Ar Saulė - tai pragaras?

Pradėjo domisrim, rugpjūčio 17, 2014, 19:14:26

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

SPACE

Citata iš: TinSoldier  liepos 03, 2015, 16:05:22
Nesu tikras, kur link suki :)

Na ok, dvimatėje plokštumoje, perspektyvomis ir pan., sukuriama trijų dimensijų iliuzija.

Bet, kita vertus, visą pasaulį tavo akys mato 2D, tačiau, kadangi jos yra kiek nutolusios viena nuo kitos, dėl skirtingų perspektyvų, tavo smegenis gaunamą 2D vaizdą paverčia trimačiu.

Dar kita vertus, jeigu, pvz, stygų teorija yra teisinga, mes iš vis gyvename Visatoje, kurioje yra 11 dimensijų ar pan. Bet suvokiame tik tris.

Nežinau, kokį tu čia argumentą nori susukti.. Kad viskas nuo požiūrio, perspektyvos ir suvokimo priklauso? Taip, galbūt. Bet taip plačiai žvelgiant, argumentuoti plokščią žemę (o su kokiom 11 dimensijų ji tikrai ne plokščia jau būtų) reiktų jau nebe lėktuvų maršrutais. Be to, kad ir kaip skeptiškai vertinsim žmogišką dimensijų suvokimą, nu niekaip tu nenukrisi nuo Žemės krašto, kad ir kaip stengtumeisi.

Ne, nieko nesuku, kaip pvz 3D akiniai sujungia vaizdą jau prieš akis ir žmogus jaučiasi tarsi filme viduj. Ir šita 2D-3D iliuzija leads to "impossible pictures" http://www.mcescher.com/gallery/impossible-constructions/
Plokščios Žemės argumentą naudoju, kai ginčijuosi su žmonėm, kurie žino kas yra Skorpiono žvaigždyne, bet nežino kas yra Žemės viduje. Pvz net šiuolaikiniai povandeniniai lavai turi išleisti laidą į paviršių, kad palaikyti radio kontaktą.

TinSoldier

Vis tiek nieko nesupratau, kas norėta pasakyti, nei su 2D ir 3D, nei su povandeniniais aparatais :)

SPACE

medituoti reikia TinSoldier, medituoti :)

.L.U.T.H.O.R.

Nusimeditavai @SPACE , nusimeditavai ;)

SPACE

meditacija priveda tik prie gero, senovės išmintis!

.L.U.T.H.O.R.

Gėris subjektyvus dalykas. Tau atrodo gerai, bet ar su tavim viskas gerai, čia klausimas :)

SPACE

Man pasirodė, kad su jumis kažkas negerai, kažkoks paradoxas :)

paragraf 78

Citata iš: SPACE  liepos 05, 2015, 12:16:46
meditacija priveda tik prie gero, senovės išmintis!


Čia kokios senovės išmintis? :)
Nes va tiek krikščionių tiek budistų tiek induistų dvasingumo mokytojai teigia, kad meditacija be rimto vadovavimo dažnai prie nieko gero nepriveda :)

SPACE

meditacija, tai natūralus pažinimo būdas, mokytojas = patirtis. mokinys kartais aplenkia mokytoją ;)

paragraf 78

kažką jau tu čia veli apie meditaciją :)

SPACE

Kad žemė apvali, jūs turit tik 1 įrodymą, 1972m. kažkurio Apollo atseit daryta nuotrauka, ji buvo įdėta į visus vadovėlius visose šalyse. 2013m. vaizdas buvo kiek pafotoshopintas, dabar internetas išmeta kiek gražesnę nuotrauką.
Žemės diametras apie 13 000 km, padaryti nuotrauką iš tokio aukščio neįmanoma, nes ten nebėra atmosferos, spalvos nebesusidaro.

paragraf 78

Įrodymų daug :) žemės dydį apskaičiavo dar senovės graikai, pvz.

Nors tuo metu nebuvo techninių galimybių išmatuoti Žemės dydžio, tai beveik tiksliai padaryti pavyko Eratostenui (276 -- 194 m. pr. Kr.). Jis svarstė sekančiai: jei Žemė yra apvali, vadinasi jos lankas sudaro 360 laipsnių, tad tereikia išmatuoti vieno laipsnio ilgį ir galėsime sužinoti kokio dydžio yra mūsų planeta. Tam jis panaudojo Saulę. Eratostenas nusprendė apskaičiuoti vieną saulės pasislinkimo laipsnį, todėl jis pasinaudojo Sijeno miesto šuliniu, nes žinojo jog kartą metuose, saulėgrįžos metu, Saulė apšviečia jo dugną. Jis stebėjo Saulę būdamas už 7˚ 12', t.y. už 5000 stadijų (stadijos ilgis 157,5 m). Taigi vienas laipsnis turėjo būti 694 stadijos. Pagal tai jis paskaičiavo, jog Žemės apskritimas lygus maždaug 250000 stadijų, t.y. 39375 km, taigi jis nedaug ir apsiriko.
(čia ištrauka iš mano straipsnelio http://www.technologijos.lt/n/mokslas/astronomija_ir_kosmonautika/S-36230/straipsnis/Kaip-senoves-graikai-dangaus-sieke?l=2&p=1)

O kas dėl nuotraukų ir retušavimo tai TinSoldieris puikiai šioje temoje viską paaiškino: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=3866.0;topicseen

SPACE

Tai va tuos 360 laipsnių ir turiu omenyje. Kaip Eratostenas galėjo turėti-sudaryti instrumentą su 360 laipsnių, nes 360 laipsnių reiškia žinojimą apie Amerikos kontinentą. Žinai apie datos keitimo liniją Ramiajame vandenyne? Ji buvo nustatyta tik 19 amžiuj.

tadasas99

 cia kazka tusciai diskutuojate:
tu pirmuju zemes nuotrauku as nemaciau bet kad zemes diametras 13000km tai dar nereiskia kad tokiu atstumu reikia fotografuoti norint sutalpinti i kadra, paprasta geometrija, suzinok kokiu spinduliu fotoaparato objektyvas mato vaizda, ir pasiskaiciuok lygiagretainio trikampio statini kurio trecioji krastine lygi 13000 (dvi lygios trecioji trumpesne ar ilgesne)
kad apskaiciuoti apskritimo vieno laipsnio ilgi visiskai nereikia tureti visa apskritima t.y. visa ji zinoti ar matyti, panasiu paciu principu gali ir lanko laipsnio ilgi paskaiciuoti, t.y. figuros kuri net nera apskritimas, nu o toliau zemes skersmens skaiciavimas tik darant prielaida kad zeme yra apvali.
kaip pvz, mes matom menulio viena puse, tai pagal tavo mintis mes negalime jo dydzio apskaiciuoti nes nezinome kas kitoje puseje? ;)

paragraf 78

Tam kad nuspręsti jog žemė apvali visiškai nebūtina žinoti nei apie Ameriką, nei apie gretimą kaimą :) užtenka pažiūrėti kaip iš už horizonto pasirodo laivas :)
Kai Kolumbas plaukė ieškoti nuajo kelio į Indiją, jam sakė kad jis kvailys ir numirs beplaukdamas nes atstumas per tolimas ir jei ne Amerika (apie kurios buvimą net neįtarta) Kolumbas išties būtų sulaukęs paskutiniosios

Aukštyn