Kodėl veikia magija?

Pradėjo paragraf 78, rugsėjo 07, 2011, 13:34:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

OKULTISTE

O aš esu sutikus gana daug. Jie visi - katalikai ("Šetaukadnori"!)...

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: OKULTISTE  gegužės 22, 2012, 23:36:55

Kad, katalikai, tai mažai ką pasako  :P ypač kai jų daugiau nei milijardas :)

Be to kokios tos ribos sutikimo? Pasišnekučiavimas nesiskaito.

TinSoldier

gegužės 22, 2012, 23:47:23 Redagavimas: gegužės 22, 2012, 23:54:24 by TinSoldier
Citata iš: OKULTISTE  gegužės 22, 2012, 23:36:55

Visai gali būti.

Kaip Škėma (Laotse(?)) rašė: "Palaiminti idiotai, nes
jie yra laimingiausieji žmonės Žemėje."

Beelzebub

Tie kurie čia esat nusiteikę prieš magiją, norit pasakyti, kad netgi jeigu žmogus užsiims magija norėdamas padėti kitiems ir sau, turintis gerus ketinimus, o ne piktus kėslus, norintis gauti daugiau žinių, sužinoti daugiau apie pasaulį, bla bla bla ir t.t. irgi tik nukentės nuo magijos ir baigs gyvenimą psichūškėj?

Markamis

Citata iš: Beelzebub  gegužės 23, 2012, 14:32:44
Tie kurie čia esat nusiteikę prieš magiją, norit pasakyti, kad netgi jeigu žmogus užsiims magija norėdamas padėti kitiems ir sau, turintis gerus ketinimus, o ne piktus kėslus, norintis gauti daugiau žinių, sužinoti daugiau apie pasaulį, bla bla bla ir t.t. irgi tik nukentės nuo magijos ir baigs gyvenimą psichūškėj?

Psichūškėj jis gyvenimą baigs ne todėl, kad pats išprotės, o todėl, kad kiti jį tokiu laikys. Liūdna, kai pagalvoji, kad kažkada magija buvo labai garbinama, o dabar jos isteriškai bijoma. Primena man Viduramžius, kai išskirtinį žmogų apkaltindavo raganavimu ir sudegindavo gyvą ar pan. Tik dabar į psichūškes uždaro...

OKULTISTE

Dėl psichuškės - nežinau. Magų nebijau.

paragraf 78

Ne todėl kad tokiu laikys, bet didelė dalis žmonių užsiimančių magija tikrai išprotėja arba patiria kitokius dvasinius puolimus.
Magija neturi spalvos, ir bet koks jos pagalba atliekamas veiksmas yra manipuliacija jėgomis kurios yra nepažįstamos. Manipuliacija visada yra blogai. Kas kita tikėjimas, kai nebandoma manipuliuoti, bet auginti santykį su anapusybe.

Jonas

CitataNe todėl kad tokiu laikys, bet didelė dalis žmonių užsiimančių magija tikrai išprotėja arba patiria kitokius dvasinius puolimus.

Šizofrenikai yra šiuolaikiniai šamanai.

TinSoldier

Citata iš: Markamis  gegužės 23, 2012, 21:02:29
Psichūškėj jis gyvenimą baigs ne todėl, kad pats išprotės, o todėl, kad kiti jį tokiu laikys. Liūdna, kai pagalvoji, kad kažkada magija buvo labai garbinama, o dabar jos isteriškai bijoma. Primena man Viduramžius, kai išskirtinį žmogų apkaltindavo raganavimu ir sudegindavo gyvą ar pan. Tik dabar į psichūškes uždaro...

Iš karto parašau, kad psichuškėm ne visai pritariu. Tiksliau, pritariu, bet manau, kad ten sėdi  nemažai įdomių, savotiškai protingų, tiesiog "nepritapusių", o ne pavojingų sau, ar kitiems.

Bet viduramžių deginimai ir psichuškės skiriasi visiškai ir nereikia jų ten lyginti ;) Į psichuškes tuos 'magus' sodintų(nors šiaip nlb sodina už tai) dėl aklo tikėjimo. Dėl aklo tikėjimo, kuris viduramžiais ir privesdavo prie inkvizicijų ir t.t. Aklas, neracionalus ir idiotiškas aklas tikėjimas(kaip ir magija) juodaodžius pavertė vergais, skatino gaminti meilės eleksyrus iš nykstančių gyvūnų rušių. Dėl pasipriešinimo aklam tikėjimui ir Galilėjas sedėjo cypėj. Taip kad nereikia lygint dabartinių psichopatų, kurios bandoma gydyti, ir viduramžių psichopatų, kuriais kiti psichopatai tikėjo ir juos degino.

OKULTISTE

Aš irgi skeptiškai žiūriu į psichuškes. Man atrodo, kad ten turėjo pražūti daug genijų, išminčių ir kūrybingų asmenybių... Bet aš ne pakankamai težinau apie psichiatriją, tai gali būti, kad čia tik neteisinga nuomonė...

TinSoldier

Rašytojas, parašęs knygą apie beprotnamį(kaip suprantu, ten pagyvenęs): „Daugelis psichinių ligonių yra protingi žmonės, kuriems nuobodu normaliai gyventi"

http://www.anarchija.lt/component/content/article/80-kontrkultura/38117-vilis-normanas-daugelis-psichiniu-ligoniu-yra-protingi-zmones-kuriems-nuobodu-normaliai-gyventi

Jonas

CitataRašytojas, parašęs knygą apie beprotnamį(kaip suprantu, ten pagyvenęs): „Daugelis psichinių ligonių yra protingi žmonės, kuriems nuobodu normaliai gyventi"

Va va.. Šizofrenikai ir kiti psichiniai "ligoniai" tiesiog bando prisitaikyti prie mūsų nesveikos ir sustabarėjusios sistemos ir kai pamato, jog jiems to padaryti nepavyksta, jie pradeda elgtis savaip ir tai ,kai kuriems žmonėms atrodo ,kaip liga, ir jie bando ją gydyti, nors iš tiesų reikėtų gydyti pačius psichiatrus, gydytojus....

paragraf 78

Kažkaip jūs idealizuojate psichines ligas. Psichinės ligos nėra šiaip pasaulio matymas kitu kampu, tai yra smegenų pakitimai, kurie gali būti užfiksuoti specialiais aparatais. Sutrinka smegenų veikla ir prasideda psichinė liga. Tarkime depresija prasideda dėl seratonino trūkumo smegenyse. Ir jokios mistikos čia nėra.

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  gegužės 24, 2012, 19:59:58
Kažkaip jūs idealizuojate psichines ligas. Psichinės ligos nėra šiaip pasaulio matymas kitu kampu, tai yra smegenų pakitimai, kurie gali būti užfiksuoti specialiais aparatais. Sutrinka smegenų veikla ir prasideda psichinė liga. Tarkime depresija prasideda dėl seratonino trūkumo smegenyse. Ir jokios mistikos čia nėra.

Joa, per daug idealizuoti nereikia. Bet didelė dalis 'psichinių ligų' yra paprasčiausios būsenos ar individualybė. Pvz, ypač JAV, vaikai nebegali būti nei aktyvūs, nei prisidirbti, nei nebepaklusti. Jei vaikas aktyvus - jis ligonis ir kiša jam bukinančias tabletytes. Jei paauglys maištauja - jis ligonis ir kiša jam tabletytes. Dabartine medicina gal kiek per stipriai žiūri nustatyų sveikatos normų, kurios vis dėl to, taip pat yra socialiai konstruojamos.

Iš kitos pusės, nemanau, kad sunkūs šizofrenikai ir panašūs turėtų būti laikomi moderniais šamanais ar pan. Juk cerebriniu paralyžiumi sergančio nepavadinsi moderniu gimnastu? Jei, Jonai, tiki kad tokios ligos(nežinau ar skliausteliuose rašyt) yra kitokia sąmonė, o ne liga.. Tai manau, kad prieš keičiant mediciną, visuomenę ir pan., tam reiktų tvirtų įrodymų. Kol kas baltus drambliukus matantys žmonės man neatrodo ypač nuostabūs.. Pvz, mano mama dirba su neįgaliais vaikais. Ir šiandien vienas 16metis autistas, šizofrenikas išdaužė pusė kabineto. Jo sulaikyt nesugebėjo 4 stambios, tvirtos pedagogės/auklėtojos. Sorry, bet kad ir kokie ten astraliniai, nežemiški kūnai liepė jam tai daryti, mano nuomone, jis turėtų būti uždarytas į psichiatrinę ir gydomas...

indigo

Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 16, 2011, 21:12:57
Bet ar simbolis pats iš savęs gali veikti, nes simboliai universalūs, ir net toje pačioje kultūroje jie gali būti ambivalentiški, jau nekalbant apie skirtingas kultūras, kuriose vienas ir tas pats simbolis reiškia kardinaliai priešingus dalykus.
tai tas pats principas kaip ir amuletu juk kazkoki amuleta kurdamas tu pats jam iputi reikalingu savybiu kad jis taptu kazkuo daugiau negu materijos dalimi

Aukštyn