Dialogas su ateizmu

Pradėjo a.t.sielis, sausio 01, 2017, 11:36:57

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Kantrybės, klajūne, atsakysiu į tavo argumentus, dabar neturiu tiek laiko įsigilinti.

xsistemax

#271
sausio 19, 2017, 21:13:34 Redagavimas: sausio 19, 2017, 21:46:47 by xsistemax
@klajunas ,like už iliustraciją. :)
@a.t.sielis ,kur radai emocijas?Kam prieš jus naudoti argumentus,jei jūs jų neturite?
Beje,nesu prieš kažkokį dievą,esu prieš jo vardu kalbančius.Tipo kažką išmanančius.Apgailėtini arogantiški mulkiai...
:)
Papildymas:prieš dievą nesu todėl,kad negalima būti prieš tą,kurio nėra.Jei būtų-spjaučiau jam į veidą už visas blogybes,kurių,būdamas visagalis,neeliminavo iš projekto.Už visas visų kančias.

cs

Citata iš: a.t.sielis  sausio 19, 2017, 09:02:34Tai nieko nerodo. Žmonės nėra tobuli, nesvarbu, ar jie užsiima religija, ar neužsiima, visi daro daug nesąmonių. Jeigu žmogus bando sekti religija, bet nedaro to tinkamai, vis vien darys daug nesąmonių, kaip darytų ir nebandydamas, o užsiimdamas kokia kita veikla.

Antras dalykas, kaip išnagrinėjome, ateistai turi subjektyvų negatyvumą teizmo atžvilgiu, todėl suprantama, kad jie norės kritikuoti, ieškoti būtų ir nebūtų trūkumų, bet tai nesvarbu. Tuo tiesiog reiškiasi jų negatyvumas religijos atžvilgiu apskritai. T.y. jų pačių negatyvumas sukelia jų kritišką požiūrį, o kritiškas požiūris dar sustiprina negatyvumą. Prielaidos nulemia išvadas.
Ar tikrai matai mano nuomonę sudarytą iš prielaidų? Tu pats darai prielaidas, bet jų neįžvelgi, gal pacituosiu.

Citata iš: a.t.sielis  sausio 19, 2017, 09:02:34Jeigu žmogus bando sekti religija, bet nedaro to tinkamai, vis vien darys daug nesąmonių, kaip darytų ir nebandydamas, o užsiimdamas kokia kita veikla.
Vien šiuo sakiniu įrodai, kad nesi religiškai priklausomas pilnai, bei žinai daugiau nei reikia žinoti paprastam tikinčiam. Parodydamas savo patirtį pavyzdžiais, parodai savo dabartinę patirtį ir ji kaip matau nėra vien religinė. Tu turi patirties, žinai kaip kuriasi negeros situacijos ir kaltininką žinai, kad be religijos "praeities", neįmanoma dabartinė situacija.

Taip, šiuo klausimu, iš daugeliu tavo patirčių pagaliau sudėliojau bendrą vaizdą. Religija tėra maža dalis gyvenimo, nėra jokio absoliutinimo. Kadangi tu patyrei kažko, kas neleido tau suabsoliutinti ar padaryti religiją 100% įmanoma veikla.

Kas neįmanoma, tas neįmanoma. Aš laikau, kad religija šiuometu neįmanoma. Ar kokiu nors metu pasidarys įmanoma irgi nemanau.

Per kiek teko laiko pažinti religiją laiko mačiau daug. Religijos nariai siekia pabloginti gyvenimą. O iš kitos pusės, pavydžiui mano dabartinėje situacijoje, jau peržengia ribas. Aš kritikuoju ne bereikalo.

a.t.sielis

cs, ką laimėtum kritikuodamas ligonius ligoninėje, dėl to, kad jie neturi sveikatos?

Analogiškai, gyvosios esybės, kurios gyvena materialioje visatoje, visos yra tarsi ligoniai, visos netobulos ir pilnos ydų. O religija yra kaip ligoninė, kurioje ligoniai gydomi. Ką laimėsi kritikuodamas ligonius religijos ligoninėje?

Gali kritikuoti, no problem, bet kokia tau nauda iš to?

Mekabciel

Religija sveikus tik naivius zmones pavercia ligoniais ir poto pradeda gydyt.
Kitaip tariant religija ibruka i zmogu klausima, nezinomybe, kad zmogus galetu ieskot atsakymo i neatsakomus klausimus. :D Dievas, Kurejas, kitos planetos, kitos samones busenos, kiti ismatavimai...

Religija ne ligonine, o archajinis palikimas. Religija tai primityvus, senas, luoshas kulturinis fenomenas, visiskai nepadedantis zmogui. Na nusiraminti gal, bet nedaugiau. Opiumas liaudziai...

Palinkesiu, mest lauk sitas visa religines nesamones. Uzsiduot kelis sau klausimus - kaip gyvenimas pagerejo nuo to momento kai pradejai uzsiiminet religija? Kiek dvasiniu metafiziniu, transendenciniu busenu turejai? Jei nei vienos, tai sveikinu tu sektoje... O jei save itikinesi kad dvasinems patirtims reikia daug laiko save taisyt ir gerinti, tai dar karta sveikinu...

Kad but ismintingu nereik zinot daug pastraipu, citatu, burtazodziu, mantru, maldu.
Nereik but visad ismintingu, nes tu ir negali tokiu but, svarbu suprast, kad ne visad esi ismintingas ir sutikt su tuo. Vat ir busi ismintingas... Ir tada tau neliks ko gerinti, nes tu niekad nedarai klaidu... O nuodemes, ydos tai isvis pramanas...

a.t.sielis

Citata iš: Mekabciel  sausio 20, 2017, 14:38:05Religija sveikus tik naivius zmones pavercia ligoniais ir poto pradeda gydyt.
Materializmas yra sielos liga. Nereikia būti genijum, kad suprasti, kad gyvos esybės šioje visatoje serga, užkrėstos tokių ligų kaip iliuzija, geismas, pyktis, pavydas, tingumas, beprotybė ir kt.

O kas yra religija? Religija yra tiesiog Dievo įstatymai, Dievo nurodyti tobulėjimo būdai. Dievas situaciją apibūdina tokią, kaip ji yra, realistiškai. Žmonės, kuriems labiau prie širdies materialistinė iliuzija, nenori priimti to realizmo.


Mekabciel

Citata iš: a.t.sielis  sausio 20, 2017, 16:18:16
Citata iš: Mekabciel  sausio 20, 2017, 14:38:05Religija sveikus tik naivius zmones pavercia ligoniais ir poto pradeda gydyt.
Materializmas yra sielos liga. Nereikia būti genijum, kad suprasti, kad gyvos esybės šioje visatoje serga, užkrėstos tokių ligų kaip iliuzija, geismas, pyktis, pavydas, tingumas, beprotybė ir kt.

O kas yra religija? Religija yra tiesiog Dievo įstatymai, Dievo nurodyti tobulėjimo būdai. Dievas situaciją apibūdina tokią, kaip ji yra, realistiškai. Žmonės, kuriems labiau prie širdies materialistinė iliuzija, nenori priimti to realizmo.

Zinai, as is taves tik ir girdziu, kaip tu kartoji, jog zmones uzkresti kazkuo. Pastovus kartojimas tu ikaltu, isikaltu fraziu. Pakeisk aplinka. Tave ji farsiruoja sitomis nesamonemis. Ir vertini pasauli per sita nesamoninga prizme.

Iliuzija, tai tai jog tu matai jog sitas pasaulis yra blogas. Vat sita nesamone ir susitvarkyk.

Jei jau Dievas materializma ir sukure tai Dievas materializma ir sutvarkys. Tau cia nieko tvarkyt ar kazko isvenginet - nereik. Ir maziau tu rupinkis tuo pasauliu. Viskas ka tau reikia padaryt, tai save susiorganizuot na ir dar kai sauna i galva biednai mociutei moneta numest. Viskas.

Man atrodo kad materialumas pasidaro blogis, tada kai zmogus negeba su juo susitvarkyt ar jam kazkas nepavyksta ir tada prasideda pasiteisinimai - materialumo reikia tiek kad duonos kriaukslis namie guletu.  Va cia tai dvasinis issitaisymas. Pezalai.

As kiek stebiu pasauli tai atsiranda, nesveiki video apie tai kaip zmones pasidare susvetimeje, kaip cia viskas blogai, kaip cia reikia gelbet padeti Lietuvoje, pasaulyje, svietime. Tai yra rimta psichologine problema, kuri vadinasi - rimtumas. Is vienos puses reikia, kazka keisti, is kitos viskas keiciasi naturaliai ir viskas keiciasi ta linkme kuri yra geresne.

Yra toks posakis: karve labiau nori piena duot nei, kad teliukas ji gert. Tai jei Dievas sugalvojo plana, tai jis ji ir relizuoja. Ir tikrai daugiau nei Tu. Tu greiciau judi link Jo nei kad supranti. Tu is esmes net nejudi, o tik stebi ta plana. Ir po truputi samoningeji. Jausmas kad kazka darai yra iliuzija. Neimanoma pagreitinti savo samoningejimo. Tu ka bedarysi turesi pereiti visas padalas, kurios tau numatytos. Ir suklysi dar tiek kiek tau numatyta. Supratimas, jog samoningejimas yra nepagreitinamas, pagreitina tavo samoninguma.



a.t.sielis

Citata iš: Mekabciel  sausio 20, 2017, 17:20:27Jei jau Dievas materializma ir sukure tai Dievas materializma ir sutvarkys.
Taip, tam ir yra ligoninė. O kai kurie rėkia, kad viskas nesąmonė.

Mekabciel

Na kaip galima nesunokusi obuoli vadinti blogu? "Nerodyk kvailiui puse darbo. Nes jis is puses darbo vertinti prades."

As manyciau, kad ne religija ligonine o gyvenimas yra ligonine, jei jau zmogu laikysime uz ligoni. Nes kitu atveju visa kita yra ne taip prasminga kaip tik gydytis ligonineje. Su kuo as nesutikciau.

Nera labiau ar maziau prasmingesniu dalyku, prasme zmogus pats nustato.


a.t.sielis

Atsakau klajūnui.

Apie tai, kaip žmogus gali suvokti realybę, jau rašiau:

CitataKaip galima suvokti visą Realybę, būnant tik maža mažutėle, atomine tos Realybės dalele? Bandymas atvaizduoti Realybę savo netobulomis pastangomis sudarys klaidingą Realybės atvaizdą, ir suvokimas bus klaidingas, t.y. tai bus ne-Tiesa. Vienintelė galimybė ribotajam individui turėti pilniausią įmanomą Realybės suvokimą yra tokia: Realybė Pati Save sukoncentruoja tokiu būdu, kuris pagal Ją yra Tiesa, įmanoma žmogui, ir suteikia tą Tiesą žmogui, Savęs koncentratą.
Logika nieko negali pasakyti apie Transcendenciją, kadangi negali ten įsiskverbti. Logika yra materialaus proto funkcija. Šios pasaulio tiesos ir Absoliuti Tiesa skiriasi. Vieną logiką gali nuginčyti kita logika, bet tiesos pažinimo tas procesas nepridės nei kruopelės. Todėl šventi raštai rekomenduoja neužsiimti loginiais svarstymais, kai tikslas yra pažinti Transcendenciją.

Absoliuti Tiesa negali būti patikrinta materialiu protu. Tiesa neprieinama veikiant savo pastangomis. Žinojimo gavimas yra "žemyneigis" - iš Dievo žmogui. Pirminė savybė, kuri leidžia įgyti žinojimą - nuolankumas. Todėl tie, kas priima Absoliučią Tiesą per tikėjimą, neturi problemų, o visi kiti turi problemų, ir vysto sudėtingus teorinius tiesos siekimo ir tikrinimo būdus, kurie visgi negali duoti Transcendencijos pažinimo. Tokiu būdu, liekama susikoncentravus į šią dabar patiriamą realybės dalį.

Todėl aš neturiu problemų su logikais - jie eina savo keliais, aš einu savo keliu. Teistinė logika skirtinga nuo kitų logikos rūšių, kadangi naudojama tiesiog geriau įsisavinti apreiškimą. Teistinė logika susijusi su suvokimo gilesniais turiniais, formalus teisingumas nėra tikrasis jos turinys ar tikslas. Teistinė logika suteikia galimybes pripažinti Transcendencijos apreiškimą, bet jeigu žmonės nenori jo pripažinti, jų nedomina Transcendencija, tada tos galimybės jiems nėra reikalingos. Vienaip ar kitaip, keliai į Transcendenciją yra paaiškinti žmonijoje, ir norintys nesusiduria su trūkumu. Nuo ko ir prasidėjo ši diskusija.

Žinojimo lygiai yra paaiškinti čia: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2843.0

xsistemax

#280
sausio 20, 2017, 22:08:26 Redagavimas: sausio 20, 2017, 22:12:03 by xsistemax
@a.t.sielis ,iš kur trauki tuos dievo įsakymus,nurodymus ir t.t.?
Gal esi su juo kalbėjęs? :)
Tokiu atveju tikrai draugiškai siūlau tau gultis į ligoninę.
Jei cituoji kažkieno sukurptus "šventus" raštus ir nesuvoki,ko jie verti-ligoninė nepadės.Intelekto stygius bent kol kas neišgydomas...

a.t.sielis

Nesuprantu šito išsikalinėjimo, lyg ne anomalija.lt būtume, o technologijos.lt arba ateizmas.lt

xsistemax

#282
sausio 20, 2017, 23:00:39 Redagavimas: sausio 20, 2017, 23:22:19 by xsistemax
Vadinasi,antrasis variantas...
Toliau nematau prasmės diskutuoti. :)
Pats pasikvietei ateistus pokalbiui,o dabar nesupranti?Gal turėčiau su tavimi katekizmo mokytis?Ar aptarinėti šventos Teresėlės regėjimus?
Reiškinio detalės manęs nedomina,vertinu visumą.Ir išvados-vienareikšmiškos.

a.t.sielis

#283
sausio 21, 2017, 08:15:49 Redagavimas: sausio 21, 2017, 10:47:41 by a.t.sielis
Na, man tai primena mus 17-18 metų amžiaus, berėkaujančius tikybos pamokose. :D Emocijos, jokio protavimo.


klajunas

@a.t.sielis Ir vėl meluoji.
Šimtą dienų atgailos asanoje turėsi sėdėti.

Aukštyn