Rusija nesiruošia sustot?

Pradėjo Jupiteris, vasario 28, 2014, 17:11:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

A.C.A.B

Žmonės Maidane protestavo prieš labai įvairius dalykus. Vieni prieš korumpuotus politikus, kiti prieš prorusišką prezidentą, futbolo gerbėjai, pvz, prieš policijos smurtą stadionuose.

Vis tik, bet kuris sveiko proto turintis žmogus (nesvarbu ukrainietis ar rusas) supranta, jog Vakarų Europa yra sektinas sėkmės pavyzdys, kai tuo tarpu kaimynai iš rytų... Todėl nieko nuostabaus, jog žmonės nori "į Europą".

Teiginiai, kad JAV ar ES viską suorganizavo tam, jog Ukrainą priimti "į savo glėbį" ir atplėšti nuo Rusijos Federacijos yra gana keistoki žinant, kokia šiuo metu Europoje ekonominė situacija. Vargiai ES galvos nori leisti papildomus milijardus Ukrainai, kai Euro zonos šalių ekonomikos vis dar trypčioja (švelniai tariant) vietoje. Tiesiog, doesn't make much sence.

Ignas1992

CitataEch, gal apsieikime be tokiu marazmu, neleiskime siam forumui kristi iki delfi lygio.

Na maniau supratai, jog čia buvo sarkazmas :)
Citata
"Pasauliniu mastu privalome pripazinti, kad aplinkui egzistuoja daug visuomeniu, kuriu turtai slypi sieloje, o ne zemeje...''

Atleisk bet nesutinku :) Kad ir kaip tai gražiai skambėtų bet tai yra tik teorija. Žinoma visi dvasiniai dalykai yra svarbu, bet kur tu matei jog kažkoks žmogus pragyventų iš to jog yra dvasiškai labai aukšto lygio asmuo, o ką jau kalbėt apie valstybę. Taip, kad lieku prie to, jog šiais laikais svarbiausias dalykas yra pinigai.
CitataMaidanas buvo valstybes perversmo operacija, kurios vykdytojai, taip buvo Ukrainos gyventojai, taciau visam sitam paradui dirigavo JAV strateginiu lygmeniu ir JAV bei ES strateginiu-taktiniu lygmeniu.

Na jau tik nereikia skleist sąmokslo teorijų ;)
CitataKeli tukstanciau ginkluotu revoliucionieriu verciantys demokratine valdzia jega negali buti laikomi legitimiais tautos atstovais.

Maidanas buvo taiki demonstracija iki tol kol buvo pasiųstos berekrut spec pajėgos.
Citata
Tai buvo tik pretekstas. Nejau is ties esi tiek naivus kad manai jog tulam ukrainieciui labai rupetu kazkokia ten tarptautine prekybos sutartis, kad del jos jis truks plys eitu i aikstes, verstu prezidenta ir pan...

Tai nebuvo paprasta sutartis. Šita sutartis reiškė, jog Ukraina jau viena koja ES. O vat būtent to ir nenorėjo Rusija. Jie praranda savo įtaką post-sovietinėse valstybėse ir daro viską kad ją išlaikytų.
CitataVakaru blokas organizavo visa ta Maidana ir organizavo informacine priedanga jam, Rusijai beliko tik reaguoti i pasekmes.

Ir vėl gi apseikim be sąmokslo teorijų :)

Sharikovas

Reikia suprasti viena paprasta dalyka, Maidanas buvo rimtai finansuojamas is salies. Maistas buvo tiekiamas kas diena, turejo uniformas, ginklus, blokadas, zmones ten protestave mete darbus. Visa organizacija buvo aukstame lygyje, paprasti zmones patys to nepadarytu, visa tai kainavo milziniskus pinigus kas diena. Yra keletas teoriju kas galejo visa tai organizuoti ir finansuoti, bet istikruju nera taip svarbu kas, svarbiausia, kad uz to stovejo suinteresuota grupe kuri sieke savo tikslu. Tik viska ivertinus galima kazka konkreciai teigti, o dabar vykstantis skirstymas i gerus ir blogus yra tuscias reikalas nevedantis prie tiesos.

Steiblys

Prieš metus esu buvęs Ukrainoje, bendravau su įvairiais žmonėmis. Vieni pasisakė už įstojimą į ES, kiti už Rusiją, bet daugiausia buvo vienodai..., jiems svarbu, kad pasibaigtų pagaliau siaubinga korupcija ir vyktų kažkokie pasikeitimai. Maidanas prasidėjo po to, kai Ukrainos valdžia atsisakė integruotis į ES (Vilniuje turėjo pasirašyti asociacijos sutartį). Tik nesakykit, kad Vakarams buvo nusispjauti, kad Ukraina pradėjo suktis į Rusiją. ES tai buvo smūgis (žinoma ne ekonominis, bet ideologinis), netiek dėl Janukovičiaus apsisprendimo, kiek dėl to, kad kažkas atsisakytų ES. Jie tiesiogiai gal ir nerėmė Maidano, bet milijardieriai (oligarchai) Kolomoiskij, Porošenko ir k.t., buvo nepatenkinti Janukovičiaus sprendimu. Na jie (JAV ir ES džiaugsmui) ir investavo į "jausmų karą" Maidane. Ir tai tikrai ne taiki revoliucija. Pasidomėkit kokius "taikius" žudikus sukūrė Kolomojiski. http://www.vz.ru/news/2014/8/6/699087.html
CitataTaip, kad lieku prie to, jog šiais laikais svarbiausias dalykas yra pinigai.
Kiekvienas sprendžia pagal savo sugedimo laipsnį :) Tu klysti, pinigai reikalingi žemesniam lygiui, o valdžia ir ideologija aukštesniam. Štai ir Galicijos naciai šį "karą" laimėjo, bet Donbasui vis tiek artimiau ir arčiau Rusija ir jie dar nepralaimėjo. Bet vis tik manau, kad JAV (nevisai valstybei, bet Obamos valdžiai) karas yra reikalingas, kaip ir buvo reikalinga "sutvarkyti" Libiją ar Egiptą, na o dabar Siriją.

Ignas1992

Steibly truputį maišai faktus :) Ukraina jau kurį laiką sukosi nuo Rusijos ir gręžėsi į vakarus. Tai nepatiko Rusijai. Nes jei būtų taip kaip tu sakai, tai su Ukraina net nebūtų kalbama apie priėmimą į ES. Tuo metu kai turėjo būt pasirašoma sutartis Putinas pagrasino, jog pasirašius ją bus nutrauktas dujų tiekimas arba atimtos visos nuolaidos dėl jų. To Ukraina ir išsigando, dėl to ir nepasirašė sutarties. Apie tai kalbėjo net pats Janukovičius.
Sakai kad pinigai reikalingi žemesniam laipsniui? :) Tuomet atsisakyk pinigų. Kaip tada pragyvensi? Už ką valgysi? Gali būt bet koks intelektualas, bet be pinigų nepadarysi nieko. Taip ir šitoj situacijoj. Nafta pinga nežmonišku tempu, todėl Rusija nežino ką daryt, dėl to ir pyksta.

czech-kuolis

Citata iš: Steiblys  spalio 05, 2014, 16:30:08
ES tai buvo smūgis (žinoma ne ekonominis, bet ideologinis), netiek dėl Janukovičiaus apsisprendimo, kiek dėl to, kad kažkas atsisakytų ES.

Laba diena, kažkas, jei pažiūrėtumėt šiauriau, jau yra atsisakęs narystės (!) ES (prisiminkim, kad asociacijos sutartis, neskaitant to, kas joje nurodoma, nėra garantas dėl ateities narystės), tai Ukrainos prezidento atsisakymą vadint smūgiu, ypač turint omenyje, kad prieš galutinį susitikimą niekas nebuvo pažadėta yra drąsoka. Plius, ne vienas Steibly, visoje ES protingas esi - tikrai planas B (nepasirašymas) buvo numatytas kaip galimas scenarijus.
CitataTik nesakykit, kad Vakarams buvo nusispjauti, kad Ukraina pradėjo suktis į Rusiją.
Vėlgi, išsirinkus prorusišką prezidentą, sakyčiau, kad ji visą tą laiką "liko atsisukusi" į Rusiją.

Steiblys

#546
spalio 05, 2014, 17:54:17 Redagavimas: spalio 05, 2014, 19:23:08 by Steiblys
Norvegija ir Ukraina nesulyginama, nes Norvegijoje žymiai rusų mažiau :)
Jei Ukraina kažkokiu būdu įstotu į ES, tai po kelių savaičių ES žlugtų. Ir tai numato ES politikieriai, o tos asociacijos sutartys tik žaidimas paerzinti rusus. Nesakau, kad Rusija nėra prikišus nagų prie padėties Ukrainoje. Ten juk gyvena milijonai rusų. Ir dar, svarbiausia tai, kad Ukraina nėra vienalytė tautinė valstybė. Išvis Ukraina yra XX.a. ideologijų maišalynė ir politikų dirbtinas produktas. Galicijos naciai nekenčia rusų, o Donbaso komunistai nekenčia vakarų kapitalistų. Manau, išmintingiausia būtų Ukrainai federacijos modelis. Įdomu, kad 2014 m. kovo mėn. Donbasas visiškai sutiko likti Ukrainos sudėtyje (federacijos pagrindu). Bet būtent Vakarai su tuo nesutiko, taigi dabar jau ir federacijos idėja yra žlugus. Įsitikinęs, kad to žlugimo siekė būtent JAV, atsižvelgus į tai kaip vyko Jugoslavijos suskaldymas. Suprantu, kad Slovėnija, Kroatija ar net Bosnija yra atskiros tautos, bet Makedonija ar Juodkalnija sukurtos išties dirbtinai. O apie Kosovo valstybės sukūrimą išvis geriau patylėkim...Ar tai vėl jums tik sąmokslo teorija tai ką daro JAV, o kur Rusijos interesai tai jau - akivaizdi agresija?

_Anonimas_

Citata iš: exopolitics.lt  spalio 05, 2014, 12:17:11
Noreciau pateikti istrauka is vieno straipsnio, jame rasoma apie ziniasklaida taciau tai tinka ir aplamai likusiai visuomenei:

"Pasauliniu mastu privalome pripazinti, kad aplinkui egzistuoja daug visuomeniu, kuriu turtai slypi sieloje, o ne zemeje, kuriu praeitis gali pasiulyti daugiau lobiu nei dabartis, kuriu kultura yra vertingesne nei ju technologijos. Pripazinti kad taip gali buti, ir patvirtinti, kad tas kulturinis savitumas yra toks pat svarbus zmonijos vertes pajautimui, kaip ir galimybe valgyti, gerti bei miegoti....Shashi Tharoor''


Kas čia per straipsnis, kad be lietuviškų raidžių rašoma? Ar čia tiesiog iš atminties rašei?

exopolitics.lt

#548
spalio 05, 2014, 19:45:33 Redagavimas: spalio 05, 2014, 20:07:11 by exopolitics.lt
Ne ne is atminties, originale rasoma zinoma su lietuviskomis raidemis.

Ignas1992 Ukrainos niekas ir nesiruosia priimti i ES, o ta sutartis sajungai naudinga tuo kad atsiveria nauja rinka ivairiu produktu realizacijai. Ir dar noreciau pridurti kad visur esant kazkokiems masiniams neramumams inertiskai pradeda veikti visokios geopolitines jegos ir tais neramumais manipuliuoti, o dazniau netgi neramumus iziebti ir tada jais manipuliuoti. Tu parasei ''nereikia skleist samokslo teoriju'', bet kad cia joks ne samokslas, cia realus procesai, aisq galima uzdet tipo etikete tai ''samokslo teorija'' bet ka tai keicia, man tik maga suzinoti kuo objektyvesne tiesa siame konflikte, tu abieju ar daugiau konfliktuojanciu pusiu tiesa, kad galima butu padaryti kazkokias isvadas, todel reikia tureti omeni visus variantus, o ne tik tuos esancius viesojoj erdvej.

Vytautas

Užkliuvo įdomus straipsnis http://www.versijos.com/publ/politika/karai/ateities_karas/15-1-0-1324 Sakyčiau protingos ir vertos pamąstymo mintys. Atsiradusi kad ir Lietuvoje gaujalė skerdikų be problemų viską čia paverstu chaosu.  :(

Jimas

#550
sausio 26, 2015, 18:15:52 Redagavimas: sausio 26, 2015, 18:19:11 by Jimas
Viskas artėja prie to, grasinimai branduoliniu ginklu iš Rusijos pusės, nesibaigiantis karas Ukrainoje, ISIS , Kinijos nesutarimai su kaimynais, artėja permainų metas, kuris nežinia kaip baigsis. Laikas pirkt legalų ginklą, nes kare ir civiliai tampa aukomis. Šiaip branduolinio ginklo nebijau, juk Amerika turi "Top Secret" gynybos nuo branduolinio ginklo sistemą, galvojat netobulino per visus tuos metus? Čia šiaip tas karas ir Amerikai būtų naudingas, neliktų varžovų, būtų vienintelė jėga pasaulyje, kas mano nuomone irgi nėra gerai...

Ignas1992

Jei bus karas,o mano nuomone jis jau neišvengiamas dėl bankrutuojančios ir vis labiau pykstančios Rusijos, tai šį kartą bus visai kitaip nei WWI ar WWII. Naudos iš šio karo nebūtų niekam, nes iki šiol pati JAV realiai kare lyg ir nedalyvavo. Visas veiksmas vyko Europoje, todėl JAV tuo metu taip ir iškilo. Šiuo atveju akivaizdu, kad jei karas bus, tai lies ir JAV. Aišku, greičiausiai ir vėl pagrindine veiksmo vieta taps Europa, tačiau JAV nebus nepaliesta.
Karas gali būt naudingas tik toms šalims kurios jame nedalyvauja. Šiais laikais, kai pasaulis toks mažas dėl technologinių aukštumų, būti nepaliestam karo bus praktiškai neįmanoma

idenmeyou

JAV turėjo nuostolių kare, kai buvo sunaikintas Perl Harboras. Karas gali neįvykti, jei patys rusai susiprotėtų, kur Putino valdymas veda, kokios pasekmės jų pačių gali laukti. Jei visa visuomenė nenorės kariauti, karo ir nebus, būtent per žmonių psichologiją dažnai sužaidžia galingieji, taip buvo ir pirmajame pasauliniame kuomet visų šalių žmonės ir norėjo ir tikėjo, kad karą laimės, fanatiškai buvo nusiteikę.

Dabar skaičiuojamos branduolinės galvutės, lyginami lėktuvų, tankų, karių skaičiai, tik įdomu viena ar kita pusė neturi pasiruošusi siurprizo. Pamenu tas pats JAV gynybos sekretorius buvo užsiminęs apie jų slaptą ginklą, taigi žinant JAV pažangą technologijose galima visko tikėtis. Japonai antrajame pasauliniame kare juk nesitikėjo, kad vieną dieną ant jų numes atominę bombą.

Sharikovas

Citata iš: idenmeyou  sausio 26, 2015, 22:06:41
JAV turėjo nuostolių kare, kai buvo sunaikintas Perl Harboras.


As linkes manyti, kad tie nuostoliai buvo suplanuoti ir paskatinti.


Siaip labai geras staripsnis i tema : http://www.laisvaslaikrastis.lt/news/1951/59/d,detalus/

...jei "didiesiems kovotojams uz laisve" pavyktu perskaityti be isankstinio nusistatymo, tai galbut galetu sau atsakyti i nemazai klausimu, arba bent jau paskatintu pradeti klausineti.

Benamis


Aukštyn