Mekabciel Blog'as

Pradėjo Mekabciel, sausio 28, 2017, 11:57:14

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Mekabciel

balandžio 26, 2017, 23:42:11 Redagavimas: balandžio 26, 2017, 23:59:36 by Mekabciel
@klajunas Na mano požiūriu - dvasinės ar materialios hierarchijos neturi reikšmės, nes turi savo asmeninį aukštesnįjį. Ir jei kuri su juo ryšį viskas pasitarnaus tik tavo vystymuisi. Nedalinu į gerą ar blogą, o sujungiu.

klajunas

Žmonių niekas neskirsto, bet veiksmų padariniai turi būti skirstomi. Nuo vertinimo atsisakymas pavojingas.

Žmonės savo veikla gali artinti prie pradžios, o gali tolinti - ir amor fati  tikrai labai bloga filosofija.

Jeigu nejudėsi - plauksi tik ten, kur neša srovė...

Mekabciel

balandžio 27, 2017, 08:25:55 Redagavimas: balandžio 27, 2017, 09:49:58 by Mekabciel
Citata iš: klajunas  balandžio 27, 2017, 07:58:45Žmonių niekas neskirsto, bet veiksmų padariniai turi...

Jeigu nejudėsi - plauksi tik ten, kur neša srovė...
Na pvz yra viesi zmones formuojantys aplinkos nuomone, šeimos ir t.t. Vertinti gali, bet kas tau is to asmeniskai? Na sakykime yra organizacijos, kurios planuoja radikaliai sumažinti žmonių kiekį ant žemės planertos. Ka su tuo dabar reiktu daryt? Mitinguoti, revoliucijas daryt, kovot pries tai? 

Kaip pvz dabar vat buvo facebooke paparastas atvejis: panelė pasiūlė lauke katinus naikinti į pieną antifryzo pripilant 50/50.

Jei tai ne pokštas ir katės ištikro gertų tą skystį tai kas suformavo jos tokį mąstymą? Kas priežastis tokio mąstymo? Kas priežastis kad tų kačių prisiveisė... Kas priežastis, to perdėto kačių mylėjimo...
Kas priežastis priežasties ir t.t. ir t.t.

Ir gaunasi, jog dabartinės mano rašomos žinutės turinys tampriai priklauso nuo viso pasaulio būsenos... Aš negaliu parašyti daugiau ir negaliu parašyt mažiau. Negaliu parašyt protingiau ar kvailiau. Rašau taip kaip man einamam momentui numatyta. Galiu tik stengtis būt aukščiau.
O tada klausimas, kas ir kur yra aukščiau?

klajunas

Citata iš: Mekabciel  balandžio 27, 2017, 08:25:55O kas is to kad ivertinsi jog yra gerai/blogai? Ka tu asmeniskai is to gausi?
Suprantu, kad kaip integruotai sąmonei, gal ir nėra jokio skirtumo, nes savarankiškų pasirinkimų daryti vis tiek neįmanoma.

Kita vertus, pasižiūrėjus supaprastintai, įvertinsi "gerai" - žinosi ką daryti, kad būtų dar geriau; įvertinsi "blogai" - žinosi ką daryti, kad nebūtų dar blogiau ir ką daryti, kad būtų geriau.

Turi suprasti, kad realiame paprastame gyvenime, jeigu įvertinsi neteisingai, gali pats save sužlugdyti ir gausi "sugrįžti" pagreitintu variantu.

Vertinama dėl savęs, kad galėtum teisingai pasirinkti, o ne tam, kad kažką nuskriaustum.   :)

Matau, kad tu žiūri "kas bus žmogui, kurį vertini kai įvertinsi", o aš "kas bus man, jeigu įvertinsiu teisingai arba klaidingai". Nes nesakyk, kad šis gyvenimas bevertis tiek, kad iš viso saugotis nieko nėra prasmės.

Taigi atsakymas: įvertinęs gausiu kryptį, kuria turiu judėti, nes prie absoliuto judama ne tiesiu taikymu, stovint viename taške, bet vingiuotai judant ant planetos paviršiaus kūnu. Jeigu prarasi šeimininko teises į savo kūną, turėsi vidinį skilimą ir budos būseną visą gyvenimą sėdinčio po medžiu [fantazijose] ir fizinę katorgą [realiame gyvenime].

Išvengsiu amor fati pamokoje per kančią.

Mekabciel

"Akademikas Akimovas sudeliojo terminų grandinę, kuriuos traktuoja kaip sinonimus: Idėjos pasaulis - Platonas; Besivystanti dvasia - Gėgelis, Kolektyvinis protas - Jungas, Absoliutas - Niutonas, Semantinė Visata - Nalimovas, Naosfera - Vernadskis, SuperKompiuteris - Penrouzas. Visus šiuos terminus galima apvienyti bendriniu terminu - Visuotinis Protas ar Aukščiausiasis ar Dievas."

На основе всемирного опыта и принятых в различные времена, от древности до наших дней, философских концепций, академик РАЕН А.К.Акимов строит цепочку терминов, в данном случае рассматриваемых как синонимы: «мир идей» Платона, «саморазвивающийся дух» Гегеля, «коллективное бессознательное» Юнга, «абсолют» Ньютона, семантическую вселенную» Налимова, «ноосферу» Вернадского, «СуперЭВМ» Пенроуза. Все эти термины можно объединить родовым понятием Всемирный Разум, или Всевышний, или Бог».

Mekabciel

balandžio 29, 2017, 12:25:38 Redagavimas: balandžio 29, 2017, 12:50:25 by Mekabciel

elteide

galima būt gauti nuorodas apie agurkus su pomidorais ?:) o tai ištrynė, nerandu ..

Mekabciel

DIDYSIS DARBAS

...tądien, kai ragausite nuo jo, akys atsivers ir būsite kaip dievai - pažinę gėrį ir blogį.
(Pradžios knyga)

Mozgo - rusiškai smegenys. Job - angliškai darbas. Stvo - vokiškai kelių eismo taisyklės.
Smegenų darbas yra sudėliot kelių eismo taisykles. Smegenų darbas - taisyt kelius(ryšius) tarp žmonių. Nutiesti saugius, sveikus kelius.

Sujungti neuronus sinapsėmis.

Work

Žaidimo šilta/šalta taisyklės:

Paimate mėgstamą nedidelį vaiko daiktą ar žaislą, paprašote vaiko, kad išeitų už durų ar nusisuktų ir nežiūrėtų, tada jūs paslepiate kur nors žaislą vaikui pasiekiamoje vietoje ar kur jis galėtų pamatyti tą žaislą pvz: pakabinti ant lempos ar vazone...

Kai paslėpsite, tada pašaukit vaiką, jis turi ieškoti to žaislo - kai eina į vieną pusę, sakykite šalta (kai toli nuo paslėpto žaislo) arba šilta (kai arti). Kai prieina dar arčiau, sakykite "jau šilčiau, dar šilčiau".

Kai visai bus arti ir žinos, kur jis ir ras, sakykite "karšta". Tada jis gali slėpti žaislą , o jūs ieškokite - tegu ir jis pabūna padeties šeimininkas ir reguliuoja, kur paslėptas žaislas.

"Tai štai koks smagus žaidimas - aš jį labai mėgau ir tebemėgstu."

"Neduok man jokio šanso, nesuteik vilties, pasaulis pagal muziką agresyvus išties
Tekstais takais, nuhakintais efektais, sintetika, svastikom, sulaužytais defektais,
Formuoju erdves ir rekonstruoju miestus, aš deformuoju mąstymą, aplinkkelius nutiestus,
Aš visko matęs bosas, viską pamiršęs pankas, pilkoj rutinoj tavo saldus antidepresantas..."
"Mes meldžiamės taip tyliai, tačiau dangus mus girdi, atverkit man duris, atverkit savo širdį,
atverkit atlaidumą ir mano meilė tau, nes viskas ko aš noriu - beribė meilė tau.."

Mekabciel

gegužės 02, 2017, 12:46:19 Redagavimas: gegužės 02, 2017, 12:52:56 by Mekabciel
Neveltui Žvaigždė...

Mekabciel

gegužės 02, 2017, 23:06:07 Redagavimas: gegužės 02, 2017, 23:08:57 by Mekabciel
Evoliucija ir kreacionizmas.
  Krevoliucija arba Evokreoliucija.

|
\/
Krevoevokreoliucionizmija.

Realybė reali/egzistuoja ar realybė neegzistuoja...?
Kaip monitoriaus ekranas išlaiko savo konstrukciją ir tiesiog nesubyra? Kaip daiktai nesubyra!? Kas elektronus(lauką) verčia suktis ir kaip vakuume iš nieko gimsta elementariosios dalelės? "Šitą ir kitą sužinosite kitapus materijos..."
O šiaip tai kvantiniai laukai... Elementaru.

Elementary. el-uh-men-tuh-ree,  (Dievas - Vyras - Medis).  :)

Esmė. Esatis. Esmas. Esantybė. Esamybė. Esybė. Esingas. Essential.
Eteris.
Ekvilibriumas.
Edenas.
Ekstazė.
Energija.
Evoliucija.
Ero. :)
Ego.
Egregoras.
Ekranas. Pasidalinome po materialų ekraną. :)

Eye. Eglė. Eagle. Ežeras.
Environment - Aplinka.

El-ohim - Alachas. El-ohim(Gamta/Dievas)
El-ohai.
El-ementas.
El-ektronas.
El-ektra.
El-iksyras.

Eidos.
Einšteinas... :)

elteide

kiek suprantu, iš šių dalykų kilęs tavo toks susidomėjimas  raidėmis, žodžiais ?

Mekabciel

Mekabciel

Vyrauja Matricoje.

Vyras tai tas, kuris Vyrauja, o Moteris tai Matrica.

Mekabciel

gegužės 04, 2017, 09:44:41 Redagavimas: gegužės 04, 2017, 09:49:33 by Mekabciel

Aukštyn