Kaip patikrinti ar name vaidenasi?

Pradėjo jandwaxe, rugpjūčio 10, 2013, 20:39:06

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Na cia vel per savo prizme ziuri :) Lygiai kaip tu sau kasdien keli klausima apie Dievo egzistavima, lygiai taip pat as galiu kelti sau kasdien klausima apie dvasiu egzistavima, o apie Dieva pasvarstyti gal koki karta per metus. Cia jau prasideda kazkas panasaus i kaip pasakytu vyresnio amziaus zmones: sviesta sviestuota :)

paragraf 78

:) he he
Aš kalbu apie tai ką žmonija mano apie dievą ir vaiduoklius, o ne konkrečiai tu.
Pasižiūrėk kiek apie dievą prirašyta ir kiek apie vaiduoklius :)

Teroras

#62
rugpjūčio 14, 2013, 16:45:25 Redagavimas: rugpjūčio 14, 2013, 16:59:09 by Teroras
Jeigu tiketi, kad vaiduokliai susije su zmoniu sielomis, tai summa summarum ne taip ir mazai bus parasyta... Bet cia tikriausiai tuoj vel pradesi kalbeti apie religijotyrininku, teologu, mokslininku ir panasiu veikeju samprotavimus sia tema ir vel grisime i pradini taska... Na, gal tu grisi, as tai siuo postu pabaigsiu diskusija :)

Is tavo pasisakymo supratau viena dalyka: jeigu apie kazka yra maziau prirasyta, nei apie Dieva, tada tai tikrai neegzistuoja nes mokslas to neirode (kaip beje ir Dievo) ir tiketi tuo neverta (atvirksciai nei Dievu). Pasistengsiu neuzmirsti toki puiku patarima :)

Ats. i zinute zemiau:

CitataPagrindinis dalykas ką norėjau pasakyti, tai jog dievo klausimas tikrai daug svarbesnis nei vaiduoklių.


Na kaip galima diskutuoti, kai zmogus galvoja, kad jo pasauleziura atspindi viso pasaulio zmoniu pasauleziura ir negali suprasti, kad ne visiems tas pats klausimas yra aktualus? :) Jau berods kalbejom apie tai, bet ne vel tas pats prasideda... :) Keista ir kartu liudna.

paragraf 78

Na čia jau pats susivartei tai ką norėjai išgirsti, nors aš to nesakiau. Pagrindinis dalykas ką norėjau pasakyti, tai jog dievo klausimas tikrai daug svarbesnis nei vaiduoklių. Tik tiek, visa kita tavo fantazijos vaisius :)
Beje, okultizmas irgi neigia vaiduoklių egzistavimą.

a.t.sielis

#64
rugpjūčio 14, 2013, 18:03:21 Redagavimas: rugpjūčio 14, 2013, 18:06:53 by a.t.sielis
Dviračio neišrasime, žinojimas apie vaiduoklių egzistavimą toks įprastai priimtas įvairiose pasaulio kultūrose, kad net nekyla noras dėl to kažką įrodinėti.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ghost

Tiesą sakant, aš nežinau nei vienos religijos, kuri neigtų vaiduoklių egzistavimą. Gal ir yra viena kita denominacija. Na, rašo, kad islamas pripažįsta tik džinus.

Kokia vaiduoklių egistavimo logika?

Materialus kosmosas sudarytas iš dviejų rūšių substancijų: fizinių elementų ir mentalinių elementų. Pvz. žmogus turi protą, kas nėra nei fizinis elementas, nei pati nemateriali dvasinė siela. Tai tarpinė substancija tarp grynosios samonės ir inertiškos materijos, tarsi sąmoningumo šešėlis, per kurį siela kontaktuoja su materialiu kosmosu. Mentaliniai elementai yra neapčiuopiami, lygiai kaip neapčiuopiamos žmogaus mintys. Jų neįmanoma pamatyti, išimti, pačiupinėti, pamatuoti. Protas vertinamas grynai protu, o ne žemesniais elementais.

Taigi, žmogus sudarytas iš trijų elementų: centrinis ir esminis yra siela, sielą supa mentalinis kūnas, o mentalinis kūnas įsodintas į fizinį kūną. Fiziniam kūnui suirus, siela kartu su mentaliniu kūnu eina į dangų ar pragarą, arba gimsta vėl žemiškajame lygmenyje, gauna naują fizinį kūną. Vaiduoklių atveju taip neįvyksta - siela kartu su mentaliniu kūnu neina nei į dangų, nei į pragarą, ir negimsta vėl, bet kažkuriam laikui egzistuoja pririšta/prisirišusi prie šio žemiško lygmens, bet negaudama naujo fizinio kūno. Taip atsitinka dėl specifinių priežasčių, buvimas vaiduokliu - tam tikra bausmė ar atoveiksmis.

paragraf 78

#65
rugpjūčio 14, 2013, 19:00:49 Redagavimas: rugpjūčio 14, 2013, 19:04:23 by paragraf 78
Na va ir tau neišeina paaiškinti vaiduokliu nesivadovaujant ezoterinėmis koncepcijomis :)
Ir beje, Džinai ne vaiduokliai, o piktosios dvasios.
Vaiduoklių egzistavimą neigia, krikščionybė, islamas, budizmas, judaizmas ir visa krūva archajinių religijų, kurių religinės koncepcijos nenumato tarpinės stotelės tarp šio ir ano pasaulio. Žinoma, jose irgi yra paskirų denominacijų kurios vaiduoklius pripažįsta. Bet tokių paprastai mažuma.
Vaiduokliai paprastai būdavo folkloro dalis, o ne religinio mokymo.

a.t.sielis

Nesivadovauju ezoterinėmis koncepcijomis. Ką ezoterikai rašo, iš viso ne mano reikalas, nes neturiu laiko ir noro juos skaityti.

Taip, todėl ir paminėjau islamą, kad jie vaiduoklių nepripažįsta, tik džinus, kas netapatu vaiduokliams.

paragraf 78

Na gal tau ir nesvarbu ką kalba ezoterika, bet išdėstei viską lyg pagal ezoterikos vadovėlį :)
Na bet kiekvienas turim teisę į savo nuomonę.
Šiaip tema įdomi ir galima būtų ją panagrinėti rimčiau, jei taip nesileistume į asmeniškumus.
Reikia pradžioje pamąstyti kas kalba už vaiduoklių egzistavimą.
Štai vieną nuomonę jau turime.
Bausmės vieta (na dar pridėkime, laiko atbuvimas neįvykdžius misijos ir panašūs dalykai). Kas mums leidžia taip galvoti?
Kitas dalykas: kodėl vaiduokliai apskritai užgimė žmogaus sąmonėje (čia imtume kaip fenomeną, nesigilinant ar jie iš tiesų egzistuoja ar ne. Folklorui nėra svarbu ar dalykas egzistuoja realiai ar ne. Dabar tai pakeitė urban legends, bet principas tas pats)

a.t.sielis

#68
rugpjūčio 14, 2013, 19:33:14 Redagavimas: rugpjūčio 14, 2013, 19:40:32 by a.t.sielis
CitataKas mums leidžia taip galvoti?


Tarkim, žmogus nusižudė. Atmetė jam duotą fizinį kūną. Visai galima pamoka tokia: "atmetei kūną, tai ir pabūk be jo dabar, pažiūrėk, ar labai saldu taip gyventi."

Dar vienas aspektas: laisva valia. Žmogus tarkim labai prisirišęs prie šio lygmens, taip pat turi kažkokių drastiškų tendencijų, nuodėmių. Na ir va, jis žūna ar kažką, ir niekur jis nenori pasitraukti iš šito lygmens, labai stiprios prieraišos. Aukščiausiasis jo neprievartaus: "tebūnie, būk čia"

Na, čia aš taip galvoju. Šiaip esu religijoje sutikęs, kad vaiduokliais tampama už bausmę, ar dėl mirties staigumo, kažkodėl.

paragraf 78

Na tavo požiūris nieko naujo, ko nesakytų ezoterikai, neparodo :) Nepyk, bet viskas kaip iš ezoterikos vadovėlio sutampa.
Klausimas: kokioj čia religijoj taip matei?

Aukštyn