Išsipildantys sapnai

Pradėjo Reja, rugsėjo 11, 2011, 19:01:28

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

2012

Citata iš: coliuke  gruodžio 16, 2011, 23:01:49
tikru moksliniu faktu apie sapnus ir ju pildymasi pateikti negaliu, taciau is savo asmenines patirties galiu pasakyti kad issipildanciu sapnu tikrai buna  :) man issipilde kelis kartus, vienas netgi kita diena...beja sapnu reiksme verciausi su paprasciausiu sapnininku ir issipilde tiksliai kaip ten parasyta ;)

jinai sapnavo mane  :)

LiepaBlack

As tai labai daznai sapnuoju tokius sapnus,kartais net uzmigti bijau,kad nesusapnuociau kokio blogo sapno kuris issipyldytu,bet kolkas tik gerus sapnus sapnuoju,kurie padeda pamatyti ateiti, ivairius jos momentus.... o del ko taip pati net nezinau...susapnuoji, o po kurio laiko ivyksta... :D

Benamis

Citata iš: LiepaBlack  balandžio 04, 2012, 12:41:17
As tai labai daznai sapnuoju tokius sapnus,kartais net uzmigti bijau,kad nesusapnuociau kokio blogo sapno kuris issipyldytu,bet kolkas tik gerus sapnus sapnuoju,kurie padeda pamatyti ateiti, ivairius jos momentus.... o del ko taip pati net nezinau...susapnuoji, o po kurio laiko ivyksta... :D


Gal gali kaip pavyzdi koki nutikima aprasyti? :)

LiepaBlack

na tiesiog smulkmenytes...pvz susapnuoju kazkokius veiksmus kurie savaites begyje issipildo yra viena karta buve taip kad susapnavau toki momenta kai pykausi su savo vaikinu ir po kazkokiu mano zodziu jis labai supyko ir mes issiskyrem...tai kai istikruju tai atsitiko leidau sau pora minuciu patyleti... svarbiausia aplinka elgesys ir visos smulkmenos tokios kaip ir sapnuose...na nzn pati ka cia nusisneku bet sapnuoju tik tai kas susije su manim :D :D :D

miegantyslokiai

Citata iš: OKULTISTE  rugsėjo 20, 2011, 21:38:26
Anksčiau rašydavau sapnų dienoraštį... Paskui teko pastebėti, kad kai kada tiesioginis sapnų pildymasis sutampa su "dežavu" jausmu...

ooo dezavu jausmas, labai neiprastas ir gluminantis jausmas :)

Chirurgas

 Šiaip dažnai išsipildančių sapnų nesapnuoju, bet jei susapnuoju cunamį, visada taip ir atsitinka, jau penki kartai kai sapnas išsipildo...

TinSoldier

Citata iš: Chirurgas  balandžio 16, 2012, 11:12:17
Šiaip dažnai išsipildančių sapnų nesapnuoju, bet jei susapnuoju cunamį, visada taip ir atsitinka, jau penki kartai kai sapnas išsipildo...


Kai sekantį kartą taip įvyks, atkreipk dėmesį į tai, ar pirma susapnuoji ir tuomet įvyksta cunamis. Ar pirma sužinai apie cunamį, o tuomet "prisimeni", kad jį sapnavai.

Atmintis, tuo labiau sapnų, nėra patikima. Laaaabai labai gali  būti, kad po cunamio tavo pasąmonė tiesiog sukonstruoja prisiminimą apie susapnuotą cunamį.

Chirurgas

Na ne, pirma susapnuoju po to įvyksta. Paskutinius kartus kai sapnavau, tai papasakodavau artimiems zmonėms,  kad sapnavau ir kaip tai buvo sapne(prieš įvykstant cunamiui), nes jie irgi nevertino rimtai mano sapnų kai aš papasakodavau po cunamio, kad aš ta cunamį sapnavau. Trumpiausias laiko tarpas po kurio įvyko cunamis, tai kažkur 7d. Tikrai nėra taip, kad įvyksta cunamis, o po to galvoju, kad gal aš kada ir esu tai sapnavęs. Jau kai susapnuoju, tai jau žinau ka sapnavau.

Benamis

Citata iš: Chirurgas  balandžio 16, 2012, 12:40:04
Trumpiausias laiko tarpas po kurio įvyko cunamis, tai kažkur 7d.


O ilgiausias?

Daznai cunamius sapnuoji? Jeigu taip, tai susitariam, kai kita karta susapnosi, parasysi cia, ok?

Chirurgas

Pirmasis sapnas išsipildė už kelių mėnesių, čia tas cunamis, kuris buvo 2004m. ir nusinešė nemažai gyvybių. Paskutinis išsipildė už 20d.
Būtinai parašysiu kai bus toks sapnas, tik ilgai gali tekt laukti  :)

TinSoldier

#25
balandžio 16, 2012, 15:49:42 Redagavimas: balandžio 16, 2012, 15:51:20 by TinSoldier
Nu, nesiginčysiu dėl tų kartų, kai apie sapnus papasakojai artimiesiems...
Bet po kelių mėnesių tu atsiminei savo eilinį, nieko neišsiskiriantį, paprastą sapną??? Nemalk. Nebent vedi sapnų dienoraštį ir iš karto atsibudęs jį užsirašei. Tokiu atveju, būtų įdomu pamatyti įrašą.
Jei įrašo neturi, 99proc., kad nusipezi.

Eilinis žmogus savo sapną, jei nuolat apie jį po pabudimo negalvoja, pamiršta jau per artimiausias porą valandų.(tie kur pastoviai treniruojasi prisiminti sapnus gal ir ilgiau. Bet vis tiek ne porą mėnesių) Taigi, arba tave ŽIAAAURIAI paveikė tas sapnas apie cunamį, arba meluoji. Bet, net jei ir paveikė tave taip sapnas, ir po atsibudimo valanda po valandos, diena po dienos kelis mėnesiu apie jį galvojai, tuomet tavo prisiminimas jau vis tiek būtų belekaip iškreiptas.. Ir miiiilžiniškas šansas, kadprisiminimas tavo sąmonės sukurtas pagal įvykusį cunamį.

Chirurgas

Na aš atminties sutrikimais niekada nesiskundžiau. netikiu, kad nėra tau likęs atmintyje koks nors sapnas, kurį dar ir po ilgo laiko atsimeni. Jei ne, tai yra dvi priežastys arba reiktų susirūpinti savo atmintimi, arba nieko gero nesapnuoji. O gal čia yra antgamtiško ir nerealaus prisiminti sapną po kelių mėnesių, ypač jei jis dar buvo neeilinis.

Jonas

CitataEilinis žmogus savo sapną, jei nuolat apie jį po pabudimo negalvoja, pamiršta jau per artimiausias porą valandų.


Jis sakė, kad papasakojo savo artimiesiems apie tuos sapnus susijusius cunamiu, taigi, jie kuo puikiausiai galėjo būti įsimenami po to, kad ir po kelių mėnesių. Yra žmonių, kurie prisimena sapnus kasnakt nesitreniruodami.

Citata
Ir miiiilžiniškas šansas, kadprisiminimas tavo sąmonės sukurtas pagal įvykusį cunamį.


Žmogus pasipasakojo savo artimiesiems apie sapną, jį atsimena, ir dar sakai, jog tai galėjo sukurti sąmonė ?  :o

TinSoldier

#28
balandžio 16, 2012, 16:20:18 Redagavimas: balandžio 16, 2012, 16:25:09 by TinSoldier
Citata iš: Chirurgas  balandžio 16, 2012, 15:58:07
Na aš atminties sutrikimais niekada nesiskundžiau. netikiu, kad nėra tau likęs atmintyje koks nors sapnas, kurį dar ir po ilgo laiko atsimeni. Jei ne, tai yra dvi priežastys arba reiktų susirūpinti savo atmintimi, arba nieko gero nesapnuoji. O gal čia yra antgamtiško ir nerealaus prisiminti sapną po kelių mėnesių, ypač jei jis dar buvo neeilinis.


Neeee, esmė ne tavo atmintyje, o žmogaus smegenų veikime.

Vieną savo sapną atsimenu jau gal 16 metų. Kai mažas buvau, susapnavau, kad mane puola vilkolakiai :) Taip galingai mažą vaiką šitas sapnas sutraumavo, kad belekiek laiko vien tik apie jį begalvojau ir dar dabar kažkiek jį pamenu.

Bet tai, ką aš dabar atsimenu, yra visai ne tai, ką aš iš tiesų tuomet susapnavau. Nes paprastas, eilinis žmogus, nesitreniruojantis atsiminti sapnų ir pan., savo sapnus dažniausiai primiršta vos atsibudęs. Net akimirka po atsibudimo jau prisiminimas apie sapną būna iškreiptas. Pvz, žinai kodėl kai kurie sapnai būna visiškai nelogiški? Pvz, sapnuoji kad važiuoji automobiliu, tuomet iš karžkur atsiranda aitvaras, kurį tu pradedi skraidinti, o po to užšokęs ant dinozauro pradedi puldinėti lėktuvus. Ar panašiai :D Būtent dėl to, kad tu neatsimeni savo sapnų! Per naktį ateina bent kelios REM(sapnų) fazės. Susapnuoji skirtingus sapnus, o atsibudęs juos suplaki į vieną. Nes NEATSIMENI kas vyko iš tikrųjų! Ir tai vyksta vos tik atsibudus. Jau po kelių dienų atmintis dar labiau išsikreipia. Pvz, gali realybėje pamatyti vaiką su geltonu balionu ir prisiminti 2 skirtingus sapnus: 1. prieš kokią savaitę sapnavai vaiką. 2. Prieš dieną sapnavai geltoną balioną. O dabar, pamatęs vaiką su balionu, tu pradėsi galvoti, kad vakar sapnavai tą vaiką su geltonu balionu ir galvosi, kad tavo sapnas išsipildė. Ir dar + žmogaus smegenys užpildo atminties spragas. Jų visi turim. Bet ne visuomet suvokiam, nes smegenys jas užpildo pagal patirtį, kitus prisiminimus, priežastinius ryšius ir t.t. Gali būti, kad tu, pamatęs tą vaiką, prisiekinėsi, kad jo veidas lyyygiai toks pat, kaip tavo sapne. Bet iš tiesų tavo smegenys pasąmoniškai užpildo atminties spragą tavo sapne(vaiko veidą) tuo veidu, kurį tu pamatei realybėje.

Čia ne atminties problemos. Čia smegenys taip struktūruoja ir tvarko informaciją. Esmė tame, kad prisiminimas apie sapną, kurį regėjai prieš porą mėnesių yra belekaaaip toli nuo tikrojo sapno. Ir, jei iš karto po sapnavimo jo neužsirašei, tavo prisiminimas apie jį - nieko vertas.

Jonai, rašiau, kad dėl tų kartų, kur papasakojo savo artimiesiems, nesiginčysiu.  Laaabai abejoju ir dėl jų. Ir dėl to, ar apskritai jis papasakojo jiems. Ir dėl to, kad tie pasakojimai taip sutapo su cunamiais. Bet, kaip rašiau, nesiginčysiu dėl to. Kalbu tik apie patį pirmą jo kartą, kuris daugiau nei įtartinas.

Beelzebub

Aš prieš kokius 5 metus sapnavau, kad pamiršau vieną daiktą mokyklos stadione, kuris buvo gana toli nuo mokyklos, ir, kad man reikėjo grįžti jo pasiimti. Po kelių dienų, viskas buvo lygiai taip kaip sapne. Aš pamiršau būtent tą daiktą tam stadione ir lygiai taip pat ėjau jo pasiimti, kaip sapne.
Dar vienas atvejis buvo gal prieš savaitę, sapnavau, kad man parašė vienas žmogus, su kuriuo nebendravau maždaug pusę metų, ir po dviejų dienų man tas žmogus parašė.

Bet šiaip čia visiškai nieko ypatingo manau. Tiesiog tai vieninteliai išsipildę sapnai, kuriuos aš atsimenu.

Aukštyn