Religija

Pradėjo 2Pacas, birželio 03, 2013, 17:47:12

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Master

#15
birželio 03, 2013, 20:06:01 Redagavimas: birželio 03, 2013, 20:08:43 by Master
Puoduk,
:D matai, teko per prievartą pereiti kumuniją, tai va ir išklausiau kažkiektais to... (ką čia kažkiek.. dvi vasaras, kiekvieną sekmadienį nuo 9 (berods) iki 1 (berods) valandos ??? )
Bet kaip ir minėjau, aš lengvatikė, man galima įbrukti belenką, todėl būtent dėl to ir naudoju visus galimus ginybos mechanizmus, kad nepriimčiau to rimtai :)
omicikai,
Ne apie tą aš... Tarkime krikščionys skelbia tiek tiesų, tiek dorybių, kad jų beveik neįmanoma išpildyti jeigu tavęs nedomina dvasiniai dalykai. Todėl atsiranda atskirtis tarp žmonių.. Tie kurie laikosi visų dorybių ir tie kurie prijaučia... Kokius sukrėtimus patiria to tikinčiojo širdelė, kai mato krikčioniu (paimu kaip pavyzdį) apsiskelbusį nedorėlį, žmogus ima matyti neteisybę... O kur dar atskirtis tarp tikinčių ir netikinčių... Ir kiek laiko užima maldos, kurios sukalbos algoritmu nenuoširdžiai... Tikėjimas, kad tavo religija teisingiausia....
Sieliau,
matai, smūgis atgal priverstų susimastyti žmogų, o atleidimas jį sukrėstų dvasiškai.
Mušdamas kitą, jis baudžia save. (Jis žino, koks jis yra)
Aš asmeniškai tokiu atvėju pasakyčiau ką manau apie jo poelgį, jeigu man skaudėtų, dar ir išsakyčiau visas jo ydas, tai nebūtų blogai... Bet skaudėtų labiau. Tam yra moralė... Aš taip manau.
Ps. Tikras krikščionis atleistų man už mano įžulumą ;D
2Pacai, būtent, mes nežinome, kas bus po mirties...

2Pacas

Nu tai taip gailejimasis ir visa kita,bet tai kam zmogus tada yra statomas i tam tikrus remus ir gazdinamas kad neva jis gali keliaut i pragara?

puodukas

Citata iš: a.t.sielis  birželio 03, 2013, 19:57:41
Nu tarkim, toks atvejis, kas nors ateina, bac mums į veidą smūgį. Kaip reaguojam?

(Kam Dievui mūsų geri darbai? Kas iš to, jeigu "atsuksim kitą žandą", tipo, nereaguosim, atleisim, nueisim?)
Na čia ir nereikia maišyti visuomenes gyvenimo normų, su asmeniniu gyvenimu.
"atsukti kitą žandą" ir nelaikyti pykčio savyje, čia jau "aukštasis pilotažas", ir tokių yra tik vienetai. Girdėjęs tokį praktinį patarimą: geriau duok atgal, bet nelaikyk pykčio ant kito žmogaus, nei formaliai atsuk kitą žandą.

.L.U.T.H.O.R.

Ar tikrai taip sakoma? Nes mūsų net per tikybos pamokas, to nemokino :D Ir nei karto bažnyčioje neišgirdau tokio gąsdinimo O.O

la.benas

Atleiskit, neskaičiau čia visų postų. Tiesiog noriu pasisakyt tiesiai į temą.

Savęs nepriskiriu jokiai religijai. Man jos atrodo nesąmonė. Ypač krikščionybė. Visi tie sakramentai man atrodo nereikalingi. O dar kaip nekenčiu tų, kurie daro tai, ką religija liepia, visai nesigilindami į esmę. Nesveikai nervina kai sako "Nedaryk taip, dievulis nubaus". Jau iškart aišku kaip jie tą dievą įsivaizduoja. O ir visas pasaulio supratimas pas juo netoks.
Garbina du sukryžiuotus pagalius, kurie tuo metu buvo labai populiarus žudymo įrankis, vietoj to, kad garbintų žvaigždes, saulę, lietų, medžius, augalus, vėją ir kt. Iš jų bent naudos yra. Be jų nebūtų ir mūsų. O čia? Garbina Jėzų, kurio išvis neaišku ar buvo. Na gerai, buvo. Dabar tokius burtininkus dievo pasiuntinius kaip jis į psichuškę uždaro. Nepykit ant manęs, kad negražiai kalbu, bet taip yra.
O ir dar tas "čia sekta, neklausyk jų!". Katalikybė tokia pat, tik kad sena, ir turi daug pasekėjų. Biblija tikėt išvis absurdas. Ja negalima remtis, norint įrodinėt tiesas. Todėl kad ir aš beleką galiu parašyt, ir po 2 tūkst. metų tuo galbūt kažkas tikės. Nors tai absoliuti tiesa.

Taigi, mano nuomonė - Dievas yra(Gal. Arba bent jau protingi ateiviai, kurie atlieka dievo vaidmenį. Jie greičiausiai nemirtingi ir moka manipuliuoti fizikiniais dėsniais), bet religija yra paskutinė nesąmone, masinės kontrolės įrankis. Ji parodys tau kelią, bet jis nebus tavo, jis greičiausiai Jėzaus. Tu turi pats atrasti ir suprasti visas tiesas, kitaip nieko nebus. Nebūk avinėlis, būk žmogus. Tikėk kuo tiki TU. Užmiršk viską, ką sako religijos, ir atrask viską iš naujo.

Master

#20
birželio 03, 2013, 20:13:03 Redagavimas: birželio 03, 2013, 20:14:59 by Master
2Pac manau, pragaras nebus baisesnis už tai kas dedasi mūsų mintyse :D
Labai pritariu Benui :)

2Pacas

#21
birželio 03, 2013, 20:16:10 Redagavimas: birželio 03, 2013, 20:18:29 by 2Pacas
Bravo la.benai pritariu tau.Seseli tai is kur tada aplamai atsirado savoka pragaras? Ar tik ne krikcionys patys pirmi ir pradejo ja naudoti?jai klystu tai prasau pataisyk mane.

a.t.sielis

Nu blin, o jeigu iš tikro yra grėsmė, kad po mirties į kažkokią nelabai malonią vietą atsidursim?

Tarkim, jeigu Žemėj nusikalsti, ir patenki į kalėjimą.

Tai manot, galima bet kaip elgtis, ir viskas bus čiki čiki? Jokių problemų?

Taip nebūna. Blogai elgsies, ir Žemėj problemos, tai ko tada dar tikėtis po mirties? Kažko geresnio? Galbūt, bet tai priklauso... Bet jeigu būsiu kiauras niekšas, tai ko galiu tikėtis?

Tarkim, mano širdis gera, kažką tokio padariau, kas atsveria mano trūkumus, tada kita šneka. Nei vienas nesam šventuoliai, bet ir kalėjime nesėdime. Bet tai... Tarkim, Žemėj kažką galima paslėpti, niekas nežino, už rankos nepagavo, ir išsisukom. O ką paslėpti nuo viską reginčių akių?

Asmeniškai, netikiu amžinu pragaru, nei manau kad tai logiška idėja. Bet pragariškas sąlygas matau tiek Žemėje, tiek, manau, yra pragarų po mirties. Ką ir liudija kai kurios tradicijos. Kaip kalėjimas, bausmei. Kol atsiteisi.

Yra aprašomi tokie variantai, kad kiek padarei gerų darbų, gauni vietą rojuje tam laikui, kiek padarei blogų darbų, gauni bausmę pragare už tuos dalykus, ir tam tikrai laikui. Kas nors buvo blogas, gaus 10 min. rojuje, 1000 metų pragare. Kas nors buvo geras, gaus 1 minutę pragare, 10000 metų rojuje. Viskas suregistruota. Niekas neprasprūsta.

Va čia tai suprantu atsakomybė. Tobulas teisingumas. Kaip sakoma, teisingumo sistema neveikia, jeigu už nusikaltimus nepavyksta nubausti. Bet kaip išsisukti nuo aukštesnio teisingumo? Koks būdas? :)

.L.U.T.H.O.R.

#23
birželio 03, 2013, 20:18:44 Redagavimas: birželio 03, 2013, 20:21:26 by Šešėlis
Vaikai, jūs vaikai :D Religija daug gilesnis dalykas, nei jūs įsivaizduojat. Ir neturiu galvoj vien krikščionybę ;)

2Pacas, pragaro atitikmenis manau rastum daugelyje tikėjimų :)

2Pacas

Seseli tai apsviesk mus jai tai istiesu taip gilu.

puodukas

Citata iš: Master  birželio 03, 2013, 20:06:01
Puoduk,
:D matai, teko per prievartą pereiti kumuniją, tai va ir išklausiau kažkiektais to... (ką čia kažkiek.. dvi vasaras, kiekvieną sekmadienį nuo 9 (berods) iki 1 (berods) valandos  )
Man ir panašiai buvo, tik gerokai seniau.  O kai dabar po truputį pradedu pats domėtis, tai pasirodo mokė kažką netą. o gal tiesiog nepamenu...  ???

2Pacas

#26
birželio 03, 2013, 20:26:18 Redagavimas: birželio 03, 2013, 20:33:45 by 2Pacas
Jus gal turit oumenyja ne komunija bet sutvirtinima? pats ir ta ir ta priejas esu.

Master

:) O kas sakė, kad mes ką bloga darom? Po kolkas nei smulkių nei stambių nusikaltimų nedarau. stengiuosi būti dora ne prieš Dievą, o prieš save. (tada ir nenuoširdumas neįmanomas ar priverstinis darymas nedarymas)

a.t.sielis

Nu tai gerai, jeigu nieko blogo nedarom, tai nieko ir nebus. Bet tai jeigu kažkas gąsdina, kad "jeigu padarysi nusikaltimą, pakliūsi į kalėjimą", tai kas čia ne taip? Tik tiek, kad tie "gąsdintojai" gali neadekvačiai tai daryti, ne vietoj, ne laiku, be jokių normalių paaiškinimų iš viso apie ką visa tai. Nu be galvos vienu žodžiu, be esmės.

.L.U.T.H.O.R.

2Pacai nori visko ant lėkštutės. Šiuo metu nematau tikslo aiškinti apie religijų prasmę :) Tiesiog žvelgiate į religijas (tiksliau išskirtinai krikščionybę) labai paviršutiniškai. Matote tik tai ką kuria dabartiniai žmonės, o ne ką gali duoti pati religija :)

Aukštyn