Kodėl veikia magija?

Pradėjo paragraf 78, rugsėjo 07, 2011, 13:34:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Smygolas

Magija yra visur, net ten, kur tu jos nepastebi, ten, kur ji praktikuojama arba ne. Turiu omeny tai, kad visa, kas mus supa aplinkui, gamta, vėjas, vanduo, galima pridėti ir materialius dalykus, ir yra magija. Jeigu tikėsi "savo magija", ji suveiks ir veiks visada.

Jonas

CitataTuriu omeny tai, kad visa, kas mus supa aplinkui, gamta, vėjas, vanduo, galima pridėti ir materialius dalykus, ir yra magija.

Galbūt tinkamesnis pasakymas būtų, jog viskas aplink mus yra energija. Energija, kurią galime pakreipti kaip tik patys norime ir tikime galintys, magijos ar ko kito pagalba...

TinSoldier

Citata iš: Jonas  gegužės 20, 2012, 18:49:22
CitataTuriu omeny tai, kad visa, kas mus supa aplinkui, gamta, vėjas, vanduo, galima pridėti ir materialius dalykus, ir yra magija.

Galbūt tinkamesnis pasakymas būtų, jog viskas aplink mus yra energija. Energija, kurią galime pakreipti kaip tik patys norime ir tikime galintys, magijos ar ko kito pagalba...

Nu, primeskim.. Klausimas: kodėl nesu matęs, kad kokia nors rūpužė, ar katinas pakreiptų energiją? Kodėl neegzistuoja nei vienas gyvūnas, kuris būtų išsivystęs magiškus sugebėjimus? Mes juk nuo gyvūnų skiriames tik išskirtine savo sąmone - savęs suvokimu. Santykije su likusia gamta, mes nei kiek nelenkiame gyvūnų. Todėl... Jei mes galime manipuliuoti ta energija, kodėl to negali gyvūnai? Jiems dar lengviau turėtų būti, dėl mažiau valdomų ir sąmonės nestabdomų gamtiškų instinktų.

Jei magijos sugebėjimai priklauso tik nuo sąmonės, tai, man atrodo logiška, ta magija ir vyksta tik sąmonėje.. Tai yra, nėra 'fiziškai' tikra. O priklauso nuo tokių gyvūnų neturimų gebėjimų, kaip fantazija ir pan..

Jonas

gegužės 20, 2012, 20:19:21 Redagavimas: gegužės 20, 2012, 20:21:20 by Jonas
CitataNu, primeskim.. Klausimas: kodėl nesu matęs, kad kokia nors rūpužė, ar katinas pakreiptų energiją?

;D

CitataKodėl neegzistuoja nei vienas gyvūnas, kuris būtų išsivystęs magiškus sugebėjimus?

Kažkodėl aš čia apie magiją net nenorėjau kalbėti, nes nesu jos studijavęs ar praktikavęs, bet manyčiau, jog tai yra vienas iš daugelio saviugdos būdų....
Gyvūnams galimai nereikia jokių magijų, nes jie tiesiog gyvena savo gyvenimą į nieką per daug nekreipdami dėmesio (turbūt), jie atlieka savo tikslą ir norą - gyveną žemėje ir tiek.... Ir mūsų toks pats tikslas (jeigu kito nenorime išsikelti) - tiesiog gyventi...

CitataMes juk nuo gyvūnų skiriames tik išskirtine savo sąmone - savęs suvokimu.

O kas sakė, kad gyvūnai neturi sąmonės. Jie galimai ją turi, bet ji nėra išsivysčiusi iki mūsų lygio. Bet ,kaip sakiau, gyvūnai daug kuo net lenkia žmonių sugebėjimus ir nereikia jų menkinti.
Jų sąmonė galimai yra apjungta, jie gal irgi turi kolektyvinę sąmonę (100 monkeys experiment), gal mes ja dalijamės kartu...

CitataTodėl... Jei mes galime manipuliuoti ta energija, kodėl to negali gyvūnai? Jiems dar lengviau turėtų būti, dėl mažiau valdomų ir sąmonės nestabdomų gamtiškų instinktų.

O kas sakė, kad jie nemanipuliuoja ta energija ? Juk jie gimdo, ėda, bendrauja tarpusavyje, jaučia, žodžiu, tiesiog gyvena... Tai ir yra energijos transformavimas, manipuliavimas, lipdymas...

CitataJei magijos sugebėjimai priklauso tik nuo sąmonės, tai, man atrodo logiška, ta magija ir vyksta tik sąmonėje..

Viskas ir vyksta tik sąmonėje, visa Visata, visa egzistencija yra tavo sąmonėje....

CitataO priklauso nuo tokių gyvūnų neturimų gebėjimų, kaip fantazija ir pan..

Gyvūnai gi gali sapnuoti, tai galbūt ir fantazuoti...

TinSoldier

gegužės 20, 2012, 23:57:23 Redagavimas: gegužės 21, 2012, 00:01:00 by TinSoldier
Citata iš: Jonas  gegužės 20, 2012, 20:19:21
Kažkodėl aš čia apie magiją net nenorėjau kalbėti, nes nesu jos studijavęs ar praktikavęs, bet manyčiau, jog tai yra vienas iš daugelio saviugdos būdų....
Gyvūnams galimai nereikia jokių magijų, nes jie tiesiog gyvena savo gyvenimą į nieką per daug nekreipdami dėmesio (turbūt), jie atlieka savo tikslą ir norą - gyveną žemėje ir tiek.... Ir mūsų toks pats tikslas (jeigu kito nenorime išsikelti) - tiesiog gyventi...

A, aš galvojau apie magiją parašei. Sorry, kad užsipuoliau, tuomet :) Bet kuriuo atveju, mano klausimas skirtas visiems. Kas daugiau nusimano apie tą magišką manipuliavimą energija.
Gyvūnai gyvena savo gyvenimą. Bet, jei magija būtų natūrali gamtos dalis, kaip energija, tai tarp šikimo, valgymo ir miegojimo, gyvūnai lygiai taip pat natūraliai iš nieko materializuotųsi sau maistą. Nes tai būtų gamtos dalis. Nafig gamtai kažką turėti, ko niekas negalėtų panaudoti? Jei egzistuoja kažkokia dalėlė, ta dalelė sudarys kokį nors objektą. Tas objektas sąveikaus su kažkuo ir pan. Jei energija būtų įmanoma manipuliuoti, tai evoliucijos metu gyvūnai, manau, ir būtų įgiję tą natūralų gebėjimą. Vis dėl to, tai "sugeba" tik žmogus, kuris vienintelis yra pajėgūs tai išfantazuoti. T.y., magiją naudoja vienintelė rūšis, kuri gali klysti dėl jos egzistavimo. Tikiuos nors minimaliai suprantamai parašiau? :D

Citata

O kas sakė, kad gyvūnai neturi sąmonės. Jie galimai ją turi, bet ji nėra išsivysčiusi iki mūsų lygio. Bet ,kaip sakiau, gyvūnai daug kuo net lenkia žmonių sugebėjimus ir nereikia jų menkinti.
Jų sąmonė galimai yra apjungta, jie gal irgi turi kolektyvinę sąmonę (100 monkeys experiment), gal mes ja dalijamės kartu...

Aš gyvūnų nemenkinu jokiu būdu. Tik rašiau, kad žmogus turi išskirtinę sąmonę. Pripažink, savimonė, emocijos, aplinkos suvokimas pas žmogų tobulesnis, nei bet kuris gyvūnas. Išvedžioti galima ilgai: "kas yra sąmonė", bet gal apsistojam ties defaultiniu apibrėžimu? :)

CitataO kas sakė, kad jie nemanipuliuoja ta energija ? Juk jie gimdo, ėda, bendrauja tarpusavyje, jaučia, žodžiu, tiesiog gyvena... Tai ir yra energijos transformavimas, manipuliavimas, lipdymas...

Na taip, bet turėjau galvoje magiją.. Abra-kadabrą :)

CitataGyvūnai gi gali sapnuoti, tai galbūt ir fantazuoti...

Sapnai iš esmės tėra atsitiktinių nervinių impulsų smegenyse rezultatas. Tai skiriasi nuo vaizduotės, kuriai reikia kūrybinių minčių, atidaus priežasčių-pasėkmių suvokimo. Gyvūnai nėra pajėgus fantazuoti ta prasme, kokia fantazuojame mes..

P.S. Tas varlius tai pralinksmino :))))

Beelzebub

Citata iš: TinSoldier  gegužės 20, 2012, 23:57:23

tai tarp šikimo, valgymo ir miegojimo, gyvūnai lygiai taip pat natūraliai iš nieko materializuotųsi sau maistą. Nes tai būtų gamtos dalis. Nafig gamtai kažką turėti, ko niekas negalėtų panaudoti? Jei egzistuoja kažkokia dalėlė, ta dalelė sudarys kokį nors objektą. Tas objektas sąveikaus su kažkuo ir pan. Jei energija būtų įmanoma manipuliuoti, tai evoliucijos metu gyvūnai, manau, ir būtų įgiję tą natūralų gebėjimą. Vis dėl to, tai "sugeba" tik žmogus, kuris vienintelis yra pajėgūs tai išfantazuoti. T.y., magiją naudoja vienintelė rūšis, kuri gali klysti dėl jos egzistavimo. Tikiuos nors minimaliai suprantamai parašiau? :D

Aš gyvūnų nemenkinu jokiu būdu. Tik rašiau, kad žmogus turi išskirtinę sąmonę. Pripažink, savimonė, emocijos, aplinkos suvokimas pas žmogų tobulesnis, nei bet kuris gyvūnas.

Na taip, bet turėjau galvoje magiją.. Abra-kadabrą :)

Gyvūnai nėra pajėgus fantazuoti ta prasme, kokia fantazuojame mes..

Nelabai aš nusimanau apie tą magiją, bet man atrodo Tu čia daugmaž pats atsakei į savo klausimą:

1. Mūsų fantazija ir sąmonė daug galingesnė už gyvūnų (jei gyvūnai turi sąmonę), o magijoje reikia geros fantazijos kad ir pvz vizualizacijai ir pan.

2. Abra-kadabra? Tam tikri žodžių junginiai ar tekstai beveik visada įeina į magiją, o gyvūnai deja negali kalbėti žmonių kalba.

3. Žmogus turi išskirtinę sąmonę: savimonė, emocijos, aplinkos suvokimas tobulesni pas žmogų, nei pas bet kurį gyvūną. Taigi, šių dalykų taip pat reikia magijai.

4. Magija yra tam tikrų veiksnių pekreipimas savo naudai, o ne banano sukūrimas. Šiaip nežinau su ta materializacija iš nieko. Sutikčiau su materializacija magijoje, bet ne iš nieko. Arba jeigu kalbama apie kažkokių būtybių materializavimąsi, o ne maisto produkto, kuris neturi ir dvasinės ar kažkokios kitokios formos. Anyway, nežinau ar gyvūnai moka magiją ar ne, bet tokia jau deja būtų per sudėtinga jiems.

5. Viena dalelė nesudarys viso objekto, ar aš klystu? :o

Smygolas

Aš manau, kad tu neklysti, bet žinok, kad gyvūnai pastebi "antgamtiškus" dalykus. Jie ir mato, ir girdi, tik gaila, kad prakalbėti negali.

Beelzebub

Citata iš: Katastrofa  gegužės 21, 2012, 09:27:52
Aš manau, kad tu neklysti, bet žinok, kad gyvūnai pastebi "antgamtiškus" dalykus. Jie ir mato, ir girdi, tik gaila, kad prakalbėti negali.

Kad gyvūnai pastebi aš tikiu. Ir tikrai, jei ką, nenuvertinu gyvūnų.

Jonas

CitataJei energija būtų įmanoma manipuliuoti, tai evoliucijos metu gyvūnai, manau, ir būtų įgiję tą natūralų gebėjimą.

Na sakykime, kad telepatija yra magiškas sugebėjimas, o gyvūnai kuo puikiausiai nujaučia kada grįš namo jų šeimininkas, ar net kokios mintys pas juos dedasi. Pvz. mano mana dažnai su vienu šunimi eidavo į mišką uogauti ir jis labai dėl to apsidžiaugdavo.. Vėliau, užtekdavo mamai tik pagalvoti apie tai ir šuva pradėdavo vizginti uodegą ir kitaip džiaugtis....
Yra atvejų astralinių kelionių metu (realaus laiko zonoje) kai šunys sugebėdavo pamatyti astralinį šeimininko kūną ir sureaguodavo. Pvz. pradėdavo loti ir žmogus grįžęs į kūną pamatė, jog iš tiesų loja...
Čia tik keli atvejai, kurie parodo, jog gyvūnai turi natūralius "magiškus", paranormalius sugebėjimus, kaip ir žmonės, tik jie jų galbūt negali tobuliau išvystyti, nes to jiems pakanka egzistavimui...

TinSoldier

Citata iš: Jonas  gegužės 21, 2012, 15:29:16
Na sakykime, kad telepatija yra magiškas sugebėjimas, o gyvūnai kuo puikiausiai nujaučia kada grįš namo jų šeimininkas, ar net kokios mintys pas juos dedasi. Pvz. mano mana dažnai su vienu šunimi eidavo į mišką uogauti ir jis labai dėl to apsidžiaugdavo.. Vėliau, užtekdavo mamai tik pagalvoti apie tai ir šuva pradėdavo vizginti uodegą ir kitaip džiaugtis....
Yra atvejų astralinių kelionių metu (realaus laiko zonoje) kai šunys sugebėdavo pamatyti astralinį šeimininko kūną ir sureaguodavo. Pvz. pradėdavo loti ir žmogus grįžęs į kūną pamatė, jog iš tiesų loja...
Čia tik keli atvejai, kurie parodo, jog gyvūnai turi natūralius "magiškus", paranormalius sugebėjimus, kaip ir žmonės, tik jie jų galbūt negali tobuliau išvystyti, nes to jiems pakanka egzistavimui...

Nei tu, nei aš neturim įrodymų apie tai, bet tik parašysiu savo įvykių versijas. Dėl viso pikto, kad kam nors tavo žinutė nepasirodytų kaip neabejotini faktai :)))

Dėl to nujautimo, kada šeimininkas grįš namo, tai buvo atlikta eksperimentų. Įtaisytos kameros namuose ir stebimas šuns elgesys. Šunys lakstydavo po visą kambarį kaip palaida bala, reaguodavo į mašinas, žmones, matomus už lango. Žodžiu, lakstydavo po visur kaip pamišę. Ir, šeimininkui grįžus, jei netyčia pro lauko duris pralėkdavo, tai šeimininkas iš karto suprasdavo kaip kantrų ir telepatišką jo laukimą. Žodžiu, kaip kažaks kažkur rašė: mato tai, ką nori matyti. Jūsų šuo irgi, manau, uodegą vizgina ne tik mamai apie mišką pagalvojus. Greičiau, tikėdavosi šunį pradžiuginti ir matydavo tai, kad jis pradeda vos tik apie tai pagalvojus, džiaugtis.

O astrale girdimas šuo, kuris loja ir realybėje, labai labai gali būti paprasčiausias sapnas. T.y., sapnuodamas išgirsti šunį - sapnas tą garsą ir įtraukia į save. Pradedi sapnuoti lojantį šunį.. Jei tau miegančiam pakiš kavą po nosimi, labai gali būti, kad kvapas privers tave sapnuoti kaip tu geri kavą.

.L.U.T.H.O.R.

Daugelį dalykų galima paaiškinti moksliškai, bet nebūtinai jie tokie yra :)

OKULTISTE

Pagalvojau: ar tikite magijos veikimu, ar netikite - vis tiek neverta ja užsiimti...
Jei netikite - neveiks ir veltui gaištas laikas. Jei tikite - rizikinga, nes nesuveikęs burtas gali atsisukti prieš patį būrėją (o dažnai nesuveikia daugumai)...

TinSoldier

Aš manau, kad verta bet kuriuo atveju užsiimti.
Jei tiki, kad nebūtum dundukas, aklai tikintis lunatikas. Reikia tiesos, patvirtinimų.
Jei netiki, kad nebūtum sušiktas cinikas, neigiantis viską vien dėl neigimo ar aklo užsispyrimo. Reikia tiesos, patvirtinimų.

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: OKULTISTE  gegužės 21, 2012, 20:34:09
Pagalvojau: ar tikite magijos veikimu, ar netikite - vis tiek neverta ja užsiimti...
Jei netikite - neveiks ir veltui gaištas laikas. Jei tikite - rizikinga, nes nesuveikęs burtas gali atsisukti prieš patį būrėją (o dažnai nesuveikia daugumai)...

Daugumai nesuveikia, nes tos daugumos dauguma yra paaugliai, kurie pakankamai buki, kad bandytų užsiiminėti visokiais burtais. Jei nežinai ką darai, tai aišku nėra ko lyst. Daugeliu atvejų rizikinga. Bet be rizikos ir šampano nėra.

OKULTISTE

Iš pradžių pagalvojau, kad eilinį kartą blogas palyginimas su šampanu, bet gal iš dalies ir geras - Lietuvoje sunku rasti, o ką vadina šampanu, nėra šampanas... Beveik pataikyta...

Dar kartą pabrėžiu: kas pakankamai išmano apie magiją, vengs ja užsiiminėti...

Aukštyn