Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?

Pradėjo a.t.sielis, gegužės 19, 2017, 16:55:22

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Reikia matyti abi medalio puses: beveik niekas savo nuoširdžiu noru aborto nesidaro, tik "verčiamos aplinkybių". O aplinkybės reiškia, kad vyrai yra niekšai, be jokios atsakomybės. Jeigu visuomenė būtų civilizuota, ir būtų elgiamasi garbingai, tada ir vyrai, ir moterys atliktų natūralius savo vaidmenis, ir abortų tiesiog nereiktų.

Abortai - barbariškos, asocialios visuomenės gyvenimo būdo rezultatas.

Barbarizmas bujoja, didžiuojasi savimi, pristato save kaip aukščiausią pažangos viršūnę.

TinSoldier

Citata iš: vytra  kovo 09, 2018, 11:11:06Ogi abortas nėra reprodukcijos teisė, tai visai atvirkščiai: žalojimas, prievarta, žmogžudystė, genocidas!
Situacija:

Embrionų banke kyla gaisras. Visi evakuojasi, išskyrus pasiklydusį vienos darbuotojos šešiametį vaiką ir 800 ten saugomų embrionų.

Turi galimybę išgelbėti tik vieną - šešiametį vaiką arba 800 embrionų.
Kam leisi įvykti: vieno vaiko žūčiai ar 800 embrionų 'genocidui'?

a.t.sielis

#62
kovo 09, 2018, 11:24:11 Redagavimas: kovo 09, 2018, 11:26:13 by a.t.sielis
Mažesnis blogis vis vien lieka blogis. Čia kaip su gyvūnų skerdimu - nors gyvūnai naudojami maistui, vis vien tai blogis. Nors kai kuriems tai atrodo sąlygiškas blogis, todėl priimtinas ("norim valgyti mėsą, todėl "humaniškai" skersti gyvūnus priimtina, juk visi gyvūnai maitinasi kitais gyvūnais ar augalais"), bet aukščiausių žmogui pritinkančių idealų, tokių kaip grožis, gailestingumas, harmonija, neprievarta, neatitinka.

Barbariška visuomenė tuo ir pasižymi, kad jos gyvenime daug priimtino žiaurumo. Ji nenori grynesnių civilizacinių vertybių. "Realpolitik", taip sakant. "Žmogus žmogui - vilkas". Atseit, pasaulis žiaurus, gyvename žiauriai, ir tai normalu.

Abortai neliečia vien embriono. Daug labiau jie paliečia moterį, jos motiniškumą, fizinę ir psichinę sveikatą, visam gyvenimui. Praktiškai, abortas yra moters esybės žudymas.

TinSoldier

Citata iš: a.t.sielis  kovo 09, 2018, 11:24:11Mažesnis blogis vis vien lieka blogis.
Tebunie. Bet dabar norėjau atkreipti dėmesį į tokių žodžių vartojimą, kaip "žmogžudystė" ir "genocidas".

Jeigu 800 žūčių yra mažesnis blogis negu 1 žūtis, tai tą galima suprasti, kaip pripažinimą, jog yra skirtumas tarp žmogžudystės/genocido bei abortų.

Jeigu yra skirtumas, tai gal reiktų nustoti vartoti tokią manipuliatyvią terminiją.

vytra

#64
kovo 09, 2018, 11:28:28 Redagavimas: kovo 09, 2018, 11:35:01 by vytra
Citata iš: a.t.sielis  kovo 09, 2018, 11:24:11Abortai neliečia vien embriono. Daug labiau jie paliečia moterį, jos motiniškumą, fizinę ir psichinę sveikatą, visam gyvenimui. Praktiškai, abortas yra moters esybės žudymas.
- abortas yra žmogžudystė, tokia pat žmogžudystė kaip Hirosimoje ar Dresdene. Pagal veikiančią juridinę teisę, žmogžudystė gali būti pateisinta, jei įvykdyta savigynos pagrindu. Išvada: abortas (embriono perkėlimas) išteisinamas tik tuo atveju, jei embrionas ėmė neteisėtai grąsinti motinos gyvybei.

Citata iš: TinSoldier  kovo 09, 2018, 11:18:36Embrionų banke kyla gaisras.
- iš kur embrionai? Tai tie patys abortai ir ta pati prievarta, tik "aborto auką" palieka ilgomas kančioms, nes pagal statistiką, įsodinti embrionai net ne visi gimsta, o didelė dalis gimsta su įvairiais sindromais!

Į teismą tuos "gyvų lavonų" savininkus ir donorus!

:(

TinSoldier

Citata iš: vytra  kovo 09, 2018, 11:28:28iš kur embrionai? Tai tie patys abortai ir ta pati prievarta, tik "aborto auką" palieka ilgomas kančioms, nes pagal statistiką, įsodinti embrionai net ne visi gimsta, o didelė dalis gimsta su įvairiais sindromais!
O, viešpatėliau, tai gal tuomet dar ir visai uždrausi susilaukti vaikų? Nes juk ir natūraliai mėginant pastoti, embrionas toli gražu ne visuomet sėkmingai implantuojasi. Tai ką, abortai?


Nesvarbu. Nebe off-topinsiu :)

a.t.sielis

#66
kovo 09, 2018, 11:34:49 Redagavimas: kovo 09, 2018, 11:36:57 by a.t.sielis
Citata iš: TinSoldier  kovo 09, 2018, 11:27:54Tebunie. Bet dabar norėjau atkreipti dėmesį į tokių žodžių vartojimą, kaip "žmogžudystė" ir "genocidas".

Jeigu 800 žūčių yra mažesnis blogis negu 1 žūtis, tai tą galima suprasti, kaip pripažinimą, jog yra skirtumas tarp žmogžudystės/genocido bei abortų.

Jeigu yra skirtumas, tai gal reiktų nustoti vartoti tokią manipuliatyvią terminiją.
Na taip, abortu nužudoma žmogaus gyvybė. Žmogus yra biologinis organizmas. Todėl kad ir radikalus žodis "žmogžudystė", jis vartotinas. Esmę apibūdina. Taip, ši žmogžudystė skiriasi nuo suaugusio žmogaus ar jau gimusio vaiko žmogžudystės, bet vis vien tai žmogžudystė.

Lygiai kaip gyvūnų skerdimas yra žudymas. Nutraukiama gyvybė. Bet daugumai toks žodžio "žudymas" vartojimas atrodo neteisingas. Bet dauguma neteisi. Tiesiog jie valgo mėsą, dėl to skerdžia gyvūnus, ir psichologiškai jiems nepriimtina pripažinti, kad daro blogą veiksmą. Todėl žodis, kuris akcentuoja to veiksmo blogumą, jiems nepriimtinas.

Tas pats atvejis su abortu. Žodžiai, kurie akcentuoja veiksmo blogumą, abortų šalininkams nepriimtini.

Bet reikia matyti plačiau. Kaip ir minėjau, moteris dažniausiai yra auka, yra žudoma, kaip ir jos vaisius. O žudikai yra vyrai.

P.S.: "genocidas" šiuo atveju nevartotinas, nes žmonės žudo savo pačių vaisius, t.y. ne dėl tautybės. Genocidas apibrėžia žudymą visų tos pačios tautybės asmenų, būtent dėl jų tautybės. Tai darys tik kitataučiai.

vytra

Citata iš: a.t.sielis  kovo 09, 2018, 11:34:49Bet reikia matyti plačiau. Kaip ir minėjau, moteris dažniausiai yra auka, yra žudoma, kaip ir jos vaisius. O žudikai yra vyrai.
- pagal apklausas, tai net 70% moterų-aukų pačios išprovokuoja puspročius vyrus su savo elgesiu, apie tai jau kalbėjote (nuogi papai, kojytės be triusikėlių), kitą dalį sudaro skirtingas suvokimas kas yra "auka". Ar moteris yra auka, vien todėl, kad ji moteris? Vyrai geriausia būtų, kad patys pasigimdytų? Kaip čia keistuolis ką tik embriono implantavimą sugebėjo sulyginti su gimdymu.

:(

a.t.sielis

Citata iš: vytra  kovo 09, 2018, 11:41:5670% moterų-aukų pačios išprovokuoja puspročius vyrus su savo elgesiu, apie tai jau kalbėjote (nuogi papai, kojytės be triusikėlių)
Ar suvoki ką kalbi? Paaiškink gilesnes priežastis ir istoriją.

Visuomenės pornografizaciją pradėjo vyrai - dėl jų įgeidžių prasidėjo visa ši grandinė, "vis daugiau nuogumo".

Aišku, kiekviena lytis turi prisiimti savo atsakomybę, ir reikalinga kiekvienos lyties savitvarda ir padorumas, kad visuomenėje gyvenimas būtų doras.

Bet turint galvoje, kad visuomenė patriarchalinė, daugiau viešą gyvenimą ir elgesį lemia vyrai.

Jeigu visuomenė būtų matriarchalinė, ir būtų toks pats provokavimas seksualia apranga, tada daryčiau priešingą išvadą, kad už tai labiau atsakinga moteriškoji lytis.

kiskis

#69
kovo 09, 2018, 12:01:47 Redagavimas: kovo 09, 2018, 22:39:18 by kiskis
Keistas priespastatymas  vyrai vs moterys. Nera tokio priestaravimo tas pats kaip kepenys vs skrandziai. Kepenys nori skrandzio teisiu :D .

vytra

Citata iš: kiskis  kovo 09, 2018, 12:01:47Kepenys nori skrandžio teisių.
- taip, bet ir kepenys ir skrandis sudaryti iš tų pačių lastelių, kurios prisitaiko prie organo aplinkos (įrodyta). Taip pat ir Biblija teigia, kad "pradžioje buvo žmogus", žmogui lytį suteikė iš šalies (mitinis žaltys?). Todėl yra moksliškai įrodyta galimybė pasikeisti lytį po gimimo. Ar verta? Čia gajus mitas, kad geriau gyventi moterims, o tarp moterų paplitęs mitas, kad geriau gyventi vyrams. Kvaila, tiesa?

:)

kiskis

#71
kovo 09, 2018, 12:58:22 Redagavimas: kovo 09, 2018, 13:22:39 by kiskis
Citata iš: vytra  kovo 09, 2018, 12:48:33Čia gajus mitas, kad geriau gyventi moterims, o tarp moterų paplitęs mitas, kad geriau gyventi vyrams. Kvaila, tiesa?
Zinau panasu mita"gerai ten , kur musu nera",o tokio mito nezinojau,ar tu jo dabar nesugalvojai? Kad visuomene isliktu , reikia daugintis, vyrai daro vaikus,  moteris gimdo. Jei kazkokia moteris ar vyras nenori daryt  kas priklauso, tai liga. Ir dabar si liga progresuoja.

a.t.sielis

Nežinau tokio mito, kad geriau gyventi moterims. Kuo joms geriau gyventi? Jų likimas nepavydėtinas - fiziologija, psichologija, socialinė padėtis, buvimas geismo taikiniu. Įsivaizduoti baisu.

kiskis

Citata iš: a.t.sielis  kovo 09, 2018, 13:04:01geriau gyventi moterims
Nu cia man atrodo gali taip galvot seksualiai alkanas paauglys, kuriam truksta moterisku kuno daliu, galvoja gerai but mterim, jos visa tai jau turi :D .

vytra

#74
kovo 09, 2018, 16:00:02 Redagavimas: kovo 09, 2018, 16:01:33 by vytra
Citata iš: kiskis  kovo 09, 2018, 13:45:16.. galvoja gerai but mterim, jos visa tai jau turi.
- yra sena, "Aliukų" atliekama, satyrinė Lietuvų liaudies daina:

Davė Dievas Moteriai, daug gerų daiktų,
Davė Dievas Moteriai, daug gerų daiktų.
O Dievulis tai dosnus!
Davė moteriai ir mus!

- Senovėje lietuvių šeimos labiau norėjo mergaitės (apie bernų norėjimą agresyviai karinga KPSS propoganda prikūrė),

- Moteris visada žino savo vaikus, vyras savo vaikų niekada nežino, savo augina ar svetimus?

- Vyrai masiškai ir ištisai žudomi karuose, o jų meiles aptarnauja nukriošę svetimpaučiai geranorai.

:)

Aukštyn