Ką dabar klausote???

Pradėjo BloodyMary, kovo 10, 2012, 18:58:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Creative

Creative

rugsėjo 05, 2014, 22:37:13 Redagavimas: rugsėjo 05, 2014, 22:44:06 by Creative

Liksiubevardo

Creative

Supera

rugsėjo 06, 2014, 23:22:00 Redagavimas: rugsėjo 06, 2014, 23:28:42 by Supera

TinSoldier

rugsėjo 09, 2014, 11:34:16 Redagavimas: rugsėjo 09, 2014, 11:43:08 by TinSoldier
Jeigu reiktų rinktis vienintelę dainą, kurią galėčiau klausyti visą likusį gyvenimą, šita, be abejonės būtų tarp stipriausių kandidačių. Ir viena iš tų retų dainų, kurių coveris man labiau limpa, nei originalas... (nors tikrai nesakau, kad Coheno versija yra prastesnė)

Citata"Whoever listens carefully to 'Hallelujah' will discover that it is a song about sex, about love, about life on earth. The hallelujah is not a homage to a worshipped person, idol or god, but the hallelujah of the orgasm. It's an ode to life and love."

"It's a hymn to being alive. It's a hymn to love lost. To love. Even the pain of existence, which ties you to being human, should receive an amen - or a hallelujah." - Jeff Buckley.

Citata"Finally there's no conflict between things, finally everything is reconciled but not where we live. This world is full of conflicts and full of things that cannot be reconciled but there are moments when we can transcend the dualistic system and reconcile and embrace the whole mess and that's what I mean by 'Hallelujah'. That regardless of what the impossibility of the situation is, there is a moment when you open your mouth and you throw open your arms and you embrace the thing and you just say 'Hallelujah! Blessed is the name.' And you can't reconcile it in any other way except in that position of total surrender, total affirmation."

"That's what it's all about. It says that none of this - you're not going to be able to work this thing out - you're not going to be able to set - this realm does not admit to revolution - there's no solution to this mess. The only moment that you can live here comfortably in these absolutely irreconcilable conflicts is in this moment when you embrace it all and you say 'Look, I don't understand a f***ing thing at all - Hallelujah!' That's the only moment that we live here fully as human beings." - Leonard Cohen

crystal

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 09, 2014, 11:34:16
http://www.youtube.com/watch?v=BsyRq0WFOHY

O, geras, beveik visos praeitos savaitės mano laisvalaikio užsiėmimas buvo šitas kūrinukas ukulėle, fingerstyle'u :D

Kad neoftopint, vėl pasinešiau klausyt vienos mėgstamiausių legendų:

TinSoldier

Citata iš: crystal  rugsėjo 09, 2014, 12:49:46
O, geras, beveik visos praeitos savaitės mano laisvalaikio užsiėmimas buvo šitas kūrinukas ukulėle, fingerstyle'u :D

Oba, kietai (yes)! Miklius pirštus turi :)))
Mano vienas iš tikslų šitą dainą tobulai išmokti su gitara. Bet kol kas dažniausiai tik nuotaiką sau susigadinu su savo grojimu :D

crystal

O kaip mokaisi, fingerstyle'u ar tiesiog strumint? :) Nes pastarasis variantas, manyčiau nėra labai sudėtingas.

TinSoldier

Na, labiau fingerpickinimu, su kartais įmetamais braukimais šen bei ten :D
Mokiausi pagal šitą pamoką: http://www.youtube.com/watch?v=jbNH-zVGULA&feature=player_detailpage#t=57

Šiaip jau moku groti tiek, kiek toj pamokoj moko, skaitykim (tik šiaip su savo nerangiais pirštais kartais suveliu). Bet nelabai skamba man ji.. Tokia.. primityvi ganėtinai.. Noriu dar bent įžangą pridėti, daugmaž kaip čia: www.youtube.com/watch?v=A5MJ26mXGig . Arba šitą versiją: http://www.youtube.com/watch?v=mJfFul83s_4 Bet nei klausos aš geros neturiu, nei pirštai mano muzikiniai. Tai sunkokai sekasi :D

O tu su ukelele seniai mokaisi? Jei jau šitą dainą fingerstyle'u groji, spėju, tikrai gerai įgudusi jau esi? :)

crystal

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 09, 2014, 13:30:27
Bet nelabai skamba man ji.. Tokia.. primityvi ganėtinai..<..>

Tai gal tiesiog tavo gitara neskambi :D Arba gal stygos labai nusidėvėjusios, jas pakeitus garsas visada skamba geriau :D Arba tau tikrai tiesiog praktikos daugiau reikia, daugiau tiek klausą, tiek pirštus palavint :)

Na mano pirštai jau ir taip visad buvo labai ploni ir miklūs (7 metus mokiausi muzikos mokykloj klavišiniais, o paskui pusiau savarankiškai gitarom), o ukulėlę tai palyginus neseniai, tik vasarą nusipirkau, kaip kokiam pasižaidimui kai pvz kur išvažiuoju :D Toks fainas mažas, kompaktiškas ir nuostabiai skambantis instrumentas :) Be to ja labai lengva groti, stygos švelnios, akordai paprasti (pvz C akordui užtenka pirmą stygą užspausti trečiam lade, kai pvz gitaros C akordas jau yra užspaudžiant 3 stygas (na čia jau pats tikriausiai šitą žinai :) )

TinSoldier

Citata iš: crystal  rugsėjo 09, 2014, 14:17:38
Tai gal tiesiog tavo gitara neskambi :D Arba gal stygos labai nusidėvėjusios, jas pakeitus garsas visada skamba geriau :D Arba tau tikrai tiesiog praktikos daugiau reikia, daugiau tiek klausą, tiek pirštus palavint :)

Na, su gitaros neskambėjimu ir stygomis taip pat gali būti labai tikėtinas dalykas, kuris kiek guodžia mane, kad gal ne vien mano kaltė blogam skambesy :D Nes pas mane ganėtinai biudžetinė ta gitara.. Na, bet planuoju artimiausiu metu įsigyti kiek solidesnę :)

Citata iš: crystal  rugsėjo 09, 2014, 14:17:38
Na mano pirštai jau ir taip visad buvo labai ploni ir miklūs (7 metus mokiausi muzikos mokykloj klavišiniais, o paskui pusiau savarankiškai gitarom), o ukulėlę tai palyginus neseniai, tik vasarą nusipirkau, kaip kokiam pasižaidimui kai pvz kur išvažiuoju :D Toks fainas mažas, kompaktiškas ir nuostabiai skambantis instrumentas :) Be to ja labai lengva groti, stygos švelnios, akordai paprasti (pvz C akordui užtenka pirmą stygą užspausti trečiam lade, kai pvz gitaros C akordas jau yra užspaudžiant 3 stygas (na čia jau pats tikriausiai šitą žinai :) )

O, fainiai. Tai nemažai patirties su muzika turi :) Gal kada šitoj temoj kokią tavo dainą įkeltą išvysim?  ::) O šiaip ukelele ir man labai maloniai ir mielai skamba. Tikrai fainas instrumentas :)

Creative

Aukštyn