Kokiai religijai save priskirčiau?

Pradėjo paragraf 78, rugsėjo 21, 2011, 23:08:15

« ankstesnis - sekantis »

Aš esu:

Krikščionis
Judaistas
Musulmonas
Budistas
Pagonis
Ateistas
Agnostikas
Kita
Žemyn

lt133

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 26, 2013, 21:43:06
Na milijonai krikščionių iš įvairių denominacijų tau pasakys, kad juos išgelbėjo būtent Jėzus.

Taip, bet ne be pačio žmogaus keitimosi. Niekas už tave nieko nepadarys.

exdead

as isvis nesuprantu kaip kazkas gali buti satanistu. Kam to reikia, baznycioje ramiai pabuves bent jau harmonija pajusi, nusiraminsi. O ka pas satanistus ozkas kapoja, krauju sienas teplioja. As manau ,kad susirenka koki nors paaugliai ir zaidzia. Nesupranta ka is tikro daro.

lt133

rugpjūčio 26, 2013, 22:12:26 Redagavimas: rugpjūčio 26, 2013, 22:15:13 by lt133
Jie tiki, kad prašys ir gaus galių. Žmogus gali bet kokia nesąmone patikėti, jeigu bus dar koks 100 tikinčių ta pačia nesąmone :)

Jėzus gi nesakė kad aš tave išgelbėjau ar dievas tave išgelbėjo, anas sakė, kad tavo tikėjimas tave išgelbėjo. Žmogus pats turi išsigelbėti.

exdead

zmogus su savo elgesiu pats sau ir kenkia niekas kitas.

lt133

Kas tiesa, tas ne melas :D

481632

Jokiai!!! Religija, o ypac krikscionybe ir siuolaikinis islamas, tai pats didziausias blogis sioje planetoje. As nenoriu nieko izeisti is cia esanciu krikscioniu ir pan. Bet, tokia ta tiesa... Man labai gaila tokiu zmoniu...

paragraf 78

Citata iš: 481632  spalio 30, 2013, 03:54:03
Jokiai!!! Religija, o ypac krikscionybe ir siuolaikinis islamas, tai pats didziausias blogis sioje planetoje. As nenoriu nieko izeisti is cia esanciu krikscioniu ir pan. Bet, tokia ta tiesa... Man labai gaila tokiu zmoniu...

Iškart kyla klausimas: kodėl taip manai?
Nes pareiškimas be argumentacijos ne kaip atrodo

Master

spalio 30, 2013, 08:49:48 Redagavimas: spalio 30, 2013, 08:52:19 by Master
Chmm... Kaip džiaugiuosi, kad kažkada pažymėjau kitą :D
Bendrai paėmus savęs nepriskirčiau jokiai religijai.
Tikiu savo morale, vertybėmis, idealais. Jie yra pakankamai aukšti, todėl man nereikia laikytis jokių religinių taisyklių. Žinoma, niekada neatmetu ir jų ir jei ką gero randu, visuomet priskiriu sau. Tačiau, manau, kad mano variantas, kurio laikausi yra geras, nes suvokiu realias veiksmo pasėkmes, realią vertybių ar idealų reikšmę. O tai yra daugiau nei elgesys įtakojamas  žodžio "reikia" arba baimės.
Toooliau, mano realybėje man svarbiausia mano sąmonė. Ją ir reikšminu. Na, šito negalima paneigti. Ne demonai tave klaidina, žaloja ir ne angelas įtakoja tavo gyvenimą, o būtent sąmonė, pasąmonė. Kuri viską mato ir kuria realybę. Po kolkas man yra svarbiausia jos nuomonė. Tačiau aukštesniąja jėga visvien tikiu. Nevalingai, prigimtinai žinoma. Tikiu, kad yra kažkas daugiau, tačiau iš pagarbos nenoriu to įsivaizduoti arba "tai" supaprastinti per religiją. Tai va, dažnai apie tai galvoju.
Na ir galiausiai pačią religiją laikau filosofija ir jos taikymu. Todėl be jokio širdies skausmo skaitau šventąjį raštą, meldžiuosi tuo pat metu atlikdama mudras ar medituodama. Tiesiog NEBUKIME RASISTAI, žmonių yra daug ir jie yra skirtingi. Bet jie visi yra sielos/ sąmonės/ individualybės/tie patys mąstantys organizmai. Dievų ir religijų yra daug... Tačiau tai irgi yra tas pats tikėjimas. Geriau sakyti ne kuo tu tiki ar kokią religiją išpažįsti? O kaip tu tiki?
ps. man visos religijos savotiškai žavios. Todėl nemanau, kad reikia užsidaryti ir jų bijoti,galima gi pabandyti viską.

481632

Citata iš: paragraf 78  spalio 30, 2013, 08:28:42
Citata iš: 481632  spalio 30, 2013, 03:54:03

Iškart kyla klausimas: kodėl taip manai?
Nes pareiškimas be argumentacijos ne kaip atrodo

Tokia mano ivada is siuolaikinio pasaulio... Paziurejus aplink vfien kosmarai ir tevyksta... Kiek karu, siaubingu riausiu kyla vien del religijos. Ir visi puola, zudo vardan dievo, kas per nesamone... Aisku as nekaltinu tu, kurie placiai i tai ziuri, bet kai tarkim kai zmogus nueina baznycion, jam ale atleidzia visas nuodemes, per savaite jis vel pridaro nesamoniu, o po to vel i baznycia eina ispazinties...Tada vel kita savaite jis daro eilines nesamones, nes esas zinantis, kad jam dievas atleis... Cia yra tiesiog ne normalu... Vien tai irodo, kad jie patys yra velniai kuriuos pagimde sis ziaurus tikejimas...
Siek tiek apie ankstesne krikscionybe... Esat zine, kad pasirodzius krykscionybei, labaaai daug laisvu taikiu zmoniu buvo prievartaujami, kad priimtu krikscionybe... Kiek buvo nuzudyta, kad jos atsisake... Siais laikais net zmogus negali laisvai gimt, nes iskart papuola i religine vergove...
As labai dziaugiuos, kad gimiau laisvas, nepriklausomas nuo amzinos vergoves...

paragraf 78

Kokie čia krikščionys dabar žudo dėl dievo?
Kas dėl tų kurie nueina išpažinties ir vėl daro nuodėmes, tai jie nėra tikri krikščionys, nes tikri krikščionys stengiasi nenusidėti.
Kuriais čia laikais laisvi žmonės buvo verčiami priimti krikščionybę, kelintas iš pirmųjų amžių?

Kažkaip ne taip tu supranti krikščionybės esmę, o kabinėjiesi prie žmonių nuodėmių. Nuodėmė nėra tai kas yra krikščionio gyvenimo esmė, priešingai, nuodėmių nedarymas, na ir visų tavo dalykų kuriuos pavardinai eliminavimas iš savo gyvenimo labiau atspindi prasmę.
Pyksti ant savo susikurto krikščionybės ar religijos modelio, bet ne ant to kas ji yra iš tiesų :)

varpainis

Visos iki vienos religijos buvo pretekstas karams ir panasiems dalykams. Kad ir tie patys kryziaus zygiai tebuvo pretekstas uzgrobti zemems. Taip pat visos religijos buvo ir yra paguoda nuskriaustiesiems. Tas visas islamas ir dabar yra nenormalus ir sveiku protu nepaaiskinamas reiskinys.
Pats netikiu nei dievu, nei dar kokiom aukstesnem jegom, taciau baznycioje apsilankau laikas nuo laiko ir nieko blogo tame nematau. Malalietkos "ateistai" keikiantys krikscionybe man yra didziausi idiotai, kuriems reiketu ismokti bent kazkiek pagarbos.

xsistemax

Nesu religingas,netgi priešingai,smerkiu klerikalus už parazitinį gyvenimo būdą,naudojantis žmogaus prigimtine savybe tikėti.
Bažnyčioje lankausi tik dėl tradicijų,nenorėdamas skaudinti artimų žmonių.

varpainis

Kuo ju gyvenimo budas tau atrodo parazitinis?

paragraf 78

spalio 30, 2013, 18:06:20 Redagavimas: spalio 30, 2013, 18:09:56 by paragraf 78
Matai varpaini, archainiam mąstymui būdinga tai, jog kai kariauja tautos, kariauja ir dievai. Ta tauta kuri laimi, jos dievas vadinasi yra stipresnis ir dažnai nugalėtieji ramiai priimdavo stipresnio dievo tikėjimą. Panašiai ir su Lietuvos krikštu buvo.
Apskritai, religinius karus vykusius senovėje sudėtinga vertinti mūsų kategorijomis. Bet tuo metu tai buvo natūralus reiškinys ir niekas dėl to nesuko galvos, čia tik mums dabar viskas siaubingai atrodo. Aš irgi taip pat smerkiau visus tuos kryžiaus žygius, džichadus ir t.t. Tačiau kai pradėjau domėtis archajiniu mąstymu, nebevertinu to reiškinio kaip labai siaubingo. Taip, manau, kad karai dievo vardu yra negatyvus reiškinys, tik pabrėžiu, kad senovės karų nevertintume iš dabartinio laiko perspektyvos, nes tikrai tada nesuprasime esmės.

Citata iš: xsistemax  spalio 30, 2013, 18:04:12
Nesu religingas,netgi priešingai,smerkiu klerikalus už parazitinį gyvenimo būdą,naudojantis žmogaus prigimtine savybe tikėti.
Bažnyčioje lankausi tik dėl tradicijų,nenorėdamas skaudinti artimų žmonių.

Tai geriau jau nesilankyk bažnyčioje, gyvenk tiesoje, kam čia meluoti aplinkiniams? :)
Visose religijose kulto tarnai gyvena iš aukų. Tai normalus religinis reiškinys ir krikščionybė čia nėra kokia nors išskirtinė religija

xsistemax

spalio 30, 2013, 18:14:21 Redagavimas: spalio 30, 2013, 18:20:53 by xsistemax
Paragraf(Varpaini ir tau),vienas dalykas gyventi iš aukų,jei negali pats savimi pasirūpinti.Bet jei esi sveikas vyras,galintis duoti žmonijai naudos,o gyveni iš išmaldos(ir pertekliuje gyveni)-tu esi sukčius ir visuomenės parazitas.Nes nekuri,kai gali.Negamini.
Ar ne per aštriai čia aš viešame forume?Bet tokia mano nuomonė.

Aukštyn