Meldimasis kalbomis

Pradėjo a.t.sielis, spalio 06, 2013, 11:46:39

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Yra toks reiškinys krikščionybėje. Jų raštuose rašoma, kad ankstyvojoje krikščionybėje kai kurie kalbėdavo jiems nežinomomis kalbomis, bet kitų kraštų gyventojai, kurių kalba tai būdavo, suprasdavo ką jie kalba, jeigu susidurdavo. Vienoje vietoje parašyta, kad šis reiškinys yra vienas iš krikščionis lydinčių ženklų.

---

Ne visai apie meldimąsi kalbomis, bet teko kalbėtis kartą su viena jauna moterim, kuri pasakojo, kad būdama vienoje iš krikščioniškų apsireiškimų vietų, ir vertėjaudama angliškai kalbantiems žmonėms, pradėjo kalbėti angliškai daug tobuliau negu moka. Tokia pusiau transo būsena.

Pats asmeniškai kai vertėjavau dvasiniame kontekste, pastebėjau, kad gebėjimas versti yra kiek geresnis negu įprastai, pvz. verčiau iš anglų į rusų kalbą, kas yra sunkiau, bet visai sklandžiai gavosi. Tai nebuvo koks transas, tiesiog geriau veikė protas, mažiau klaidų, sekėsi.

Na bet čia tarp kitko.

---

Grįžtant prie meldimosi kalbomis, toks straipsnis, parašytas moters, kuri 20 metų praktikuoja šį fenomeną: http://graceomalley.hubpages.com/hub/Speaking-In-Tongues-Research-Personal-Experience

Geras straipsnis, manau, be didelio aplombo nuoširdžiai aprašo savo patirtį ir vertinimus. Iš to išaiškėja, kad šiais laikais "meldimasis kalbomis" nėra kažkas labai didelio, o vienas iš nedidelių krikščioniško dvasingumo elementų, neturinčių kažkokios super-duper galios įprastais atvejais. Bet komentaruose galima rasti vieno atvejo pasakojimą, kuris yra kiek įspūdingesnis.


paragraf 78

Šis reiškinys yra būdingas ne vienai senąjai religijai. Tai vadinama bendru terminu glosolalija.
Dalis krikščionių iš įvairių denominacijų meldžiasi kalbomis (tai krikščioniškas glosolalijos pavadinimas). Aš ir pats laiks nuo laiko kalbomis meldžiuosi.
Šiaip meldžiantis kalbomis, būna kad kai kurie žmonės sugeba pasakyti ką tu meldiesi. Esu ne vieną tokį atvejį matęs. Kai žmonės staiga kinietiškai ar dar kokia kalba kurios nemoka pradėdavo kalbėti, o kažkas kas moka išversdavo ką anas pasakė.

lt133


a.t.sielis

Ką reiškia įdomiai?? :) Čia gi absurdinio humoro puslapis.

lt133

 čia laisvoji enciklopedija  :o

Benamis

Siaip pipedijoje per humoro prizme kartais galima perskaityi ir nemazai parasytos tiesos :)

a.t.sielis

Tu irgi humoristas, lt133  :D :D

Jo, ten visa tiesa surašyta :D

elteide

#7
kovo 16, 2017, 14:28:30 Redagavimas: kovo 16, 2017, 14:30:55 by elteide
sako, jog turiu šia dovaną, bet man taip neatrodo...;]beje kaip suprasti, kad tai tikrai kalbos, atskirti nuo tavo paties fantazijos ar įsitikinimo

paragraf 78

Paprastai pats niekaip neatskiri, bet būna kad kiti žmonės supranta ką tu kalbi kokia nors kalba, kurios nemoki.
Teko bendrauti su tokia Erika Gibelo, kuri yra egzorcisto Rufus Pereira asistentė. Kai ji pradėjo melstis kalbomis labai abejojo, nes galvojo kad baalbatuoja nesąmones, bet kartą vienoje tarptautinėje konferencijoje prie jos priėjo vyriškis kuris buvo lingvistikos profesorius ir klausia iš kur ji moka tą kalbą, nes pasirodo tai mirusi kalba ir ją pasaulyje moka tik trys profesoriai, o vienas iš jų stovi prieš ją

SPACE

Kad šiuolaikine prasme, meldimasis kalbomis neturi labai didelės reikšmės. Žmogus gali būti poliglotas arba išmokti kelias kalbas ir bus tas stebuklas. Pagal judaizmą, žmogus, mokantis kitą kalbą, turi kaip ir kitą dvasią. Jie patys kalbėdavo tik lashon hakodesh [šventąja kalba], kitomis kalbomis jie nekalbėdavo iš principo arba žmogų, kalbantį keliomis kalbomis, laikydavo keistu, tik Sanhedrino nariai mokėjo visas kalbas. Ten evangelijoje Jeruzalė pateikta kaip didelis tarptautinis miestas ir išėję apaštalai, kalbantys daug kalbų, jiem atrodė kaip girti. Reikia turėti omenyje, kad apaštalai buvo iš praščiokų, paprasti žmonės.

elteide

Citata iš: paragraf 78  kovo 16, 2017, 19:17:52Paprastai pats niekaip neatskiri, bet būna kad kiti žmonės supranta ką tu kalbi kokia nors kalba, kurios nemoki.

bet yra tokia nuomonę ,kad yra du variantai šio reiškionio...vienas jų , kad yra meldimasis pačiam nežinoma  kalba, bet egistuojančia ar egzistavusia realia žmogiška kalba ir meldimasis šventoj dvasioje - tik dievui ir tavo dvasiai suprantama kalba, kas man panasiau i  keliu skiemenu  barmaliavima.

paragraf 78

Citata iš: elteide  kovo 16, 2017, 22:52:22bet yra tokia nuomonę ,kad yra du variantai šio reiškionio...vienas jų , kad yra meldimasis pačiam nežinoma  kalba, bet egistuojančia ar egzistavusia realia žmogiška kalba ir meldimasis šventoj dvasioje - tik dievui ir tavo dvasiai suprantama kalba, kas man panasiau i  keliu skiemenu  barmaliavima.
Pirmoji nuomonė bibliška, antroji neturi biblinio pagrindimo, nes Paulius akcentavo, kad kalba yra kitiems (ne kiekvienam) suprantama, jei šiaip beleką balbatuoji tai čia jau problema. Štai teko matyti vieną charizmatišką asmenybę, kuri buvo įsitikinusi, kad ji vietoj meldimosi kalbomis gavo meldimąsį riaugėjimu ir konferencijose taip meldėsi už žmones :)

elteide

#12
kovo 17, 2017, 14:10:25 Redagavimas: kovo 17, 2017, 23:14:00 by elteide
tai kad remiasi biblija yra maždaug vietos kur Paulius ragina  melstis kalbomis ir kitos vietos, kur šnekama apie kalbėjimą kalbomis..iš to gavosi, kad yra ir kalbėjimas kalbomis , kaip kad apaštalams buvo per sekmines ,ir meldimasis kalbomis - dvasinė malda dievui

tadasas99

Citata iš: paragraf 78  kovo 17, 2017, 08:14:07
Citata iš: elteide  kovo 16, 2017, 22:52:22bet yra tokia nuomonę ,kad yra du variantai šio reiškionio...vienas jų , kad yra meldimasis pačiam nežinoma  kalba, bet egistuojančia ar egzistavusia realia žmogiška kalba ir meldimasis šventoj dvasioje - tik dievui ir tavo dvasiai suprantama kalba, kas man panasiau i  keliu skiemenu  barmaliavima.
Pirmoji nuomonė bibliška, antroji neturi biblinio pagrindimo, nes Paulius akcentavo, kad
drutas argumentas, patiko.
 Db pabandyk savais zodziais, savu supratimu, savo nuomone atsakyti pasnekovui

gidas

Citata iš: paragraf 78  kovo 17, 2017, 08:14:07Štai teko matyti vieną charizmatišką asmenybę, kuri buvo įsitikinusi, kad ji vietoj meldimosi kalbomis gavo meldimąsį riaugėjimu ir konferencijose taip meldėsi už žmones
Algis Ramanauskas - Greitai. ;)

Aukštyn