Besąlygiškos pagrindinės pajamos

Pradėjo Chronos, sausio 05, 2014, 19:56:18

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Marius

Juokas pro ašaras,su tokiu ''pasaulio keitimu''

Pinigai atsiranda iš niekur bankuose:-DDDDDD ....jooo..o pas mane spintoi vienaragis ir jis žadėjo sustabdyti badą ir skurdą pasaulyje..

Aš nesuprantu an kiek žmogui reik būt naiviam ar neišmanyt tokių dalykų,kad tokias idėjas palaikyt..Aš netgi nesiplėsiu ir nesigilinsiu diskutuot,nes tai matau beviltiška..

''Kai žmogui nebereikia galvoti kaip išgyventi, jis pradeda kurti.''
Žmogus tam ir kuria ,kad išgyvent..

'' Žmonės vis tiek nebevažinėtų su Ferrari'ais, bet taip pat liktų mažiau priešiškumo vienas kitam.''

Čia gaunasi pavyduoliai ir tinginiai ramiau gyvens,nes patys bus elgetos,bet ir kitiem neleis kažko daugiau tūrėt..apgailėtina.

_Anonimas_

Skaitau ir juokinga darosi.
Visų pirma komunizmo idėja yra paremta, resursų perskirstymu visuomenei kuo tolygiau - šiuo atvejų iš mokesčių mokėtojų ("turtingų") atiduodama vargšams, todėl nesuprantu, kodėl mano pateikta sąvoka netinka.

Citata iš: Chronos  sausio 06, 2014, 00:06:48
Ketvirta. Iš kur pinigai? O iš kur ištikrųjų jie atsiranda? Atsiranda jie centriniuose bankuose ir grįžta ten pat (arba lieka kituose bankuose neribotam laikui). Ir atsiranda jie iš niekur, nes viskas jau skaitmenizuota ir prirašyti vieną kitą nuliuka ne problema (googlinkit apie JAV federalinį rezervą, greičiau išsiaiškinsit). Pinigai tai makulatūra, jie yra banko nuosavybė. Tai tik įrankis, kuriuo mokykloje nemoko naudotis. Taip kad prikurti pinigų mes turim galimybių, infliaciją galim uždrausti (pati infliacijos idėja yra gryna apgavystė), o žmonės galės lengviau atsikvėpti. Dėja, negaliu Jums įrodyti, kad esu gana giliai pažinęs makroekonomiką ir šiaip bendrą sistemą, bet Jūs ir patys galite su tuo susipažinti, nes ieškančiam yra pilna informacijos anglų bei rūsų kalbomis ir tam nereikia įstoti į universitetą.

:D :D :D čia šauniausia dalis. Tai jeigu kaip tu sakai pinigai neegzistuoja, tai kam tiems vargšams jų reikia. Suprantu, ką nori tuo pasakyti, bet vėl atsiranda toks dalykas kaip infliacija, kurį tu irgi paminėjai ir pasakei, kad tą irgi galima uždrausti. Nieko nesuprantu :D

Chronos

[/quote]
Citata iš: varpainis  sausio 06, 2014, 00:15:57
Va dabar man paaiskink kaip galima uzdrausti infliacija ir isvis kodel manai, kad ji yra apgavyste? Sudominai  ;)

Uždrausti gana paprasta - įstatymu.

Kodėl inflacija yra apgavystė? Visu pirma atskirkime nuo šito naturalius kainų kilimus, kai kažkokio resurso dėl tam tikrų priežasčių tampa mažiau, todėl kainos kyla ir pan. Skaudžiausia infliacija kyla dėl to, kad centriniai bankai išleidžia daugiau pinigų į apyvartą, todėl "neva" mažėja pinigo perkamoji galia ko pasekmė - kylančios kainos. Štai tau ir apgavystė. Nėra jokios priežasties nuvertinti piniginį vienetą vien dėl to, kad pinigų apyvartoje yra daugiau. Nuo to nekyla daugiau darbo vietų, nuo to neparduodama daugiau produktų. O vieša žinia apie infliacija - tai ženklas prekybininkams, kad gali kelti kainas nekeldami darbo užmokėsčio. Gryna vergystė (grubiai tariant).

varpainis

Pirma geriau bent sita pavartyk, tada bandyk kazka sneket  ;)

Chronos

Citata iš: Marius  sausio 06, 2014, 00:26:16
Juokas pro ašaras,su tokiu ''pasaulio keitimu''

Pinigai atsiranda iš niekur bankuose:-DDDDDD ....jooo..o pas mane spintoi vienaragis ir jis žadėjo sustabdyti badą ir skurdą pasaulyje..

Aš nesuprantu an kiek žmogui reik būt naiviam ar neišmanyt tokių dalykų,kad tokias idėjas palaikyt..Aš netgi nesiplėsiu ir nesigilinsiu diskutuot,nes tai matau beviltiška..

''Kai žmogui nebereikia galvoti kaip išgyventi, jis pradeda kurti.''
Žmogus tam ir kuria ,kad išgyvent..

'' Žmonės vis tiek nebevažinėtų su Ferrari'ais, bet taip pat liktų mažiau priešiškumo vienas kitam.''

Čia gaunasi pavyduoliai ir tinginiai ramiau gyvens,nes patys bus elgetos,bet ir kitiem neleis kažko daugiau tūrėt..apgailėtina.

Jei nesupranti, kaip dirba centriniai bankai, kas jais valdo ir kuria linkme, tai net neverta diskutuoti. Jei suprastum, zinotum apie ka kalbu.

Citata"Žmogus tam ir kuria ,kad išgyvent.."

Kai žmogus neturi už ką gyvent, jam arba duoda pašalpą, kurios užtenka alkoholiui, bet ne pilnaverčiam gyvenimui, arba jis dirba vergišką darba po kurio laiko sau neturi, arba badauja ir knaisiojasi po konteinerius, bet tikrai nekūria.
CitataČia gaunasi pavyduoliai ir tinginiai ramiau gyvens,nes patys bus elgetos,bet ir kitiem neleis kažko daugiau tūrėt..apgailėtina.

... Niekas nekam nedraudė turėti daugiau. BPP yra tik pagrindas, minimalus kokybiško gyvenimo šaltinis, taip kad ir Tu visada galėsi turėti daugiau, jei dirbsi.

Chronos

Citata iš: varpainis  sausio 06, 2014, 00:41:39

Pirma geriau bent sita pavartyk, tada bandyk kazka sneket  ;)

Skaičiau. Aš ten net nesitikėjau rasti informacijos apie tai, jog infliacija yra farsas. Nezinau ka tu tuo nori pasakyti.

Marius

O kas neleidžia dirbti tiems ''vargšams'' na tiems kam šios lėšos eis? juk jie taipogi galėtų dirbt ir net nereiktų tu dotacijų :-D..ar gaunasi vieni sugeba smegenimis pasukti ir užsidirbti,o kitus reik išlaikyt,tiesiog,šiaipsau,nes gal tingi,gal dar kažkas nepatinka ir t.t.

Tu apie bankus man nepasakok..matau apie juos žinai tik iš jutubinių propogandinių komunistinių filmukų..

Farsas yra tai ką čia pateikei,nes tai didžiausias apsurdas..

Chronos

Citata iš: _Anonimas_  sausio 06, 2014, 00:32:44
Skaitau ir juokinga darosi.
Visų pirma komunizmo idėja yra paremta, resursų perskirstymu visuomenei kuo tolygiau - šiuo atvejų iš mokesčių mokėtojų ("turtingų") atiduodama vargšams, todėl nesuprantu, kodėl mano pateikta sąvoka netinka.

Ketvirta. Iš kur pinigai? O iš kur ištikrųjų jie atsiranda? Atsiranda jie centriniuose bankuose ir grįžta ten pat (arba lieka kituose bankuose neribotam laikui). Ir atsiranda jie iš niekur, nes viskas jau skaitmenizuota ir prirašyti vieną kitą nuliuka ne problema (googlinkit apie JAV federalinį rezervą, greičiau išsiaiškinsit). Pinigai tai makulatūra, jie yra banko nuosavybė. Tai tik įrankis, kuriuo mokykloje nemoko naudotis. Taip kad prikurti pinigų mes turim galimybių, infliaciją galim uždrausti (pati infliacijos idėja yra gryna apgavystė), o žmonės galės lengviau atsikvėpti. Dėja, negaliu Jums įrodyti, kad esu gana giliai pažinęs makroekonomiką ir šiaip bendrą sistemą, bet Jūs ir patys galite su tuo susipažinti, nes ieškančiam yra pilna informacijos anglų bei rūsų kalbomis ir tam nereikia įstoti į universitetą.

:D :D :D čia šauniausia dalis. Tai jeigu kaip tu sakai pinigai neegzistuoja, tai kam tiems vargšams jų reikia. Suprantu, ką nori tuo pasakyti, bet vėl atsiranda toks dalykas kaip infliacija, kurį tu irgi paminėjai ir pasakei, kad tą irgi galima uždrausti. Nieko nesuprantu :D

CitataVisų pirma komunizmo idėja yra paremta, resursų perskirstymu visuomenei kuo tolygiau - šiuo atvejų iš mokesčių mokėtojų ("turtingų") atiduodama vargšams, todėl nesuprantu, kodėl mano pateikta sąvoka netinka.

Ir kur tu suradai mano temoje būtent tai, ką tu paminėjai viršuje?

Citatačia šauniausia dalis. Tai jeigu kaip tu sakai pinigai neegzistuoja, tai kam tiems vargšams jų reikia. Suprantu, ką nori tuo pasakyti, bet vėl atsiranda toks dalykas kaip infliacija, kurį tu irgi paminėjai ir pasakei, kad tą irgi galima uždrausti. Nieko nesuprantu

Nieko tokio nesakiau. Pinigai, tai įrankis, kuris reikalingas kiekvienam žmogui, norint gyventi mūsų darbartinėje visuomenėje.

varpainis

Kaip tu nesupranti, kad pinigu isleidimas i apyvarta musa ju verte? Pinigai nera seip tik popiergaliai. Visos valiutos dalinai priristos prie aukso ir/ar tarpusavie su kitomis valiutomis. Tas pats litas yra dalinai dengtas lietuvos aukso atsargomis. Taip, kad tas pinigu varymas i apyvarta "is lempos" musa jo verte, nes keiciasi jo santykis su tuo prie ko ta valiuta yra prirista. (Prastas is manes aiskintojas, bet esme turejai suprasti manau, jei ne puiki proga atsiversti vadoveli ar pasiguglinti.) Is to ir kyla infliacia ir panasus brudas.

czech-kuolis

Taip kad prikurti pinigų mes turim galimybių, infliaciją galim uždrausti (pati infliacijos idėja yra gryna apgavystė), o žmonės galės lengviau atsikvėpti. Dėja, negaliu Jums įrodyti, kad esu gana giliai pažinęs makroekonomiką ir šiaip bendrą sistemą

O kokio peršalimo ar gravitacijos negalim uždrausti? Aktualu kaip tik.

Bet gerai, matau, kad esi pasidomėjęs, aš visko tiek nenaršiau. Tai visgi - idėja yra kiekvienam ES piliečiui suteikti minimalias pajamas - "orias pajamas". Žiūrim iš eilės: šiuolaikinė soc. sistema - už kūdikį - išmokos tėvams, už vaikus - išmokos (nežinau ar Europoje tas priimta, na, bet kaip minėjau LT kadaise buvo, gal ir kitur yra), nedirbantiems - bedarbio pašalpa, dirbantiems - atlyginimai, senjorams - pensija. Kitaip tariant, ir dabar praktiškai visi gali gauti pinigų. Klausimas kiek tai orios išmokos - bet kitas klausimas, kur čia revoliucija? Iš esmės pasiūlymas yra už padidintas pašalpas. Ar ne?

Tuo labiau, kad mastas yra labai didelis. Nes pragyvenimo lygis skiriasi, ir vargu ar kada susivienodins, tuo labiau, kad pačios ES ateitis nėra iki galo aiški. Jei vokiečiui, sakykim, orus pragyvenimas yra 2000e (spėju iš lempos), o lietuviui 2000 lt, tai aš "emigruoju" į Vokietiją, deklaruoju ten savo gyvenamą vietą, kartą per mėn. suskraidau pirmyn atgal pasiimt pašalpos, ir sau kukuoju LT su didžiuliais pinigais. Suprantu, kad čia tolimos ateities projektas, bet ES vis dar plečiasi ir priėmus kokią Ukrainą - skurdi šalis, 45 mln. gyventojų...Plius - nuo ne ES piliečių apsaugotų nebent tūkstančiais steigiami kulkosvaidininkų etatai prie išorinių sienų arba civilizuotesnis būdas - panaikinti pilietybių išdavimo tvarkas. O dėl nelygybės, na - žmonės gaus pinigų ir kažkas turės juos paimti - tiekdamas prekes ir paslaugas; ir paims. Taip susikraus turtus ir gyvens kaip gyvenęs. Ar ne taip?

CitataAš nesuprantu žmonių, kurie priešinasi tokioms inicijatyvoms.

O kur čia kas priešinasi? Kas nors paruošė oponuojančią peticiją? Ar nuo šiol silpnųjų taškų parodymas yra vadinamas priešinimusi? OK.

Nors šiaip pripažįstu - šita schema yra plius minus apgalvota ir nėra vaikiškas "duokim visiems pinigų". Tik per labai remiasi į žmonių kaip masės savivoką, nes dabar pinigai kaip ir reguliuoja, kad bus kas iškepa ryte duonos ir nuveža į parduotuvę, bet šitoj utopijoje, jeigu tu nieko nedarydamas turi pinigų, tai kam tau kažką kept ir kažkur vežt. Kapitalizme, jei tu nenori, kažkas kitas paims tavo pinigus ir keps ir veš, o ar čia taip bus? Klausimas. 

_Anonimas_

"Ir kur tu suradai mano temoje būtent tai, ką tu paminėjai viršuje? "

matau, dar nesupranti, kad šitas "socialinio saugumo užtikrinimas" tėra dirbančių žmonių pinigų perdavimas vargšams. Įsivaizduok kokią tai Nameko ar mažojo princo planetą, kurioje gyvena 4 gyventojai - 2 dirbantys ir uždirba po 10 auksinių per mėnesį, o kiti 2 bedarbiai. Sugalvojo centrinis bankas tvarką įvesti - nuo šio momento visi dirbantys mokės 20  procentų pajamų į valstybės iždą, o iš ten visiems gyventojams bus tolygiai užtikrinta socialinė gerovė. Taigi per mėnesį būtų surenkami 4 auksiniai ir būti išdalinti po vieną 4 gyventojams. Dabar bedarbiai turėtų po 1 auksinį o dirbantys po 9. Ir gaunas toks paradoksas, kad tu gauni paramą iš savų pajamų ir dar labiau nuskursti (kalbu apie dirbančius). Todėl kokia esmė duoti visiems pinigų, jei tam jau yra sukurtos pašalpos. Nuo tokių paramu tik padidėja piniginių operacijų skaičius ir tiek.
Bet žinoma, dar galima prisispaudinti pinigų :))))

Chronos

Citata iš: Marius  sausio 06, 2014, 00:53:46
O kas neleidžia dirbti tiems ''vargšams'' na tiems kam šios lėšos eis? juk jie taipogi galėtų dirbt ir net nereiktų tu dotacijų :-D..ar gaunasi vieni sugeba smegenimis pasukti ir užsidirbti,o kitus reik išlaikyt,tiesiog,šiaipsau,nes gal tingi,gal dar kažkas nepatinka ir t.t.

Tu apie bankus man nepasakok..matau apie juos žinai tik iš jutubinių propogandinių komunistinių filmukų..

Kad jau taip sunkiai įkerti apie mūsų šiandieninį gyvenimą, tai paaiškinsiu.
Kaikurie vargšai ir dabar dirba, tiktai kad jų atlyginimas nėra pakankamai didelis, kad galėtu save vadinti pilnaverčiais Žemės gyventojais. Dar paklausi, kas jiems trukdė mokytis, įstoti į universitetą? Na.. tarkim PINIGAI? Lietuvoje labai daug šeimų, kurios negali sau leisti išleisti vaiką bent jau į Universitetą ir toli gražu ne kiekvienam skirta mokytis dešimtukais. O paprasti profesiniai darbai nedažnai būna pilnavertiškai apmokomais, tas pats ir su koleginiu dipolomu (o ir universitetiniai irgi nėra labai jau išskirtiniai).
Apie asocialias šeimas tikriausiai nereikia pasakoti.

CitataTu apie bankus man nepasakok..matau apie juos žinai tik iš jutubinių propogandinių komunistinių filmukų..

Tu galvoji, kad matai, bet realiai tau prieš akis tik taškas, o visą vaizdą užstoja tau kažkas man nesuprantamo.

Marius

sausio 06, 2014, 01:25:37 Redagavimas: sausio 06, 2014, 01:29:19 by Marius
Citata iš: Chronos  sausio 06, 2014, 01:18:10
Citata iš: Marius  sausio 06, 2014, 00:53:46

Kad jau taip sunkiai įkerti apie mūsų šiandieninį gyvenimą, tai paaiškinsiu.
Kaikurie vargšai ir dabar dirba, tiktai kad jų atlyginimas nėra pakankamai didelis, kad galėtu save vadinti pilnaverčiais Žemės gyventojais. Dar paklausi, kas jiems trukdė mokytis, įstoti į universitetą? Na.. tarkim PINIGAI? Lietuvoje labai daug šeimų, kurios negali sau leisti išleisti vaiką bent jau į Universitetą ir toli gražu ne kiekvienam skirta mokytis dešimtukais. O paprasti profesiniai darbai nedažnai būna pilnavertiškai apmokomais, tas pats ir su koleginiu dipolomu (o ir universitetiniai irgi nėra labai jau išskirtiniai).
Apie asocialias šeimas tikriausiai nereikia pasakoti.

CitataTu apie bankus man nepasakok..matau apie juos žinai tik iš jutubinių propogandinių komunistinių filmukų..

Tu galvoji, kad matai, bet realiai tau prieš akis tik taškas, o visą vaizdą užstoja tau kažkas man nesuprantamo.

Taip ir maniau jog būtent taip atsakysi..
Standartinis lėkštas atsakymas

Man tai nesuprantama visos šitos utopinės nesamonės,kurios pastaruoju metu baisiai populerios...Žmonės an tiek aptingę ir pasyvūs ,jog sugalvoja tokius debilizmus ir nori gaut pinigus už NIEKĄ..tik dėje pasaulis netoks,už dyką nieko nėra..o su visais panašiais svaiguliais tai tampykis ,jei tau no to geriau,tik esmė ,kad tokios apsurdiškos ''lygybės'' niekad nebus ''palaimintos'' .O  tokios peticijos nevertos ir y tuoleta neštis vietui popiriaus.

Kiek Lietuvių veržiasi į anglija dėl pašalpų,vien dėl pašalpų,o ne darbo..ir jų tos pašalpos tikrai neskatina jieškot darbo,ir jie toje šalyje tiesiog kaip siurbelės sėdi..tu su savo peticijom propaguoji būtent tokį gyvenimo būdą,nieko neveikimą ir degradavimą.

Chronos

Citata iš: varpainis  sausio 06, 2014, 01:01:25
Kaip tu nesupranti, kad pinigu isleidimas i apyvarta musa ju verte? Pinigai nera seip tik popiergaliai. Visos valiutos dalinai priristos prie aukso ir/ar tarpusavie su kitomis valiutomis. Tas pats litas yra dalinai dengtas lietuvos aukso atsargomis. Taip, kad tas pinigu varymas i apyvarta "is lempos" musa jo verte, nes keiciasi jo santykis su tuo prie ko ta valiuta yra prirista. (Prastas is manes aiskintojas, bet esme turejai suprasti manau, jei ne puiki proga atsiversti vadoveli ar pasiguglinti.) Is to ir kyla infliacia ir panasus brudas.

Visu pirma, ne visos valiutos yra pririštos prie aukso, o ypatingai pasaulio rinką kontroliuojantis doleris (jis yra visiškai nuo aukso atskirtas popiergalis). Antra, litas jau seniai pririštas prie euro kurio aukso pririšimu aš nesidomėjau (bet nujaučiu, kad bus kaip su doleriu, nors dabar apie tai spresti yra klaidinga). Taip kad kokia [tarkim] dolerio nuvertėjimo priežastis, aš nežinau ir tikrai nesutinku su pagrindiniu pinigų masės kiekio paaiškinimu.

Teroras

Lekstas, nelekstas, bet argumentas sakyciau visai teisingas.

Nesakysi gi Afrikos vaikui, ko tu tingini nesugebejai i Harvarda istoti? Cia tiesiog vaizdingas palyginimas, bet esme islieka ta pati.

Aukštyn