Karma

Pradėjo Nightcrawler, gruodžio 01, 2015, 22:07:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Pajauta

#90
sausio 13, 2016, 18:34:08 Redagavimas: sausio 13, 2016, 18:43:06 by Pajauta
Citata iš: tadasas99  sausio 13, 2016, 18:12:48@Pajauta  kogero susisnekesim, suprantu kad baime galima priversti zmogu elgtis kaip norima, bet ar tai religija turetu daryti, ir ar toks veiksmas tikrai geris, nori buti geras, buk, bet apsimetineti tokiu nes bijai bausmes, tai geriausiu atveju mazesne blogybe nei blogas elgesys.
Taip, apsimetimą geru, nes bijai bausmės, negalima laikyti tuo tikruoju, grynuoju tikėjimu. Bet ne paslaptis, kad religijos, yra ne vien dėl to, kad atstovautų gėriui, juk neretai jos buvo ir dar yra naudojamos valdyti žmonėms, visuomenei. Šiuo atveju svarbiausias rezultatas. O pats žmogus, kuris nori būti dvasingu, turi suprasti, kad grynasis tikėjimas eina iš širdies ir turi būti grįstas meile, jei tu tikėsi tik todėl, nes bijai, tai nebus nuoširdus tikėjimas.

O vedas būtų įdomu paskaityti.

a.t.sielis

Citata iš: tadasas99  sausio 13, 2016, 18:12:48Ta pati galima pritaikyti visuose gyvenimiskuose poelgiuose, bet kazkodel akcentojama geras-rojus negeras -pragaras, geras-laiminga ateitis ar kitas gyvenimas, negeras-nebusi laimingas.
Na nežinau, ar tai akcentuojama. Pvz. krikščionybėje žinai Didįjį Įsakymą? Vienuoliktą?

O skirtingiems žmonės skirtingai dalykai paaiškinami. Tam tikrais atvejais, jeigu kažkam meilė yra kažkoks svetimas kosmosas, pradžioje reikia suprasti skirtumą tarp gėrio ir blogio, kančios ir laimės, blogų veiksmų ir gerų veiksmų.

Dalykas tas, kad nesinori nuvertinti to aukščiausio dalyko, meilės, ir tąsyti visur, kur jos niekas nenori suprasti.


Pajauta

#92
sausio 13, 2016, 19:05:45 Redagavimas: sausio 13, 2016, 19:08:03 by Pajauta
Citata iš: kiskis  sausio 13, 2016, 18:20:50Mokslas pazenges, bet ne toj vietoj, dvasiniai dalykai tai svaiciojimai pagal ofiialu moksla. Tiek teigaimi tiek neigemi dalykai mus supa ir nesiulau priestai uzsimerkt. Zmogaus kelias aprasitas vedose, nieko naujo nesuras ieskotojai.
Niekas ir nesako, kad reikia prieš blogus dalykus užsimerkti. Žmogaus gyvenimas yra neatsiejama nuo gerio ir blogio. Kas būtų, jei nebūtų tamsos? Nebūtų ir šviesos.  Bet jei kalbėsime apie tai, kad religijos remiasi neigiamu jausmu - baime, kad priverstų žmogų elgtis teisingai, tikėti ir pan. Tai nėra daugeliui priimtina, ypač šiuolaikiniam, apsiskaičiusiam žmogui, jis siekia tikėjimo, grįsto tikra, nuoširdžia meile.

kiskis

Citata iš: Pajauta  sausio 13, 2016, 19:05:45Niekas ir nesako, kad reikia prieš blogus dalykus užsimerkti. Žmogaus gyvenimas yra neatsiejama nuo gerio ir blogio. Kas būtų, jei nebūtų tamsos? Nebūtų ir šviesos.  Bet jei kalbėsime apie tai, kad religijos remiasi baime, kad priverstų žmogų elgtis teisingai, tikėti ir pan. Tai nėra daugeliui priimtina, ypač šiuolaikiniam, apsiskaičiusiam žmogui, jis siekia tikėjimo, grįsto tikra, nuoširdžia meile.
i tai atsake a.t.sielis
Citata iš: a.t.sielis  sausio 13, 2016, 18:43:25O skirtingiems žmonės skirtingai dalykai paaiškinami. Tam tikrais atvejais, jeigu kažkam meilė yra kažkoks svetimas kosmosas, pradžioje reikia suprasti skirtumą tarp gėrio ir blogio, kančios ir laimės, blogų veiksmų ir gerų veiksmų.

Dalykas tas, kad nesinori nuvertinti to aukščiausio dalyko, meilės, ir tąsyti visur, kur jos niekas nenori suprasti.

Pajauta

#94
sausio 13, 2016, 20:03:15 Redagavimas: sausio 13, 2016, 20:09:22 by Pajauta
Pritariu, kad suvokimas skiriasi, nes žmogus individuali asmenybė su savitu mąstymu ir skiriasi kiekvieno žmogaus patirtis. Svarbu suvokti tą skirtumą. Tas nėra taip paprasta. Neretai iškyla klausimas - ar darydamas atrodytų tau teisingą dalyką, iš tikrųjų elgiuosi gerai?
Dėl meilės sąvokos, tai tikrai nesinori visur jos naudoti, tačiau problema tame, kad tam aukščiausiam jausmui, absoliutaus gėrio būsenai nusakyti kitų sąvokų nėra.

Realybė

Yra skaudziausia, kai zmones pigdziugiskai kenkia savo artimam ir jauciasi teisus. Kartais stebi tokia pykcio protrukio akimirka ir logisko atsakymo ar kito pateisinimo nerandi. Pradedi gvildenti issakytu zodzius, jausmus ir prieini prie vienintelio atsakymo: zmogus nuo kasdienines itampos ir kvailo laiko svaistymo yra pavarges, issekes , piktas ant viso pasaulio. O, kaip atsipalaiduoti, ismokti pailseti jis sau negali leisti suprasti. Taigi, visa esybe savo silpnuma dengia agresija ir pykciu. Kokias laidas mes ziurime per tv? TV pagalba, Policijos reportazai.... Prie ko tai priveda? Prie agresijos. Taip ir keikiame paskui savo Karma, kuria patys ir keiciame itakoti neigiamu aplinkiniu faktoriu. Tai lengviausia budas plaukti neigiamu emociju pasroviui. Gal laikas susimastyti kokia is tiesu musu paskirtis sioje planetoje?

a.t.sielis

Žmonės peikia valdžią. Iš vienos pusės, priekaištai teisėti, o iš kitos - valdžia tai taip pat karma, atoveiksmis, likimas.

.L.U.T.H.O.R.

Tik kad nuo jos gali pabėgti ir susirasti geresnią karmą kitoj šaly :D

a.t.sielis

Kodėl gi ir ne, tai irgi karma, ji gi nestovi vietoje. Darai kažkokius naujus žingsnius ir jie paveikia bendrą tavo padėtį.

elteide

Citata iš: a.t.sielis  birželio 10, 2016, 19:04:33Kodėl gi ir ne, tai irgi karma, ji gi nestovi vietoje. Darai kažkokius naujus žingsnius ir jie paveikia bendrą tavo padėtį.
ok karma tai veikla , o ka ji bendro tada turi su likimu?, nes daznai karma tapatinama su likimu t.y.kur , pas ka, kuo gimei, ka veiksi tt..?

Cerber

likimas tai tavo programa, karma dalis programos parametru.
likimas nera akmeny iskaltas (isskyrus kontraktininkams ir "dronams").
karma nera absoliuti.
mano karma momentine, tavo kreditine.

elteide

Citata iš: Cerber  birželio 06, 2017, 00:28:56likimas tai tavo programa, karma dalis programos parametru.
likimas nera akmeny iskaltas (isskyrus kontraktininkams ir "dronams").
karma nera absoliuti.
mano karma momentine, tavo kreditine.
cha cha, kodėl gi mano kreditinė ..į skolą?:D ..o momentinė tai čia debetinė?
sutinku, kad ji nėra nuo a iki z , bet labai idomu išgirst kodėl ją priligina likimui .....

Cerber

Citata iš: elteide  birželio 06, 2017, 12:57:46cha cha, kodėl gi mano kreditinė ..į skolą?:D ..o momentinė tai čia debetinė?
sutinku, kad ji nėra nuo a iki z , bet labai idomu išgirst kodėl ją priligina likimui .....
tau galima saskaita apmoket veliau, isimoketinai. o man ne.
tiesiog reiktu turet omeny kad ne visi padarai repliojantys sia zeme tai daro pagal tas pacias vienodas taisykles.
karma, likimas is tolo atrodo kazkiek panasus, susija, persipyne, tai nera dideles "gyvenimo klaidos" laikyti tai vienu ir tuo paciu dalyku.

Vitus

Citata iš: elteide  birželio 06, 2017, 12:57:46cha cha, kodėl gi mano kreditinė ..į skolą?:D ..o momentinė tai čia debetinė?
Gyvenime yra panašiai kaip ir banke. Gali gyventi į skolą, bet ją vis tiek reikės atiduoti. Ne šiame, tai kitame gyvenime. Kartais gali taip prisiskolinti, kad po to ir per dešimt gyvenimų neatiduosi :)
Baisiausia, kad neturi pasirinkimo, skolintis ar nesiskolinti...
Dar gerai, jei gimsi elteide, o jei varle ar kokiu žiogu? Varle nebijai atgimti? :)

Citata iš: Cerber  birželio 06, 2017, 22:09:18tau galima saskaita apmoket veliau, isimoketinai. o man ne.
@Cerber , jei ne paslaptis, kokius įžadus esi davęs, kad tokie apribojimai? Paskutinį gyvenimą gyveni šioje žemėje?

kiskis

Citata iš: Vitus  birželio 06, 2017, 22:48:39Varle nebijai atgimti? :)
Nebijau, mes turim bala su varlemis ir matau , kad ju gyvenimas zymiai linksmesnis uz musu: jos visa  laika dainuoja dainas ir vazinejasi viena ant kitos :D .

Aukštyn