį su "specialiu įdaru" (nes šiaip nemėgstu rukymo), bet esant tokiai situacijai, net nelabai įsivaizduoju, kur man gauti patikimos info, kaip žolė veikia tam tikrus gyvybinius organus, kai su jais jau yra problemų.

la.benas

ACAB, labai daug informacijos gali rasti legalus.net forume.
Ir beje, kas tau konkrečiai yra? Manau, kad galėčiau padėt, nes po Master paskatinimo pradėjau aktyviai domėtis kanapėm, ir jau surinkau daugybę informacijos :)

Aukštyn