Samoning sapnai (Lucid dreams)

Pradėjo Benamis, rugsėjo 17, 2011, 17:27:41

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

Kažkur girdėjau, kad pradedant griūti sapnui, reikia pradėti bėgioti, greitai judėti.
Kad būtų mažiau koncentruojamasi į sapno aplinką, o tiesiog greitai judama. Nes kuo labiau įsistebeilijama sapne į kažką, tuo lengviau tas sapnas sugriūna.

Bet apie tuos sapnus žinau labai mažai, tai neturiu žalio supratimo, ar tai turėtų padėti.

Naujasisaš

CitataBandyk po kritimu isgert sapnu tablete is kisenes,turetu tada islaikyti sapna:)

kokia tablete? :D

Liksiubevardo

Isivaizduojama  :) . Jin taikoma sapno islaikymui, kuomet samoningas sapnas pradeda griuti, tu ikisi ranka i kisene, apciuopi tablete, piliule ar pan. (nesvarbu), ir ja prarijus sapnas sustoja griuti. Cia is esmes tokia savitaigos rusis, tik kad lengviau patiketi kad tablete atgaivino sapna, negu kad sapnas is tiesu negriuva ( Jeigu tikesi kad negriuna tai ir negrius, bet tai gana sunku)

Naujasisaš

iš dalies prajuokino :D bet geras šiaip reikės pabandyt sulaukus sapno, nes man jie naturaliai ateina nes pats netaikau techniku nes nesinori ilysti i miego paralyžiu :D

Liksiubevardo

Esu sapnaves keliasdesimt sapnu taikant technikas, taciau beveik nei karto neesu patyres miego paralyziaus.
Na tikriausiai todel kad dazniausiai naudoju DEILD technika, kuomet atsikelus vel gryztama i sapna. Miego paralyzius tikriausiai dazniausiai buna WILD technikos metu, kurios nenaudoju.

Beje, tai nera toks baisus dalykas kaip visi kalba, svarbu nepasiduoti baimei ir jis praeina per kelias sec.

P.S. Kai kalbame apie miego paralyziu dazniausiai kalbame, tik apie ta kuri galima patirti bandant patekti i samoninga sapna. Taciau reikia tureti omenyje, kad miego paralyzius vyksta visa laika kuomet miegame, kiekviena nakti, nepriklausomai ar sapnuoji ar ne, tai naturali organizmo veikla.

Sleeping_angel

Citata iš: Naujasisaš  balandžio 16, 2014, 08:44:47
Aš per mėnesi keturis jau turėjau <....>

Tai tu labai gabus, jei per mėnesį sapnuoji 4 sąmoningus sapnus :) Man toks kiekis į mėnesį - rekordas :)

Citata iš: Naujasisaš  balandžio 16, 2014, 08:44:47
Taigi kaip Jums buvo?  :P

Kadangi mano sąmoningo sapnavimo patirtis gan nemaža, tai galiu pasakyti, kad net ir dabar būna įvairių sąmoningų sapnų - ir tokių, kurie trunka ilgiau (bent jau man sapne taip atrodo) ir tokių, kurie trumpiau. Kiek žinau, sąmoningumas sapne priklauso nuo to, kiek tu sąmoningas dieną. Tai aš jokių specialių praktikų, apart to ir nevykdau :)

Benamis

Citata iš: Sleeping_angel  balandžio 16, 2014, 20:49:08
Kiek žinau, sąmoningumas sapne priklauso nuo to, kiek tu sąmoningas dieną. Tai aš jokių specialių praktikų, apart to ir nevykdau :)

Kaip suprantu tu tiesiog diena uzduodi sau klausima ar as nesapnuoju? Ar kaip tu tikrini samoninguma? :)

lukas11xxf

balandžio 17, 2014, 17:07:38 Redagavimas: balandžio 17, 2014, 17:10:30 by lukas11xxf
Turbut jinai norejo pasakyt, kad ji spontaniskai tampa samoninga :)

Sleeping_angel

Citata iš: Benamis  balandžio 17, 2014, 16:09:40
Kaip suprantu tu tiesiog diena uzduodi sau klausima ar as nesapnuoju? Ar kaip tu tikrini samoninguma? :)

Nieko aš netikrinu :D
Kartais kyla klausimai, iš ko aš suprantu, kad esu realybėje, o ne sapne :) Tai mano atsakymas sau pačiai - iš to, kad vaizdai yra nuoseklūs ir taip greitai nekinta, kaip sapne. O sąmoningumą didinu stengdamasi prisiminti. Neturiu konkretaus objekto, ką atsiminti, svarbu pati mintis, kad reikia atsiminti. O kuo ji tuštesnė, tuo geriau :)

TinSoldier

Nesu tikras, ar apie tai čia jau nebuvo rašyta. Nesu tikras ar, apskritai, tai kažkokia naujiena tiems, kurie tuo domisi.

Tačiau aptikau, kad gana teigiamą poveikį labai ryškiam sapnavimui, ir didesnei lucid dreaming'o tikimybei, daro obuolių sultys.

Kažkoks tai acetylcholine atsakingas už ryškesnius sapnus, o jo kiekį smegenyse gali padidinti būtent obuolių sultys.

Pvz, šitame forume žmonės rašo gana gerus atsiliepimus apie tai: http://www.dreamviews.com/lucid-aids/61014-apple-juice-%3D-vivid-dream.html

Todėl prieš miegą reiktų išgerti nemažą kiekį obuolių sulčių, ir tuomet sapnai turėtų būti ryškesni, turėtų tapti lengviau sąmoningai sapnuoti.

Gal kas bandėt?

Sleeping_angel

Nebandžiau, o ir pirmą sykį girdžiu, t. y. skaitau :D
Reiks kada pabandyti, jei nepamiršiu, nors, tiesą pasakius, abejoju, kad bus iš to naudos...

Master

Manau, kad bus. Maistas daro ganėtinai didelę įtaką miego trukmei, kokybei ir sapnų pobūdžiui.
Bet tiesa, su sultimis irgi pirmą kartą girdžiu...
Reiks pasiimti kokią laisvenę dieną ir pabandyti....  :D che,che...

.L.U.T.H.O.R.

Ne kartą girdėjau. Padeda truputį. Kas daug neryškių sapnuoja gali pabandyti. Asmeniškai, aš to acetilcholine turiu perteklių ir taip tikriausiai :D

Rihtina

balandžio 22, 2014, 13:47:52 Redagavimas: balandžio 22, 2014, 13:57:03 by Rihtina
Sveiki visi. Esu šio puslapio naujokė. Labai domiuosi tokiais reiškiniais. Dažnai sapnuoju sąmoningus sapnus. Šią naktį sapnavau, kad mane aplankė mano idol, kad mes bendravom ir panašiai. Pabaigoje aš jos paklausiau, kur dabar išvyksta, ji man atsakė, kad į Atlantą.. Tada pasakė, kad ant spintelės paliko man staigmeną, na mes ten atsisveikinom, aš nuskubėjau į virtuvę radau popieriaus lapelį ant kurio buvo užrašyta telefono numeris, data, kada vyks turas ir kad aš jai parašyčiau. Tą akimirką staigiai suvokiau kad sapnuoju, o buvau skaičiuosi, kad jei nori suprasti sapnuoji ar ne, pabandyk kažką perskaityti, jei nesugebi reiškia sapnuoji. Tą akimirką, kai supratau kad skaitau sapne pasijaučiau taip tarsi tai kokia vizija ir turiu kuo greičiau užsirašyti duomenis, juos prisiminti... Čiupau lapelį pradėjau rašyt, kuo labiau žiūrėjau į tą numerį, rašydama bandžiau atsimint, tuo labiau nyko iš akių.... Norėjau paklausti ar tiesa, kad sapne neįmanoma skaityti, ir ar šis sąmoningas sapnas, gali turėt kokią reikšmę.

Master

Nesutikčiau, kad visuose sapnuose neįmanoma skaityti. Jei laaabai nori tai ir perskaitai :D
Ne vienas sapnas toks pasitaikęs buvo, kad tiesiog iš didelio noro persilauži ir sugebi sukurti net ir tokį smulkmenišką vaizdą.
Kas kalbant apie bendravimą sapnu, tai ir tai nėra retas reiškinys. Na bent jau kalbu iš savo patirties.
Visi sapnai turi vienokią ar kitokią reikšmę :3

Aukštyn