Ar pamenate savo sapnus?

Pradėjo Benamis, kovo 12, 2012, 21:30:13

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Taigi ar daznai pamenate savo sapnus? Ar suteikiate jiems kazkokia reiksme ar tiesiog nekreipiate demesio i juos?

Dar gal kas galetu man paradyti kokiu nors 'pratimu' arba patarimu, ka daryti, kad prisiminciau ka sapnavau? Nes jeigu per menesi prisimenu kokiu 2-3 sapnus, tai man jau "geras rezultas"... Noretusi prisiminti daugiau :)

2012

Isvis nebeturi ka veikti?, sedi ir galvoji "o ka as nakti sapnavau"?  :D

TinSoldier

Jei teisingai supranti savo sapnus, jie belekiek daug gali pasakyti apie tave. Nes sapnuose simbolių būdu pasireiškia neįsisamoninti troškimai, mintys, įvykiai, norai ir t.t. Jei paanalizuoji juos, gali sužinot įdomių dalykų :) Jei ką, tai neturi nieko bendro su sapnininkais ar pan. mėšlu.

Pats atsimenu tiek nedag sapnų, kad net neįsivaizduoju kada paskutinį kartą sapnavau :) Retai.. Labai retai.. :/

Benamis

Citata iš: 2012  kovo 12, 2012, 22:08:08

Nelabai supratau esmes sitos tavo zinutes. Jeigu nezinojai, tai zmones kurie prisimena dauguma savo sapnu turi didesni sansa susapnuoti, kad ir pvz. samoninga sapna, o jeigu tokia tikimybe yra - as nuo jos tikrai nenoriu atsisakyti.

2012

Citata iš: Benamis  kovo 12, 2012, 22:13:46
Citata iš: 2012  kovo 12, 2012, 22:08:08

Nelabai supratau esmes sitos tavo zinutes. Jeigu nezinojai, tai zmones kurie prisimena dauguma savo sapnu turi didesni sansa susapnuoti, kad ir pvz. samoninga sapna, o jeigu tokia tikimybe yra - as nuo jos tikrai nenoriu atsisakyti.

O ka tau duos tas "samoningas sapnas"? tarkim dabar tu suzinai kad vakar sapnavai tinsolder dirbanti batu pardaveju? tau geriau ant dusios ar kas nuo to keicias, as nesuprantu?

Benamis

Samoningas sapnas man duos nauja potyri. Zmones is prigimties troksta savo gyvenime patirti/suzinoti kazko naujo, dar nepatirto/nematyto.

Nezinau, gal pas tave tokio noro nera. As kalbu apie dauguma.

2012

cia nebent tu tarp troliu gyveni, dar neteko sutikti zmogaus taip nusikalbancio kaip tu

Teroras

2012, cia kas nusikalba? :D Kas apie kazkokius mistiskus batu pardavejus kalba, arba kam visur TinSoldieriai vaidenasi? ;D Manau, kad tikrai ne Benamiui.

Kas del sapnu, tai as irgi neesu is tu kurie prisimena sapnus susapnuotus pries kelis metus su visomis detalemis. Girdejau, kad sapnus zmogus gali prisiminti, jeigu nustatys zadintuva 20-30min. anksciau negu keliasi iprastai, tiesa nezinau ar tai veikia, nes pats nebadziau.

TinSoldier

Citata iš: Teroras  kovo 12, 2012, 22:50:11
Girdejau, kad sapnus zmogus gali prisiminti, jeigu nustatys zadintuva 20-30min. anksciau negu keliasi iprastai, tiesa nezinau ar tai veikia, nes pats nebadziau.

Turėtų būti tiesa.

Sapnuojama REM stadijoje. Kurį laiką prieš pabudimą miegas yra būtent REM stadijoje. Todėl logiška, kad geriau atsimintum sapną, kurį sapnavai prieš keletą sekundžių.

Hekate

Hm keista aš galvojau, kad normalu prisiminti kiekviena sapną, nes labai retai būna man taip kad jų neatsiminčiau :o.Esu net (keistai nuskambės) nesąmoningai sapnavusi sąmoninga sapną  ;D, bet labai trumpai. O ką darau, kad sapnus atsiminčiau, net nežinau. Dažniausiai kai atrodo jau jų neatsimenu, užtekdavo prieš miegą pamąstyti apie tai ką sapnavau, nors iš pradžių atrodydavo, kad tikrai neatsiminsiu, bet prisimindavau... Nemanau, kad mano informacija padės kam nors, tačiau dabar sapnai mano beveik visada ryškūs. Jie kaip antras pasaulis, darau ten viską ką noriu :)

Jonas

Nukopijuosiu ir redaguosiu savo anksčiau forume parašytą žinutę, kuri puikiai tinka šiuo klausimu:

Tai (sapnų prisiminimas) priklauso nuo tavęs paties, nuo tavo paties noro prisiminti sapnus. Žinoma, miegojimo ilgumas irgi turi didelę reikšmę. Ilgiau miegant daugiau ir sapnų sapnuojama. Norint sapnuoti sąmoningai ir gerai atsiminti sapnus reikia miegoti mažiausiai 8 valandas kasnakt.
Jeigu nori prisiminti sapnus reguliariai ar bent pagerinti sapnų atmintį, tai siūlyčiau kasnakt prieš užmiegant kartoti sau mintyse žodžius „Atsibudęs prisiminsiu savo sapnus" ar kažką panašaus, tada tavo pasąmonė sugers šiuos žodžius ir tai padės tau geriau prisiminti sapnus.
Dar viena technika norint prisiminti sapnus: pasiruošus miegoti, atsigulus į lovą, mintyse  prisimink (formuok vaizdinius) apie tai  ką darei per visą dieną nuo tos akimirkos kai atsigulei, iki tol kai pabudai (tada net gali praeitos nakties sapnus prisiminti ar sapnuot sąmoningai).
Atsibudus, geriausia yra išlikti užsimerkusiam ir nejudėti iš vietos. (Aš tai atsisėdu ant lovos krašto, nes kitu atveju dažnai "smingu"  miegoti toliau ir sapnų atmintis dingsta arba aptrupa). Tada turi stengtis prisiminti sapnus (bent fragmentus), sužadinti sapnų atmintį. Gali mintyse vardinti tavo dažniausiai sapnuojamus žmones, vietas, įvykius, veiksmus ar daiktus. Tai dažnai padeda prigauti vieno kito sapno fragmentą, kurį gali toliau rutulioti klausdamas kitų klausimų : "Ką dariau prieš tai ?; Kas įvyko po to ?„ ir panašiai.
Kai jau prisiminei vieną ar kelis sapnus, stenkis juos užsirašyti į sapnų dienoraštį, arba bent jau užsirašyk raktažodžius susijusius su sapnu ir galėsi vėliau užrašyti pilną sapną. Norint prisiminti sapnus reguliariai reikia šį, ar tau tinkamesnį ''ritualą'' atlikti reguliariai.
  Prisimenant REM miego ciklą, galima dar žadintuvą nusistatyti 4-6 valandas prieš užmiegant ir kai pabusi iš sapno yra didesnė tikimybė, jog jį prisiminsi, kaip ir TinSoldier sakė.. Po to gali dar kas 1,5 valandos nusistatyti žadintuvą...

Citata
Pats atsimenu tiek nedag sapnų, kad net neįsivaizduoju kada paskutinį kartą sapnavau  Retai.. Labai retai.. :/

Kasnakt sapnuojame, kasnakt... Pasakymas, kad nieko nesapnuoji turi būti pakeistas pasakymu, jog neatsimeni sapnų.. Vadovaukis mano anksčiau pasiūlytais patarimais (arba susigalvok savo ritualą) ir sapnų atmintis pradės gerėti.. O jei ir tai nepadės - tai žinok, jog jeigu sapnas tau bus tikrai svarbus  (su žinia iš pasąmonės ar kur kitur) tai tų jį prisiminsi.

Hekate

Citata iš: TinSoldier  kovo 12, 2012, 22:13:33
...sapnuose simbolių būdu pasireiškia neįsisamoninti troškimai, mintys, įvykiai, norai ir t.t.

Tada reiškiasi mano neįsisąmoninti troškimai labai žiaurūs,ir negražūs :-X

TinSoldier

Citata iš: Hekate  kovo 13, 2012, 17:48:21
Citata iš: TinSoldier  kovo 12, 2012, 22:13:33
...sapnuose simbolių būdu pasireiškia neįsisamoninti troškimai, mintys, įvykiai, norai ir t.t.

Tada reiškiasi mano neįsisąmoninti troškimai labai žiaurūs,ir negražūs :-X

Nereikia sapnų suprasti tiesiogiai :) Ten pasirodo simboliai, užuominos ir pan. Jei susapnuoji, kad kažkam pjaustai subinę su peiliu, tai gali reikšti, pvz, kad realybėje, pjaudama kokį kumpį pastebėjai, kad peilis yra atšipęs. Ir neįsisamoninai, kad jį reikia pagalasti. Sapnai tau tai parodė.

P.S. žinau, gal ir nevykęs pavyzdys :))

Hekate

Citata iš: TinSoldier  kovo 13, 2012, 17:55:47

Nereikia sapnų suprasti tiesiogiai :) Ten pasirodo simboliai, užuominos ir pan. Jei susapnuoji, kad kažkam pjaustai subinę su peiliu, tai gali reikšti, pvz, kad realybėje, pjaudama kokį kumpį pastebėjai, kad peilis yra atšipęs. Ir neįsisamoninai, kad jį reikia pagalasti. Sapnai tau tai parodė.

P.S. žinau, gal ir nevykęs pavyzdys :))

Fu, nuraminai. O jeigu su plikom rankom kažkam burna ''praveri'' kol sulaužai žandikauly irgi nieko baisaus  ;D...gal irgi kažkoks simbolis  ??? Na tada reiks po tokių sapnų pamąstyt ką dariau praeitą dieną  :)  :-\

Jonas

CitataO jeigu su plikom rankom kažkam burna ''praveri'' kol sulaužai žandikauly irgi nieko baisaus

Gal kažkur per daug lendi, kažką atidarinėji ?  :)

Aukštyn