Šv. Velykos

Pradėjo Asasinas, balandžio 07, 2012, 13:34:30

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Asasinas

Tai sveikinu visus su Šv. Velykom! Gerų ir smagių švenčių, spalvotų kiaušinių, geros nuotaikos, daug džiaugsmo ir t.t. :D

O visus vyrus sveikinu su šventų kiaušinių diena! :D

Velykos arba Šventos Velykos - krikščionių šventė, pritaikyta prie senojo tikėjimo šventės, simbolizuojanti Kristaus prisikėlimą iš numirusiųjų po nukryžiavimo, kaip tai aprašyta Naujajame Testamente. Tai įvykę trečią dieną po Kristaus mirties (mirties dieną skaičiuojant kaip pirmą dieną).

Velykos yra svarbiausia daugelio krikščionių šventė, kuria išreiškiamas didelis džiaugsmas dėl galutinės Dievo sūnaus pergalės prieš mirtį. Kai kurių supratimu svarbiausia yra Kristaus mirties, o ne prisikėlimo diena, nes būtent mirdamas Kristus išvadavo žmoniją nuo prigimtinės nuodėmes.

Į Velykas, kaip ir kitas krikščioniškas šventes yra įsilieję ir pagoniškų elementų, pvz., Velykų kiaušiniai.
(Vikipedija)

Nieksas

Nu jo aš ir tave norėčiau pasveikinti ypač su kiaušinių diena  :D apskritai sveikinu visus forumiečius.  :)

paragraf 78

Kadangi Velykų šventime pagrinidnis dalykas yra ne kiaušiniai, o Kristaus prisikėlimas, tai linkiu visiems prisikelti kartu su juo ir naujai pažvelgti į pasaulį.

Hekate

Na taip su Šv. Velykom! visus čia užeinančius forumiečius  :D linkiu visko, kas jums geriausio  ;D

feja

balandžio 08, 2012, 00:21:08 Redagavimas: balandžio 08, 2012, 00:25:28 by Benamis
Labukas,visi šio forumo dalyviai ir šio forumo administracija.Sveikinu su Š.Velykom.Daug margučių ir geros nuotaikos :)

Benamis:
Perkeliau Tavo zinute, nes tokia tema jau egzistavo ;)

Benamis

Siltu, jaukiu svenciu ir sviesos Jusu namams :)

BloodyMary

Sveikinu visus su Šv. Velykom! Linkiu gerai atšvęsti ir kietų kiaušinių  ;)

Ieva

Aš irgi noriu pasveikinti visus su Šv. Velykom  :). Linkiu visiems daug geros nuotaikos  :).

Asasinas

Tai kiek kiaušinukų suvalgėte? Aš tai tik du.  :)

Benamis

mastyrukas

Nemegstu  ??? Priremtas prie sienos kartais pamarginu

Beelzebub

LiepaBlack

Pas mus yra tradicija visi sedintys prie stalo turi po truputi atsikasti to paties kiausinio... Tai as suvalgiau tik kasneli :D

Hekate

Citata iš: LiepaBlack  balandžio 09, 2012, 15:29:06
Pas mus yra tradicija visi sedintys prie stalo turi po truputi atsikasti to paties kiausinio... Tai as suvalgiau tik kasneli :D

Įdomi tradicija  ;D aš tai gal viena...du  :D

RoxiO

Citata iš: paragraf 78  balandžio 07, 2012, 14:38:01
Kadangi Velykų šventime pagrinidnis dalykas yra ne kiaušiniai, o Kristaus prisikėlimas, tai linkiu visiems prisikelti kartu su juo ir naujai pažvelgti į pasaulį.

Tikra tiesa, pastebėjau, kad daugeliui krikščionių, Velykos, tai susirinkimas pavalgyt kiaušinių, o ne pagerbti Kristaus prisikėlimo. Čia moralas būtų toks, kad nešvęsk, jei net nežinai ką šventi.

Aukštyn