Kiek tiksliai sugebės "skaityti mintis"?

Pradėjo a.t.sielis, gegužės 10, 2024, 13:39:24

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

CitataTačiau kūrybinė grupė sutinka, kad galimybė mintis paversti piešiniais, o gal ir kuo kitu, kelia ir daugybę klausimų, dėl galimų pavojų, kai net slapčiausios žmogaus mintys ir idėjos netrukus gali tapti nesunkiai perskaitomos ir matomos kitiems.
https://www.lrt.lt/naujienos/mokslas-ir-it/11/2269261/di-jau-skaito-zmoniu-mintis-vaizduote-gali-paversti-piesiniais

Svajotojai, kuria oro pilis. Tiesiog nebus tokio tikslumo. Yra ribos. Kaip ir teleskopai turi raiškos ribas.

klajunas

Kažkada apie tai rašiau savo knygoje "Mintiregos metodai". Kryptyje sąmonė-kompiuteris įmanoma perkelti tik nedidelę dalį minties informacinio turinio, kuris išreiškiamas kaip vaizdas arba tekstas arba garsas kompiuteryje, tuo tarpu tikra mintis turi daug kartų daugiau modalumų, negu leidžia perteikti šios priemonės.

Situacija šiek tiek pagerėja, kai mintys skaitomos sąmonė į sąmonę, tačiau ir šiuo atveju yra skirtingų vietų aktyvavimas sukeliantis skirtingus vaizdinius, taip pat skirtingos sąmonės turi skirtingą individualią patirtį, kurioje informacija suvokiama individualiai ir neišverčiamai.

Tačiau perkėlime, net jeigu nėra 100 proc. tikslumo, turimas tikslumas pakankamas kmunikacijai. Kalbos žodžiai irg neturi tikslumo, nes kiekvienas juos supranta kitaip, tačiau supratimo branduolys yra pakankamas, kad būtų galima susišnekėti.

Tokia sistema jau turima ir ji puikiai veikia bei naudojama spec. tarnybose korių organizavimui. Bet yra nesaugu, nes reikia turėti ryšio ir duomenų centrus, kur sėdi operatoriai ir kontroliuoja operacijų eigą.

Aukštyn