Ar mokslas pajėgus įrodyti, kad Dievas neegzistuoja?

Pradėjo Benamis, rugsėjo 19, 2012, 17:36:18

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

xsistemax

Šituo aspektu mes labai panašūs...Lemas,Azimovas,broliai Strugackiai...Kai kurie žmonės nėra pririšti prie konkretaus laiko,todėl gali pasižvalgyti po bendrą duomenų bazę.Aišku,šitą proskopijos fenomeną galima bandyti paaiškinti ir taip:mokslininkai ir konstruktoriai vagia fantastų idėjas.Toks paaiškinimas neatlaiko kritikos,nes idėjų fix įgyvendinti būtų neįmanoma.
Mokslo pažangą stipriai stabdo inertiškumas,paaiškėjus,kad teorijos neatspindi realybės, jų bukai laikomasi toliau.Suveikia mokslo vyrų žmogiškasis ego.Dedukciniai tyrimo metodai nagrinėja objekto ar reiškinio struktūrą,skverbiantis vis giliau.Tyrimo metodai,kai tiriama ryšiai ir sąveika{visuma} praktiškai netaikomi.Nors jie duoda daug tikslesnius rezultatus.Apmaudu,kad dėl tokių priežasčių žmonija trypčioja vietoje.
Panašiai ir su religija:laikomasi pasenusių dogmų.
Ir vieni,ir kiti turi bendrą tiesos raktą,kurį jiems įteikė pirmtakai.Ar bent nuorodą,kaip tą raktą pasukti.

paragraf 78

Religijose nebūna pasenusių dogmų. Nes dogmos yra tos religijos tikėjimo apibrėžimas, kuriam pakitus atsirastų kita religija. Dogmos tai religijos pamatas.
Bet įtariu tu turi omenyje požiūrį, o ne dogmas.
Štai pavyzdžiui teiginys: Dievas yra vienas trijuose asmenyse.
Šis teiginys yra dogma.
O štai šis - požiūris: Gėjų santuokos prieštarauja žmogaus prigimčiai.

Dažnai kas neišmano religijos puola "dogmas" nors net nesuvokia jog tai visai ne dogmos.

Šiaip beveik visos dogmos krikščioniško tikėjimo yra apibrėžtos Niekėjos - Konstantinopolio credo, vėliau pagrindinės dogmos atsirado XIX - XX a. Perskaityk Credo ir pasakyk kuri dogma čia yra pasenusi:

TIKIU Į VIENĄ DIEVĄ, visagalį Tėvą,
dangaus ir žemės, regimosios ir neregimosios visatos Kūrėją.

Tikiu į vieną Viešpatį Jėzų Kristų, vienatinį Dievo Sūnų,
prieš visus amžius gimusį iš Tėvo:
Dievą iš Dievo, šviesą iš šviesos, tikrą Dievą iš tikro Dievo;
gimusį, bet ne sukurtą, esantį vienos prigimties su Tėvu.
Per jį visa yra padaryta.
Jis dėl mūsų, žmonių, dėl mūsų išganymo nužengė iš dangaus.
Šventosios Dvasios veikimu
priėmė kūną iš Mergelės Marijos ir tapo žmogumi.
Valdant Poncijui Pilotui,
jis dėl mūsų buvo prikaltas prie kryžiaus, nukankintas ir palaidotas.
Kaip Šventajame Rašte išpranašauta,
trečiąją dieną prisikėlė iš numirusių.
Įžengė į dangų ir sėdi Dievo Tėvo dešinėje.
Jis vėl garbingai ateis gyvųjų ir mirusiųjų teisti ir viešpataus per amžius.

Tikiu į Šventąją Dvasią, Viešpatį Gaivintoją,
kylančią iš Tėvo ir Sūnaus,
su Tėvu ir Sūnumi garbinamą ir šlovinamą,
kalbėjusią per pranašus.
Tikiu vieną, šventą, visuotinę, apaštalinę Bažnyčią.
Pripažįstu vieną Krikštą nuodėmėms atleisti.
Laukiu mirusiųjų prisikėlimo
ir būsimo amžinojo gyvenimo. Amen.

xsistemax

Galiu atsakyti savo stiliumi palikdamas viską susidėlioti pačiam:credo quia absurdum est.Galiu ir tavuoju:visos dogmos beviltiškai pasenusios,nes buvo adaptuotos neišsilavinusam neraštingam žmogui,išskyrus vienintelę-"Šviesa iš šviesos".
Krikščionybė yra viena lanksčiausių pasaulio religijų,ką ne kartą įrodė,bet ir jos ultima esperanza-šlietis prie oficialaus mokslo ir kartu ieškoti atsakymų į aktualiausius klausimus:kas didžiojo plano autorius ir kokia mūsų egzistencijos prasmė.Laimėtų abi pusės.Ir pernelyg  konservatyvus mokslas,ir beviltiškai pasenusi religija.O labiausiai laimėtų žmonija.
Administratoriau,neatrodai besąlygiškai tikintis,ar aš klystu? :)

paragraf 78

Neesu aš besąlygiškai tikintis. Abejoju kasdien, tiesiog negaliu pakęsti, kai žmonės neišmanantys religijos, ją puola ir puola neargumentuotai. Sunku kai daug žinai, kokioje nors srityje (studijuoju teologiją ir laisvalaikiu religijotyrą), tai tiesiog profesinė liga, bandyti paaiškinti kaip yra iš tiesų.

Credo teiginiai nepritaikyti jokiam laikmečiui, jie nei kiek nepaseno iki mūsų laikų, nes teologija vystėsi visą tą laiką ir pamatas išliko toks pats, koks ir buvo. Dogmos nėra tie dalykai kurie būtų pritaikomi tik vienam laikmečiui. Jos tuo ir įdomios, kad yra universalios.

Tu taip ir nepasakei kuri iš šių dogmų yra pasenusi. Paaiškink kodėl pasenusi. Nes sakyti "tisiog pasenusi, nes buvo parašyta seniai" nieko nepaaiškina.

xsistemax

sausio 19, 2013, 18:02:33 Redagavimas: sausio 19, 2013, 19:08:12 by xsistemax
Nesileisiu į polemiką,tai mano nuomonės nepakeis.Geriau šį tą papasakosiu.Ilgai buvo manoma,kad sąmonė yra smegenų pusrutulių sąveikos rezultatas,kol praėjusio amžiaus 5-ąjame dešintmetyje buvo atlikta serija drastiškų eksperimentų-chirurginiu būdu nutrauktas ryšys tarp pusrutulių.Rezultatai suglumino visus:sąmonė neišnyko,jos atsirado net dvi,įnirtingai tarpusavyje konkuruojančios.Mes visi esame kolektyvinės trijų būtybių veiklos produktas,žmogų sudaro trys būtybės:racionali,iracionali ir biologinė.Štai tau ir "Šventoji trejybė-vienas Dievas".Kodėl trys?Tres faciunt collegium.Tokiu būdu galime priimti savarankiškus sprendimus.
Nekyla minčių,kodėl protoną ar neutroną sudaro trys kvarkai?
Vis dar manai,kad visoms pažinimo disciplinoms neverta jungtis į vieną?  :)
Metas žengti radikalų žingsnį,norint suprasti pasaulio paslaptis.
Religijoje yra daug tiesos,tik ji taip mistifikuota,kad tapo panaši į pasakas...
Credo quia absurdum est -tikiu,nes tai yra absurdas.Čia vertimas.

xsistemax

Administratoriau,aš nestudijuoju niekur.Dėl labai aiškios prižasties:bet kurį lektorių,fizikas tai ar teologas,pačioje pirmoje paskaitoje sumalčiau į miltus,gaila būtų žmogaus.Kaip minimum,jam reikėtų psichoterapeuto pagalbos.Argumentuotai.  :)
Mano sritis-elektronika.Čia aš specas.
O pasaulis-mano namai.Čia aš gyvenu ir noriu žinoti,kur gyvenu.  ;)

paragraf 78

Na kolkas nepastebėjau tavo galėjimo sumalti ką nors į miltus, tik išsisukinėjimus kai paliečiama kokia nors rimtesnė tema.
Kai žmogus galvoja kad bet ką gali sumalti į miltus tai pakvimpa arba didybės manija arba aršiu charakteriu arba visišku neišmanymu. Nepyk, bet tokia mano patirtis. Tokie žmonės nesiklauso argumentų, negeba diskutuoti, o tada jaučiasi oponentą suvartę į miltus, nors net neišklausė jo argumentų.

TinSoldier

Citata iš: xsistemax  sausio 19, 2013, 18:02:33
Nesileisiu į polemiką,tai mano nuomonės nepakeis.Geriau šį tą papasakosiu.Ilgai buvo manoma,kad sąmonė yra smegenų pusrutulių sąveikos rezultatas,kol praėjusio amžiaus 5-ąjame dešintmetyje buvo atlikta serija drastiškų eksperimentų-chirurginiu būdu nutrauktas ryšys tarp pusrutulių.Rezultatai suglumino visus:sąmonė neišnyko,jos atsirado net dvi,įnirtingai tarpusavyje konkuruojančios.

Hehe, gera malti kitus į miltus, kai pats visiškai nesuvoki apie ką kalbi. Pirma, prašyčiau nuorodų į šitus tyrimus, nes jaučiu pusė tavo pastraipos - asmeninė kūryba. Antra, sąmonė niekada nebuvo apibrėžta kaip dviejų smegenų pusrutulių sąveiką. Trečia, nėra paslaptis, kad tam tikros pažeistos smegenų dalys gali perimti kitų smegenų dalių funkcijas. Todėl tas jų atskyrimas nieko panašaus nereiškia, kaip kad tu parašei. Jei jau tokius absurdiškus teiginius rašai, būk gerutis, pateik nuorodas/šaltinius.

Labai linksma, kai tokie tikintieji pradeda kalbėti apie patikrinamus dalykus. Kai kalbat apie visokius asmeninius potyrius ar panašiai, - atrodot protingi (na, bent jau tu, xsistemax). Kai tik pradedat apie faktus ir konkrečius atvejus, - oi oi oi kaip nusipezat :)

inkognito

Deja niekas net ir mokslas negali įrodyti kad dievas arba viešpats arba kūrėjas NEEGZISTUOJA. Galima ginčytis dėl religijų bet tai kad egzistuoja kūrėjas negalima nes tai yra AKSIOMA. Mes t. y jo kūrinija esame faktas kuris taipogi negali egzistuoti be jokio priežastinio ryšio. Juk pasekmė negali eiti priešais priežastį,nes pagal čia rašančius "filosofus" išeitų, jog kažkas sukūrė žmones o jie po to sukūrė Viešpatį. Aš tai kad jis egzistuoja įsitikinau savarankiškai be niekieno pagalbos,nes mano abu tėvai buvo ateistai ,o mano seneliai buvo giliai tikintys. Vieną kartą,dar ankstyvoje jaunystėje aš jo paprašiau, kad duotų kokį nors ženklą, kad jis yra realybė o ne mitas,kaip kad teigia mano tėvai ir per savo 64 metus gyvenimo net keletą kartų įsitikinu jo egzistencija ir realia jo pagalba, man asmeniškai.
Vien jau tas atvejis sportiniame lėktuve 1980 metų rugpjūčio 29 dieną per skraidymo sezono paskutinę dieną Pociūnų aerodrome,kada tikrai būčiau žuvęs jei ne jo įsikišimas į mano likimą. Tas atvejis yra uždokumentuotas dokumentiniame filme, kurį prieš keletą metų netgi  parodė Lietuvos televizija. Po jo ištartų man žodžių ir sudarytos galimybės,- palikti tą lėktuvą nepraėjo nei 5 minučių. kai mano akyse žuvo Alfonsas Jonys (mano instruktorius)" ir mane pakeitęs tame skrydyje Mikutis ,antrasis  AN-2 lėktuvo pilotas. Visa tai įvyko mano akyse stebint jų skrydį. O prieš tai atsitinkant keletą minučių dievo informacijos dėka aš jau žinojau, kad jie abu mirs. Kokio daugiau įrodymo bereikia ,didžiausias skeptikas man neįrodys, kad dievo nėra.Beje aš taip pat nesu religinis fanatikas ir į įvairius reiškinius žiuriu iš kritinės pozicijos.

TinSoldier

sausio 22, 2013, 15:03:39 Redagavimas: sausio 22, 2013, 15:17:49 by TinSoldier
Atleisk už nejautrumą ,tačiau Alfonsas Jonys ir Mikutis, manau, nesutiktų su tuo,kad dievas egzistuoja.
Jų kažkodėl tai neperspėjo...

Kaip ir milijardų kitų, kurie kniūbsti kraujais verkdami prašo dievo kokio nors ženklo. O po to dar labiau kenčia :)

Ir šiaip, labai nenoriu vėl pradėti su tavimi pyktis, bet noriu priminti apie netikrų prisiminimų egzistavimą. Yra tokia galimybė, jog tavo žinojimas, kad lėktuvas nukris, - susikūrė jau po įvykio.

Pavyzdžiui, kelis kartus esu pastebėjęs, kad kam nors prirodžius man naują muzikos grupę, po kiek laiko pradedu galvoti, jog aš pats ją susiradau. Pradedu galvoti, kad ją žinojau dar ilgai prieš tai, kai man ją prirodė draugas. Ir, kas svarbiausia, gana aiškiai prisimenu jos atradimo istoriją.

Ir, jei nėra įrodymo, kad buvo priešingai (skaipo žinutės, klausymo istorijos archyvas ar pan.,), galėčiau prisiekti, jog iš manęs bando nugriebti geros grupės suradimo nuopelnus :) Aišku, maniškis palyginimas, po tavo tragiškos istorijos, gan keistai atrodo. Tačiau esmė tokia. Smegenys gali sukurti iliuziją, kad kažką žinojai dar prieš tavo sužinojimą. Tiesiog yra tokia galimybė.

inkognito

sausio 22, 2013, 16:04:52 Redagavimas: sausio 22, 2013, 16:32:44 by inkognito
Citata iš: TinSoldier  sausio 22, 2013, 15:03:39
Atleisk už nejautrumą ,tačiau Alfonsas Jonys ir Mikutis, manau, nesutiktų su tuo,kad dievas egzistuoja.
Jų kažkodėl tai neperspėjo...

Kaip ir milijardų kitų, kurie kniūbsti kraujais verkdami prašo dievo kokio nors ženklo. O po to dar labiau kenčia :)

Ir šiaip, labai nenoriu vėl pradėti su tavimi pyktis, bet noriu priminti apie netikrų prisiminimų egzistavimą. Yra tokia galimybė, jog tavo žinojimas, kad lėktuvas nukris, - susikūrė jau po įvykio.

Pavyzdžiui, kelis kartus esu pastebėjęs, kad kam nors prirodžius man naują muzikos grupę, po kiek laiko pradedu galvoti, jog aš pats ją susiradau. Pradedu galvoti, kad ją žinojau dar ilgai prieš tai, kai man ją prirodė draugas. Ir, kas svarbiausia, gana aiškiai prisimenu jos atradimo istoriją.

Ir, jei nėra įrodymo, kad buvo priešingai (skaipo žinutės, klausymo istorijos archyvas ar pan.,), galėčiau prisiekti, jog iš manęs bando nugriebti geros grupės suradimo nuopelnus :) Aišku, maniškis palyginimas, po tavo tragiškos istorijos, gan keistai atrodo. Tačiau esmė tokia. Smegenys gali sukurti iliuziją, kad kažką žinojai dar prieš tavo sužinojimą. Tiesiog yra tokia galimybė.

Taip keista nuojauta mane tą dieną jau persekiojo nuo pat ryto kai pabudau aerodromo namelyje. Tą dieną man buvo užplanuoti 5 savarankiški skrydžiai  kitu skraidymo aparatu ir aš juos atlikau savotiškai įsitempęs  lyg nujausčiau kažką blogo.
Po to atlikau viena pilotažinį skrydį su kitu instruktoriumi su jak-52 lėktuvu,ir gerokai pasivarčius ore man buvo patapę šiek tiek blogai todėl sėdėjau ant suoliuko prieš komandinį punktą lyg tai ketindamas šiek tiek pavemti. Nusileido  Jonio lėktuvas ir jis pasiūlė man skristi su juo antroje kabinoje,pasakiau kad nekaip jaučiuosi po skrydžio,tai jis pasakė kad yra antras šalmofonas ir galės man pilnai patikėti atlikti visas figūras pačiam ir tada viskas praeis tas blogumas. Įsėdau į lėktuvą prisisegiau parašiutą ir diržus,įjungiau lėktuvo magnetus varikliui,ir paleidau variklį. Kol variklis šilo man kažkas padėjo darytis galvoje-išgirdau kažką sakant kad mano gyvenimas pasibaigs už kokių 7-8 minučių. Aš paprieštaravau juk man tebuvo 31metai ir nesirgau jokia liga. Jis dar kartą pakartojo kad išlipčiau iš lėktuvo nes netrukus mirsiu. Pasakiau nesamonės skrisiu jau tuoj nekreipdamas dėmesio į visus tuos perspėjimus. Varikliui padidinau sūkius ir atleidau stabdžius prilaikydamas pedalu posūkio vairą kad bėgtų tiesiai. Tada jis man pasakė tu mirsi o po tavo laidotuvių iš statomo namo tavo šeima bus išvaryta tavo motinos ir seserų tada aš supratau kaip tai rimta,bet lektuvas jau kilo ir aš nieko negalėjau daugiau padaryti. tada pasakiau kad kaip aš galiu tokiu momentu nutraukti skrydį ir pasakyti kad girdėjau kažkokius perspėjančius garsus apie savo mirtį? Man atsakė nieko nedaryk viskuo pasirūpinsiu aš pats,niekam nieko nepasakok.
Tuo metu instruktorius Alfonsas dubliuotu valdymu numetė gazus ir mes jau leidomės tiesiai į artėjančią Nemuno upės pusę. Kol lėktuvas grežėsi ir riedėjo komandinio punkto link, jis pasakė Staska turėsi išlipti, nes komandinis punktas liepė pasikeisti su Mikučiu,šianakt 12 val. nakties jis jau tampa lėktuvo vadu ir kaip premija jam skiriamas 10 minučių pilotažo zonos laikas. dabar tik jis ir turi tas 10 minučių laisvas,jis mūsų aerodromą patrešė kolchozo salietra, Tu suskrist galėsi sekančiu lėktuvu į zoną, kuris tik pirmas nusileis. Aš nieko nesakiau nors sėdėjau kaip nesavas ir viską žinojau ar tik nujaučiau  kas įvyks. Bet man buvo uždrausta kalbėti.
Tačiau prisegdamas Mikutį diržu primygtinai parodžiau sagtį, kurią reikia atsegti pirmiausiai ir tik po to atidarius lėktuvo gaubtą verstis per jo bortą laukan.Jis dar pasakė, kad mane rengi tarsi mirčiai, Aš nutylėjau ,nes nieko tikro tuo momentu nežinojau ,maniau kad nors jam pavyks išsigelbėti.
Netrukus jie pakilo ir sukami rataą užėjo į pilotažinę zoną Pakuonio link. Čia Alfonsas pradėjo sukti pilotažo figūras pamačiau kaip lėktuvas pavojingai nusmigo ir dingo už Pakuonio fermų, Dar netgi pamačiau juodų dūmų stulpą .   Nuo komandinio punkto skubiai leidosi Romas Pivnickas skraidymų vadovas(Irgi amžinatilsį jau užsimušęs lėktuvu) jis pamojo ranka kad skubiai užleistų jam vietą kabinoje,paklausiau kas atsitiko. Jis pasakė 10 netsako virš miško pasirodė dūmai,tik ada ašsupratau kad viskas tai buvo ne kokia mizerija galvoje o tikrų tikriausia realybė.
Pasakyk Tin Solderi kuriuo momentu aš tai galėjau žinoti iš anksto? Specialiai dėl tavęs  stenografavau tuo metu sekusius įvykius.

xsistemax

Niekada nesakiau,kad žinau viską.Užat paminėjau,kad esu hiperempatiškas,realybėje akimirksniu pajuntu nenuoširdumą ir melą.Mano supratimu,nėra didesnės blogybės.Kai  tai liečia buitinius dalykus-dar pakenčiama,bet kai mokomi kiti to,kuo pats netiki-aš negaliu tylėti.Ir lektorius traiškau jų pačių neišsakytomis mintimis.Patikėkit,tai išties labai veiksminga.
Tinsoldier,tuos tyrimus vykdė naciai,net nežinau,kur internete to būtų galima ieškoti.Dar Britanijoje buvo stebėtas toks pats reiškinys,kai moteris po traumos prarado ryšį tarp pusrutulių.Sąmonių konkurencija buvo tokia stipri,kad moteris vos nenusižudė,nors pati visai to nenorėjo.Kaip?Jos pačios kairioji ranka vos nepasmaugė ją prieš jos valią.Negi šito niekur negirdėjot?Paskaitykit psichiatrijos vadovėlius.Iš kur aš žinau?Mano dukra gydytoja-psichiatrė.

TinSoldier

sausio 23, 2013, 15:51:03 Redagavimas: sausio 23, 2013, 15:55:46 by TinSoldier
Citata iš: xsistemax  sausio 23, 2013, 15:38:19
Tinsoldier,tuos tyrimus vykdė naciai,net nežinau,kur internete to būtų galima ieškoti.Dar Britanijoje buvo stebėtas toks pats reiškinys,kai moteris po traumos prarado ryšį tarp pusrutulių.Sąmonių konkurencija buvo tokia stipri,kad moteris vos nenusižudė,nors pati visai to nenorėjo.Kaip?Jos pačios kairioji ranka vos nepasmaugė ją prieš jos valią.Negi šito niekur negirdėjot?Paskaitykit psichiatrijos vadovėlius.Iš kur aš žinau?Mano dukra gydytoja-psichiatrė.

Na, ok, nesiginčysiu, nes tikrai apie tai nesu nieko panašaus girdėjęs. Tačiau gal tu tiesiog apie kokią šizofreniją kalbi? Žodžiu, tik būtų įdomu pamatyti šaltinius, o ne tavo perpasakojimus. Jei kada prisiminsi ar sužinosi, kur skaitei - būtų ačiū, jei čia papostintum.

omcikas

sausio 23, 2013, 16:44:59 Redagavimas: sausio 23, 2013, 16:52:07 by omcikas
Dabar nieko konkrečiai nenurodysiu, bet teko matyti dokumentinį filma, kuriame būvo rodoma apie žmones, kurie po berods smegenų operacijos nevaldydavo savo rankų, tiksliau jos visiškai nepaklūsdavo ir elgdavosi savarankiškai, imdavo peilius norėdamos sužalot kūną, parduotuvėj į krepšį kraudavo produktus kurių nereikia, viena ranka duris atidarinėja kita ranka bando uždaryti ir pan. Deja nieko konkretaus nurodyt negaliu..

Svetimos rankos sindromas

Taip pat žinomas kaip Daktaro Streindžlavo (Dr. Strangelove) arba anarchistinės rankos sindromas. Jį sukelia tam tikrų smegenų sričių pažeidimai - viena ranka tiesiog ima elgtis taip, kaip jai... šauna į galvą. Pavyzdžiui, jeigu viena ranka sega marškinių sagas, kita juos atsega. Jeigu viena ranka stengiesi užsimauti kelnes, kita jas tempia žemyn. Kai kada ranka tampa agresyvi ir žnaibo arba daužo šeimininką. Netgi buvo užfiksuotas bandymas pasmaugti.
šaltinis http://zebra.15min.lt/lt/naujienos/lietuva/keisciausiu-ligu-top-10-nuo-svetimos-rankos-sindromo-iki-potraukio-metalui-250837.html

xsistemax

Va ir atsirado žmogus,kuris patvirtino mano žodžius.Ačiū,Omcikai.
Šitas reiškinys įdomus būtent tuo,kad abi rankos elgiasi logiškai ir argumentuotai,tai nėra kokie nors nekoordinuoti judesiai.Dukra man demonstravo filmuotą medžiagą,vaizdas toks,lyg dvi atskiros būtybės kovotų dėl kūno kontrolės.
Viena iš tų būtybių{racionali} moka kalbėti,supranta matematines abstrakcijas,laikosi visuotinai priimtų įstatyminių ir moralės normų.
Kitai moralė ir įstatymai negalioja,vietoj kalbos-nesuvokiamos vapalionės,bet puikiai suvokia meną.
Užuominų apie šitą reiškinį yra ir kasdienybėje,pvz:žmogus-tai protas,kūnas ir jausmai... ;)

Aukštyn