Moterys - absoliuti mįslė?

Pradėjo Asasinas, vasario 05, 2012, 20:47:07

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Asasinas

vasario 05, 2012, 20:47:07 Redagavimas: vasario 05, 2012, 21:42:22 by Asasinas
[glow=red,2,300]Kadangi čia pradėjo rašynėt visokie pypliai, tai prašau - jei neturit ką parašyt, geriau nerašykit. Priešingu atveju adminai surinks jūsų ip adresus ir perduos Lietuvos kriminalinei policijai.[/glow]

„Moterys - absoliuti mįslė". Va tokį dalyką per savo 70-ąjį jubiliejų suskėlė Stephenas Hawkingas. Ir ištiesų rimčiau pagalvojus, tai yra labai rimta tema tinkanti prie filosofijos.

Pradėsiu, kaip visad, nuo apibrėžimų. Visai kaip Ekonomikos teorijos apibrėžimai.  :)

Moteris - tai moteriškos lyties būtybė, gamtoje gi - patelė. Jos pasižymi čiulbingu balsu, grakščiais judesiais. Suvokia pasaulį kitaip nei vyrai. Nors iš pirmo žvilgsnio ir atrodo taikios, tačiau tuo pačiu yra ir „banditaujantys" sutvėrimai: iš pradžių meilikauja, o paskui pakiša karčią piliulę, kurią priverčia dar ir užgerti karštu vandeniu iš virdulio <...> Tačiau visi sutinkame, kad be jų pasaulis būtų negražus <...> (Asasinas, iš Asasino dienoraščio).

Moteris (lot. femina) - biologinės žmogaus rūšies lytis <...>. Moteris skiriasi nuo vyro ir psichologinėmis ypatybėmis - ji švelnesnė, draugiškesnė, meilesnė, labiau koketuoja, yra jautresnė, atsargesnė, rūpestingesnė, labiau orientuota į šeimą; moteris labiau reaguoja į stresą, lengviau prisitaiko prie besikeičiančių sąlygų. (Vikipedija).

Kaip atrodo moteris?

Žiūrim žemiau.




Va taip atrodo femina :)
Ir neklauskit ką aš čia įkėliau, nes aš įkėliau paveiksliuką į temą - moterį. Juk visada tema atrodo gražiau, kai joje yra kažkoks paveiksliukas, o ne vien „plikas" tekstas.

O dabar kelios filosofinės mintys apie feminas.

„Į mūsų kūdikystės globėjas ir auklėtojas moterys tinka kaip tik todėl, kad pačios yra vaikiškos, paikos ir trumparegės, trumpai drūtai - jos visą gyvenimą neišauga iš vaiko; jos tarsi yra viduryje tarp vaiko ir vyro, kuris yra tikrasis žmogus..."

„Remiantis tuo, kas pasakyta, galima teigti, kad moterys turi daugiau užuojautos ir žmonių meilės, labiau atjaučia nelaimėlius negu vyrai, tačiau teisingumo, dorumo ir sąžiningumo požiūriu šie yra pranašesni."

„Žemaūgę, siaurapetę, plačiastrėnę ir trumpakoję lytį vadinti gražiąja galėtų nebent lytinio instinkto aptemdytas vyro intelektas... Jos iš tikrųjų nelinkusios nei į muziką, nei į poeziją, nei į dailę ir joms nepagaulios..."

„Kad moteris iš prigimties yra skirta paklusti, matyti iš to, jog kiekviena [nepriklausoma] ... tuoj pat prisišlieja prie kokio nors vyro ir leidžiasi jo valdoma ir tvarkoma, nes jai reikia pono."
Schopenhauer.

„Moteris daug greičiau linksta į piktas mintis negu vyras." Demokritas.

„Moteris turi būti griežtai saugoma namie, nes ji yra lengvabūdė meilėje ir savanaudė. Be to, jai
labiau gresia pavojus apsigauti, ji mažiau klauso proto."
Avicena.

„Kadangi moteris buvo sukurta paskutinė iš visų padarų ir yra visų Dievo sukurtų būtybių pabaiga bei užbaiga, maža to, - viso pasaulio tobulybė, tai kas galėtų paneigti, kad ji nėra pati puikiausia iš visų padarų?" Agripa.

Tai va, panagrinėkime visokius filosofinius klausimus apie moteris. Galbūt kažkiek ir jų psichologiją. 
Gal žinot kažkokių tezių, frazių, teiginių, kurie būtų gyliai analizuojami? Kažkokių filosofinių klausimų, tekstų? Pasidalinkit. Ko nenorėčiau šioje temoje? Ši tema nėra skirta moters onotomijai anatomijai aptarinėti, tad jei norit klaust tokių dalykų, eikit į tam skirtus saitus, forumus. Juk tam ir sukūriau šią temą filosofijos skiltyje. Visgi pagrindinis klausimas yra temos pavadinime. :)

unco


Kai senų laikų nuostata "vyras medžiotojas, moteris namų šeimininkė" subyrėjo, didžiausią įtaką  pradėjo daryt POP kultūros, nustatydamos rėmus koks Turi būt vyras ir kokia Turi būt moteris. Visa tai labai paviršutiniška ir banalu, o dar baisiau yra tai, kad žmonės įsigyvena į tuos vaidmenis ir prisistato bortų kaip "och tos moterys, och tie vyrai, niekada nesugyvensim". Tuomet nieks nė neprisimena, kad kiekvienas žmogus yra individualus, jog egzistuoja ne tik heteroseksualumas, vyriškas vyras,moteriška moteris, skirtingai emocingi žmonės ir t.t. .
Aišku, fizeologiniai ir psichologiniai faktoriai skirtingi, bet  kai išryškinami tik jie, tiesa lieka užnugary, nepalaikau seksistų  :-*

TinSoldier

Moterys turi vaginas.

unco


paragraf 78

Vyras ir moteris skiriasi ne tik fiziologiškai, bet ir psichologiškai.
Vienu metu tai buvo mano mėgiama tema, domėjausi vyrų - moterų skirtumais. Tuo metu tai išnaudodavau merginų kabinimui. Sekėsi labai gerai tai daryti. Kai žinai kaip veikia moters protas, gali lengvai užmegsti santykius ir pakreipti juos tau tinkama linkme.
Kai žinai kada reikia patylėti, kada reikia palinksėti, o kada nepulti patarinėti ateina darna į santykius.

coliuke

Nemanau kad koks vyras kadanors pilnai supras moteris...nebent atsitiktu kaip is filmo "Ko nori moterys"  http://www.obuolys.lt/kinozona/filmas/1935/ ... :)

paragraf 78

Moteris suprasti daug lengviau, nei jūs to norėtumėte

TinSoldier

Citata iš: Asasinas  vasario 05, 2012, 20:47:07
[glow=red,2,300]Kadangi čia pradėjo rašynėt visokie pypliai, tai prašau - jei neturit ką parašyt, geriau nerašykit. Priešingu atveju adminai surinks jūsų ip adresus ir perduos Lietuvos kriminalinei policijai.[/glow]


Žinojot, kad vidutiniškai moters krūtis sveria ~0.5kg ir sudaro 4-5% kūno riebalų?

unco


Citata iš: TinSoldier  vasario 05, 2012, 22:39:06
Žinojot, kad vidutiniškai moters krūtis sveria ~0.5kg ir sudaro 4-5% kūno riebalų?

Taip, taip, čia tas pats mamos papas, kurį mažas čiulpei.

Citata iš: insomnia  vasario 05, 2012, 21:43:29
Kai žinai kada reikia patylėti, kada reikia palinksėti, o kada nepulti patarinėti ateina darna į santykius.

Populiarioji psichologija atitinka pop žmones :D

TinSoldier

Citata iš: unco  vasario 05, 2012, 23:15:22

Citata iš: TinSoldier  vasario 05, 2012, 22:39:06
Žinojot, kad vidutiniškai moters krūtis sveria ~0.5kg ir sudaro 4-5% kūno riebalų?

Taip, taip, čia tas pats mamos papas, kurį mažas čiulpei.


Žinojot, kad moters pienas yra saldesnis už karvės pieną?

unco

Nežinojau, negeriu moterų pieno...

Asasinas

coliuke, o kodėl tu taip manai? Man įdomi tavo, kaip moters nuomonė. Laukiu ilgos ir argumentuotos nuomonės. :)

insomnia, care to share? Tai pasidalink savo žiniomis. Žinai, kaip vyras vyrui, bent jau basic dalykus. Parašyk ką nors įdomaus, ką būtų įdomu skaityti, nustebink šio forumo dalyves žiniomis apie jas. :)

paragraf 78

Na tarkime: kai moteris pradeda kalbėti ir skųstis, vyras iš kart pradeda dalinti patarimus. To daryti nevalia. Tereikia linksėti galvą ir laiks nuo laiko pasakyti "mhm", "tikrai", "O siaube" ir pan. Nors vyrai paprastai pradeda patarinėti kaip spręsti problemas. Jai to visiškai nereikia. Ji nori būti išklausyta o problemos sprendimą randa kalbėdama. Bet jei ji pasako jog nori patarimo, čia reikia būti atidžiam ir klausyti ką ji pasako pabaigoje. Moterys paprastai sako daug nereikšmingų dalykų ir tik pabaigoje pasako svarbiausią. Vyrai gi atvirkščiai, pradeda nuo svarbiausių dalykų. Tai gi jei moteris prašo patarimo reikia patarti tam dalykui kurį pasakė paskutinį, nors paprastai vyrai patarinėja tam kas buvo pasakyta pačioje pradžioje.
Tai sunku, nes vyras moterį gali klausyti tik kokias 15 sekundžių, po to jis jos nebegirdi :D
Šiaip šie dalykai patikrinti ir man po pokalbių kuriuose moterys kalbėjo o aš tik linksėjau galva, man dėkodavo už nuostabų pokalbį.

coliuke

Nes moteris niekada nekalba tiesiai šviesiai...sakyčiau kartais mes gal "gilesnes" už vyrus, jus tiesmukesni...todėl jums ir sunku mus suprasti ;)

Asasinas

Heh, čia manau tinka posakis: „Moteris sako viena, o galvoja visai ką kita".

Aš vat pavyzdžiui niekada nesupratau kodėl moterys savo vyrams dažnai pripaišo visus tuos gyvūnų sinonimus. „Ačiū, zuiki", „Ačiū, katinėli". Tokias frazes tenka girdėti labai dažnai. Kas ten pas jus taip keistai užprogramuota? Mes ką jums panašūs į zuikius, triušius ilgomis ausimis? :)

   


Aukštyn