Maistas yra nuodas?

Pradėjo paragraf 78, kovo 04, 2012, 16:15:06

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Asasinas

Bet ar žmogus nuo pačių seniausių laikų nepradėjo vartoti mėsos? Juk gaudė žuvį su žeberklais, medžiojo mamutus, tai kaip ir labiau mesėdis nei žoleėdis yra. Nors greičiausiai visaėdis.   

Beelzebub

Citata iš: Beelzebub  birželio 16, 2012, 22:52:31
Būtų smagu jei pažiūrėtumėte pilnai šitą video, kas dar nematė:

Citata iš: Šešėlis  birželio 14, 2012, 22:57:32
Kiaulė tvarte gimė tam, kad vėliau pamaitintų visą šeimą. Jokia ji vargšė.

Sutinku su tavimi, bet tik tol, kol gyvūnas yra paskerdžiamas kuo greičiau, kiek įmanoma mažiau kankinant, taip pat jeigu jis auginamas sveikai (na pvz kaip kaime), o ne kankinamas nuo pat gimimo.

Šiaip iš tikrųjų, tai manau visi žmonės valgo tiesiog per daug mėsos, daugiau negu jiems reikia, net nemanau, jog visiems ji yra tokia būtina. Jei bent visi žmonės žinotų kokia situacija skerdyklose, manau iš kart mažintų ar atsisakytų mėsos. Aišku, kol ir toliau visi rys mėsą kaip dabar, tai manau, nieks nesusitvarkys su tokiom gyvūnus kankinančiom skerdyklom, čia tik pasvajoti galima.

Aišku, aš kaip ir neturiu teisės ginti ar kažką įrodinėti, nes pats valgau mėsą, bet stengiuosi mažai jos vartoti. Siūlyčiau jums visiems pavalgyti įvairios mėsos tiesiog išvirtos vandenyje, be druskos, be prieskonių ir pan, suprasti, kad iš tikrųjų ji nėra tokia skani, kaip jums atrodo. :D Arba dar geriau, jei norit įrodyti, jog jūs "plėšrūnai" ir jums "žutbūtina" mėsa, pavalgykit jos žalios ir tada pasakykit, ar skanu buvo.

Kaip kažkokioj knygos skaičiau: Bet koks plėšrūnas, pamatęs savo auką, kad ir kokį triušį, iš karto nori jį sudraskyti, suėsti. O Jūs ką galvojate pamatę triušiuką: 1) Galvojate, koks šis padaras mielas, norite jį paglostyti 2) Norite jį pasmaugti ir susikišt į burną?

Dar kartą cituoju viską ką parašiau, nes į tavo postą tik tą patį galiu pasakyt.

Kad ir pvz: mano kaimynai KIEKVIENĄ vakarą/naktį kepa kažkokius lašinius ar kiaulieną, žiauriai smirda, visas kvapas per balkoną ir net per sienas atsklinda iki mano buto. Tai atsiprašant, žmogau, ar tau tų kažkokių suspirgintų lašiakų iš maximos tikrai reikia kiekvieną vakarą? Netgi šiuo momentu, kai rašau, aš užuodžiu tą š, kurį ten kepa, nu tai atsiprašau, bet kur smegenys žmogaus.

Žmogui užtenka pavalgyti mėsos nedideliais kiekiais, kelis kartus per savaitę. O visi ryte ryja kiekvieną dieną, ir dar jiems matai mažai.

.L.U.T.H.O.R.

Aš ir atsakysiu, Beelzebub

Taip tie gyvūnai kankinami, bet jei imtume tokius dalykus, kaip karma ir reinkarnacija ar kažkas tokio. Tai išeina, kad tie visi gyvuliukai yra, kažkokie niekdariai, kuriems lemta kentėti. Aišku yra teorija kad žmonės reinkarnuojasi tik į žmones.  Apie gyvūnus deja nieko negaliu pasakyti. Pas mus kiaulės, triušiai auga kaime.
Sutinku su tavim kad žmonės per daug ryja. Deja tokia jau ta vartotojiška visuomenė. O kad būtų skaniau tai visokie prieskoniai, E dedami. Dabar aišku, tik vandenyje virta mėsa gal ir būtų prėska, nežinau, neragavau. Bet jei nuo mažens tokią valgytai ar nebūtų ji tau pats skaniausias maistas? :D
Šito ir negaliu atsakyti. Bet pažįstu žmonių kuriems patinka žalią mėsą valgyti. Na aš pats tokio potraukio nejaučiu. Nors draugai sako, kad turiu baisia didelius iltinius dantis :D Na pats esu visaėdis teip sakant, nei daržovės, nei mėsos neatsisakau.
O galiausiai tai žmonės turi tokį dalyką, kaip grožio suvokimas, gyvūnai manau neturi. Ir be to, plėšrūnai valgo viską, žmogus nepratęs, turėtų būt pavyzdys, jei pamatytai kepštą vištą ir būtum alkanas, kažin ar atsispirtum neparagavęs :D

advena

O Viešpatie. net sugraudino tie momentai kai buvo kankinami gyvunai. :'(

.L.U.T.H.O.R.

Na aš esu matęs, tikriausiai kažką panašaus. Bet stengiuosi dažniausiai nežiūrėti tokių, dalykų, nes nors tai ir video, bet nuo jo vistiek sklinda bloga energija, o vaizdai kad ir kaip bebūtų, nemokant nusikratyti liekamojo įspūdžio paveikia vistiek.

RoxiO

Tose skerdyklose sadistai vieni dirba. :D Juk galima užmušti gyvūną ir nesijuokiant, nespardant, nedaužant jo.

Benamis

Citata iš: RoxiO  birželio 16, 2012, 23:49:12
Juk galima užmušti gyvūną ir nesijuokiant, nespardant, nedaužant jo.

Man irgi tai nesuprantama... :-/ Gal vaikysteje juos skriaude, o dabat turi galimybe "atkersyti" ant gyvunu? Turi gi buti kazkoks logiskas paaiskinimas...

advena

Yra zmoniu kuriems malonu skriausti kitus. tokiu yra visur. net mokyklose.

RoxiO

Citata iš: Benamis  birželio 16, 2012, 23:51:01
Turi gi buti kazkoks logiskas paaiskinimas...

Nežinau, manau, kad yra dalykų, kuriuose nėra logikos.

.L.U.T.H.O.R.

Čia tikriausiai pasireiškia paslaptingasis žudiko genas. Kitokios teorijos neturiu  :o

RoxiO

Citata iš: Šešėlis  birželio 17, 2012, 00:17:38
Čia tikriausiai pasireiškia paslaptingasis žudiko genas. Kitokios teorijos neturiu  :o

Netgi dauguma žmogžudžių nekenčia savęs dėl to, kad žudo. Čia aš matau tik pasitenkinimą.

.L.U.T.H.O.R.

Na jie jaučiasi "dievais" tikriausiai. Reiktų čia psichologo  :o yra kažkoks dalykas, kai žmogus akivaizdžiai nori būti viršesnis.

Teroras

Savo laiku labai domejausi serijiniais zudikais, tai beveik kiekvienas is ju vaikysteje patirdavo tevu arba bendraamziu smurta... Tai cia gal panasiai su tais gyvunu sadistais...

Bildukas

Idomu , ar kuris nors is Jusu zinote , kad gyvunu tarpe taip pat yra zudiku , kurie zudo , kad zudyti , nors yra sotus ?  Pries kelis metus teko matyti "Animal Planet" laida apie tai ir buvau didziai nustebintas .Pats saltakraujiskiausias zudikas musu Planetoje yra  naminis katinas . Kas galetu pagalvoti , kad mielas padarelis murkiantis ant jusu keliu yra saltakraujis zudikas , kuris net budamas sotus ne tik zudo , kad patenkinti savo medziotojo instinkta , bet ir saltakraujiskai kankina savo auka , zaidzia su ja . Taigi , mieli musu katineliai , kraujo troskimu pranoksta net mus , zmones . :) .

Beelzebub

Na tai žodžiu, mielieji, tie kuriuos sugraudino ar šokiravo video, žinokit, jog jei perkat iš visokių maximų lašiakus, dešrigalius ir t.t. kiekvieną dieną, tai tik palaikot tokias skerdyklas. :) O jei nenorit jų palaikyti, tai arba tapkit vegetarais (ar bent jau mažinkit mėsos vartojimą, pirkit kokybišką mėsą, iš pažįstamų kaime ir pan.) arba užsiauginkit ir užmušinėkit gyvūnus patys. Na, aišku, jei sugebėsite.

Aukštyn