Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?

Pradėjo a.t.sielis, gegužės 19, 2017, 16:55:22

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

#75
kovo 09, 2018, 16:23:03 Redagavimas: kovo 09, 2018, 16:25:06 by TinSoldier
Aš gerai supratau vytros žinutę? Jis čia išvardino, kodėl gera būti moterimi?
Aš gerai supratau tavo punktus?

Moterimi būti yra geriau todėl, jog senovėje pagal mistinius vytros šaltinius lietuvių šeimos labiau norėjo mergaitės. Taip pat todėl, jog, kai tavo vyras mirs kare, tave prievartaus okupantas. O, galiausiai, kai gimdysi prievartautojo vaiką, turėsi puikias žinias nuo ko jis, bei neišvengiamą atsakomybę jį auginti.

Ploju atsistojęs. Taip iš karto ir užsinorėjau būti moterimi.


Nu, jau ilgą laiką niekaip, niekaip, niekaip nepavyksta suprasti. Ar tu čia vis trolini, ar rimtai rašai? Ar kaip kada?

a.t.sielis

Taigi čia Bartas Simpsonas :D

nuorytojaus

Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 15:05:47Sistema pati savaime neveikia, kiekvieną sistemą įgyvendina konkretūs žmonės. Bet vis vien sistemas galima palyginti pagal sėkmingus pavyzdžius. Kokius geriausius rezultatus duoda.
Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 13:11:16Na iš tikro, žmonijos tikslas yra išspręsti materialios būties problemas - pvz. gimimą, ligas, senatvę, mirtį, - ir pereiti į amžiną prigimtinį dvasinį būvį. .
Ar bent teoriškai įmanoma visuotinė tokia sistema, išorinės sąlygos, kurioje gyvendamas, laikydamasis visų įstatymų, taisykių žmogus  "plaukdamas pasroviui kaip visi" galėtų  pereiti į amžiną prigimtinį dvasinį būvį.  

a.t.sielis

#78
kovo 11, 2018, 18:32:02 Redagavimas: kovo 11, 2018, 18:47:45 by a.t.sielis
Citata iš: nuorytojaus  kovo 11, 2018, 16:03:04Ar bent teoriškai įmanoma visuotinė tokia sistema, išorinės sąlygos, kurioje gyvendamas, laikydamasis visų įstatymų, taisykių žmogus  "plaukdamas pasroviui kaip visi" galėtų pereiti į amžiną prigimtinį dvasinį būvį. 
Taip, įmanoma. Panašiai kaip mes visi gyvendami Lietuvoje pasiekiame tam tikrą gyvenimo lygį ir standartą, darydami viską taip, kaip įprasta Lietuvoje (bet tuo pačiu neprarasdami savo individualumo, asmeniškumo visame tame ką darome).

Kaip tai gali atrodyti?

Įsivaizduokime visuomenę, kuri sukoncentravusi dėmesį į tarnavimą Dievui. Joje yra keturios pagrindinės socialinės klasės - 1. dvasininkai, ezoterikai, mokytojai, gydytojai, mokslininkai ir pan. 2. kariai, gynėjai, valdovai ir valdytojai ir pan. 3. ūkininkai, prekybininkai, verslininkai 4. darbininkai, darbuotojai ir tarnautojai. Ir kad visos šios socialinės klasės savo funkcijas ir pareigas atlieka taip, kad būtų kuo geriausiai pasitarnauta Dievui.

Vadinasi, kiekvienas tiesiog dirbdamas savo darbą jau tarnauja Dievui. Visa įvairi tokios visuomenės veikla, švietimas, valdymo reikalai, ekonomika, pasižymėtų tokiais bruožais, kurie žmogui suteiktų dvasinį pažinimą, dvasinį įsijungimą ir nuolat tai primintų. Tokiu būdu, žmogaus sąmonė nuolat darytų pažangą, be didelių kliūčių ir nesklandumų. Kiekvieno siela vis labiau atsiskleistų, ir galiausiai, pradėjusi veikti 100% savo dvasinių galimybių, taptų dvasinio pasaulio gyventoja. Jau nebegrįžtų į šį materialų pasaulį.

Veiklą galima skirti į tris pakopas:
1. meilės pilnas pasišventimas Dievui.
2. Realybės pažinimas.
3. dori darbai.

Amžinas būvis galimas tik per 1 pakopą, amžinas būvis tapatus tam - tai grynoji tobula 1 pakopa. 2 ir 3 pakopa gali kažką gero duoti tik dėl 1 pakopos įtakos. Taigi, visuomenės, kurios veiklos ir dėmesio centre yra Dievas, narių vystymasis natūraliai pereina per šias 3 pakopas.

nuorytojaus

   Kažkur skaičiau, kad fariziejai panašiai ir gyvendavo kaip aprašei, tais laikais jie buvo pavyzdys dorų darbų ir elgesio, bet NT jie pateikiami kaip didžiausias neigiamas pavyzdys.
  Kodėl?

a.t.sielis

#80
kovo 11, 2018, 22:43:52 Redagavimas: kovo 11, 2018, 23:03:23 by a.t.sielis
Jie užstrigo 3 ir 2 pakopoje, ir pradėjo neigti 1 pakopą. Labiau 3, nes kaip matyti, jie jau nebeskyrė, kas yra kas, ir buvo prieš Dievą.

Beje, atsakydamas, kad įmanoma, turėjau galvoje, kad tuo pat metu turi būti vidinis gyvenimas, kuris ne menkesnis negu išorinės sąlygos.

Amžinas prigimtinis dvasinis būvis reiškia visų pirma vidaus išvystymą. Kai vidinė prigimtis bus atskleista, tada tai ir bus tas būvis. Išorinės priemonėm to padaryti neįmanoma, bet jeigu išorinė sistema užtikrina sąlygas vidiniam procesui, tada įmanoma, per vidinį procesą.

nuorytojaus

  Bet ar tai nėra geras pavyzdys to, kad išorinės sąlygos neturi daug reikšmės pereiti į amžiną prigimtinį dvasinį būvį  , o šiuo atveju netgi suveikė priešingai, nuo jų fariziejai tapo blogiau įvertinti, nei tie, kas taip skrupulingai nesilaikė taisyklių.
    Koum jie tapo blogesni už tuos, kurie nebuvo užkopę nė ant vieno laiptelio (palei tavo graduotę) ?

a.t.sielis

Žiūrint, ką įdedame į žodžius "išorinės sąlygos". Socialinė sistema neturi daug reikšmės, o Dievo tarpininkai ar atstovai, kurie yra išorėje ir viduje, turi reikšmę. Procesas be abejo yra vidinis.

Su fariziejais, ir apskritai izraelitais, istorija tokia, kad jie savaip konstravo religiją, ir atmetė pranašus. Tai yra, jų religingumas buvo pasaulietinis, savo protu kuriamas.

Ir kaip jau minėjom, dėl užstrigimo "doruose darbuose ir taisyklėse" (t.y. tai kas pagal juos buvo atseit dori darbai), jie tapo pasmerkti, nes lengviau išmokyti visai nemokantį, negu tą, kuris savamoksliškai įgijo blogų įgūdžių.

vytra

Citata iš: nuorytojaus  kovo 13, 2018, 12:55:04.. šiuo atveju netgi suveikė priešingai, nuo jų fariziejai tapo blogiau įvertinti, nei tie, kas taip skrupulingai nesilaikė taisyklių.
- todėl, kad ne žmogus sukurtas taisyklėms. o taisyklės sukurtos palengvinti žmogaus gyvenimą.

p.s.
.. čia geraiausiai žydams sakė Kristus: "iš tiesų sakau Jums, kas seks įstatymus ne pagal dvasią, o pagal raidę, tas darys blogą".


:(

Linas Esu

#84
kovo 13, 2018, 23:16:50 Redagavimas: kovo 13, 2018, 23:51:44 by Linas Esu
Citata iš: TinSoldier  kovo 09, 2018, 16:23:03Aš gerai supratau vytros žinutę? Jis čia išvardino, kodėl gera būti moterimi?
Aš gerai supratau tavo punktus?

Moterimi būti yra geriau todėl, jog senovėje pagal mistinius vytros šaltinius lietuvių šeimos labiau norėjo mergaitės. Taip pat todėl, jog, kai tavo vyras mirs kare, tave prievartaus okupantas. O, galiausiai, kai gimdysi prievartautojo vaiką, turėsi puikias žinias nuo ko jis, bei neišvengiamą atsakomybę jį auginti.

Ploju atsistojęs. Taip iš karto ir užsinorėjau būti moterimi.


Nu, jau ilgą laiką niekaip, niekaip, niekaip nepavyksta suprasti. Ar tu čia vis trolini, ar rimtai rašai? Ar kaip kada?
Dažniauiai parašo nei į tvorą nei į mietą. Manau jisai "nuoširždiai daužtas", nesupranta kokių malkų priskaldo ir kokiose temose randasi.
Normalios diskusijos neįmanoma apturėti, rašo belenką (kartais remiasi "slaptais archyvais":D :D). Geriausiai nesivelti, paskaitai tam kartui, pasijuoki ir viskas.

nuorytojaus

Citata iš: a.t.sielis  kovo 13, 2018, 18:52:44Dievo tarpininkai ar atstovai, kurie yra išorėje ir viduje,
  Dievo tarpininkai ar atstovai - šitą pasakymą įvairiai galima suprasti, bet su pasakymu:
  kurie yra išorėje ir viduje - jau sunkiau suprasti kas jie tokie, kad gali būti viduje.
Ar čia metafora?

Citataizraelitais, istorija tokia, kad jie savaip konstravo religiją, ir atmetė pranašus 
Betgi ST daug pranašų knygų.

a.t.sielis

Citata iš: nuorytojaus  kovo 14, 2018, 00:25:26  Dievo tarpininkai ar atstovai - šitą pasakymą įvairiai galima suprasti, bet su pasakymu:
 kurie yra išorėje ir viduje - jau sunkiau suprasti kas jie tokie, kad gali būti viduje.
Ar čia metafora?
Berods, tu krikščionis, tai suprasti gali per Jėzų: Jėzus buvo išorėje, kaip žmogus, vaikščiojo ir mokė. Jėzus taip pat suprantamas kaip Dievas-žmogus, kuris yra taip pat ir savo mokinių širdyse:

CitataJėzus kalbėjo savo mokiniams:

„Aš esu tikrasis vynmedis, o mano Tėvas vynininkas. Kiekvieną mano šakelę, neduodančią vaisiaus jis išpjaunam, o kiekvieną vaisingą šakelę apvalo, kad ji duotų dar daugiau vaisių. Jūs jau esate švarūs dėl žodžio, kurį jums kalbėjau. Pasilikite manyje, tai ir aš jumyse pasiliksiu. Kaip šakelė negali duoti vaisiaus pati iš savęs, nepasilikdama vynmedyje, taip ir jūs bevaisiai, nepasilikdami manyje.

Aš vynmedis, o jūs šakelės. Kas pasilieka manyje ir aš jame, tas duoda daug vaisių; nuo manęs atsiskyrę, jūs negalite nieko nuveikti. Kas nepasiliks manyje, bus išmestas laukan ir sudžius kaip šakelė. Paskui surinks šakeles, įmes į ugnį, ir jos sudegs.

Jei pasiliksite manyje ir mano žodžiai pasiliks jumyse, - jūs prašysite, ko tik norėsite, ir bus jums suteikta. Tuo bus pašlovintas mano Tėvas, kad jūs duosite gausių vaisių ir būsite mano mokiniai".
CitataJn 17,20-23
20 Ne tik už juos meldžiu, bet ir už tuos, kurie per jų žodį mane įtikės,-
21 kad jie visi būtų viena. Kaip Tu, Tėve, manyje ir Aš Tavyje, kad ir jie būtų viena mumyse, kad pasaulis įtikėtų, jog Tu mane siuntei.
22 Ir tą šlovę, kurią man suteikei, daviau jiems, kad jie būtų viena, kaip mes esame viena:
23 Aš juose ir Tu manyje, kad jie pasiektų tobulą vienybę, ir pasaulis pažintų, jog Tu mane siuntei ir pamilai juos taip, kaip myli mane.

Jn 14,20
20 Tą dieną jūs suprasite, kad Aš esu savo Tėve, ir jūs manyje, ir Aš jumyse.
Paprastai formuluojant, Dievas kalba ir per išorę, kaip Dievo atstovas, ir per širdį, kaip Šv. Dvasia, ar kaip jūs suprantate.

Krikščionių religijoje yra tik "vienaskaita": Dievo tarpininkas ir atstovas yra Jėzus, kuris yra Dievas, vienas iš šv. Trejybės Asmenų.

Na gal dar "daugiskaitą" gali atspindėti kunigai, kurie atlikdami tam tikras funkcijas, tiesiogiai atstovauja Jėzaus vaidmenį.

Mano religijoje yra "vienaskaita+daugiskaita": Dievo tarpininkas ir atstovas yra Dievas, specialus Dievo Asmens skleidinys Dievuje, Danguje, kuris apsireiškia šiame pasaulyje tiesiogiai Pats, o taip pat ir daugeliu Dievo tarpininkų ir atstovų pavidalų. Tai panašu į medžio kamieną ir šakas - kamienas vienas, o šakų daug.

a.t.sielis

#87
kovo 23, 2018, 18:38:20 Redagavimas: kovo 23, 2018, 18:41:10 by a.t.sielis
Jums neatrodo, kad kuo tolyn į kapitalizmą, vakarietiškumą, finansializaciją, šiuolaikines medias, tuo labiau žmonės darosi neadekvatūs ir išprotėję? Atrodo, gyvenimas vyksta, žmonės aktyvūs, dirba, turi pinigų, karjeras, diskutuoja socialines problemas, reiškia nuomones ir pretenzijas.

Bet... viskas jau darosi nepanašu į žmonių gyvenimą ir žmogiškumą. Tos visos pretenzijos ir nuomonės darosi kažkoks kosmosas. Bepročių šou.

Lietuvoje tas ryšku paskutiniu metu.

xsistemax

Įstatymais,taisyklėmis,pareigų ar prievolių įvedimu situacijos nepakeisi.Būtina keisti sistemą.
O sistemos keisti nenori tie,kurie ją valdo.Jie net nesuvokia,kad pats valdymas ir yra didžiausia sistemos yda...
Žmogus nėra mašina,jo nereikia valdyti...

a.t.sielis

kas ciesoriaus ciesoriui - jeigu protingi žmonės nustos teikti reikšmę bereikšmiams dalykams, tai pasireikš ir visuomenės gyvenime.

Aukštyn