raganavimas ir baznycia

Pradėjo karamele31, spalio 28, 2013, 21:17:57

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Aš žinau tai ką sako religijos ir ką grindžia logika.
Galiu tau taip pat pateikti krūvas argumentų už ir prieš, bet ką tai duos, jei kiekvienas argumentas turi priešingą kontrargumentą, tiek tas kuris pagrindžia tiek tas kuris paneigia.

P.S. Patas drįsti pateikti argumentus apie pomirtinį gyvenimą ir viskas ok, kai kažkas kitas pateikia, tada jau blogai. Gal tad nereikia naudotis dvigubais standartais? :)

Citata iš: karamele31  spalio 29, 2013, 22:07:53
o raganavimo negalima pavadint mokslu,tyrinejimu zmogaus galimybiu?

Raganavimas ir panašūs dalykai niekada nebuvo laikyti mokslu. Patys wiccanai tai vadina amatu. okultistai - didžiuoju darymu, ezoterikai - menu.
Abejoju ar raganavimas padės pažinti žmogų

eternal.bliss

Ne dvigubi standartai. Tiesiog jau nekartą tave į loginį akligatvį esu įvedęs, idealoginį prieštaravimą, ar paneigimą savų žodžių, todėl žinom kur visa tai nuves, bet visada atrandam kažką naujo. :) ;D

paragraf 78

spalio 30, 2013, 10:49:31 Redagavimas: spalio 30, 2013, 10:57:23 by paragraf 78
Tu tikras šaunuolis žiūriu :) diskusijos tuo man ir patinka, jog kas kartą turi permąstytio tai ką sakai, kokios nuomonės laikaisi. O tai kad nuomonė pasikeičia reiškia jog žmogus apmąstė ir patobulėjo, jei to nevyksta diskusijose tai gaila tokio žmogaus.
Gal baikim offtopint?

karamele31

spalio 30, 2013, 11:27:29 Redagavimas: spalio 30, 2013, 11:38:23 by karamele31
na jus kieti.as kolkas apgailetina,bet turiu dal laiko tobuleti. ir as suprantu kas yra kucios paragraf,nelaikyk manes tokia zlugusia.

paragraf 78

Nelaikau :) aš net pačiame blogiausiame žmoguje visada stengiuosi įžvelgti gėrį.

Šiaip kai žmonės nesupranta savo religijos, jie linksta į prietarus, na kad ir tie kūčių būrimai. Elementarūs prietarai, net būrimais jų neina pavadinti.

karamele31

bet tai kuciu paprotys,mano mama taip dare,mociute,prosenele ir dabar paragrafas sia tradicija pavadino tikejimo stoka

xsistemax

Kūčių būrimai atėję iš pagonybės laikų,šaunu,jog bažnyčiai jų taip ir nepavyko išgyvendinti.Juk smagu.  :)

paragraf 78

Deja, jie nėra pagonybės reliktas. Jie užgimė kartu su krikščionybe Lietuvoje. Tai tiesiog krikščioniškos liaudies tradicija, pažyminti šventą naktį. Taip, kad nedžiūgauk, xsistemax.
Karamele, tie kas nestokoja tikėjimo tokiais prietarais neužsiima. Švenčia esmę.

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  spalio 30, 2013, 15:14:57
Deja, jie nėra pagonybės reliktas. Jie užgimė kartu su krikščionybe Lietuvoje. Tai tiesiog krikščioniškos liaudies tradicija, pažyminti šventą naktį. Taip, kad nedžiūgauk, xsistemax.
Karamele, tie kas nestokoja tikėjimo tokiais prietarais neužsiima. Švenčia esmę.

Tikiuosi, per velykas vis dar bus galima kiaušinius ridenti... arba daužyti.. arba valgyti...

xsistemax

spalio 30, 2013, 15:34:03 Redagavimas: spalio 30, 2013, 15:35:46 by xsistemax
Būrimo apeigos per Kūčias,Jonines ir t.t. yra pagonybės reliktas,nors šito nenusavinkit.Pats sakai,jog tai su krikščionybe nesiderina.Kodėl iš visų krikščioniškų kraštų tai praktikuojama tik Lietuvoje?

paragraf 78

Dabar žinoma galvojate, kad aš prieš tokias apeigas. Tikrai ne, man smagu jose dalyvauti. Dažnai švenčiu tokias šventes su folkloristais. Pats folke 12 metų prabuvau, tai man artimi tokie dalykai.
Neesu iš tų kurie baidosi liaudies tradicijų.
O kas dėl savinimosi, tai tiesiog etnologai teigia, jog pagonybės apraiškų mūsuose praktiškai neliko. Didžioji dalis to ką mes laikome pagoniškais reliktais, formavosi jau krikščioniškoje aplinkoje. Va Beresnevičius apie bandymą atgaivinti senąjį pagonišką tikėjimą sakė, kad geriausiu atveju bus atgaivintas XIX a. kaimiečio mąstymas kuris jau iš esmės buvo krikščioniškas.
Žodžiu etnologiniai duomenys dažniausiai neneša toliau nei XVII a. Iš ankstesnių laikų tėra tik nuotrupos, kurios neparodo viso vaizdo.

xsistemax

Na taip,Lietuvoje turime pagonybės ir krikščionybės sintezę.Kaip Vudu(krikščionybė plius afrikietiški tikėjimai).

paragraf 78

Voodoo yra trijų religijų sintezė, afrikos, haičio vietinių tikėjimų ir krikščionybės. Tačiau tai esmiškai kitokia sintezė, nes voodoo patapo nauja religija, o va krikščionybė tiesiog įkultūrino kai kuriuos elementus

karamele31

bet ragana buvo pagoniu lietuviu deive?

paragraf 78

Ne, ragana nebuvo lietuvių deivė. Tai tiesiog žmogus su galia, pasakų veikėjas.

Aukštyn