Ar Saulė - tai pragaras?

Pradėjo domisrim, rugpjūčio 17, 2014, 19:14:26

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

SPACE

Citata iš: paragraf 78  birželio 23, 2015, 14:15:42
Citata iš: SPACE  birželio 23, 2015, 13:03:42
jūs tikit Big bang theory, kažkoks seniokas sugalvojo, nes reikėjo pakeisti religiją, nes žmonės nebetikėjo.


Klausimas: kaip Big Bangas padarė kad žmonės vėl tikėtų?
Nes kažkaip nepastebėjau kaip čia visi po teorijos atsiradimo staiga tikinčiais pasidarė :)


Netaip supratai, Big bangas pakeitė religiją. Dabar nėra tikinčių į Dievą ar kokią religiją, gal koks 1%. Tas pats ir reliatyvumo teorija, kabala pakeista skaičiais.
Nes žmonių mąstymas pasikeitė, priėmimas-supratimas pasikeitė.

SPACE

Citata iš: TinSoldier  birželio 23, 2015, 14:42:43
Citata iš: SPACE  birželio 23, 2015, 14:01:32
Savo smegenų nemačiau, nors tai galima nustatyti palyginimo metodu. Panašios rūšies būtybės turi panašias smegenis. Pagrindiniam puslapy yra straipsnis, kaip žmogus gyvena be smegenų. Viskas reliatyvu, kaip sakė dėdė Einšteinas :)


O iš visų egzistuojančių žmonių, arba net ir visų egzistuojančių gyvūnų, daugumos smegenis esi matęs, kad galėtum daryti tokias išvadas palyginimo metodu? Ar tavo matytas smegenų skaičius yra statistiškai reikšmingas, kad galėtum sakyti, jog turi smegenis ir tu? Ar vis dėlto pasitiki kažkokiais seniokais gydytojais/mokslininkais, kurie tai jau yra nustatę?

Šiaip aš tikėjausi, kad tu atsakysi kažką panašaus į: nesu matęs savo smegenų, bet jas galima lengvai pamatyti. Tereikia nuskenuoti galvą rentgenu ar echoskopu, ar pan. ir gausi jų paveikslą ir įrodymą, kad jos pas tave yra.

Ir aš, tuomet,būčiau atsakęs: lygiai tas pats ir su Žemės branduoliu. Ne taip seniai atsiradusios modernios technologijos (todėl ir pati Žemės branduolio teorija gali nebūti sena) leido stebėti seisminių bangų aktyvumą, skverbimąsį, atsimušinėjimą, "elgesį", leido stebėti ir analizuoti magnetinius laukus. Ir tai leido sudaryti Žemės gelmių vaizdą be tiesioginio kasimosi, kaip ir galima gauti tavo smegenų vaizdą be jokios tiesioginės intervencinės operacijos.


Čia yra tai, ką aš vadinu "spirit vision". Jei pastebėjai, visi NASA teleskopų duomenys ekrane yra kaip matricos simboliai. Po to jie perverčiami į suprantamą kalbą ir paskelbiami "scientific american". Dešifravimo raktas žinomas tik jiems. Todėl nėra patikima, kad ką jie sako, yra tikra.
Aišku, yra praktinė nauda, pvz. daktarai sako: užsimerkite, dabar mes jums suleisime nuskausminamujų ir viskas bus gerai. Dažnai suveikia, todėl žmonės aklai tiki mokslu.

Jimas

#47
birželio 23, 2015, 15:19:38 Redagavimas: birželio 23, 2015, 15:22:03 by Jimas
Paragrafo komentaras ateina:
Citata@SPACE Nerašyk dviejų komentarų iš eilės ir necituok paklodžių, naudokis funkcija Keisti!

:D

TinSoldier

SPACE, tai turiu tau mindf...ing blowing naujieną:

Absoliučiai viskas, ką tu matai kompiuterio ekrane, ką perduodi internetu, per kompiuterius, absoliučiai visur viskas, kur yra kompiuterinės technologijos - yra koduojama simboliais, kurie po to dešifruojami, kad galėtum matyti tai, ką matai. Ar tu turi tą dešifravimo raktą? Tikrai ne.

Taigi tu matai tai, ką kažkas nori, kad tu matytum. Žmogau, pasirodo, tu gyveni matricoje. Vienintelis šansas tau dabar išvykti į mišką ir ten apsigyventi. Ten galbūt niekas tavęs neapgaudinės, o barsukai kokie konspiracijas surengti dar per mažai išsivystę. Galbūt.



Jimas


paragraf 78

Citata iš: SPACE  birželio 23, 2015, 14:50:59
Netaip supratai, Big bangas pakeitė religiją. Dabar nėra tikinčių į Dievą ar kokią religiją, gal koks 1%. Tas pats ir reliatyvumo teorija, kabala pakeista skaičiais.
Nes žmonių mąstymas pasikeitė, priėmimas-supratimas pasikeitė.


Žodžiu kažką tu čia veli :)
O tu žinai, kad Tarybų sąjungoje buvo draudžiama big bang teorija, nes ji anot jų įrodo kad Dievas yra.
Kažkokio ypatingo poveikio religijai ši teorija neturėjo, tik to meto ateizmas turėjo peržiūrėti savo pozicijas, nes iki tol materija buvo suvokiama kaip amžina. O religija kalbėjo apie materijos laikinumą, net teologinėje srityje ši teorija buvo suvokta kaip teigiama, nes religija apie tai kalbėjo jau seniai.
Kas dėl tikėjimo, tai jo pokyčių dėl bib bango teorijos praktiškai nebuvo.

TinSoldier

Paragraf, bišk pa'offtopic'insiu offtopic'e, bet ką krikščioniškoji teologija dabar teigia/mano apie laiką prieš didįjį sprogimą?

Ar jis laikomas būtent tuo didžiuoju dieviškuoju kūrimo aktu - absoliučia visko pradžia? Ar laikoma, kad tai vienas iš daugybės Visatos vystymosi etapų, prieš kurį dar galėjo būti daugybė mums kol kas nepažinių dalykų be laiko, be materijos ir t.t. Tačiau tai dar nebuvo visko pradžia.

Kaip žvelgiama į teorijas, jog didysis sprogimas vis kartojasi, Visatai pulsuojant: sunykstant ir vėl "gimstant". Arba, jog egzistuoja multivisatos?

Ar pastarosios teorijos priimtinos? Ar labiau laikomasi nuomonės, jog tiesiog totaliai visiškai viskas iš absoliučios neegzistencijos, be jokios praeities ir istorijos (jeigu galima taip teigti apie belaikę erdvę), buvo pradėta Kūrėjo Didžiojo sprogimo metu?

paragraf 78

@TinSoldier katalikų bažnyčia visada remiasi gamtamoksliu aiškindama pasaulį, jo kilmę ir panašius dalykus. Oficialus atsakymas kartais užtrunka (pvz. evoliucijos teorijai atsakymas buvo pateiktas tik po gerų 50 metų). Su dalimi tavo teiginių kolkas nėra oficialaus atsakymo (bent jau aš neradau tokio), tačiau yra daug teologų pasvarstymų, kurie yra pozityvūs ir palaikantys šias teorijas.
Pvz. jei paaiškės kad tikrai egzistuoja multivisatos t.y. kad mūsų visata tėra viena iš daugelio, tai kažkokios lemiamos įtakos teologijai neturės, nebent tai kad Dievas bus suvokiamas kaip dar didesnis Kūrėjas, galėjęs sukurti tiek daug įvairių visatų ir t.t.
Žinoma, nedidelė dalis protestantų dėl to nekenčia ir katalikų ir mokslininkų, nes mokslas ir katalikai susivienijo prieš pažodinį Biblijos traktavimą :)

TinSoldier

Ačiū už atsakymą :)

SPACE

@TinSoldier youtube klipai, šitas 23,5 laipsnio pakrypimas buvo išrastas tik 18 amžiuje, kai laivai nukeliavo į pietus iki Tropic of Capricorn ir North Star vis buvo matoma.
Sezonai yra tik šiaurinėjė Žemės dalyje, aukščiau Italijos. Pvz. Indijoje žiema yra, kai pučia Šiaurės - šiaurės rytų vėjas, vasara, kai pučia pietų, pietvakarių vėjas.
Apvalios Žemės teorija yra įrodoma popieriuje, klasėje su gaubliu, bet negali būti patikrinta realiai.

a.t.sielis

CitataApvalios Žemės teorija yra įrodoma popieriuje, klasėje su gaubliu, bet negali būti patikrinta realiai.


Neseniai skaičiau, kad Žemė buvo apskrista su dirižabliu. Tai kaip ir įrodo Žemės apvalumą bent viename lygmenyje.

O koks tavo variantas? Ir kodėl negali būti patikrintas apvalumas?

.L.U.T.H.O.R.

@SPACE , kokiuose šaltiniuose rašo, kad nuo Ožiaragio atogrąžos matosi šiaurinė žvaigždė?

TinSoldier

SPACE, tiesiog stulbinama yra tai, jog žmogus, šnekantis tokius dalykus, moka skaityti ir rašyti :)

SPACE

Citata iš: a.t.sielis  birželio 28, 2015, 12:42:25
CitataApvalios Žemės teorija yra įrodoma popieriuje, klasėje su gaubliu, bet negali būti patikrinta realiai.


Neseniai skaičiau, kad Žemė buvo apskrista su dirižabliu. Tai kaip ir įrodo Žemės apvalumą bent viename lygmenyje.

O koks tavo variantas? Ir kodėl negali būti patikrintas apvalumas?


Mano variantas, kad Žemė yra daug maž plokščia. Pvz. Misisipė teka į pietus, o Reinas, Nilas, Sibiro upės į Šiaurę. Žemė gali būti kaip skaičius 8 arba kryžius +, neveltui astrologijoje Žemės simbolis yra kryžius apskritime. Kažkas yra kitaip su Amerikos kontinentu, nes jis ir vadinams "New World".

SPACE

Citata iš: TinSoldier  birželio 28, 2015, 13:00:32
SPACE, tiesiog stulbinama yra tai, jog žmogus, šnekantis tokius dalykus, moka skaityti ir rašyti :)


Viešpaties keliai nežinomi :)

Aukštyn