Ar mokslas pajėgus įrodyti, kad Dievas neegzistuoja?

Pradėjo Benamis, rugsėjo 19, 2012, 17:36:18

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Tai visiškai neįrodo tavo teorijos. Tiesiog sutrikdyta normali smegenų veikla.
Šizofrenijos atveju gali pasireikšti asmenybės susidvejinimas, kai dvi asmenybės konkuruoja tarpusavyje. Tačiau viskas čia vyksta dėl smegenų chemijos. Jokios mistikos, tik chemija.

xsistemax

Netiesa.Šizofreniją sėkmingai galima gydyti medikamentais.Atskyrus pusrutulius galima žmogų užmigdyti,pasiūsti į komą.Bet vos jis atsigaus-asmenybės vėl bus dvi.
Atkreipk dėmesį į tai,kad jos pasireiškia vienu metu,šizofrenijai būdinga asmenybių kaita.
Čia nėra mistikos,kaip religijose,čia tokia realybė.
O smegenys apskritai yra tik koordinacinis centras tarp tų trijų dalių.

paragraf 78

Ir vėl niekuo nepagrįstos tezės.

xsistemax

Negi viską reikia padėt ant lėkštelės?Viskas ir taip suprantama,tereikia pasinaudoti logika.  :)

xsistemax

Pamokysiu mastyti.Atskiras sąmones galima stebėti po vieną,apribojant kurios nors sąsajas su aplinka,uždengiant kurią nors akį.Uždengus dešinę{dažniausiai}viršų ima anarchistinė būtybė,žmogus staiga praranda kalbos dovaną,praranda sugebėjimą skaityti,suvokti matematiką.Ir elgiasi visai ne pagal įstatymų ar moralės normas.Uždengus kairę turime be galo pragmatišką ir logišką kalbančią būtybę.
Dabar pasistatyk prieš save savo "Šventąją trejybę".Kakta į sieną,ar ne?
Mane vis dar šokiruoja sapiens savybė neigti realiai stebimus reiškinius,besalygiškai tikint nepatikrinamais dalykais.
Antras būdas.
Suvesk visus turimus duomenis į tikimybių teoriją ir paskaičiuok abiejų versijų tikimybę.Taviškė lygi nuliui,nes neturi jokio realaus pagrindo,ją neigia istorija,archeologija,žmonijos patirtis ir sveika logika.
Išvada:
Besąlygiškai tiki nesąmonėmis.
Akivaizdi tavo studijuojamos disciplinos žala protui.
Jei neturi pakankamai duomenų ką nors vertinti-rodo tik tavo žinių spragas.

TinSoldier

sausio 25, 2013, 12:00:41 Redagavimas: sausio 25, 2013, 12:09:13 by TinSoldier
Geras, tikrai velniškai įdomus fenomenas.
Ir, kiek randu, iš esmės xsistemax yra teisus.

http://www.legiontheory.com/split-brain.html
http://www.macalester.edu/psychology/whathap/ubnrp/split_brain/Split_Brain_Consciousness.html
http://tinyurl.com/bhguzrk

Iš tiesų, atskyrus smegenų pusrutulius (ne visiškai!) tos dalys išvysto tam tikrą savarankiškumą. Taaačiau ar tai atskiros sąmonės - labai labai abejotina.

Roger Sperry, vienas pagrindinių šito fenomeno tyrėjų, atmetė variantą, jog tai yra dvi sąmonės. (už tuos tyrimus Sperry laimėjo nobelio premiją)

"Sperry atmetė šią teoriją, o dauguma mokslininkų jam pritarė. Nors pacientai su 'padalintomis smegenimis' galėjo demonstruoti du atskirus nepriklausomus kognityvinius stilius, esminės 'asmenybių' nuomonės, prisiminimai ir emocijos buvo tokios pat. Tai gali būti paaiškinama anatomiškai."

Čia pastraipa iš kažkurio linko, kur viršuje daviau.

xsistemax

TinSoldier,aš niekada nekalbu nesąmonių,neturinčių jokio realaus pagrindo.Gal tik mano požiūris kitoks.Beje,tai tik teorija,ją reikėtų gerai patyrinėti.  :)

bs2000

administratorius suvartytas valiooo  :) seip tai kalbant is kitos puses sizofrenija tai kai viena kuna valdo dvi sielos,jausmas lyg du zmones butu viename,turejau tokia patirti,nes mano tevas buvo toks :)

TinSoldier

Citata iš: bs2000  sausio 25, 2013, 12:18:53
administratorius suvartytas valiooo  :)

Tai kad ne. Ir šiaip, kažkoks debiliškas pastebėjimas :)

Citata iš: xsistemax  sausio 25, 2013, 12:17:52
TinSoldier,aš niekada nekalbu nesąmonių,neturinčių jokio realaus pagrindo.Gal tik mano požiūris kitoks.Beje,tai tik teorija,ją reikėtų gerai patyrinėti.  :)

Puiku :) Tik, jei jau išmanai apie psichologiją, žinai, kad žmonės nelinkę keisti savo nuomonių. Todėl perskaičius kažką naujo ir prieštaraujančio egzistuojančiai nuomonei - dažnai įsijungia atmetimo reakcija. Taai, būtų labai labai faina, jei rašydamas tokius įdomius ir retus dalykus - pateiktum ir kokią nuorodą platesniam pasidomėjimui :) Aišku, jei tik pavyksta rasti. Šį kartą omcikas išgelbėjo temą :D

bs2000

nori viska ant lekstutes? naudokis smegenim ir ieskok pats informacija :)

xsistemax

TinSoldier,retai pasikliaunu internetine informacija,dažnai paaiškėja,kad tai blefas.Galiu pateikti visuomenei svarstyti keletą daug fantastiškesnių temų,bet tradiciškai būsiu užpultas,o tema bus ignoruojama.  :)
bs2000,mano tikslas ne ką nors "sumalti į miltus",mano tikslas be jokių paslapčių išdėstytas temoje Ar mus kas nors saugo?".

la.benas

xsistemax, pirmyn! Visada atsiras pritariančių :) Mažiau dėmesio kreipk į trolius ir kitus veikėjus.

Teroras

Citata iš: xsistemax  sausio 25, 2013, 13:25:41
Galiu pateikti visuomenei svarstyti keletą daug fantastiškesnių temų,bet tradiciškai būsiu užpultas,o tema bus ignoruojama.  :)

Keista, jog zmogui kuris tiek daug zino rupi tai, kad jis gali buti uzpultas virtualioje erdveje ar likti nesuprastas... Tau mazu maziausiai tai neturetu rupeti.

Demin

Galiu eit ir uz Dieva, taciau galiu ir pries Dieva
Pagal pagrindine musu teorija niekas neatsiranda is niekur. Tad sis argumentas ir uz ir pries Dieva
Visata nelabai galejo pati is nieko susikurt. Tai jei Dievas yra viso kurejas, kas ji sukure?

xsistemax

Terore,kokia prasmė pateikti temą,kuri niekam nerūpi?Nepastebėjai forumo realijų?Juk pagrindinė tema-tarpusavio rietenos ir vienas kito kritika.

Aukštyn