Kokiai religijai save priskirčiau?

Pradėjo paragraf 78, rugsėjo 21, 2011, 23:08:15

« ankstesnis - sekantis »

Aš esu:

Krikščionis
Judaistas
Musulmonas
Budistas
Pagonis
Ateistas
Agnostikas
Kita
Žemyn

2012

Pasiklausinek viresniu zmoniu, visi be isimties eidavo i baznycia, ir melsdavosi. Sovietu sajunga is vis ne prie ko, nes tai yra politine sistema o ne religija. Rusai turi staciatikiu baznycia ( cerkve ) ir visada turejo. Eiti i baznycia buvo svarbu, ir net rekomenduojama. Tai pataisau tave

Dabar del to fanatizmo, tai toks tavo ir tikejimas, jeigu jo issizadi del kazkieno pletku. Visi be isimties visi zmones, kazkurioje vietoje yra "nusoke nuo proto". Todel jeigu kazkas rodo pirstu i tave ir juokiasi, tai ir tu gali ta pati padaryti is jo. Zinoma, dar reikia issiaiskinti kurioje vietoje ji uzkabinti. Bet isesmes, dar nesutikau nei vieno, kuris neturetu ko slepti.

paragraf 78

spalio 07, 2011, 12:35:26 Redagavimas: spalio 07, 2011, 12:37:33 by insomnia
Tarybų sąjungoje tikėjimas buvo draudžiamas. Labai retas kuris eidavo į bažnyčią. Paprastai tai buvo seni žmonės į kuriuos visiems buvo nusispjauti. Partija draudė. Ir pats tuos laikus atsimenu, atsimenu kaip kaimynų močiutė mus vesdavo į bažnyčią ir tai turėdavom slėpti, nes buvom spaliukai. Tad nesakyk ko nežinai.

OKULTISTE

Citata iš: 2012  spalio 07, 2011, 11:59:01<...>
Dabar del to fanatizmo, tai toks tavo ir tikejimas, jeigu jo issizadi del kazkieno pletku. Visi be isimties visi zmones, kazkurioje vietoje yra "nusoke nuo proto". Todel jeigu kazkas rodo pirstu i tave ir juokiasi, tai ir tu gali ta pati padaryti is jo. Zinoma, dar reikia issiaiskinti kurioje vietoje ji uzkabinti. Bet isesmes, dar nesutikau nei vieno, kuris neturetu ko slepti.

Fu, kaip šlykštu... Keršyti? O gal aš kažką blogai supratau?

NeGotė

Kolkas katalikė...

paragraf 78

Planuoji keisti religiją?

NeGotė

Manau tai ivyks neplanuotai :)

paragraf 78

Matau vienas atsakymas yra "Kita", būtų įdomu sužinoti kokia tai religija, kuriai kažkas save priskyrė

Vytautas

Esu tokioj įdomioj krikščionybės keitimo į nieką būsenoj. Nors niekada nebuvau uolus tikintis. Tiesiog prisikaupė visokios informacijos ir įvyko kokybinis šuolis. Kaip jau minėjau anksčiau šiame forume neabejoju gyvenimu po mirties, tiksliau būsenos pakeitimu. Bet tai neturi nieko bendro su religija. Taip tiesiog yra ir tiek. Stebint gyvenimą jau virš 50m labai akivaizdus priežasties pasekmės dėsnis. Peršasi išvada kad mūsų paskirtis čia įgauti kažkokias patirtis, mokytis. Ar yra kažkas daugiau nei mūsų sąmonė? Klausimas atviras, bet jei yra mūsų sąmonė, kodėl negali būti visatos viską apimanti sąmonė? Gal būt mes jos mažytė dalelė. Suprantama tai ne tas baltas senelis ant debesies. O netikėjimo pasekmės praktiškai labai įdomios. Teko dalyvauti tetos metinėse bažnyčioje. Laikiausi aš ten tų procedūrų bet viduje tuo visiškai netikėjau. Pajutau keistą fizinį spaudimą. Jausmas tarsi tuoj bus infarktas. Jau maniau neiškesiu. Bet kunigas sparčiai sukosi. Pasisekė. Lauke sunkumas akimirksniu dingo. Daugiau neeksperimentuoju. Tiesiog neinu į bažnyčios patalpas. Tai vertinu kaip agregoro poveikį. Tiesiog jei aš netikiu tai neturiu teisės erzinti kitus. Turiu gerbti jų pasirinkimą.

Mayhem

Balsavau. Ateistas. Neaktualu man religija. Tai manau, saves paguoda. Seniau zmones be jos labai sekmingai gyveno. Zinoma, kaip kurie turejo savo dievus, beet tai velgi kita tema. Netgi va, pirma religija yra ozio galva. Juokinga, bet ka jau. Manau, jog zmogus yra pats savo likimo kalvis. Ir netgi savo vaiko nezadu kriskstyti(vaikuty turesim vasario menesy), kadangi gerbiu pasirinkimo laisve. Gerbiu tuos, kurie turi savo dieva, ar tiki y viena is dabartiniu populiariuju.  :)

paragraf 78

Man tai atvirai sakant yra nesuprantamas pasakymas "turiu savo dievą". Toks jausmas apima jog žmogus susikuria sau patogią dievybę ir ja vistiek netiki.
Tokią išvadą darau iš begalės pokalbių su tais kurie sako jog turi savo dievą. Gaunasi taip, kad tai yra niekur nevedantis tikėjimas. Jis nei daro žmogaus geresniu nei ką, nes neišeina į transcendenciją. Iš esmės žmogus tada tiki savimi.
Ar ne?

Mayhem

Citata iš: insomnia  lapkričio 10, 2011, 11:41:32
Man tai atvirai sakant yra nesuprantamas pasakymas "turiu savo dievą". Toks jausmas apima jog žmogus susikuria sau patogią dievybę ir ja vistiek netiki.
Tokią išvadą darau iš begalės pokalbių su tais kurie sako jog turi savo dievą. Gaunasi taip, kad tai yra niekur nevedantis tikėjimas. Jis nei daro žmogaus geresniu nei ką, nes neišeina į transcendenciją. Iš esmės žmogus tada tiki savimi.
Ar ne?

Is esmes, taip, tas tiesa. Bet velgi, jei zmogus siekia dvasinio tubulumo, tai juk nera blogai. Kad ir salia kokio jis Dievo save skirtu.  :) Zmonija jau ilga laika egzistuoja, manau dar ilga ir egzistuos, tai gali tu dievuku dar daug atsirasti, kaip ir atsirado. Svarbiausia yra gerbti kitu religija ir ja tikinciuosius. Negalima saukti Dievas yra vienas, kodel gi? Jei procentaliai, tai Musilmonu Dievas yra tikriausias, juo tiki daugiausiai zemieciu. Gaunasi pasaka be galo.

paragraf 78

Nežinau kokia statistika tu vadovaujiesi, bet krikščionybė kolkas yra vyraujanti religija:

:)
Šiaip aš tikiu kad yra vienas Dievas, tik daug kelių jį pažinti.
Man šiuo atveju patinka Katalikų Bažnyčios pozicija: visos religijos turi dalį apreiškimo apie Dievą.
Ir šiaip vieninteliai katalikai siekia tarpreliginio dialogo, kitos religijos to siekia mažiau.

Mayhem

Atsiprasau, matyt busiu suklydes. :) Svarbiausia visi taikiai gyventu, nes dabar skaiciau toky pareiskima "Izraelis smogs Iranui dar iki Kalėdų". Cia offtopic, bet irgi susieti su religija galima. Zinoma, ne specialiai

paragraf 78

Mhm, taika visų svarbiausia. Tikėkimės Jono Pauliaus II darbas tarpreliginiam dialogui nesibaigė su jo mirtimi ir naujasis popiežius eis jo pėdomis.
Jei religijos taikiai sugyventų, tada taikos tikrai daugiau atsirastų pasaulyje.
Nors šiaip kaip pastebi religijotyrininkai, visos religijos praeina "kryžiaus karų" etapą. Beje, islamas dabar yra maždaug tokio pat amžiaus kaip kad krikščionybė kryžiaus karų laikotarpiu. Tikėkimės kad neprasidės kokie mėnulio karai.

Mayhem

Citata iš: insomnia  lapkričio 10, 2011, 12:42:49
Mhm, taika visų svarbiausia. Tikėkimės Jono Pauliaus II darbas tarpreliginiam dialogui nesibaigė su jo mirtimi ir naujasis popiežius eis jo pėdomis.
Jei religijos taikiai sugyventų, tada taikos tikrai daugiau atsirastų pasaulyje.
Nors šiaip kaip pastebi religijotyrininkai, visos religijos praeina "kryžiaus karų" etapą. Beje, islamas dabar yra maždaug tokio pat amžiaus kaip kad krikščionybė kryžiaus karų laikotarpiu. Tikėkimės kad neprasidės kokie mėnulio karai.

Vat tas ir baisiausia, su siu laiku technologijomis.

Aukštyn