Čigonai

Pradėjo A.C.A.B, balandžio 02, 2014, 17:45:15

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

A.C.A.B

Čigonai.

Ką apie juos manote?

Mano nuomonė greičiausiai užtrauktų baudžiamąją atsakomybę, tad, kol kas susilaikysiu.

paragraf 78

Galiu pasakyti tik tiek kad prasidėjo čigonių su gėlėmis sezonas :)

Marius

Dauguma čigonų yra tokie,kokia yra jau daugelį metų apie juos nusistovėjusi nuomonė-tingėjimas,sukčiavimas,narkotikai,kontrobanda,beraštiškumas ir .t.t.t.t.t.t. Ir tai nėra socialinės atskirties,ar kitų priežačių pasekmės,tai yra tautos gyvenimo būdas,jų tradicijos,kad ir kaip tai neytinkėtinai skambėtų,visi tie mano išvardinti dalykai jau yra jų kraujyje..Aišku tokie,nera aplomai visi,bet kokie 96% tikrai gyvena tokį gyvenimo būdą..pats pažinojau porą čigonų kūrie dirbo legalų darbą ir niekuo neišsiskyrė iš kitų žmonių..bet tai yra vienetiniai atvejai..Mano galva jos keist ir socializuot yra tik vienas būdas..ardyti jų bendruomenes(taborus) .nors..nemanau kad ir tai padėtų,nes čia jau šimtmečių ''tradicijos''

Master

Ir tai įrodymas, kad tradicijos ne visada būna teisingos ir ne visada jas būtina išlaikyti vien dėl pagarbos... (:

2Pacas

balandžio 02, 2014, 18:40:38 Redagavimas: balandžio 02, 2014, 18:44:44 by 2Pacas
Man yra buvus istorija su cigonais, bet cia jau pries koki 5 metus.Tai va guliu ziuriu tv ir mama mano ruosies kaskur iseit.Zodziu isejo ir duru neuzrakino po koki 1min girdziu kaskas duris pravere ir ranka kolidoriui kaska jau nuo lentynos ima.Pagalvojau gal ten mama gryzo ka pamirsus.Pasaukiau mama cia tu? Tyla bet ranka nedingo atsikeliau, paziuret ainu durys tik staigiai uzdare kaskas,praveriu jas o ten dvi cigones stovi,sakau ka cia darot vagys! Sako kas ka? Mes nieko nedarem nevogem nieko, greit permetciau akim ar nieko netruksta ant lentyneles paziurejau taip i jas sakau aikit is cia vagys! Kol policijos neiskvietciau.

Tai va zinot kaip vaiksto cigonai pro butus ir prasineja ismaldos tai va turbut jos leidosi is virsaus ir pamate mano mama iseinantcia ir pamate kad duru ji neuzrakino. Tai dar gerai kad as buvau namie..

lietuvis002

Ką manau? Nemėgstu ir vengiu.

idenmeyou

Visuomenė į juos žiūri nepalankiai. Visame pasaulyje kur jie benuvyksta nepraeina daug laiko ir susidaro neigiamas požiūris į juos. Žinau šalių kur čigonai yra laikomi itin nepageidautinais ir jų labai nemėgsta, nes didelė dalis jų čigonų metasi į smulkius nusikaltimus, o tautos akys kur kas geriau pastebi emigrantų nusikaltimus nei savų ir čigonų vardas iškart automatiškai krenta.

Kiek teko Lietuvoje matyti čigonų, tai beveik visi vis dar gyvena pagal savo tradicijas. Visokių yra čigonų, bet gana nemaža dalis atitinka žmonių kalbas. Vienas doras čigonas neužtrauks gero vardo kitiems keturiasdešimt. Nesitikiu, kad pasauliečių nuomonę stirpiai pasikeistų, jo labiau ta nuomone gyvuoja ne pirmus metus.

domisrim

ką aš galiu pasakyt, bent jau dauguma čigonų tikrai vagys. pas mano senelius ūkyje yra daug metalo, ir ten nuolat taikosi jo pavogti, vieną kartą užklupau čigonus tai darančius. kai būnu Vilkijoj, ten jie nuolat maldauja litų, tokie dalykai verčia susidaryti skeptišką požiūrį į čigonus. jų keisti papročiai, tradicijos, jie ne tokie sukti, kaip žydai, jie truputį kitokie nei visi, bet ar reikia juos dėl to smerkti? galbūt jų pragyvenimo lygis toks menkas, kad jie neturi kur dėtis, todėl vagiliauja, prekiauja narkotikais? o ką jiems daugiau daryti? atsiprašau už išsireiškimą, bet jie truputį kvaili, jei nesugeba susirasti darbo, kad ir paprasto, bet vis nevagiliauti ar prašyti išmaldos iš kiekvieno praeivio.

varpainis

Citata iš: domisrim  balandžio 02, 2014, 23:57:15
ką aš galiu pasakyt, bent jau dauguma čigonų tikrai vagys. pas mano senelius ūkyje yra daug metalo, ir ten nuolat taikosi jo pavogti, vieną kartą užklupau čigonus tai darančius. kai būnu Vilkijoj, ten jie nuolat maldauja litų, tokie dalykai verčia susidaryti skeptišką požiūrį į čigonus. jų keisti papročiai, tradicijos, jie ne tokie sukti, kaip žydai, jie truputį kitokie nei visi, bet ar reikia juos dėl to smerkti? galbūt jų pragyvenimo lygis toks menkas, kad jie neturi kur dėtis, todėl vagiliauja, prekiauja narkotikais? o ką jiems daugiau daryti? atsiprašau už išsireiškimą, bet jie truputį kvaili, jei nesugeba susirasti darbo, kad ir paprasto, bet vis nevagiliauti ar prašyti išmaldos iš kiekvieno praeivio.

Noretu, sugebetu ta darba susirast. Bet kam dirbt uz minimuma ar maziau, kai narkotikai ar seip vagiliavimai visokie daug pelningiau

Master

Tai kodėl jei pelningiau, jie negyvena už mus geriau? (Tokią išvada galima susidaryti iš jų gyvenamosios vietos).
O šiaip nebūkim rasistai. Visgi jie tokie patys žmonės. Manau, kad kitos tautos tą patį galėtų pasakyti (ar kažką neigiamo) apie lietuvius. Tačiau ar mes, ar jie tikrai yra tokie?
Anyway, yra vienas geras dalykas, kuriuo čigonai pasigirti galėtų. Jie ganėtinai bendruomeniški. Jų šeimas dažnai sudaro skirtingo kraujo asmenys, o vaikų namuose sunku rasti čigoniuką. Tai čia dideeeelis pliusas.

Vytautas

Gyvenu miestelyje kuriame tradiciškai daug čigonų. Per netrumpą savo gyvenimą neteko sutikti nei vieno čigono dirbančio kokį nors darbą. Sovietmečiu, kaip nekeista, jų taip pat niekas nesugebėjo įdarbinti. Tiesiog klausimas iš ko jie gyvena. Normaliai vietiniai čigonai užsiima tradiciškai vagystėmis, narkotikų platinimu, kontrabanda. Be to kažkokiu būdu įsigudrino gauti pašalpas Anglijoje už vaikus, o gyventi čia. Bendrai kaip su žmonėmis jokio kontakto. Tiesa turtingesni vietiniai čigonai naudoja lietuvius bomžus kaip darbo jėgą apmokamą doze narkotikų. Kažkokiu būdu dar sugeba iš jų "išspausti" kažkokį naudingą darbą. Neesu rasistas bet būtų geriau kad jie turėtų savo tėvynę ir gyventų kaip išmano. Bet yra kaip yra. Tiesiog tenka saugotis.

idenmeyou

Kas dėl narkotikų ir nusikaltimų, tai kur kas pelningiau už paprastą darbą, net nėra ką lyginti. Iškyla paradoksas kodėl gi čigonai tada gyvena blogiau už mus, kaip minėjo Master. Taip yra dėl to, kad čigonai užsiima narkotikų bizniu ne tam, kad prabagotėt, o rasti išeitį kaip patiems vartot. Jie gali ir mažų nusikaltimų padaryt, tam, kad gautų dozes, o vat kiti ir patys pradeda prekiaut, kad galėtų vartot, kitaip sakant jie nepadaro iš to verslo, nes yra patys priklausomi ir neprotingi.

Pasaulyje yra tų pačių čigonų, albanų, kur veikia galingos nusikalstamos grupuotės, užsiimančios tiek tais pačiais narkotikais, moterų prekyba ir ten pas juos pinigai sukasi didžiuliai.

Ma Deuce

gaila kad schicklgruberis ne nuo juo pradejo. tuom viskas ir pasakyta.

Aukštyn