Reikia mokytojo

Pradėjo indigo, birželio 07, 2012, 13:06:13

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

Na jei nematai, kiti galbūt mato, kiekvienas turi savo tikslų, ir kitiems galbūt ir ta sąžinė neleidžia kitaip elgtis :) Kuris protingas manė, kad žemė plokščia? :D Tai aš nesakau aklai sekti kažkuo, vistiek viską perleidi per savo prizmę ir žiūrai, ar tai tau priimtina ar ne.

preacher

Tolimuosiuose rytuose yra pilna mokytojų, sensėjų, sifu ir t.t Paieškokit ir galbūt rasite  8)

Master

Šešėli- Nemanau  :) Juk vien norint nubusti, pirmasis darbas yra suprasti, kad jokio kelio ar tikslo nėra. Tarkim, tiki, kad tau būtinai reikia susituokti, bet nevisada ta santuoka atneša laimę arba tai kas atskirtų tave nuo tavo įprastinio gyvenimo. Tada imi suprasti, kad santuoka nebereikalinga.
Ir dažnai taip būna. Nors realiai nežinau, kiekvienas gyvenimą supranta savaip, dėl jo paskirties... Ech... Turbūt nuo mūsų jos suvokimas priklauso.
Anksčiau visi taip manė  :) Na, man tai ir pradėjo skambėti būtent taip, lyg turint mokytoją nebereiks galvoti savo galva.
Preacher- Tai gal nėra viskas taip paprasta, kalbu už visus europiečius savamokslius, gi kalbą reikia mokėti xD

.L.U.T.H.O.R.

Ta nubudimo sąvoka išvis yra nesąmonė mano manymu :D
O tu turi pavyzdžių kai žmogus tikėjo, jog jam tikrai reikia santuokos ir poto nusivylė? Dažnai kalbame atrodo akivaizdžias tiesas, bet kai pažiūrime tai jos visiškai nėra niekuo paremtos :)
Dėl santuokos manau atvirkščiai, bet nenukrypkim nuo temos.
Be to kaip sakiau, kiekvienam savo. Jei manai, kad išsiversi be mokytojo, tavo reikalas :)

Master

Taip turiu  :) Ir šeip kažkaip viskas eina ne ta linkme, kuria kalbėjau. Na, bet nesvarbu. Tarkim dabar mums mokiniams kalama į galvą, kad egzaminai yra viskas. Tokiomis nuotaikomis gyvenu ir aš, man atrodo, kad tai kam aš turiu paaukoti visą savo laiką yra mokslas. Kad truks plyš turiu įstoti į universitetą ir jį pabaigti. Deja, taip galvojo ir mano mama. Ji pabaigė filosofijos universitetą, bet dėja, dabar tai neturi reikšmės. Na, o dėl kitos dalies tiesiog manau, kad mokytojas yra gerai, bet jis tikrai nėra būtinas  :)

paragraf 78

Mokytojas būtinas, na arba koks patyręs stebėtojas. Dvasinėse praktikose dažnai nusigrybaujama iš per didelio uolumo ar tinginystės ar paprasto nesupratimo, mokytojo funkcija ir yra pasakyti tau kada tu grybauji

eternal.bliss

Kiekvienas kalba apie tai ko jam pačiam reikia.
Apskritai.

Master

Pragraf_ Nors nenorėčiau prieštarauti, vistiek manau kitaip  :) Jeigu pats pastebi savo grybavimą, tu tik dar labiau save užgrūdini. Bet ech... Mūsų visų požiūriai ryškiai skiriasi, tai tiek jau to, tarkim,kad gali būti visaip  :)

paragraf 78

Retam kuriam pavyksta save vertinti kritiškai. Na bent jau aš nesutikau nei vieno žmogaus kuris be dvasinio vadovavimo tikrai būtų ką nors pasiekęs.

xsistemax

Inkognito,o kam tau reikia telepatijos?Nori kitus "girdėti",ar kad tave "išgirstų"?Nuo to labai priklauso,ar atsilieps mokytojas.  :)
Beje,patariu iš mokytojo pasiimti tik principą,toliau viską bandyk pats.Gal ir suklysi,bet turėsi potencialią galimybę atrasti tik savo būdą ir kelią.Nes bendro,visiems tinkančio,šioje srityje nėra.
Perduoti mintis kitam nėra sunku,daug sudėtingiau jas "išgirsti".  :) Čia jau būtinos ir įgimtos savybės.

.L.U.T.H.O.R.

balandžio 24, 2013, 20:34:49 Redagavimas: balandžio 24, 2013, 20:38:18 by Šešėlis
Citata iš: Master  balandžio 24, 2013, 20:06:20
Pragraf_ Nors nenorėčiau prieštarauti, vistiek manau kitaip  :) Jeigu pats pastebi savo grybavimą, tu tik dar labiau save užgrūdini. Bet ech... Mūsų visų požiūriai ryškiai skiriasi, tai tiek jau to, tarkim,kad gali būti visaip  :)

Master, o kaip gali pamatyti savo grybavimą? Čia kaip savo ausis be veidrodžio pamatyti tikriausiai :D Vistiek turi su kažkuo lyginti arba kiekvieną savo žingsnį kvestionuoti.
O dėl to ką mokykloj mokytojai kala galvon, tai. Čia jau sistemos klaida, kurią sukūrė, net ne mokytojai tikriausiai :D Tai aklai netiki jais, imi ir klausi savęs ar tai tiesa ir dar pasidomi :) Kaip jau sakiau, kiekvienam savo gyvenimas :)

paragraf 78

Šiaip tai tipiškas vakarietiškas vartotojiškas požiūris. Tik vakarų žmogus manosi kad viską gali padaryti pats ir dažniausiai dar greitai. Ir prie ko atvedė toks požiūris? Prie susvetimėjimo ir tiek.

xsistemax

O prie ko atvedė rytietiškas?Prie religinio fanatizmo.Labai gerbiamų mokytojų dėka. :)

.L.U.T.H.O.R.

Visokių yra, visokių reikia :)

paragraf 78

Ir kur tu rytuose matai fanatizmą? Ar čia kalbi apie artimuosius rytus? Dar klausimas kiek artimųjų rytų fanatizmui darė įtaką mokytojo turėjimas, o kiek kiti faktoriai. Žinoma, neteisingai pasirinkus mokytoją nusigrybausi taip pat sėkmingai kaip ir be jo. O va su geru mokytoju nusigrybavimo galimybė itin menka, nebent pats durnas būsi ir neklausysi ką mokytojas sako.
Bet kuriuo atveju vakarai daugiau supuvę nei rytai.

Aukštyn