Dawkinso iliuzija - Dawkinso dievo iliuzija

Pradėjo Linas Esu, balandžio 30, 2017, 18:11:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

elteide

Citata iš: a.t.sielis  gegužės 03, 2017, 12:16:45O tu pasidomėk, ką darė tie, kas matė (pvz. Fatimos piemenukai, Padre Pio ar kokie kiti mistikai) ir sek jų pavyzdžiu. Gal pasiseks.



ne nepasiseks Jėzų pamatyt . nes šie mistikai matė tik Mariją :)
Jėzų matė Paulius , kuris persekiojo,baudė, gal ir žudė  bažnyčią/tikinčiuosius

mcgyver

Sieli o kokioje religijoje save priskiri?

a.t.sielis

Citata iš: elteide  gegužės 03, 2017, 12:24:12ne nepasiseks Jėzų pamatyt . nes šie mistikai matė tik Mariją
Klystate, matė ir Jėzų. Pasidomėkite :)

TinSoldier

Citata iš: a.t.sielis  gegužės 03, 2017, 12:16:45O tu pasidomėk, ką darė tie, kas matė (pvz. Fatimos piemenukai, Padre Pio ar kokie kiti mistikai) ir sek jų pavyzdžiu. Gal pasiseks.
Psichiatrijos skyriuje teko sutikti žmogų, kuris, pakėlęs akis, išvydo sklandančią Mariją.
Bet blem, pasekti jo pavyzdžiu gali būti sunku. Tokių daugiadienių mano kepenys neatlaikys. Ką tokiu atveju daryti?

mcgyver

Sukalbek teve musu tris kartus.

Vytautas

#80
gegužės 03, 2017, 12:41:59 Redagavimas: gegužės 03, 2017, 12:43:32 by Vytautas
Citata iš: TinSoldier  gegužės 03, 2017, 12:36:05Bet blem, pasekti jo pavyzdžiu gali būti sunku. Tokių daugiadienių mano kepenys neatlaikys. Ką tokiu atveju daryti?
Bendradarbis analogiškoje situacijoje tai matydavo nykštukus po savo lova. Ir sakė jie dar stipriai jam spardydavo užpakalį. Dėl visa pikta žmogus užsikodavo ir jau bent 10 negeria. :) Taip kad su vizualizacijomis pakitus sąmonei jokių problemų. :)

elteide

Citata iš: a.t.sielis  gegužės 03, 2017, 12:28:39Klystate, matė ir Jėzų. Pasidomėkite :)
na taip gal padre Pio, bet jis mate ant medinio kryžiaus kristaus skulptūrėlės Jėzaus viziją su persmeigtom rankom ,šonu ir gavo stigmas..
nu gal Terezėlė dar  matė Jėzaus vizijas, o šiaip dauguma Mariją

kiskis

Citata iš: TinSoldier  gegužės 03, 2017, 12:36:05Psichiatrijos skyriuje teko sutikti žmogų
Tai pasirodo tave Vendigo normaliai prakeike, o tu skundeisi, kad belekaip, nepajutau atseit, tai gal pats zmogus nevisais atvejais jau gali pajust? :D

TinSoldier

Citata iš: kiskis  gegužės 03, 2017, 12:45:46Tai pasirodo tave Vendigo normaliai prakeike, o tu skundeisi, kad belekaip, nepajutau atseit, tai gal pats zmogus nevisais atvejais jau gali pajust? :D

:)))

Lankymasis buvo dar prieš Vendigo prakeikimą. Jeigu atvirai, po prakeikimo, dar niekada mano gyvenimas nebuvo toks geras :) Kuo daugiau tokių prakeikimų.

P.S. Psichiatrinėje lankiau žmogų. Jei ką... (:

a.t.sielis

Citata iš: elteide  gegužės 03, 2017, 12:42:10na taip gal padre Pio, bet jis mate ant medinio kryžiaus kristaus skulptūrėlės Jėzaus viziją su persmeigtom rankom ,šonu ir gavo stigmas..
nu gal Terezėlė dar  matė Jėzaus vizijas, o šiaip dauguma Mariją
Cituoju:

1. Fatimos regėtojai: "While the crowd was glancing in the direction of the sun, Lúcia, Francisco, and Jacinta said later they saw images of the Holy Family, Our Lady of Sorrows with Jesus Christ, and then Our Lady of Mount Carmel. They said they saw Saint Joseph and Jesus bless the people."

2. Padre Pio: "My dear Father, I was still in bed on Friday morning, when Jesus appeared to me. He was battered and disfigured. He showed me a great crowd of priests, among whom were different ecclesiastical dignitaries. Some were celebrating or where donning or removing their vestments. To see Jesus in this condition caused me much pain. I wanted to ask him why he suffered so much. He did not answer me, but showed me that priest being punished...." Ir t.t.



kiskis

Citata iš: TinSoldier  gegužės 03, 2017, 12:48:19eigu atvirai, po prakeikimo, dar niekada mano gyvenimas nebuvo toks geras :) Kuo daugiau tokių prakeikimų
Aha, prisipazinai, efektas BUVO, tiesa gavosi nesklandumu, taigi nebepykink daugiau zmogaus, o tai atkalibruos ta prakeiksma ir ... , o gal tu cia is reanimacines diktuoji sesutei pranesimus, ka mes zinom ???

TinSoldier

Citata iš: kiskis  gegužės 03, 2017, 13:12:55Aha, prisipazinai, efektas BUVO, tiesa gavosi nesklandumu<...>
Galimai aukodamas kokį šuniuką peilį ne į tą pusę pasuko.. Visko pasitaiko.

elteide

Citata iš: kiskis  gegužės 03, 2017, 13:12:55Aha, prisipazinai, efektas BUVO, tiesa gavosi nesklandumu, taigi nebepykink daugiau zmogaus, o tai atkalibruos ta prakeiksma ir ... , o gal tu cia is reanimacines diktuoji sesutei pranesimus, ka mes zinom ???
TinSoldier, greičiausiai dirba psix.įstaigoj arba praktiką atliko, bet ne kaip pacientas ten pabuvojo :D

kiskis

Citata iš: elteide  gegužės 03, 2017, 13:35:00TinSoldier, greičiausiai dirba psix.įstaigoj arba praktiką atliko, bet ne kaip pacientas ten pabuvojo :D
Aha, zinom mes tokius studentus.... , jis jau bande kitaip issisukti... bet mes zinom su kuo reikala turim...vyksta nepaliaujama Gerio ir Blogio kova...(tu zinai apie tai) , taigi ateistas, nepripazista Dievo-Dievo priesas- Setono tarnas.Setonas -melo tevas, daryk isvadas pati...ateistas tiesa gali pasakyt tik atsitiktinai , per neapsiziurejima... taip mes juos ir pagaunam...

Linas Esu

#89
gegužės 03, 2017, 17:36:06 Redagavimas: gegužės 03, 2017, 22:19:35 by Linas Esu
Citata iš: paragraf 78  gegužės 03, 2017, 07:13:28Baikite offtopiką.

Pakaktų pasakyti, kad jie netiki transcendentine būtimi :)


Jei žiūrėjai Dawkinso ir McGratho disputus, tada turi suprasti, kaip svarbu kiekvienas sakinio žodis :)

Ar tai kad dabar 21 a. įrodo teiginių tikrumą ar netikrumą?
Tu remiesi prielaida, kad stebuklai neegzistuoja. O gal jie egzistuoja?
Ir ar tikrai manai, kad dangus ir žemė išgalvoti? :)

Bet jų fanų tarpe be galo daug sektantiškumo požymių

Religijai nėra būtini maldos namai, kulto tarnai, apeigos, net ir dievybių ar tikėjimo anapusine būtimi gali nebūti.

Užkliuvo tuo, kad tai kas tau naudinga apšauki sekta ar pasakomis, nors tuoj pat pateiki niekuo nepagrįstus teiginius :)
1. Tebūnie transendencija . Sviestas , sviestuotas čia jau gaunasi , niekaip neprieiname bendro apibrėžimo :D

2. Žiūrėjau , sutinku - reikai vartoti standartinius apibrėžimus diskutuojant tokiomis temomomis  .
Bet šis video buvo viena baisesnių religingo žmogaus pavyzdžių kaip jis suvokia pasaulį , jog žmona permiegojusi su kitu asmeniu turėtų būti teisiama religiniame teisme , nužudoma .  Lygiai taip pat ir skirtingų seksualinių  orientacijų žmonėmis . Kaip jūs  į tai galima žiūrėti žmogiškai ? kur čia prasideda ir baigiasi etika ? Kurioje iš šių situacijų religija tarnauja kaip vertybių mokslas ?

P.S man tikrai keista , jog jūs neperkskaitęs Dawkinso knygos iki galo jau spėjote perskaityti Alister McGrath  knygą , kuri kritikuoja , " Dievo Iliuzija " .
Čia tas pats kaip šokti iš lėktuvo neturint parašiuto ir po to pasakoti visiems koks buvo smagus skrydis .

3. Sukonkretiname tada , apie kokius stebuklus kalbame ? jeigu apie religinius . Tai kiekvieną tariamą ' stebuklą ' , bet kuri religija stengiasi kuo greičiau prisiimti sau ir tai jau galima vadinti religiniu stebuklu .

4. Klausiate at tikiu žeme ir dangaus karalyste ? 

5. Jūs norite kalbėti bendrai apie sektas ar konkrečiai apie religines sektas ? skirtumas yra ir didelis . Ar apie kultus kalbame . Nebesuprantu kur linkstate .
Abu jie yra garsenybės , kaip visi garsūs žmonės turi gerbėjų ir pakvaišusių žmonių , kurie juos myli net neabejoju . Bet Bieberis išgyvena lygiai tą patį ką ir visos garsiausios pasaulio muzikos žvaigždės . Dawkinsas tikrai ne tame lygyje , kada gatvėse mergaitės rėkia - aš noriu vaiko .

6. Juk prilyginau biblijos kai kurias istorijas pasakom , nes jos yra pagaražintos ir išgalvotos . Bet mes sutarėme jog vadinsime tai mitais , nes tai turbūt teisingiausias žodis apibūdinti . Nes galbūt Jėzus iš tiesų gyveno.
Nesuprantu teiginio - nesugebate apibūdinti . Ką aš turiu apibūdinti , konkrečiai kurių mano apibūdinimų nesupratote ?

Aukštyn