Klausimai tikybos pamokai

Pradėjo RoxiO, gegužės 15, 2012, 15:55:45

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Beelzebub

Normalūs tie klausimai, nesuprantu kuom jie blogi.

Chirurgas

CitataTodel, kad nusibode. Visi to paties klausia: kryziaus zygiai, inkvizicija, kodel Vatikanas turtingas ir t.t. Jei visi tariamai klausia (is tikro man panasiau i retorinius isteriku issiliejimus), tai yra ir kruva atsakymu - pasiskaitykite, o ne ant kiekvieno kampo kaip ciuciukai taskykit...

Tai atsakymų visada galima rasti pasiskaičius, bet kas draus klausti?Nemanau, kad pati visada pasiskaitai ir neklausinėji. Tavo parašymas man labiau  priminė retorinį isterijų išsiliejimą, gal net pirstelėjimą vandenyje.
  Šitie klausimai yra patys nepatogiausi krikščionybės puoselėtojams, o žmogus to ir prašo.
Beja kaip tu minėjai yra krūva atsakymų, tai gal tikybos mokytoja ir atsakytų kuris iš tos krūvos yra teisingas :) Nežinai ką parašyti šia tema, tai ir nerašyk, savo kritika čia niekam nepadedi :)

OKULTISTE

M... Gerai pastebeta... Tikrai tikybos mokytoja galetu pasakyti, kuris atsakymas kompetetingiausiais... Todel reikia surinkti kuo daugiau galimu atsakymu... Man tiesiog gaila tikybos mokytoju... Daznai klausimai buna blogi. Panasiai, kaip as dabar staiga pakalusciau "Kodel Jus kviepuojate pro ausis?" - zinoma, jus neatsaktysite i si klausima, nes kviepuojate pro nosi, o jei dar rpadeciau priekaistauti, kodel neatsakote i si mano klausima...

Vytautas

Inkvizicijos klausimas krikščionybei nors ir atsibodęs bet atviras. Kažkuris popiežius pareiškė apgailestavimą dėl 3000000 Europoje nužudytų ir viskas. O kur kompensacijos aukoms, teismas vykdytojas, genocidą vykdžiusios organizacijos uždraudimas? Problema ta kad dievo vardu žudymas tęsiasi toliau. Krikščioniškos (78%) JAV valstybės atstovas po eilinio civilių nužudymo Afganistane, Pakistane kartais malonėja pareikšti apgailestavimą. Normaliai tai daro krikščionys konkretūs žmonės su kapeliono palaiminimu ir nuodėmių atleidimu.   Nors vienas iš dievo įsakimų "nežudyk", bet bažnyčia elgiasi absoliučiai priešingai. Prisigalvojimas įstatymų, kuriu galima nesilaikyti, arba iš jų daryti biznį, susimoki ir tau jis negalioja. Normaliai mokykloje mokomas vaikas kaip būti nusikaltėliu, sukalbėsi kažkiek poterių dar paaukosi pinigėlių ir esi švarus. "Aš prieš dievą atsiskaičiau ir eikit visi .......". Tiesiog idealus tikėjimas.

Benamis

Vytautai idomi zinute, o dar idomiau bus sulaukti paragraf 78 atsakymo :)

OKULTISTE

Na nežinau, kokiose tikybos pamokose lankėsi Vytautas... Siaubas kažkoks... Na, o jei kalba net nelankęs tų pamokų, tai...

Va, Vytukai, jei ne kratinį pažertumėte, o po žingsnelį, po vieną klausimą pateiktumėte, tai gal ir aš imčiausi pabandyti atsakyti, su Jumis diskutuoti... M? Gal norėtumėte? (Čia jau geranoriškai, be ironijos aš...)

Asasinas

Primityvūs klausimai tuom ir geri, kad jie primityvūs.
O šiaip, kodėl Dievas nuodėmingų žmonių tiesiog nepaima ir nenutrenkia su žaibu? Tiesiog va taip, visus iš eilės.

O šiaip nenoriu prisimint savo tikybos pamokų, kurių praktiškai nelankiau. Dažniausiai būdavo 7-8 pamoka, tai arba niekas neidavo arba nueidavom, duodavo kokį idiotišką klausimą (pvz kas yra Dievas?) namų darbams, mes į jį atsakydavom (dažniausiai tai irgi būdavo idiotiškas atsakymas) ir už tai gavom įsk. Ai tiesa, tikybos mokytoja mėgdavo rėkt. Pamokos pradžioj pasimelsdavom, o paskui kaip kazarmuose rėkdavo ant mūsų.

OKULTISTE

Žiaurutis... Šiaip džiaugiuosi, kad visi numirsit ir sužinosit tiesą... Muhahaha...
... ir pati bijau mirties momento...

Jonas

CitataŠiaip džiaugiuosi, kad visi numirsit ir sužinosit tiesą...

Siūlyčiau nelaukti, juolab, nebijoti mirties momento, o sužinoti tiesą dabar.

Vytautas

Straipsnis ne į temą http://www.kvantinemagija.lt/telegonija-dar-viena-tema.html , bet labai aktualus. Iš kitos pusės tai savotiškai privatu. Gali prisimint savo gyvenimą ir pagalvot kur klydai, bandyt pasitaisyt.

RoxiO

Citata iš: Jonas  birželio 14, 2012, 19:29:29
Siūlyčiau nebijoti mirties momento.

O kodėl? Aš irgi labai bijau pačio mirties momento, ne to, kas bus vėliau, o pačio momento.

.L.U.T.H.O.R.

o ko gi ten bijot?

RoxiO

Citata iš: Šešėlis  birželio 14, 2012, 23:44:57
o ko gi ten bijot?

Skausmo, pačio fakto, kad esi negyvas. Beje, labai graži daina šia tema:

.L.U.T.H.O.R.

O tu tikiesi mirti su skausmu? Kai mirtis bus, tavęs jau nebus :D

RoxiO

Citata iš: Šešėlis  birželio 15, 2012, 00:15:25
O tu tikiesi mirti su skausmu? Kai mirtis bus, tavęs jau nebus :D

Būtent, kad su skausmu :D