Mekabciel Blog'as

Pradėjo Mekabciel, sausio 28, 2017, 11:57:14

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

cs

kovo 28, 2017, 16:37:47 Redagavimas: kovo 28, 2017, 17:35:42 by cs
Vieną kitą klausimą rimčiau pažiūrėti privaloma, antraip nebus suprasta mintis. Pirmyn.

Mekabciel

Nuomonė nėra juoda kol ji proponuoja, o ne oponuoja. Tam, kad kitą oponuoti reikia bendrą pagrindą turėt, o jei neturime bendro pagrindo tai reiktų mokytis būt neutraliu ir nevertinti to, ko greičiausiai nesupranti(nes jei suprastum tai neoponuotum).  :)

cs

Tu ištiesų oponuoji mano atžvilgiu, nes žinai kokias vertybes aš išpažįstu ir tik tąsai mano laiką. Reikia nepamiršti, kad diskutuojame apie išminties svarumą. Ar išmintis pastave, kuri kalba apie dievo išniekinimą ir panaudojimą kas antrame žodyje - gali pasitvirtinti ir išspręst globalias problemas ir ar ta išmintis tiek svarbi nei milijonai žmonių, kurie taip nesielgia, nes neturi tam drąsos. Ar išmintis, kuri pas mane - skelbia apie tai, kad pridėti ir įsivesti nusistovėjusiuose dalykuose - nėra gerai.

Sprendžiam problemą pamažu:

Tau netrūksta drąsos pripažinti, apie kokios religijos dievą tu kalbi? Nes konkretaus dievo nenurodai, per kokią religiją tu nori išniekinti vertybes?

Ar humoro metodas susijęs su filosofija yra tinkamas metodas pasirinktas religines vertybes išniekinti? Galėjai pasirinkti filosofiją apie meilę, šeimą, gimines, turtą - juos išniekinti, bet tas nepatraukė dėmesio.

Ar jauti malonumą išniekindamas religijos vertybes ir išrodydamas kitiems, jog taip galima daryti ir po to niekas neatsitinka?

Mekabciel

kovo 28, 2017, 18:10:59 Redagavimas: kovo 28, 2017, 18:16:19 by Mekabciel
 Šiaip jau aš nieko neniekinu.

Šiame forume daugybę kartų esu parašęs prieš ir už religiją, tą patį esu rašęs ir mokslo atžvigliu ir apie filosofiją įvariai rašęs. Gerbiu ir palaikau šias puses. Vertinu šeimą, darną, dorovę, atsidavimą, rūpestį, meilę, supratingumą, taurumą, tyrumą, šviesumą, bendrumą, džiaugsmą, laimę, vienybę, gamtą, Dievą.

Taip, kad apsieikime be asmeniškumų, o jei neįšeina tai aš pass. Ir šiaip koks skirtumas kas ką  išpažįsta. Kam į tai gilintis? ;)

cs

Noriu tikėti, kad neniekini. ;)

elteide

kovo 28, 2017, 23:36:02 Redagavimas: kovo 28, 2017, 23:42:21 by elteide
Citata iš: Mekabciel  kovo 28, 2017, 13:45:06
Citata iš: elteide  kovo 28, 2017, 13:14:31Pat 9,10
10 Viešpaties baimė-išminties pradžia, o Šventojo pažinimas-supratimas.

Pat 2,7 Jis laiko sveiką išmintį teisiesiems, Jis yra skydas doru keliu einantiems.
Ačiū. :)
prašom

CitataTik įdomu būtų suprasti į kurią pusę čia šaukti reikia ir ar galima kada nors nepataikytį į Dievą? Kaip jūs šaukiate? Aš va pavyzdžiui čia rašau dabar.
nu tai jo..galima nepataikyt ir dažnai nepataikom , o kaip šaukti, tai , atsakymas ,numanau, čia:
Pat 8,13 Viešpaties baimė-nekęsti pikto. Išdidumo, puikybės, piktų kelių ir klastingos burnos aš neapkenčiu.

savo žodžiais , kaip suprantu, paaiškinu : nekęsdamas , šalindamasis pikto avtomatom pataikai į Dievo radarą,esi girdimas ...:)

CitataKai zmogus paraso kazka nuo saves - kitam tenka galva pasukti. Isigilinti, isjausti, pakontempliuoti. Pajausti kito vidini pasaul. O ka galima is bibliniu eiluciu suprasti apie kita? Kad jis paskaites?
galiu aš rašynėt , bet geriau į dešimtuką neparašysiu kaip Dievas paaiškina trumpai glaustai teisingai, kas yra Išmintis...kam jei ne jam geriau žinoti apie tai, ką jis pagimdė ?

p.s. man labai graži ši biblijos vieta Patarlės 8-9 apie Išmintį , tad su malonumu pasidalinau...

Mekabciel

elteide

Citata iš: cs  kovo 28, 2017, 17:35:32Sprendžiam problemą pamažu:

Tau netrūksta drąsos pripažinti, apie kokios religijos dievą tu kalbi? Nes konkretaus dievo nenurodai, per kokią religiją tu nori išniekinti vertybes?

Ar humoro metodas susijęs su filosofija yra tinkamas metodas pasirinktas religines vertybes išniekinti? Galėjai pasirinkti filosofiją apie meilę, šeimą, gimines, turtą - juos išniekinti, bet tas nepatraukė dėmesio.

Ar jauti malonumą išniekindamas religijos vertybes ir išrodydamas kitiems, jog taip galima daryti ir po to niekas neatsitinka?

cs , atsiprs. isiterpsiu.. kažkaip gal nesusikalbėjot, man matosi, kad nieko neišniekino Macabciel ..nebent visko nemačiau:}

cs

@elteide  neprivalai įsiterpti, nebent turi kažką pasakyti. Nereikia tuščiažodžiavimo.

elteide

kovo 29, 2017, 12:45:14 Redagavimas: kovo 29, 2017, 12:47:19 by elteide
cs, tu rašai  Mekabciel
CitataAr jauti malonumą išniekindamas religijos vertybes ir išrodydamas kitiems, jog taip galima daryti ir po to niekas neatsitinka?
ne tušti žodžiai, o mano nuomonė pastebėjimas, kad nieko panašaus jis nedarė.. arba parodykit , kur?

Mekabciel

kovo 29, 2017, 13:10:41 Redagavimas: kovo 29, 2017, 17:55:45 by Mekabciel
Citata iš: elteide  kovo 28, 2017, 23:36:02savo žodžiais , kaip suprantu, paaiškinu : nekęsdamas , šalindamasis pikto avtomatom pataikai į Dievo radarą,esi girdimas ...:)

galiu aš rašynėt , bet geriau į dešimtuką neparašysiu kaip Dievas paaiškina trumpai glaustai teisingai, kas yra Išmintis...kam jei ne jam geriau žinoti apie tai, ką jis pagimdė ?

p.s. man labai graži ši biblijos vieta Patarlės 8-9 apie Išmintį , tad su malonumu pasidalinau...
Aš sakyčiau kad su Dievu komunikacija vyksta visada ir nėra kažkokio teisingo kreipimosi į jį, nes visą laiką viskas yra Dievas įskaitant mane ir nėra į ką kreiptis. Tik vyksta to suvokimas. Jei supranti, kad Dievo aspektas esi ar ne. Jei ne tai kreipiesi į kažką. Kam kreiptis į kažką? Na gali kreiptis į savo ateitį, kad būt ja, joje. Bet tai yra automatas. Pakankamai intuityvus procesas, kuris gaunasi spontaniškai.

Vitus

Citata iš: Mekabciel  kovo 28, 2017, 06:29:20Ka isminciai myli? Myli Tevyne ir Dievuli!
Tėvynę ir Dievulį myli skautai.
O išminčiai myli vyną ir moteris :)

Мне часто говорят: "Поменьше пей вина!
В том, что ты пьянствуешь, скажи нам, чья вина?"
Лицо возлюбленной повинно в этом:
Я не могу не пить, когда со мной она.

© Оmar Khayyam

Mekabciel

kovo 29, 2017, 21:43:20 Redagavimas: kovo 29, 2017, 22:03:22 by Mekabciel
Superinės eilės. :)
Jei tokiomis subtilybėmis dalintis tai moteris ir yra tauta. :)

pilkasai

Citata iš: Mekabciel  kovo 29, 2017, 21:43:20Superinės eilės. :)
Jei tokiomis subtilybėmis dalintis tai moteris ir yra tauta. :)

Butent, o musu politikai, oligarhai, monopolinikai ir kiu saliu veikejai Ja "dulkina" pro visus galus ;)

Mekabciel

Citata iš: pilkasai  kovo 29, 2017, 22:04:51Butent, o musu politikai, oligarhai, monopolinikai ir kiu saliu veikejai Ja "dulkina" pro visus galus ;)
Ir geria rašalą.

Aukštyn