Destruktyvios ambicijos

Pradėjo a.t.sielis, liepos 14, 2013, 21:04:14

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Dvi mintys

1. Einu šiandien gatve, žiūriu Porche stovi. Galvoju, kažkas turi pinigų, o kodėl aš - nelabai? Su pinigais galėčiau neblogų dalykų nuveikti. Greičiausiai nuo jaunystės jie užsiėmė kažkokia konstruktyvia praktinį efektą duodančia veikla, o kaip aš praleidau 16-21 m. laikotarpį? Gana destruktyviai. Mus žavėjo forsizmas, eidavau sportuoti į kultūrizmo klubą. Mokiausi tik dėl pažymio, apie nieką negalvojau. Galvojimas buvo apie tai, kaip būti kietesniam ir šaunesniam nei kiti. Svajonės - kaip tobulai muštis ir iš to paties lygio operos. Destruktyvios ambicijos.

2. Einu šiandien pasivaikščioti, gamta nuostabi. Galvoju, gerai būtų įsikurti kur nors miške, labai nuošalioje vietoje. Toli nuo kelių ir miestų. Tai jėga. Kodėl visgi žmonės gyvena miestuose, gabūs, inteligentiški, kūrybingi žmonės? Gyvena būna kokiame nors Vilniuje. Kokia prasmė? Pamaniau, kad jie visgi turi tuščių ambicijų, todėl jų vaikosi. Kažkokios šlovės, pripažinimo tam tikram rate. Dar kažko. Todėl jiems reikia būti ten kur didelė masė žmonių, mieste. Ambicijos.


preacher


1. Kam tau tas porsche? Jei jau kaip teigi esi intelektualus ir dvasingas, tai tokia materialinė banalybė tavęs turėtu netraukti. Nebūtinai mašinos savininkas užsiemė konstruktyvia veikla, galbūt automobilio savininkas iš paskutiniųjų stengėsi įsigyti automobilį, kad patenkintu savo tuščia ego, galbūt jis užsiminėja nelegalia veikla, gal tiesiog verslininkas nusipirkęs beprasmį žaisliuką ir t.t

2. Su tuo sutinku. Žmogui miestas yra kenksminga. Mes turime būti gamtoje, daug vaikščioyi, žvejoti, medžioti ir t.t Miestai žmogų paverčia invalidu. Asmeniškai esu už gyvenimą sodyboje, rančoje. Kas dėl tuščių ambicijų, pripažinimo siekimo, tai taip žmonėms labai rupi išsilavinimas, geras darbas, socialinins sluoksnis, prabanga, prabangus daiktai(tas pats porsche tiktu) ir t.t Man asmeniškai visa tai tuščia, beprasmiška, kvaila ir kelia tik panieką.

3. Dėl kultūrizmo ir forsizmo. Tai čia konpleksinis dalykas į kurį įeina: įgymtasis vyriškasis pradas, socialiniai, kultūriniai dalykai ir t.t ir t.t

a.t.sielis


CitataKam tau tas porsche?


Porche man nereikalingas, bet žinočiau ką veikti su pinigais, jeigu jų turėčiau.


Citatakaip teigi esi intelektualus ir dvasingas


norėčiau  būti, bet nesu.

TinSoldier

Citata iš: preacher  liepos 14, 2013, 21:24:40
<...>
3. Dėl kultūrizmo ir forsizmo. Tai čia konpleksinis dalykas į kurį įeina: įgymtasis vyriškasis pradas, socialiniai, kultūriniai dalykai ir t.t ir t.t


Ei, pala.. O tai išsilavinimas, geras darbas, socialinis sluoksnis ir t.t., neįeina į socialinius kultūrinius dalykus ir bendruomenišką žmogaus prigimtį?

Benamis

Citata iš: a.t.sielis  liepos 14, 2013, 21:27:39
Citatakaip teigi esi intelektualus ir dvasingas


norėčiau  būti, bet nesu.


Del paskutinio tai nezinau, bet del pirmojo tai galima butu pasigincyti :)

preacher

#5
liepos 14, 2013, 21:35:00 Redagavimas: liepos 14, 2013, 21:45:13 by preacher
Ameniškai jei turėčiau daug pinigų tai: įsigyčiau rančą, keliaučiai po pasaulį, dalyvaučiau ekspedicijose tiriant vandenynus, arktį ir t.t, įnvestuočiau į mokslo, medicinos tyrimus, trečio pasaulio šalims geriausiai būtu padėti tiesiogiai, ne pervesti pinigus, kad kažkas pasisavintu, o pvz nuvykti į šalį ir prižiūrėti kaip statomos ligonines ir t.t Visa kita gyvenime, man jau neberūpi ir tiesa pasakius ko labiau laikas bėga, to mažiau dalykų belieka svarbus, brangus.

norėčiau  būti, bet nesu.
Ko labiau gylinuosi į mokslą, filosofiją ir t.t Tuo kreiviau man atrodo tie apibūdinimai: intelektualas, profesorius, inteligentas, skeptikas ir t.t

TinSoldier, aš turėjau omenyje, kad tokie dalykai kaip forsizmas ir t.t Yra perėmima grynai iš aplinkos kurioje augi, vystaisi ir t.t

TinSoldier

Citata iš: preacher  liepos 14, 2013, 21:35:00
TinSoldier, aš turėjau omenyje, kad tokie dalykai kaip forsizmas ir t.t Yra perėmima grynai iš aplinkos kurioje augi, vystaisi ir t.t


O tai siekis įsitvirtinti ant kuo aukštesnio hierarchijos laiptelio, siekis kaupti turtus - perimama ne iš aplinkos, kurioje vystaisi?

preacher

Citata iš: TinSoldier  liepos 14, 2013, 21:59:11
O tai siekis įsitvirtinti ant kuo aukštesnio hierarchijos laiptelio, siekis kaupti turtus - perimama ne iš aplinkos, kurioje vystaisi?

Siekis dominuoti sakyčiau yra įgimtas, net vaikai ir tie skirstosi į hierarchijas ir t.t Ir paskui jau viskas nuo pačio žmogaus priklauso ar jis apramins savo geidulius, aistras ir pasirinks protingajį pradą ar ir toliau vergaus instinktams.

a.t.sielis

Taip, jėga ramybėje ir blaiviame prote. Jeigu turėti ramybę ir blaivų protą, tada pinigai neesminis dalykas, galima palaikyti savo egzistavimą minimaliomis priemonėmis, ir nuveikti daug gero sau ir pasauliui.

zipphead

Citata iš: a.t.sielis  liepos 14, 2013, 21:04:14
Kodėl visgi žmonės gyvena miestuose, gabūs, inteligentiški, kūrybingi žmonės? Gyvena būna kokiame nors Vilniuje. Kokia prasmė? Pamaniau, kad jie visgi turi tuščių ambicijų, todėl jų vaikosi. Kažkokios šlovės, pripažinimo tam tikram rate. Dar kažko. Todėl jiems reikia būti ten kur didelė masė žmonių, mieste. Ambicijos.


Pamąstymų tęsinys:

Kiekvienas gyvas žmogus turėtų turėti siekių save įprasminti, nes tada jaučiaisi komfortiškai gyvenąs.
Dažniausiai kiekvienas to siekia per savo turimus sugebėjimus.
Vienas, turėdamas verslumo gebėjimą, užsidirba pinigų vystydamas verslą, ko pasekoje nusiperka brangų automobilį, pasistato didžiulį namą, puikuojasi žurnaluose - taip manydamas, kad save įprasmina, todėl jaučiasi komfortiškai.
Kitas, turėdamas gebėjimą siekti mokslo aukštumų, įgyja mokslinius laipsnius, rašo darbus, juos viešina, susilaukia skleidžiamų idėjų pripažinimo - taigi jaučiasi taip pat komfortiškai, nes manosi save realizavęs ir įprasminęs.
Trečias, neturėdamas pirmų dviejų gebėjimų, tačiau trokšdamas tobulėti dvasiškai (siekdamas vidinių pojūčių dar didesnio jautrumo), dažnai atsiriboja (miškas, vienuolynas, nuošalios vietos) nuo visuomenės kaip trukdžio specifinėms procedūroms vykdyti - todėl komforto jausmas lydi ir jį, nes tokiu būdu manosi save įprasminęs.

Idealiausias variantas - visų trijų gebėjimų turėjimas ir jų vystymas vienu metu, to pasekoje tikrai visavertis ir kokybiškas savęs įprasminimas garantuotas.

varpainis

Nesutinku, kad pinigai yra neesminis dalykas. Pinigai suteikia zmogui laisve ir tikrai nera tokia blogybe kaip, kad daugelis jusu juos cia piesia. Kodel tureciau vazineti senu passatu ar kokiu "ekologisku" priusu, kai galiu sau leisti nauja sesiasimtini mersa? Kodel turiu gyventi nuomuojame mazame bute, kai yra uz ka nusipirkti nama? Kodel tureciau tranzuoti, kai galiu skristi pirma klase ir gyventi 5 zvaigzduciu viesbuciuose? Nematau jokios tustybes ar blogybes gero ir saugaus gyvenimo siekime. Ambicijos yra gerai, tik jos skatina zmogu kazko siekti gyvenime.
Optimaliausias variantas kai suderini gero gyvenimo siekima su saves tobulinimu. Nes atskirai, vienas be kito, sie du dalykai yra blogybes.

Strategas

  Neblogai pastebėta, Varpaini.

.L.U.T.H.O.R.

Pinigai suteikia iliuzinę laisvę :)

Aukštyn