Jurbarko NSO

Pradėjo duo, vasario 18, 2014, 11:51:21

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

duo

Man ir kažkaip gėda už žmogų. Ir reputacija nemaža, ir atrodė protingai. Ir žinok snofru kiekvieną kliedesį surasiu šiame forume. Ameno.

snofru

duo, ir gali būt kad rasi ir ne vieną, esu ir gerokai įkaušęs kažkada kažką rašęs  ;) ieškok į sveikatą, parodysi savo tikrajį veidą. o kas liečia tavo kelis postus prieš tai:
nereik čia parintis ir prasivardžiuot, ne smėlio dėžėje randamės. aš galėčiau daleist versiją, kad kažkas turi priėjimą prie tavo kompo ir tau tokį pokštą iškrėtė, bet temos pradžioje tu pats sakai, kad matei tai ką užfiksavo foto, tai logiškiausia išvada- jog ne kas nors o tu bandai mus prigaut. o kodėl tavo feikas lievas, jei labai norėsi galėsiu punktais išdėstyti.

Benamis

Kas linksmiausia, kad foto autorius dabar bando viska persukti taip, lyg mes kazka padirbom, o jis cia ne prie ko ;D Bet, kad tai nelabai pavyksta... ???

TinSoldier

Aš irgi pagalvojęs buvau, kad gal kas nors jam papokštavo su nuotrauka, be jo žinios įklijavęs tuos blyksnius. Kad ir tie patys, kurie buvo su juo, ir matė tą 'neaiškų blykstelėjimą', o po to sugalvojo jam ir 'paaiškinimą' į nuotrauką įklijuoti. Mindfuck'ui.

Nes kitaip sunku įsivaizduoti priežastį, kaip galima taip žemintis, bandant išsisukinėti.

Calibrae277

o gal šiaip žmogus neturi ką veikt tai sumaste paisidirbinet ir štai :)

uno

snorfu kai darei tas tris šviesas pamiršai padaryt blikus kurie gaunas kai šviesa stipriai atsispindi į objektyvą ;)

snofru

uno, mane domino tik NSO nes man jie pasirodė įtartini ir kažkur jau matyti. kas liečia blikus tai irgi panašiai realizuojama, ne man pasakot, kas šiek tiek įgudes su fotošopu ar gimpu patys puikiai tai žino. va būtu video šitų objektų, dar pvz filmuota drebančia kamera, su blikais su zoomu, o va tada tai būtu galima paploti  :)

TinSoldier

Nieko bendro neturiu su fotografavimu, bet ar negalėjo tie 'blikai' lygiai taip pat ir nuo žibinto/-ų atsirasti?

duo

Kaip suprantu atspindžių jau nepadarysi?  :'( Gaila. Tada dar autentiškumas galioja.

paragraf 78

Gal jau užteks matuotis pas ką ilgesnis? :)
diskutuokit konstruktyviai arba rakinu temą, jei ir toliau nepasidalinsite smėlio dėžės

Benamis

I tema: arba duo durniu ijunge/trollina arba tiesiog jis pats nezinojo, kad kazkas prie jo foto nagus prikiso. Cia 2 logiskiausi variantai kurie paaiskintu foto autoriaus zinutes.

snofru

vasario 26, 2014, 20:52:33 Redagavimas: vasario 26, 2014, 21:22:38 by snofru
Citata iš: TinSoldier  vasario 26, 2014, 20:30:12
Nieko bendro neturiu su fotografavimu, bet ar negalėjo tie 'blikai' lygiai taip pat ir nuo žibinto/-ų atsirasti?
turėtu vienoje linijoje su kažkuriuo iš šviesos šaltiniu/centru būt, vertikaliai, horizontaliai arba kažkokiu kampu tarkim, taip iš akies berods horizontaliai su apatiniu NSO vienoje linijoje.
tipo http://www.cgarena.com/freetextures/scenes--skies/lens-flares/lens_flare_9-2/
Citata iš: duo  vasario 26, 2014, 20:31:52
Kaip suprantu atspindžių jau nepadarysi?  :'( Gaila. Tada dar autentiškumas galioja.
duok RAW tiesiai iš kortos, kad būtu neredaguotas, neliestas su kažkokiom programon, tada pamiršim kad tavieji NSO primena gimpo filtrą ir galėsim per nauja analizuot  :)
variantų kitų nematau: arba feikas arba stebuklas su exif

edit:
Benami, kiek jau forume visko buvo ir ateivių ir keliautojų laiku ir dar biesas žino ko, kad aš greit paranojikas pasidarysiu ir ateity pasitikėsiu tik forumo senbūviais  :)

TinSoldier

Citata iš: snofru  vasario 26, 2014, 20:52:33
Citata iš: TinSoldier  vasario 26, 2014, 20:30:12
turėtu vienoje linijoje su kažkuriuo iš šviesos šaltiniu/centru būt, vertikaliai, horizontaliai arba kažkokiu kampu tarkim, taip iš akies berods horizontaliai su apatiniu NSO vienoje linijoje.
tipo http://www.cgarena.com/freetextures/scenes--skies/lens-flares/lens_flare_9-2/

Ačiū už atsakymą.

Dabar kitas klausimas:

Supernova efektas GIMP'e yra skirtas simuliuoti tokį fotografavimo efektą, kaip atspindys nuo stiprios šviesos ir pan.? Taip? Kaip tas nso gavęsis.

Tai ar labai keista, kad su GIMP'u sukurtas šviesulys yra panašus į tą, kuris galėjo būti gautas fotografuojant, be jokių post production'ų?

Čia, kaip suprantu, irgi be jokių redagavimo programų nuotrauka. Efektas vis tiek panašus (ypač pritraukus), tiesiog kažkokie fotografavimo šuldu buldu padaryti:

http://digital-photography-school.com/using-sun-flares-starbursts-create-stunning-images

Ar kažą visiškai ne taip supratau, ir nusišnekėjau?

duo

Na jau nieko nebegausit. Tiesiog aš nelaikau kortoje duomenų. Tai užima vietą tad nukraunu ir trinu. Būčiau vaikas ir toliau su jumis ginčyčiausi, bet tiek to. Tebūnie tavo tiesa.

snofru

vasario 26, 2014, 21:18:50 Redagavimas: vasario 26, 2014, 21:33:31 by snofru
Citata iš: TinSoldier  vasario 26, 2014, 21:00:57Ar kažą visiškai ne taip supratau, ir nusišnekėjau?
ne viskas normaliai  :)
pagal įdėją- jo, filtrai tam ir skirti, kad simuliuotu kiek galima realistiškiau, nors praktikoje, bent kiek man teko susidurti, tokius ale kelių paspaudimų generatorius retai naudoja, arba jei naudoja, kažkiek vistiek stengiasi apšlifuot rezultatą. galiu pasakyt, kad teko matyt labai kokybiškus filtrus/efektų generatorius, ta prasme galutinį rezultatą, tiesa ne photoshope ar gimpe  o after effects. na bet jei grižt prie klausimo: taip, filtras gali sukurt realaus kažkokio reiškinio efektą.
netgi, laisvai galima tarkim prie mane prisikabint ir sakyt, kad aš filtro pagalba išgavau realaus kažkokio objekto sukurta efektą, matoma foto  :)
Citata iš: duo  vasario 26, 2014, 21:04:56Tebūnie tavo tiesa.
aš nekovoju su tavim supranti, ir mane veda ne tai, kad savąja tiesa užgožt tavąja, mano hobis toks, man patinka tai, aš senai jau tuo domiuos, ir nesvarbu tavo, Petro ar Antano foto ar video jeigu ten kažkas pasirodys itartina aš 100% prie to prisiknisiu. nieko žodžiu asmeniško čia nėra.

Aukštyn