Žvaigždės lemia žmogaus likimą?

Pradėjo a.t.sielis, birželio 23, 2013, 10:09:31

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

O ką nors konkretaus, kas nebūtų paremta Barnumo efektu gali pasakyti? Nes tie teiginiai kuriuos rašei, tinka didžiajai daliai žmonių :)
Dar kartą įsitikinau, kad astrologija tėra apgaulė :)

a.t.sielis

#31
rugpjūčio 02, 2013, 12:25:11 Redagavimas: rugpjūčio 02, 2013, 12:26:52 by a.t.sielis
Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 02, 2013, 12:21:02
O ką nors konkretaus, kas nebūtų paremta Barnumo efektu gali pasakyti? Nes tie teiginiai kuriuos rašei, tinka didžiajai daliai žmonių :)
Dar kartą įsitikinau, kad astrologija tėra apgaulė :)


Kol kas negaliu. Bet jeigu išstudijuosiu šitą reikalą - astrologiją -, ir įgysiu tokį gebėjimą, tada pranešiu.

Užduok kokią nors konkrečią sritį ir konkretų aspektą kaip klausimą, gal kažką išstenėsiu.

Beje, pastebėk, pirmos ir antros asmenybės aprašymai skirtingi. Kiek liečia pirmą asmenybę, meniškumas nėra labai jau dažnas dalykas, ir netinka didžiajai daliai žmonių.

Anonimas_777

#32
rugpjūčio 02, 2013, 12:32:53 Redagavimas: rugpjūčio 02, 2013, 12:59:13 by Anonimas_777
 :)

paragraf 78

a.t.sielis paskaityk mano straipsnį apie astrologija, gal apsigalvosi ir ja nebeužsiminėsi :) http://anomalija.lt/2013/07/ar-patikima-yra-astrologija/

a.t.sielis

#34
rugpjūčio 02, 2013, 13:01:07 Redagavimas: rugpjūčio 02, 2013, 13:04:18 by a.t.sielis
Citata iš: Anonimas_777  rugpjūčio 02, 2013, 12:32:53
Na jeigu sakote,kad meniskumas netinka antrai asmanybei,tai klystate,


:D

Aš to nesakiau, nors mano paviršutinis nagrinėjimas man to ir neparodė. O klaidoms tai galimybių turiu be galo daug :D Sakiau, kad profiliai skirtingi. pvz. pirma asmenybė - charizma, darbštumas, pastovumas, kantrybė, meniškumas, kūrybiškumas (vadinasi ir konstruktyvumas); antra asmenybė - kaip tik, judėjimas, nepastovumas, nekantrumas, destruktyvumas, bet geri intelektualiniai ir analitiniai gebėjimai. Bet jie irgi viską pasiekia sunkiu darbu.

Atsakysiu į jūsų klausimus:

Antrosios asmenybės sėkmė meilėje. (Remiuosi viena iš smulkesnių Mėnulio ženklo klasifikacijų). Rašoma, kad nors tokios asmenybės nuoširdžios, tiesios ir mylinčios, jos mėgsta laisvę, todėl tai kartais trukdo santykiams. Jie nori gyventi savaip. Geriausiai sutaria su žmonėmis, kurie panašaus požiūrio ir neturi didelių lūkesčių. Jie patys kuria savo gyvenimą, todėl kažkokio indėlio iš tėvų pusės nėra. Vyrų šeimos gyvenimas patenkinamas, o moterų - problemiškas. Bet priešingai lyčiai jie patinka, ir yra gražūs bei seksualūs.

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 02, 2013, 12:59:02
a.t.sielis paskaityk mano straipsnį apie astrologija, gal apsigalvosi ir ja nebeužsiminėsi :) http://anomalija.lt/2013/07/ar-patikima-yra-astrologija/


:D juokauji, ar čia pagal principą "kartojimas - žinių motina"? Taigi skaičiau, dar komentavau.

paragraf 78

Tai jei ji tokia nepatikima, kodėl ja vistiek planuoji užsiimti? :)

Anonimas_777

O kokia programa naudoji?Cia kaip laisvalaikio praleidimo budas?

a.t.sielis

#37
rugpjūčio 02, 2013, 13:25:56 Redagavimas: rugpjūčio 02, 2013, 13:59:42 by a.t.sielis
Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 02, 2013, 13:14:08
Tai jei ji tokia nepatikima, kodėl ja vistiek planuoji užsiimti? :)


Šioks toks potraukis, jaučiu gerą tos veiklos skonį. Be to, geri astrologai Lietuvoje paklausūs, gal tai turėtų būti mano gyvenimo perspektyvus užsiėmimas :) Taip, manau, ji šiais laikais neturi visiško patikimumo, nes nėra tokių sugebėjimų astrologų kaip senovėje. Bet teko girdėti tikrai neblogus atsiliepimus iš konkrečių žmonių apie konkrečius jų horoskopo skaitymus pagal tam tikrą metodiką, taigi, iki tam tikro laipsnio, astrologija vis dar veiksminga. Mano religija astrologijos nedemonizuoja, nors ir aktyviai neskatina.

Citata iš: Anonimas_777  rugpjūčio 02, 2013, 13:18:54
O kokia programa naudoji?Cia kaip laisvalaikio praleidimo budas?


Programa labai specializuota ir per sudėtinga, nieko nepasako, bet gerai paskaičiuoja duomenis. Tada googliu dar pasinaudoju, rasti aprašymams. Šiaip jo, laikas nuo laiko mėgstu įmerkti pirštus į šitą sritį, su didelėm pertraukom, mėgėjiškai, pramogai. Ir šiandien taip išėjo :) Būna užeina, sapnus analizuoti pagal simbolius arba astrologija. Įdomu :)

---

1995 12 13

* tokio ženklo asmenybes apibūdina raktiniai žodžiai, "didingas", "kilnus", "įtakingas", "svarbus". Simbolis - sostas.
* gali būti būdingas autoritetingumas, galia, valdžios pozicija. Visa tai pelnoma ne savo pastangomis, bet perimama, paveldima.
* gili įžvalga, greitas veikimas, galia, jėga, individualumas. laikomi lyderiais savo srityje.
* svarbus ryšys su tėvais ir protėviais
* didelė praeities darbų, karmos įtaka. Gali būti gana materialistiški.
* geri socialiniai ryšiai
* laiko save viršesniais ir tikisi pagarbos iš aplinkinių, bet jie nežemina kitų.
* labai gerbia tradicijas, giliai jomis seka. Būdingas teisingumas, apgalvotas elgesys, stengiasi elgtis teisingai, jeigu ką blogai padaro, iš karto atsiprašo ir ištaiso klaidas. Rūpinasi kitų jausmais.
* nori pratęsti giminę, turėti gerų palikuonių, ir jiems tai gerai sekasi
* turi polinkį į meną, ir praktikuodamas lengvai jį įvaldo.
* protingi ir mąstytojai, aiškios sielos.
* drąsūs. geri oratoriai. juos priima su meile ir pagarba.

zalia.arbata

1996-06-19
20:30
Kaunas

Ačiū

paragraf 78

Astrologija buvo kritikuojama kaip nepatikima nuo pat jos atsiradimo, o dabartiniai tyrimai tik patvirtino tik tai ką senovės kritikai intuityviai nujautė.
Kiek tyrimų buvo su astrologais atlikta nei vienas nesugebėjo nieko normalaus apie žmogų nusakyti. Va vienas tyrimas buvo, kad astrologai turėjo apie tą patį žmogų nusakyti viską ką gali. Visi nusakė skirtingai, negana to, po to jie negalėjo atsirinkti kur kurio prognozės yra.
O pasakymas jog senovės astrologai buvo kietesni yra niekuo nepagrįstas išskyrus astrologijos romantizavimą, nes daugiau istorinių faktų liudija prieš astrologiją, nei už ją. Va pvz. šv. Augustinas vadovaudamasis logika paneiginėjo astrologiją, o čia pirmiejo mūsų eros amžiai. Tokių pavyzdžių galima rasti ir daugiau

a.t.sielis

Citata iš: zalia.arbata  rugpjūčio 02, 2013, 13:59:22
1996-06-19


Daugiau pagal Mėnulio padėtį, apibūdinimai:

* augina, puoselėja, maitina, neša gėrį, rūpinasi kitais ir teikia gyvybingai svarbių dalykų, savo artimiems ir visai visuomenei.
* judėjimas, kitimas, evoliucija, pažanga, kartų kaita, gyvenimo ratas
* būdinga užuojauta, rūpestingumas, optimizmas, dosnumas, teisingumas
* motiniškumas, jautrumas, emocingumas
* kantrybė, tarnystė, ryšiai. Stiprios šeimos vertybės.
* turi gerą reputaciją tarp supančių žmonių, dėl gerų savybių. Malonūs ir geri bei gerbiami.
* dažnai užsiima labdaringa veikla. geba sunkiai dirbti ir siekti tikslų, ir pasiekia patogias padėtis, kuriose viską įgyvendina.
* jiems nereikia kovoti dėl būvio, dalykai ateina lengvai
* profesija susijusi su tarnyste žmonėms, nuo maisto sferos iki dvasinių poreikių
* greitai sprendžia, bet neskuba veikti, stabilumas
* saugumas, ramybė, atsipalaidavimas
* gerbia įstatymus ir lygybę prieš įstatymus

Kiti, aspektai, pagal Saulės ir kylantį ženklą:

* smalsūs ir daug mokosi, įsisavina visas žinias, kaupia ir dalinasi informacija, stiprus geras protas, aštrus mąstymas, intelektualumas
* asmenybė greitai kaitaliojasi
* ambicingumas ir konkurencingumas, noras nugalėti
* natūralus dominavimas
* nuoširdumas ir didelis rimtumas
* uždarumas, išlaiko atstumą
* aistringumas gali sukelti problemų santykiuose, nes įvelia į istorijas

-----

Paragrafai, tavo koncepcija suprantama. Kiek man matosi, tu kalbi iš savo susipažinimo ir principinių nuostatų taško, o tas susipažinimas gana nuodugnus ir kruopštus, išvados susistemintos. Bet juk negali sakyti, kad tavo pažinimas absoliučiai pilnas. Turim pripažinti, kad net skyrę daug laiko ir pastangų, dažnai pažįstam tik tai, kas prieinama pagal mūsų stilių ir pažinimo lauką. Pvz. aš turiu truputėlį kitokių žinių nei tu, ir kitokių nuostatų. Ir taip matosi, kad visiškai prasilenkiam kai kuriais aspektais, net nesusikertant.

paragraf 78

Na taip, pažinimas niekada nebus pilnas. Tačiau man sunku patikėti, kad žmonės išvis gali pasitikėti dalyku kuriam jokio mokslinio pagrindimo nėra.
Kokie aspektai tave ten žavi? :)

a.t.sielis

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 02, 2013, 16:03:56
Tačiau man sunku patikėti, kad žmonės išvis gali pasitikėti dalyku kuriam jokio mokslinio pagrindimo nėra.


Šiuolaikinis mokslas kažkada prasidėjo praktiškai nuo nulio. Toje fazėje, niekas nebuvo pagrįsta ar patvirtinta mokslo. Argi tada nebuvo kuo tikėti ir pasitikėti?

Šiandien kaip tik prabėgau akimis viename straipsnyje mokslinių tyrimų aprašymus. Maždaug taip: kažkas prisigyrė, kad pagal horoskopą gali nustatyti asmens lytį ir intelektualinį pajėgumą. O testuojami buvo sveiki ir protiškai neįgalūs žmonės. Pataikymo nebuvo užfiksuota. Pagal mane, čia kažkas neadekvataus. Astrologas turėtų dirbti ne akluoju būdu, bet panašiai kaip gydytojas: gydytojas apžiūri pacientą išoriškai ir padaro jo rentgeno ar kitus tyrimus. Manau nėra logikos spėlioti kažką iš horoskopo, nemačius pačio asmens. (Ironiška, kad ir aš tą patį čia dariau).

Kitas palyginimas: meistrui atvarai automobilį. Jis apžiūri automobilį, kaip jis veikia, kokie variklio garsai ir pan., ir kt. veikimo charakteristikos, tada tarkim, jis turi to automobilio techninę knygą, ir joje suranda kažką, kas tinka kaip tik tam atvejui, reikalingus skaičius, charakteristikas, nes pagal savo patirtį žino, kame reikalas. Taigi, automobilio aprašas yra labai platus ir išsamus, daug ten visko, bet konkrečiam atvejui svarbus gali būti tik kuris nors skyrelis ar kažkokia nedidelė dalis viso aprašo.

Analogiškai, manyčiau, astrologija nėra aklas dalykas, priklausantis grynai nuo horoskopo aprašo, ir kad viską įmanoma suprasti iš horoskopo. Greičiau atvirkščiai - nieko neįmanoma suprasti, nes apie konkretų gyvą asmenį ten nieko nesakoma, ten yra beasmenis aprašas. Tame apraše yra labai daug visko. O susipažinus su pačiu gyvu asmeniu, tame apraše galima rasti kažką, kas galioja jo individualiai situacijai, leidžia įžvelgti. Kitaip sakant, tai tarsi menas, išryškinti svarbius dalykus, juos atrasti.

Mokslas negali tikrinti ar patvirtinti religijos, tik tam tikrus jos aspektus. Su astrologija kitaip - astrologija liečia šiapusinį pasaulį, todėl jos tikrinimo galimybės turėtų būti didesnės. Visgi, manau, tyrimai kol kas nebuvo rimti ir adekvatūs. Reikia gerai suprasti dalyko specifiką ir problematiką, kad kažkokius prasmingus tyrimus suformuluoti. Manyčiau, astrologija turėtų domėtis ir tyrinėti tokie mokslai kaip psichologija, filosofija, ir pan., o ne tikslieji mokslai, nes tikslieji mokslai daugiau sieja save su fiziniu pasaulio klodu, o astrologija visgi siekia apibūdinti žmogaus asmenybę, proto tendencijas, labiau negu fizinio kūno.

CitataKokie aspektai tave ten žavi?


* Galimybė nagrinėti ir pažinti žmogaus savybes, įvairius tų savybių derinius, gyvenimo dėsningumus, visą tą gražią įvairovę, dinamiką. Tai savaime "skanu". Aišku, kol viskas nesusimaišo į vieną nesuprantamą begalinį savybių mišinį :)

* "Pažink save, jei savęs tu nepažinsti, veltui tik save kankinsi". Astrologija nesuteikia galimybės pažinti sielos, nes siela nemateriali, ne šios visatos dalis, ir tam yra grynai dvasiniai būdai. Bet astrologija galėtų leisti suvokti šiapusinės asmenybės bruožus, likimą, ir taip sąmoningiau suvokti viską, tuo būdu, harmoningiau išspręsti kažkokias kliūtis ir problemas savo gyvenime, kurios nukreipia dėmesį nuo sielos pažinimo. Galiu pateikti konkretų pavyzdį. Vat kartais nesupranti žmogus, kas tavo gyvenime negerai, kažką darai kurioje nors sferoje, ir tai visiškai nieko neduoda. Lyg galva į sieną daužyti. Ir tuo tikrai nesi patenkintas. Kokios priežastys ir sprendimai, korekcijos? Gali ilgai mąstyti, rasti vienokius ar kitokius filosofinius ir asmeninius atsakymus, savo protu. Visgi, kartais tai į problemą neatsako, neatsako į giluminį klausimą mažiau globaliu mastu, negu kad "šis pasaulis - savaime problema". O va susipažinęs su savo horoskopo aprašymais, atrandi sutapimų, kad štai tokie ir tokie bruožai tavieji, tokie ir tokie veikimo būdai, stiprybės ir silpnybės, klaidos ir laimėjimai, pasižiūri, ogi taip, iš tikro taip yra, atitinka. Toks supratimas leidžia koreguoti savo kvailus ar neefektyvius veikimus, harmonizuotis su savo prigimtimi ir prieiti norimos pažangos ar sėkmės.

* apskritai, netgi jeigu astrologija būtų neveiksminga, ji vis vien skatina galvoti apie įvairias charakterio savybes, ir skatina savęs ir kitų pažinimą iki tam tikro laipsnio. Tai nuotaikingas procesas, kuriam praktiškai nėra abejingų žmonių.

paragraf 78

Tai kad ir filosofai ir psichologai tyrinėjo astrologiją ir pasakė kad tai žmonių apgaudinėjimas. :)
O tikslieji mokslai tiria tai kas jų ribose: pvz. žvaigždės veikia žmones gravitacijos pagalba, bėda ta, kad antras aukštas esantis virš tavęs veikia stipriau :)
Kas dėl žmogaus pamatymo ir nusakymo pagal tai, tai šitą psichologai irgi ištyrinėja. Pasitelkus psichologiją, galima laaabai daaaaug apie žmogų pasakyti.
Astrologai gi giriasi jog gali viską pasakyti žinodami tik gimimo datą ir vietą.

Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 02, 2013, 17:19:21
* Galimybė nagrinėti ir pažinti žmogaus savybes, įvairius tų savybių derinius, gyvenimo dėsningumus, visą tą gražią įvairovę, dinamiką. Tai savaime "skanu". Aišku, kol viskas nesusimaišo į vieną nesuprantamą begalinį savybių mišinį :)


Net jei tos savybės yra netikros arba tinkančios praktiškai visiems žmonėms?
Visi aprašymai kuriuos pateikei tinka praktiškai bet kam :)


a.t.sielis

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 02, 2013, 17:45:27
Tai kad ir filosofai ir psichologai tyrinėjo astrologiją ir pasakė kad tai žmonių apgaudinėjimas. :)


Gyvenimas - tęstinis procesas. Kai kurie gal pasakė, kai kurie gal tyrinės toliau.

CitataAstrologai gi giriasi jog gali viską pasakyti žinodami tik gimimo datą ir vietą.


Pagal visą logiką, tai pseudoastrologai, neišmanėliai. Kaip aš pvz. :D

CitataVisi aprašymai kuriuos pateikei tinka praktiškai bet kam :)


Nemanau, kad bet kam, bet apskritai jie yra abstraktūs ir bendri. Tai čia kažko labai iš to neišspausti. "Popsas". Bet užmečiau po tų kelių nagrinėjimų akį į mano paties horoskopo aprašymus tuose pačiuose šaltiniuose, ir buvau maloniai nustebintas pataikymu gana specifinių dinamikų aprašyme. Save tai aš pažįstu. Gera analizė. Verta gilintis toliau, manau.

Aukštyn