Kodėl veikia magija?

Pradėjo paragraf 78, rugsėjo 07, 2011, 13:34:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Beelzebub

Citata iš: OKULTISTE  gegužės 22, 2012, 05:44:50
Iš pradžių pagalvojau, kad eilinį kartą blogas palyginimas su šampanu, bet gal iš dalies ir geras - Lietuvoje sunku rasti, o ką vadina šampanu, nėra šampanas... Beveik pataikyta...

Dar kartą pabrėžiu: kas pakankamai išmano apie magiją, vengs ja užsiiminėti...

Kaip galima pakankamai apie ją išmanyti, vengiant užsiiminėti?

paragraf 78

Gali būti išsamus teorinis pažinimas.
Aš va anksčiau praktikavau magiją, bet supratau koks tai blogas dalykas ir dabar domiuosi tik teoriškai. Daug skaitau, studijuoju. Manau teoretinio pažinimo pakanka.
Nesakau kad nevilioja praktikuoti, labai viliuoja, bet aš tiek buvau prisidirbęs su magija, kad dar dabar, po N metų, jaučiasi pasekmės.

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  gegužės 22, 2012, 09:28:34
Nesakau kad nevilioja praktikuoti, labai viliuoja, bet aš tiek buvau prisidirbęs su magija, kad dar dabar, po N metų, jaučiasi pasekmės.

kokios?

paragraf 78

Asmeninės, apie kurias viešai nenoriu kalbėti.

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  gegužės 22, 2012, 11:08:29
Asmeninės, apie kurias viešai nenoriu kalbėti.

Ir tokios jau unikalios, magiškos, neįtikėtinos pasėkmės, kad niekaip kitaip jų neišeitų paaiškinti, kaip tik: karma/dievas/ar kas nors panašaus tave nubaudė?

Jokių šansų, kad...tiesiog galėjo taip nutikti ir tiek..?

OKULTISTE

Soldieri, tai kad jis ir nesakė, kad karma, dievas ar pan... Gal tiesiog dabar turi ant rankos didelį randą, nes susižeidė atlikdamas kokį nors ritualą ar pan. - galima ką nors racionalaus sugalvoti...

Beelzebub

Gali būti išsamus teorinis pažinimas.
Aš va anksčiau praktikavau magiją, bet supratau koks tai blogas dalykas ir dabar domiuosi tik teoriškai. Daug skaitau, studijuoju. Manau teoretinio pažinimo pakanka.

Kodėl magijos praktika yra toks blogas dalykas? Suprantu, kad asmeniška ir nenori pasakoti, bet galbūt pasakytum būtent nuo kokios magijos jauti pasekmes? Būtent nuo juodosios (jei jau skirstant)? Ar nori pasakyti, jog nesvarbu kokia magija užsiimsi, vistiek bus pasekmės (blogos), ar tik nuo vadinamosios juodosios?

TinSoldier

Citata iš: OKULTISTE  gegužės 22, 2012, 14:11:08
Soldieri, tai kad jis ir nesakė, kad karma, dievas ar pan... Gal tiesiog dabar turi ant rankos didelį randą, nes susižeidė atlikdamas kokį nors ritualą ar pan. - galima ką nors racionalaus sugalvoti...

Jei jau taip, tai, manau, tas randas ne visai ant rankos...jei net gėda parašyt jam....  ::) Dar įdomiau, kokį jis ten ritualą būtų galėjęs atlikinėt, kad taip susižalojo....  ???

OKULTISTE

Ai šiaip ar taip gi žmogus tiesiai pasakė, kad nenori sakyti, tai gal ir nereikia... Jau bene belzabobo rūstybę užsitraukiau besiaiškindama to, ko turėtų kaip ir nesigėdyti...

Pagalvojau, kad magija dar ir "kitu kampu" veikia... Va magas nori nustebinti, pradžiuginti žiūrovus - fukt ir ištraukia triušį iš skrybėlės - visos merginos tik "oh"... Tad magija tikrai veikia. Cha!

.L.U.T.H.O.R.

Iš pradžių pagalvojau, kad eilinį kartą blogas palyginimas su šampanu, bet gal iš dalies ir geras - Lietuvoje sunku rasti, o ką vadina šampanu, nėra šampanas... Beveik pataikyta...

Na tai ne palyginimas, o posakis kitu kampu. Kas nerizikuoja, tas negeria šampano.(vietoj šampano statyk bet kokį šventinį gėrimą).

Gali būti išsamus teorinis pažinimas<...>

Teoriniu pažinimu užsiiminėja filosofai, kurie mąsto/mąstė apie Dievą, iš ko sukurta visata ir panašiai. Nesakau, kad filosofavo į pievas, bet...

O teoriškai tai viską galima išmanyti, bet būna, teorija skiriasi nuo praktikos. Čia tas pats, kas išmanyti vairavimą automobiliu, niekad nesėdėjus už jo vairo. Omg, Lietuvoje per 2012 metus, eismo įvykiuose žuvo 63, sužeisti 700 žmonių! Niekada nesėsiu už mašinos vairo.

Kas pakankamai išmano apie magiją tai ja ir užsiiminėja, kas nepakankamai, (dėl to ir nusvilo tikriausiai) gąsdina kitus.

paragraf 78

Magija anksčiau ar vėliau priveda prie nelaimingo gyvenimo. Kiek teko skaityti didžiųjų grandų gyvenimus, tai retai kada jie gerai baigdavo. Kad ir žymusis Alisteris Kroulis, galų gale patapo narkomanu ir baigė gyvenimą psichūškėje.
Neesu sutikęs dar nei vieno užsiimančio magija ir kad tai būtų išties laimingas žmogus.

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  gegužės 22, 2012, 21:53:16
Magija anksčiau ar vėliau priveda prie nelaimingo gyvenimo. Kiek teko skaityti didžiųjų grandų gyvenimus, tai retai kada jie gerai baigdavo. Kad ir žymusis Alisteris Kroulis, galų gale patapo narkomanu ir baigė gyvenimą psichūškėje.
Neesu sutikęs dar nei vieno užsiimančio magija ir kad tai būtų išties laimingas žmogus.

Mmm.. menininkai irgi dažnai būna nelabai sveiki, savidestruktyvūs. Praktiškai visi mano dievukai turėjo arba pačiuožusį stogą, užsinarkašino arba nusižudė neištvėrę gyvenimo.
Bet ar ne naivu būtų teigti, kad menas pats savaime priveda prie beprotybės? Greičiau jau toks pašaukimas žmogaus būna - būti genijumi, tačiau nesugebančiu gyventi. Tai gal ir žmogaus savidestrukdytvios savybės, pačiuožęs stogas, palaidumas, netvarkingas gyvenimas priveda prie magijos. O ne magija prie visų tų blogybių?

paragraf 78

Na matai, ne visi menininkai baigia blogai. Didžioji dalis nugyvena grąžų kūribingą gyvenimą. O va kiek mano praktika rodo kai tik pradedama melstis rimtesne malda už žmones praktikuojančius magiją, visda prasideda kokie nors dvasiniai dalykai: manifestacijos, ašaros ir t.t.

OKULTISTE

Citata iš: Šešėlis  gegužės 22, 2012, 20:09:18
<...>

<...>
Kas pakankamai išmano apie magiją tai ja ir užsiiminėja, kas nepakankamai, (dėl to ir nusvilo tikriausiai) gąsdina kitus.

Bandote pasakyti, kad aš meluoju?

.L.U.T.H.O.R.

gegužės 22, 2012, 23:33:10 Redagavimas: gegužės 22, 2012, 23:35:17 by Šešėlis
Citata iš: paragraf 78  gegužės 22, 2012, 21:53:16

Aš tai neesu sutikęs žmogaus, kuris būtų išties laimingas. Na dar mažai šiam pasauly pragyvenau, gal sutiksiu.

Citata iš: OKULTISTE  gegužės 22, 2012, 23:31:56
Citata iš: Šešėlis  gegužės 22, 2012, 20:09:18
<...>

<...>

Bandote pasakyti, kad aš meluoju?

Ne :) Tiesiog pateikiau, savo nuomonę.

Aukštyn