Mirin Dažo — istorijos mįslė

Pradėjo Teroras, liepos 23, 2012, 00:29:01

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Po pasirodymo pačioje didžiausioje  Ciuricho koncertinėje salėje apie jį kalbėjo visas miestas. Asistentas jam į nugarą smeigė kindžalus ir rapyras, o jis visiškai į tai nereagavo.

Štai taip jo pasirodymą studentams medikams apibūdino vienas žiūrovų: Mirin Dažo, nuogas iki pusės, tyliai stovi kambario centre.  Asistentas labai greitai prieina iš  nugaros ir perduria Mirin kūną 8 centimetrų ilgio rapyra, maždaug ten, kur yra kepenys. Mirtina tyla. Studentai ir dėstytojai sėdi su nukarusiais iš nuostabos žandikauliais ir negali patikėti savo akimis.



Abejonių nėra: ašmenys praėjo kiaurai kūną, smaigalys kyšo priekyje. Nuostabiausia netgi ne tai, kad Dažo visškai ramus, o tai, kad nėra nė lašo kraujo.

Tikrasis Dažo vardas -- Arnoldas Geritas Chenske. Gimė 1912 metų, rugpjūčio 6d. Roterdame.  Nolas, taip vadino jį draugai, domėjosi daile. Būdamas 20-ies įkūrė architektų grupę.

Vaikystėje  Nolas Chenske ne vieną kartą susidūrė su keistais dalykais. Vieną kartą jis nutapė savo tetos, gyvenančios Afrikoje, potretą. Jis niekada nebuvo jos matęs, tačiau sugebėjo taip tiksliai ją atvaizduoti, lyg ji būtų jam pozavusi.

Dažnai nubudęs rytais rasdavo ištepliota dažais patalinę  ir netvarką studijoje. Sapnuose, nepabusdamas ir nieko neatsimindamas jis tapydavo gerus paveikslus.



Perversmas Nolo gyvenime įvyko jam sulaukus 33-jų. Tada jis suprato, kad jo kūnas yra nepažeidžiamas.  Jis metė darbą ir išvažiavo i Amsterdamą, kur keliavo iš vienos kavinės į kitą siūlydamas  lankytojams... save perdurti.

Žinoma Dažo tikrino gydytojai ir ne vieną kartą. 1947 metų geguže jis rodė savo talentą Ciuricho ligoninėje.  Kai asistentas pradūrė širdį, plaučius ir kepenis, jis ne tik nepajuto skausmo, o ir vėl nebuvo nė lašo kraujo.

Kad išsklaidyti abejones dėl Hipnozės naudojimo, buvo pasiūlyta padaryti rentgeno nuotrauką, tačiau niekas nežinojo kaip Dažo nunešti iki rentgeno kabineto. Jis tuoj pat nuramino gydytojus ir pasakė, kad gali nueiti pats, žinoma perdurtas su rapyra.



Padarius nuotraukas, gydytojai pamatė, kad rapyra iš tiesų pervėrė kelis gyvybiškai svarbius organus ir jiems visiškai  nepakenkė.




.L.U.T.H.O.R.

Galėjo jam gyvam būnant skrodimą padaryt :D O mirė žmogus, bent jau daktarai taip pripažino dėl aortos plyšimo.

Benamis

Idomus "eksponatas" buvo :)

Aukštyn