Diskusija apie dvasingumą

Pradėjo omcikas, rugpjūčio 09, 2012, 00:36:43

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

crystal

Ar už tavo gerumą žmonės tave vadina dvasingu? Šiaip dvasingumas tai kažkoks vidinis suvokimas savo ir visos būties prasmės, o ne emocijų skleidimas. Vieni geba būti dvasingi stebėdami gamtą, kitiem gi reikia visokių išsigalvojimų, atitolinančių nuo tikros pasaulio realybės.

deamero

spalio 24, 2012, 20:20:28 Redagavimas: spalio 24, 2012, 20:23:30 by deamero
Dvasingumas yra savojo aš suvokimas. Tikrai dvasingi žmonės suvokia:  Kas aš esu? Kuo aš siekiu? Ar tikrai aš esu aš? Ka aš jaučiu, kai sakau žodį aš?

eternal.bliss

crystal- tu bent jau pagalvoji prieš sakant ką nors?
aš parašiau: "Dvasingumas yra ne kas kita kaip tavo gyvenimo pilnatvė."
o tu klausi: "O visas tas dvasiškumas negali būti nepilnavertiškumo komplekso iššauktas reiškinys? "

Jei žmogus gyvena pilnatvėje jis jau yra pilnas, jam nieko netrūksta todėl jam nieko nereikia, kaip ir kitų požiūrio ar t.t Jis jaučia  kas yra, kaip gyvena.
Ar esu tuo įsitikinęs? žinau tai 100% jeigu jam trūktų kažko jį vadintume ne pilnatvėje gyvenančiu o trūkume.

crystal

O į dvasiškumo sąvoką neįeina visokie to suvokimo praktikavimai .t.y domėjimasis reinkarnacija, religijom, astralinėm kelionėm, astraliniais lygmenimis ir pan.? Tai ką, užsidaręs ir atsiribojęs nuo visuomenės žmogus yra dvasingas? Abejoju.
Abejonė visada viskam bus. Gali nepasakot, kad 100% esi dėl savęs įsitikinęs. Atsimenu per etikos pamokas kažkada kalbėjom, kad pvz jei mokytoja parodys baltą lapą ir paklaus kokios jis spalvos, atsakytum, kad baltas, bet jei išgirstum, kad visi kiti jį vadina šviesiai pilku, tai kažin ar nesudvejotum dėl savo nuomonės. Aišku tu gali atsiriboti nuo visų, gyventi pagal savo "pajutimus" bet ar tai bus pilnavertiškas ir dvasiškas gyvenimas, tai nežinau..

deamero

Crystal, nuo pasaulio atsiskirti sveika, nes pamatai ji iš šalies

eternal.bliss

"Dvasingumas yra ne kas kita kaip tavo gyvenimo pilnatvė."
Kur matai trūkumą kažko? arba atsiribojimą ir užsidarymą?

Pilnatvė yra darymas to ką mėgsti, kas tau įdomu, dėl to, kad tau tai patinka.

Dėl žinojimo, ir kitų įtakos, tavo etikos mokytoja vadovaujasi bandos principu, aklumu ir durnumu.

crystal

spalio 24, 2012, 21:50:51 Redagavimas: spalio 24, 2012, 22:04:07 by crystal
Trūkumą matau iš tavo pasisakymo
Citata iš: eternal.bliss  spalio 24, 2012, 09:56:52
Žmogui kuris gyvena pilnatvėje nesvarbu ką kiti galvoja apie jį, ar jam pritaria ar ne, nes jis žino, jaučia, kad yra laimingas ir gyvena pilnavertiškai savo svajonę.
Visa kita nesvarbu.

Mano manymu nepaisymas ir įsikabinimas į savo "pajustą" pilnatvę yra užsisklendimas, atsiribojimas nuo visuomenės. Žalingumą mačiau, kai žmogus skrajoja astraluose, ieško lygmenų ar šiaip "aukštesnio gyvenimo" šitaip nematydamas realybės, o dabar man pradeda atrodyt, kad užsidarymas  nuo pasaulio ir kitų nuomonių ignoravimas yra dar blogesnis dvasingumo ieškojimas.
Kokiu dar bandos princypu? ;D Ar ne visuomenėje gyveni? Žmogaus psichologija čia. Gali neigt kiek nori, bet vistiek gyveni "bandoje".
Pasidomėjau truputi ką ten mokytoja mus mokė. Čia bus kažkas panašaus į Asch konformizmo eksperimentą. Jei įdomu-pasiskaityk, o tik paskui aiškink apie pedagogų durnumą, individuoliste. http://padrikosmintys.wordpress.com/2008/05/23/penketas-psichologiniu-eksperimentu-ir-nuostabusis-musu-protas/

eternal.bliss

spalio 24, 2012, 22:14:47 Redagavimas: spalio 24, 2012, 22:19:30 by eternal.bliss
kokį trūkumą matai? ir kur?

"Tavo manymu" ir viskas tuo pasakyta. Tu manai kas dvasingumas reiškia tą ir tą, ir kad pilnatvė reiškia tą ir tą. Pilnatvė ir dvasingumas nėra užsisklendimas.
Geresnio gyvenimo ieškojimas yra žalingas?
Ieškojimas absoliučiai yra žalingas?

Eksperimentai atliekami ant tam tikrų žmonių, kadangi pilnaverčių žmonių yra mažuma, jie galėjo net nedalyvauti tame eksperimente ar net stebėjimuose kurių metu buvo išvesta teorija, todėl ji teisinga tik nepilnaverčių žmonių tarpe.

Iš tavo pasisakymų atrodo, kad tu esi užsidariusi naujovėms, neieškai nieko, ir puikiai atspindi savo neigiamumo suvokimą, ir sakyti, kad ieškojimas kažko yra žalingas? na....................................... tyliu jei jau tokia išvada

crystal

O aš ir neminėjau, kad pilnatvė yra užsisklendimas. Priešingai. Pilnavertiškas žmogus kaip tik toleruoja, supranta ir semiasi iš kitų, priešingai nei tu pasakei "nesvarbu ką kiti galvoja". Kas man ir užkliuvo.
Geresnio gyvenimo paieškos nėra žalinga, tik jei tu skrajoji padebesiais tai man neatrodo geresnis gyvenimas. Yra ir taip ką veikti žemėje, nei skrajoti ir ieškoti sau asmeniškai gero gyvenimo.
Ką tu žinai apie šį eksperimentą? Pagal tave tikriausiai beveik visi žmonės yra nepilnavertiški.
Va tame ir esmė, kad mane naujovės domina, tik priešingai nei tau, man jos patinka kiek kitokio pobūdžio. Ir net nebandyk to vadinti neigiamumu ar pan.

eternal.bliss

Turėjau omenyje požiūrį į jį, nuomonę apie jį.
Kiekvienas renkasi kaip nori gyventi.
O jei tave domina naujovės, tai kodėl atėjai čia? kai nuomonė apie bet kokį dalyką yra arba skeptiška, arba išreiškianti kažkokį neigiamą požiūrį? Kam vargintis ir rašyti tai kuo netiki?  :)

crystal

spalio 24, 2012, 22:51:31 Redagavimas: spalio 24, 2012, 22:55:25 by crystal
Iš smalsumo. O kam viską nurašyt tik tikėjimui ir nesistengt nieko paaiškint? Aš nieko neneigiu, o tik ieškau paaiškinimo ir nemanau, kad tai blogai. Be to čia laisvas forumas, priešingų nuomonių tikrai gali tikėtis. Bet nesirūpink, anksčiau ar vėliau nusibos man čia ir išeisiu iš forumo ;)

TinSoldier

Citata iš: crystal  spalio 24, 2012, 22:51:31
Bet nesirūpink, anksčiau ar vėliau nusibos man čia ir išeisiu iš forumo ;)

Blem.. ir aš taip galvojau... jau kokius metus :(

Ir pripažinkit, ar neįdomiausia ginčytis su radikaliai priešingomis nuomonėmis? Tuomet gimsta geriausios mintys, verčiama iš esmės perkratyti savo ideologija ir įsitikinimus. Galiausiai, konfliktuoti visuomet smagiau, nei sutarti. Iš konfliktų daug daugiau apie žmones sužinai, nei galėtum sužinoti per 1000 draugiško gyvenimo metų. Smagu :)

astropasaulis

spalio 24, 2012, 23:04:10 Redagavimas: spalio 24, 2012, 23:06:15 by astropasaulis
Kodėl būtinai reikia viską absoliučiai įvardinti? Neapčiuopiami dalykai gali būti skirtingai interpretuojami. Iš patirties sakau: kai esi dvasingas, aplinkiniai mato, pastebi tavo pozityvą, dažnai toks žmogus šypsosi, kad ir iš nieko. Nusivylusius, pyktus žmones kažkodėl tai nervina. Dar pavyzdžiui, kai tave puola energetiniai vampyrai, ar šiaip kokie agresyvūs žmonės tave turėtų tai sunervinti ir supykdinti, tačiau tu į tai per daug nekreipi dėmesio, o padarai stebuklą - padarai tam ,,blogajam" kažką gero. Gaunasi absurdiška situacija, bet ji veiksminga. :)

eternal.bliss

spalio 24, 2012, 23:19:19 Redagavimas: spalio 24, 2012, 23:31:44 by eternal.bliss
crystal- nenurašau visko tikėjimui, bet taip pat nenurašau visko netikėjimui. Kai kurie tavo pasisakymai nesukoncentruoti, nesusitelki į pokalbį, net kelis kartus reikia priminti apie ką kalba buvo, galiausiai jei išsisemi pradedi galiausiai kalbėti apie kažką kitko ir nukreipi temą. Ir visa tai tik dėl noro paneigti kažką.
Absoliučiai ieškojimo tame nėra, tiesiog visko neigimas, tau net neįdomu ar tai yra, ar gali būti, tiesiog nori išreikšti savo visa ko paneigimą ir aklą TIKĖJIMĄ NEBŪVIMU.
Kaip bebūtų juokinga, jog to ko nemėgsti tai ir darai.

Jums smagu nes iš viso to pokalbio bent dalį su savuoju požiūriu suliejat ir gaunat naują supratimą.
Tačiau bent jau nesakykit, kad naudojatės logika ar ieškot teisingo atsakymo, ar reiškinio paaiškinimo, nes šiuo atveju neieškot nieko.
Tiesiog pastebėjimas  ;D
Įdomu koks tikslas to
Jei netiki tuomet kam kalbėti apie tai kuo netiki

Tiesiog koks skirtumas?
Niekam nerūpi kas kaip gyvena, jei gyveni gerai tai gerai, jei ne tai ne, Jei vienas gyvena laimingai skraidant tai gerai, jei vienas gyvena laimingai neigdamas tai puiku.
Tiesiog sau nemeluokit ir viskas bus gerai.

Todėl kalbėti apie tikėjimus yra beviltiška, ir nesvarbu.
Jei visi gyvena laimingai, su savuoju suvokimu, tuomet visa tai yra puiku.

crystal

Na, kad jau priėjom prie žinučių pobūdžio tai... Man pvz nepatinka tavo abstraktumas pokalbyje, nes į kaikurias temas atsakai keliaprasmiškai. Be to nemėgstu nepagrįsto užtikrintumo, kažkaip truputi arogatiškai atrodo. O ir šiaip pats neretai mėgsti nukrypti į lankas, taip kad susilaikyk nuo pastabų man.

Na aš tai stengiuosi logika vadovautis, neišvedinėju savų teorijų ir mokslininkų bei pedagogų darbus vertinu. (priešingai nei tu)

O koks tau tikslas čia rašyt? Gi gali gyvent sau ramiai ir nieko nerašyt čia visai. Ar matai mažiau prasmės skeptikų pasisakymuose, nei tikinčiųjų? Ir koks čia savęs apgaudinėjimas?

Aukštyn