Klausimai tikybos pamokai

Pradėjo RoxiO, gegužės 15, 2012, 15:55:45

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

rainiukee, manau cia atsakymui tiks paragrafo citata:

Citata iš: paragraf 78  vasario 17, 2012, 10:13:03
Darai esminę klaidą. Pradžios pasakojimas pasakoja ne kaip buvo sukurtas pasaulis, o kodėl.
Tai yra kalbėjimas mitopoetine kalba. Tiesioginis jo supratimas yra pats iš savęs klaidingas.

rainiukee

Citata iš: Benamis  birželio 18, 2012, 20:44:44
rainiukee, manau cia atsakymui tiks paragrafo citata:

Citata iš: paragraf 78  vasario 17, 2012, 10:13:03
Darai esminę klaidą. Pradžios pasakojimas pasakoja ne kaip buvo sukurtas pasaulis, o kodėl.
Tai yra kalbėjimas mitopoetine kalba. Tiesioginis jo supratimas yra pats iš savęs klaidingas.

Na bet, viskas turi pradžią. Absoliučiai viskas, ir pradžia yra svarbiausias reiškinys, nes be jos nebūtų nieko ir klausimas ,,kaip?'' turėtų būti labai svarbus.

Bet aišku tikrai nesivelsiu į diskusijas, ne mano sritis tikyba, tas klausimas tai vienintėlis kurį turiu tiktiems tokiu būdu į Dievą.

Vytautas

Kas supranta rusiškai http://anubis.sokrytoe.com/002/5780-bogi-mifov-prishelcy-iz-kosmosa.html arba Erich von Däniken teorija. Religijos dėl ateivių ir per ateivius. Na o mes truputi "pasimaišę" su ateiviais.

astropasaulis

Paklausę mokytojos anksčiau per tikybos pamoką iš kur atsirado pats dievas, gavome atsakymą:,, jis visada buvo, yra ir bus". Ar jums tokio paaiškinimo gana? Man tai ne.

paragraf 78

Na mokytoja atsakė trumpai ir aiškiai, nors ta tema ir ištisų traktatų galima surasti

Beelzebub

Citata iš: astropasaulis  rugsėjo 16, 2012, 22:30:54
Paklausę mokytojos anksčiau per tikybos pamoką iš kur atsirado pats dievas, gavome atsakymą:,, jis visada buvo, yra ir bus". Ar jums tokio paaiškinimo gana? Man tai ne.

O kaip kitaip ji turėjo paaiškinti mokiniams (gal suaugusiems žmonėms ir kitaip bandytų atsakyt), jei būtent tai ir norėjo pasakyti, kad jis ne "atsirado", o "visada buvo, yra ir bus". O kokio atsakymo tu tikėjaisi į tą klausimą? Jeigu mes net paties "Dievo", taip sakant, suvokti negalime.

astropasaulis

spalio 01, 2012, 18:51:53 Redagavimas: spalio 01, 2012, 18:53:43 by astropasaulis
Beelzebub,
Norėjome daugiau žinių, informacijos. O gavome tik pagal mokytojo išprusimo lygį...

paragraf 78

Na mokytoja atsakė viską pagal Bažnyčios mokymą, nieko nei pridėdama nei atimdama. Dievas visada buvo ir visada bus, nes jis yra už laiko ribų. Dievuje laikas kaip toks neegzistuoja. Dievuje visada yra amžinas dabar. Čia mes žmonės esame apriboti pradžių ir pabaigų, Dievas esmiškai yra kitoks. Jis nesuvokiamai kitoks. Jis toks kitoks kad apie jį galime kalbėti tik netobulais įvaizdžiais, o koks jis yra iš tiesų niekas niekada nesupras, kol nestos jo akivaizdon.
Esmė ta, kad bet kokia dievo emenacija yra bauginanti savo kitokybe. Žmogus išvydęs Dievo emanaciją visada būna persmelktas pagarbios visa keičiančios baimės. Jei baimės nebuvo, tai vadinasi nedieviškas apsireiškimas buvo.
Tai gi, mokytoja viską teisingai atsakė. Kaip suaugusiems žmonėms.

la.benas

Gal but dabar šiek tiek off-topic bus,tiesiog noriu truputi pasisakyt.
Aš visada tikėjau krikščionišku Dievu.Na,gal būt to nebuvo galima pavadinti tikėjimu,nes viską dariau automatiškai,net nesusimastydamas,kad gali būti kitaip,ir kodėl aš tai išvis darau.Bet prieš pora metų pradėjau giliai mastyti,iesškoti prasmės ir tiesos.Priejau prie visų Illuminati ir Anonimų,prisijungiau prie karo dėl teisybės.Taigi,galiu pasakyti tik tiek,kad Dievas yra,bet o brolau,jis VISIŠKAI ne toks,kokį vaizduoja krikščionys,musulmonai,ar kitos religijos.Visų šitų religijų esmė yra atbaidyti žmones nuo tiesos,liepti jiems tikėti tuo,ko nori valdantieji.Visos tiesos yra vadinamos "velnio išmislais" o žmonės,kurie susitikinėja to aptarinėti kartu-sektantais ir visuomenės bei Dievo priešais.Žinoma,vos keletas iš tų sektų yra geros ir teisingos.Gal būt tokių net ir nėra,aš tik spėlioju.Nes kiek esu matęs sektų,tai nei viena iš jų nėra nei truputi priartėjus prie tiesos.Kodėl žmones negali susiprasti,jog viskas atejo iš kosmoso.Iš kosmoso mes atsiradome,į kosmosą ir grižtame.Kodėl reikia garbinti du sukryžiuotus medinius pagalius,o ne stengtis pajausti Visatos energiją?
Na,tai tiek.Nesupraskit visko neteisingai.Aš tikiu Dievu,bet jis visai ne toks,kokį jį įsivaizduoja žmonės.

paragraf 78

Visada yra lengviausia susikurti sau patogų dievuką ir tikėti juo. Tačiau toks Dievo įvaizdis paprastai neina toliau tavojo "aš" ribų.

astropasaulis

Citata iš: paragraf 78  gruodžio 01, 2012, 14:39:08
Visada yra lengviausia susikurti sau patogų dievuką ir tikėti juo. Tačiau toks Dievo įvaizdis paprastai neina toliau tavojo "aš" ribų.

O kaip tu atradai tą dievą, kuriuo dabar tiki?

paragraf 78

Per ne vienus metus ieškojimo ir logiką.

crystal

Citata iš: paragraf 78  gruodžio 01, 2012, 14:39:08

O koks eina toliau "aš" ribų? Man rodos, skirtingi žmonės skirtingai ir tiki, todėl tas dievas nelabai gali eiti toliau "aš".

paragraf 78

toliau yra transcendencija ir jos pajautimas bei išgyvenimas

interpretatorius

gruodžio 01, 2012, 19:20:45 Redagavimas: gruodžio 01, 2012, 19:56:50 by interpretatorius
Klausimas:kariuomenės kunigai (kažkas tokio) laimina karį kai eina ginti šalį?(Taip toleruodami žudymą) pažeisdami dievo įsakymą 'nežudyk'. Tai visi pasmerkti kas kovoja(gindamiesi ar puldami). Na ir Šventieji karo žygiai viduramžiais.

Kristus kataliku Dievas, gimė Betliejuje dabartiniame Izraelyje. Izraelyje vyrauja religijos:judaizmas (~75,8), islamas (16,2%). Nors judaizme Kristaus nepripažįsta o islame jis pranašas. Senasis testamentas  žydų biblinių knygų rinkinys, iš esmės apimantis Tanachą (žydai jau minėta propaguoja judaizmą kur nepripažįsta Kristaus egzistavimo). Tanachas parašytas hebrajų ir aramėjų kalbomis. Naujasis testamentas  Biblijos dalis, 27 krikščionių veikalai, parašyti IV a., dauguma jų labai trumpi. Parašytas senąja graikų kalba.(Tolokai nuo gimtinės pagal kalba).
DU SKIRTINGI VEIKALAI KALBANTIS DAUG MAŽ APIE TĄ PATĮ IR JĄ PROPAGUOJA SKIRTINGŲ RELIGIJŲ BENDRUOMENĖS? "MAN TAI ASMENIŠKAI KVEPIA PLAGIATU".

Aukštyn