Veganizmas (ir visa kas jį liečia)

Pradėjo Master, gegužės 18, 2014, 17:27:52

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Empty.Soul

Taip, yra gaila, kad taip elgiasi su gyvūnais, bet mes rėkdami ir peikdami visavalgius skatinam neapykantą veganams iš jų pusės. Žmonių, valgančių mėsą, buvo ir bus dar ilgą laiką, bet reikalai po truputį taisosi. :)

Master

Matau Žaltį, kad dar jaunas veganas esi :D
Na aš nesistengiu nieko privesti prie veganiškos mitybos, o tai ką darau čia, tiesiog nesitaikstymąsis su nuomone ir požiūriu, kuris mano manymu yra neteisingas.
Šiaip išvis veg' pradžioje man buvo nusispjaut į kitus, kol jie manęs neužkabinėdavo ir neskatino diskutuoti dėl savo pasirinkimo motyvų (patys kišosi į mano mitybą). Tai išugdė tą konfliktišką būdą.
Būkit kas kuo norite, tiesiog žinokite, kas dedasi aplinkui ir kokios yra galimybės. Man nuo to, kad jūs neveganai neskauda (priešingai, kitu atveju nebūčiau galėjusi pasirinkti).
THE END.
O dabar rimtai, gal kas nori padiskutuoti apie ką kitą? :)
Juk be sveikatingumo/etikos yra ir kitų įdomių pokalbio temų (kuriose nereikia tiek ginčytis).

Empty.Soul

Sharikovas

Citata iš: Master  liepos 01, 2014, 23:53:07
O broli.... :D
Jeigu mažėja paklausa, mažėja ir pasiūla......
Tai nereiškia, kad perteklius paskerdžiamas, tiesiog tiek nebeveisiama :)
O ir juk į veganus žmonės pereina po vieną, pamažu, o ne visi iš karto (:

Veganai nesudaro jokio esminio pasiulos mazejimo, bet tai netgi nera svarbu, nes ne taip viskas veikia, klausimas islieka toks pats, per kuria vieta isgelbejama 406 gyvunai :) ? Nu cia galima sukti kaip nori, bet realiai nei vienam gyvunui nuo to geriau, o va savo ego pamalonint galima tokiu nekaltu meluciu.

001

Nereikia taip akcentuoti to skaičiaus "406", čia apskritai rėmiausi JAV statistika.
Tiesiog, vietoj to, kad dėl tavęs būtų buvę paskersti tie 406 gyvūnai, jeigu esi veganas - jie nebus paskerdžiami. Kaip Master sakė:

Citata iš: Master  liepos 01, 2014, 23:53:07
Jeigu mažėja paklausa, mažėja ir pasiūla......

O veganai/vegetarai sudaro pasiūlos mažėjimą, nes jų skaičius yra pakankamai didelis. Daugiau šitoje temoje nebekomentuosiu, viską ką norėjau pasakiau. :)

Sharikovas

Na tarkim pasiula sumazeja, tai tie 406 gyvunai nera paleidziami I laisve, o tiesiog neveisiami, ju realiai nera, tai koks cia igelbejimas ? As asmeniskai is prieglaudos esu paemes 3 sunis (ne maistui) ir nulibdes nuo asfalto pervaziuota kate, kuri dabar sekmingai gyvena pas zmones, va cia galima pasakyt, kad as isgelbejau 4gyvunus, o tie 406 isgelbeti neegzistuojantys gyvuonai tera sparnuota fraze.

001

Citata iš: Sharikovas  liepos 02, 2014, 14:44:37
Na tarkim pasiula sumazeja, tai tie 406 gyvunai nera paleidziami I laisve, o tiesiog neveisiami, ju realiai nera, tai koks cia igelbejimas ? As asmeniskai is prieglaudos esu paemes 3 sunis (ne maistui) ir nulibdes nuo asfalto pervaziuota kate, kuri dabar sekmingai gyvena pas zmones, va cia galima pasakyt, kad as isgelbejau 4gyvunus, o tie 406 isgelbeti neegzistuojantys gyvuonai tera sparnuota fraze.

Vistiek nesusilaikau:
Vegetaras NULEMIA 406 gyvūnų neegzistavimą, t.y. - skerdyklose NEBUS IŠVEISTI IR PRIPUMPUOTI 406 gyvūnai, vėlgi - t.y., kad 406 gyvūnams nereikės tūnoti tose patalpose kankinamiems ir laukiantiems savo mirties.

Tarkim yra žudikų būrys iš dešimt žmonių. Kiekvienas žudikas nužudo po 2 žmones per metus (tarkime jų nepagauna ir t.t., viskas nesikeičia iš metų). Tačiau aš, vienas iš žudikų, pasitraukiu iš to būrio ir nebežudau. Reiškiasi, kad bus 2 aukomis mažiau. Ar aš išgelbėjau 2 žmones? Sharikovo logika - ne, būčiau išgelbėjęs jeigu būčiau aptikęs bevykstančią žmogžudystę ir apginčiau auką, bet šiuo atveju - visiškai ne.

...
Jeigu nori toliau diskutuoti, eik į debatus, arba aš, arba Master sudalyvausime, arba rašyk man į PM, nes šita tema jau įgriso.

Master

Och, tai sakai nėra skirtumo?
Bet tarkime moteris naudos saugos priemones, o kitu atveju pagimdys vaiką, kurį išmes į šiukšledėžę, arba dar daugiau paaugins, kad pakankintų, o po to sulaukus pilnametystės nužudytų (aišku dėl ekonominių priežasčių, tarkime kokios pašalpos).
Taip, visiškai nėra skirtumo, nes tas vaikas kitu atveju neegzsituotų :) (bet kažkodėl už tai yra baudžiama)
Čia man vienai nuo tokios logikos smegenys eina šaibom? :)

001, rimtai, prisijunk prie veganų pusės debatuose ir tu ;) O oponentų palauksime :)

paragraf 78

@001 ne tokią lygties sąlygą sudariai, nes dabar yra greičiau taip:

10 žmonių suvalgo 100 kiaulių kurias užaugina ir paskerdžia ūkis. Du žmonės atsisako mėsos ir galvoja, kad išsaugo 20 kiaulių per metus, tačiau realiai ūkis vistiek išaugina ir paskerdžia 100 kiaulių, o ne 80 kaip benorėtų tie du žmonės, o tas perteklines 20 išmeta lauk
Tokia reali aritmetika. Kaip bebūtų gaila.
Taip, sistema supuvusi, bet čia dar ilgai niekas nesikeis

001

Citata iš: paragraf 78  liepos 02, 2014, 15:02:00
@001 ne tokią lygties sąlygą sudariai, nes dabar yra greičiau taip:

10 žmonių suvalgo 100 kiaulių kurias užaugina ir paskerdžia ūkis. Du žmonės atsisako mėsos ir galvoja, kad išsaugo 20 kiaulių per metus, tačiau realiai ūkis vistiek išaugina ir paskerdžia 100 kiaulių, o ne 80 kaip benorėtų tie du žmonės, o tas perteklines 20 išmeta lauk
Tokia reali aritmetika. Kaip bebūtų gaila.
Taip, sistema supuvusi, bet čia dar ilgai niekas nesikeis

O pats ūkyje darbuojiesi kad žinai? Juk ne vienu metu kažkaip tų kiaulių šimtukas atsiranda iš giedro dangaus, jeigu mato, kad mažėja klientų yra perkama ir veisiama (?) mažiau gyvūnų. Ir taip, gal tos perteklinės bus išmestos ar dar kas, tačiau ateityje perteklinių kiaulių nebus, juk nebūtų logiška vėl klaidą tokią pačią daryti. Pataisyk mane, jeigu klystu.

Master

Bet kuriuo atveju svarbu, kad visi, kas prisideda prie gyvūnų produkcijos pateikimo vartotojams nėra remiami už mūsų pinigus.
O Paragraf, dėkui, privertei susimąstyti. Teks plačiau tuo pasidomėti, nes pripažinsiu, kad apie tai tikrai rimčiau nepagalvojau :) (Taisysim žinių spragas....)

Sharikovas

Pavyzdziai ziauriai netike, vakar tingejau aiskint kaip dirba skerdyklos, bet pragrafas jau isdeste, bet vistiek yra pykstamasi su logika skaiciuoti kiales kuriu nera prie isgelbetu. Pavyzdziui as nescia mama ir matau , kad sitas gyvenimas yra ziaurus, negailestingas ir po to vistiek mirsim, tai pasidarau aborta ir galvoju, kad kokia as gera nes isgelbejau viena vaika nuo kanciu ir mirties.

Master

Na jeigu ketini tą vaiką suvalgyti tai taip, sprendimas ganėtinai geras :D
Anyway, tai arba varom į debatus rimtai pasiskutuoti arba susitinkame realiai ir pasimušame. Nes bah, su diskutavimu šioje temoje gaunasi sviestas sviestuotas :)

Pozicija ar veganiška mityba teisinga ko gero priklauso tik nuo moralės, o tai ganėtinai individualus reikalas.

Vytautas

Dėl judėjimo link vegetarizmo tai labai paprasta kryptis tiesiog mėsą brangu užauginti. Pas mus tai dar nesijaučia bet kokioje Norvegijoje arba valgai makaronus ir žalėsius arba nieko nesutaupai. Pažįstama kas mėnesį siunčia vyrui dešrų, nes kitaip viską tiesiog pravalgytų. Grupiokas dirba Olandijoje. Padėtis panaši. Mėsa prabanga. Jei nori sutaupyti mėsos tenka atsisakyti. Viskas čia labai "pragmatiška"  ir "savanoriška" :)

paragraf 78

Citata iš: Vytautas  liepos 02, 2014, 15:17:18
Dėl judėjimo link vegetarizmo tai labai paprasta kryptis tiesiog mėsą brangu užauginti.

Užauginti gal ir brangiau, nesidomėjau, bet maitintis vegetariškai yra pigiau nuo vasaros antros pusės iki rudens, kitu laiku daug pigiau pirkti daugiau mėsos. Išbandyta ant praktikos. Tai dar viena priežastis dėl kurios atsisakiau vegetarizmo. Būti vegetaru neišneša mano kišenė.

@001 nebūtina turėti ūkį kad žinotum kaip veikia mūsų ekonominė sistema. Deja, sistema įsivažiavusi gerokai ir ji dar gerus 50 metų judės tokia pačia vaga, na nebent kokia nors ekonominė katastrofa įvyks, tada viskas gali kardinaliai keistis.

Aukštyn