Tinklaraštis: Paranormalūs reiškiniai trumpai

Pradėjo paragraf 78, gruodžio 14, 2013, 14:01:27

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

klajunas

Vadinasi tikėjimui/žinojimui paranormaliais reiškiniais vietos nelieka, nes keliant gamtamokslinio įrodomumo reikalavimą, pašalinama visa paranormalumo sritis. Tai, kas įrodyta, nėra paranormalu, tai yra mokslas. Vadinasi domitės ne paranormaliais reiškiniais, bet gamtamoksliu. Paranormalus pasaulis yra tik demaskavimo arba tyčiojimosi objektas. Kitaip sakant, domėjimasis yra tik šia prasme ir jis prieštarauja tam, kas paviršutiniškai žiūrint deklaruojama, kad esą „domimės paranormaliu pasauliu „nuo tada ir tada..." arba „todėl ir todėl..." Nesidomit jūs paranormaliais reiškiniais nei žinotojo, nei tikėtojo vaidmenyje. Domitės nebent griovėjo vaidmenyje.  :(

paragraf 78

Na aš manau kad pasaulyje neegzistuoja toks dalykas kaip paranormalybė, yra tik nepažintos sritys. Deja dalis to ką žmonės palaiko paranormaliais reiškiniais yra saviapgaulė arba sąmoninga mistifikacija, o kita dalis nepažintos sritys.
Norėdamas gali ir praskridusią šlepetę palaikyti poltergeistu ir tau tada visiškai nesvarbu kad ją tavo brolis paleido :)

klajunas

Bet mano argumentas buvo irgi paranormalu=įslaptintas mokslas, su kuriuo kartais susiduria ir tie, kurie neturėtų susidurti, pavyzdžiui, dėl field experiments. Tokių žmonių neva nebūna, ir jie visi bepročiai arba šarlatanai? Ir nėra slapto mokslo? Čia tai net skeptikui būtų lazdos perlenkimas.

paragraf 78

Ar aš sakiau, kad visi bepročiai ir šarlatanai? Kažką ne taip perskaitęs būsi :)
Tiesiog didelė dalis žmonių yra linkusi į vienokias ar kitokias saviapgaulės formas.
Žinai, gerai pasakė Karlas Saganas: ekstrordinarūs pareiškimai reikalauja ekstraordinarių įrodymų.

klajunas

Kai dėl manęs, tai čia forume aš įrodinėti nieko nesiruošiu, galėčiau tik pasidalinti patirtimi. Man tik keista, kad nelabai randu su kuo, nes čia tik tikėtojų/netikėtojų forumas...

Dauguma - žmonės turintys labai mažai tikros "paranormalios" patirties.

Net daug prisiskaitę sudaro įspūdį, kad neturi elementaraus supratimo.

paragraf 78

Tai kad tu taip pat esi vienas iš tų tikėtojų :)

klajunas

Tai, kad ne.

Net prieš rašydamas šį komentarą, galvoje pasikalbėjau su operatyvine grupe. Telepatija yra, bent technologinė - tikrai.

paragraf 78

Ok tada viskas tvarkoje

paragraf 78


paragraf 78


paragraf 78



paragraf 78

Tam, kad didžioji dalis visuomenės nesugeba kritiškai mąstyti. Tiki viskuo nekvestionuodami gaunamos informacijos. Tad ir gaunasi, kad paskaito kokį nesąmoningą žurnaliūkštį ir tiki kad Marilin Monroe buvo pagimdžiusi ateivių kūdikį, o Dalia Grybauskaitė laisvalaikiu su ateiviais bendrauja.
Tikėk kuo nori, tik kvestionuok savo tikėjimą. O jei nenori kvestionuoti, tai čia jau tokio ir grabas neištiesins :)

klajunas

Citata iš: paragraf 78  gruodžio 09, 2015, 17:03:29Tikėk kuo nori, tik kvestionuok savo tikėjimą.
O kaip tada, kai kalbama apie žinojimą? Tokiu atveju perdėtas skepticizmas juk brukamas pagal užsakymą... arba pagal tikėjimą, kad "taip negali būti"...

TinSoldier

Citata iš: Visažinis  gruodžio 09, 2015, 13:14:47<...>Kam tą patį per tą patį rašyti tik naudojant kitus žodžius ir formuluotes?
Kartojimas mokslų motina, t'sakant (:


Aukštyn